Тъмните духове — 15: Асурите и злото заради самото зло

Петнадесети и заключителен епизод от поредицата за противодействащите сили в общочовешката еволюция: Луцифер, Ариман и Асурас

Продължава от епизоди 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 и 14 »

След като приключихме с някои от най-често срещаните влияния на Луцифер и Ариман, започнахме да се занимаваме с тъмните архаи — асурите. Стана дума в предишния епизод за две от най-масовите им проявления, които вече се забелязват около нас — извращаването на сексуалността чрез порнографията, а сега можем да добавим и други примери…

Отново в предишния епизод стана дума и че асурите стоят зад ненавистта към духовния свят и към всичко, свързано с него. Тъмните архаи не искат неща, като човешката душа и Христос, просто да се отричат, да се съмняваме в тях, никога да не сме сигурни дали съществуват и какво точно представляват. Те целят сред човечеството да се установи презрение, ненавист и дори агресия към такива мисли и представи.

А сега, в последния епизод от тази поредица, ще разгледаме тези въпроси от още гледни точки и чрез други, по-конкретни примери. По този начин ще разберем особеното и специалното при асурите, като ще си дадем сметка колко опасни са те. Тяхната вреда по никакъв начин не трябва да се подценява. Защото е… непоправима!

Ето защо е така:

Изтегли подкаста в аудио формат:

MP3 | 18 MB

* * *

Допълнителна информация по темите в епизода:

• Антропософия на български, руски и немски (Виртуален Гьотеанум)

Рудолф Щайнер: Духовете на мрака

• Същност и влияния на асурите — първа и втора част

Разделянето на злата и добрата раса (Q&A — 04)

Антропософски книги за Троичния социален ред

Рудолф Щайнер: Перспективите за бъдещето

* * *

Фонова музика:

Mark Petrie — Nazca (фрагмент)

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.