Тъмните духове – 13: Ариманов един живот и Луциферово възнесение

Предопределеният житейски сценарий и преждевременното възкачване на облаците. Тринадесети епизод от поредицата за противодействащите сили в общочовешката еволюция: Луцифер, Ариман и Асурас

Продължава от епизоди 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 и 12 »

Ако трябва само с няколко думи да представим информацията в този епизод, бихме казали: Тъмният архангел Ариман внушава на хората, че живеят само един земен живот. От друга страна, тъмният ангел Луцифер насърчава хората да не живеят дори този живот, който имат в сегашното си физическо тяло. И тъй като това са влияния на тъмни духове, се подразбира, че ни отклоняват от правия път.

Но тъй като този епизод е последният, в който ще се занимаваме конкретно с влиянията на Ариман и Луцифер, няма да е излишно, ако навлезем по-дълбоко в темата. Така ще можем да разгледаме взаимовръзките и с други влияния на Луцифер и Ариман — влияния, които не изискват обяснения в отделни, самостоятелни епизоди. Пък и ще е несериозно, ако целият настоящ подкаст се изчерпва с това, че Ариман подхранва идеята за живот в една инкарнация, а Луцифер насърчава отказ от инкарнация.

Изтегли подкаста в аудио формат:

MP3 | 12.1 MB

Допълнителна информация по темите в епизода:

Рудолф Щайнер: Перспективите за бъдещето

• Антропософия на български, руски и немски (Виртуален Гьотеанум)

Новото пришествие на Христос в етерния свят и подготовка на хората чрез етерно ясновиждане

Рудолф Щайнер: Духовете на мрака

* * *

Фонова музика:
Mark Petrie — Prime Directive (фрагмент)

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.