Опасностите от 5G мрежите — 02: Експертни данни за рисковете

Електромагнитните полета предизвикват рак, проблеми с имунната система, неврологични болести и увреждания на репродуктивната система

Уводни думи към тази поредица »

По-безопасен ли е самолетният режим на мобилния телефон по отношение на електромагнитната радиация?

Учените, които са съставили научния доклад за електромагнитната радиация, наречен „BioInitiative Report 2012“ (www.bioinitiative.org), обобщават в своите заключения, че биологичните ефекти от излагането на безжична (микровълнова радиация) започват на нива от около 3-4 до 6 микровата на квадратен метър „средна плътност на енергийната мощност“ – това може да се види от дясната страна на измервателния уред в самото видео. Специалистите в областта на това, как различните типове сгради се отразяват върху човешкия организъм, твърдят, че „максималната сила на сигнала“ – както се вижда от лявата страна на измервателния уред във видеото – е от 30 до 40 пъти по-вредна за здравето на човек, в сравнение с гореспоменатата величина на „средна плътност на енергийната мощност“.

Имайте предвид това, докато гледате този видеоклип:

Невъзможно е да използвате клетъчния си телефон по безопасен начин! Радиацията от клетъчните телефони не е безопасна. Това е клинично доказано без каквато и да е възможност да бъде оспорено. Всъщност мобилният телефон е едно микровълново радио. Въпреки това, тъй като хората по целия свят вече са пристрастени към използването на мобилните си телефони, това бързо видео ще ви покаже един по-безопасен начин да носите телефона си, като използвате опцията „самолетен режим“. С помощта на микровълновия метър, ще може ясно да видите, че когато мобилният телефон е в „самолетен режим“, неговата радиация намалява почти до почти нула.

Когато говорите по телефона си, винаги използвайте слушалки за глава, които са от типа „въздушна тръба“ (air tube headphones) или високоговорител, за да държите мобилния телефон далеч от главата си.

* * *

Сенатор Патрик Колбек пред щатските власти в Мичиган иска забрана за въвеждането на 5G

Сенатор Колбек е космически инженер, който е създал работни системи за Международната космическа станция. Сенаторът заявява, че човешкото здраве ще бъде изложено на риск заради новите много по-мощни и високочестотни предаватели на 5G мрежата. Сенаторът говори за разкритията на bioinitiative.org, как електромагнитните полета предизвикват рак, проблеми с имунната система, неврологични болести и увреждания на репродуктивната система.

Видео с български субтитри:

* * *

Описание на бъдещата 5G мрежа от Института на инженерите по електротехника и електроника (IEEE)

Клипът накратко, но много ясно разяснява естеството на новите 5G технологии. Институтът на инженерите по електротехника и електроника (IEEE) е най-голямата професионална организация в света. Има за основна цел развитието на технологичните нововъведения и е може би най-важният инструмент за технологизацията на съвременното общество в глобален мащаб.

Видеото с български субтитри:

Следва »

Материалите са събрани, преведени и предложени за разпространение от Търсач Скитник.

Материалът се разпространява с изричното писмено позволение от автора и/или преводача, носещо дата 31.10.2018 г. Ако имате възражение към така описаните права, изпратете го на is@otizvora.com. Администраторът на „От Извора“и спомосъществувателите на инициативата за некомерсиално разпространение на такива материали не носят отговорност за неуредени въпроси между авторите и други издателства и/или платформи.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "Опасностите от 5G мрежите — 02: Експертни данни за рисковете"

  1. len  24.11.2018 г. | 00:57 ч.

    Не съм изчела още всички статии от поредицата, но се замислих за следното, което ще споделя. Имам мобилен телефон, както всички, но упорито се съпротивлявам срещу смартфоните. Нямам такъв! Та освен мобилен си имам и домашен, сега ги наричат фиксирани. На английски обаче е landline. Защото кабели минават под земята. Да, ама не. Изобретението на великия Алекзандър Греъм Бел май вече е в историята… Та имам си домашен телефон, по който обикновено контактувам с възрастната ми майка /и тя си има, мобилен няма/. Не се ползва често телефонът.Един ден решавам да звънна на майка ми, вдигам слушалката – ни дума, ни вопъл, ни стон! Брех! Почвам да ровя из кабелите – всичко си е наред. Звъня от мобилен на центъра на Виваком, обяснявам ситуацията, а те ми казват, че на другия ден ще пратят техник. Звъни ми техникът на другия ден, че е дошъл до блока, където живеем. Аз слизам долу, за да му обясня точно кой вход сме. Момчето казва, няма нужда и вади една кутия с телефонен апарат вътре! И ми обяснява, че вече имало промяна, вече фиксираните телефони са със сим-карта и с батерия. Тоест, на практика не са фиксирани, не са landline, ами са си мобилни, само че като дизайн са като домашен телефон. Мога да си го разнасям, ако искам, и в друг град. Тази подмяна на нормалните телефони вървяла в цялата страна, но поетапно. Някога, когато спираше тока, в соц времената, телефоните си работеха, защото бяха на друг принцип. Сега, с новоизмислените – всичко е на принципа на клетъчните. Примката се затяга…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.