Тъмните духове – 14: Асурите и ненавистта към всичко духовно

Кои са асурите и защо са смятани за най-опасните демони. Четиринадесети епизод от поредицата за противодействащите сили в общочовешката еволюция: Луцифер, Ариман и Асурас

Продължава от епизоди 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 и 13 »

Eпизодите досега се занимаваха с най-типичните влияния на тъмните архангели (Ариман) и тъмните ангели (Луцифер). Видяхме, че техните влияния представляват две крайности. Влиянията на Ариман обикновено са диаметрална противоположност на тези от Луцифер. Ето защо е много важно да се знае, че злото има много лица. Ако не го знаем, залитаме ту към Луцифер, ту към Ариман, не помагаме на себе си, не помагаме на тях…

Изобщо — лоша работа!

Но лицата на злото в сегашната епоха не са само две. Освен Луцифер и Ариман има още една категория тъмни духове, които вече действат върху човека. И ще действат особено интензивно през следващите столетия и хилядолетия. Това са тъмните архаи — едно ниво над тъмните архангели, две нива над тъмните ангели и цели три степени по-високо от човека. Само от това можем да се досетим, че те са много опасни.

За начало, едно уточнение: тъмните архаи, както са наричани според християнския гностицизъм, имат и други имена. Източните термини са: асури, ракшаси и др. Терминът асури е установен в духовната наука, затова ще ги използвам и за тези записи.

Изтегли подкаста в аудио формат:

MP3 | 13 MB

* * *

Допълнителна информация по темите в епизода:

Рудолф Щайнер: Перспективите за бъдещето

• Антропософия на български, руски и немски (Виртуален Гьотеанум)

• Същност и влияния на асурите — първа и втора част

Разделянето на злата и добрата раса (Q&A — 04)

* * *

Фонова музика:

Mark Petrie — Thrace of Gravity (фрагмент)

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Тъмните духове – 14: Асурите и ненавистта към всичко духовно"

 1. Иванка Савова  20.11.2018 г. | 16:24 ч.

  Фейсбук за сега поставя табу за публикуване. Два неуспешни опита правих, но…Ще опитам пак, ако Азурас разреши.

 2. Магдалена  03.12.2018 г. | 10:10 ч.

  Благодаря ти, такива хора като теб ми вдъхват надежда!
  Мен лично, никой не ме е насочвал към тези теми, но знам, че са от изключително значение, че това са важните неща.
  От 3 години имам партньор, и се опитвам да го извадя от предишния му начин на живот. Дано Господ спести поне малко от ужасите на поне малко осъзналите се хора….
  Тези дни за пръв път ми излезе като известие музикален клип, в който си имаше чисто порно. Явно скоро такива клипове ще се пускат и по тв… Много ми стана болно и ми е болно, още повече, че почти цялото ми поколение го смята за нещо нормално /родена съм 1996год./.
  Още веднъж – благодаря ти!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.