Кратка биография и подбрани пророчества на Ида Амстердамска

Според холандската ясновидка се задавала нова война на Балканите, която ще включва България и страните от бивша Югославия

Ида Амстердамска е родена като Ида Пердеман в Алкмар, Холандия, през 1905 г. Тя е най-малкото от петте деца в семейството. Когато е петгодишна, майка ѝ умира, а баща ѝ се премества с цялата си челяд в Амстердам. Израства под грижите на най-голямата си сестра, тъй като бащата често отсъства от къщи по работа.

Отрано Идва привиква на независимост. Приживе се е определяла като католичка, но религиозната ѝ практика се е изчерпвала с неделното посещение на черквата. Когато навършва 12 години, на път за църквата в неделята на 13 октомври 1917 г., вижда красива жена в ослепителна светлина. Непознатата била облечена в бели дрехи и носела було. Ида предположила, че това е Дева Мария.

Последват и други срещи на Ида с жената в сияйно бяло. Никой обаче не обръщал сериозно внимание на младата ясновидка. Някои вярват, че сведенията, които пророчицата получавала от Богородица, са плод на въображението ѝ. Противниците на този възглед обаче отбелязват, че Ида е кандидатствала за детска учителка, но образователната комисия ѝ отказала с аргумента, че нямала достатъчно въображение за работа с деца.

Наред с контактьорството си с предполагаеми светли духове, от един момент нататък Ида била тормозена — както сама се оплаквала — „от дявола“. При една от кризите се наложило местният отец Фрее да извържи екзорсизъм. Свещеникът се справил със задачата, но дяволът, който бил обладал Ида, го заплашил: „Попче, ще ти го върна!“ На път към къщи отец Фрее паднал през една метална решетка и загинал.

Пророчествата на Ида Пердеман — Амстердамска не са записвани в цели цитати. Едва когато започнали да се сбъдват, нейни познати започнали да ги възстановяват по спомените си и да ги преразказват. Това, от една страна, повдига въпроса за тяхната автентичност, но също и за коректното им препредаване.

Ето предсказанията ѝ за бъдещето в резюме:

Ида видяла невиждана досега война и чула, че заедно с войната щели да бушуват „бедствие подир бедствие“ в природата. Видяла „адска светлина“ в Русия. Пресветата Майка (Богородица) показала, че Украйна е под небесно покровителство, а след това посочила към небето на Изток и казала за войната: „Оттам ще дойде.“

Природните бедствия ще поразяват целия свят, от север до юг, от юг към запад и от запад към изток. Ида говорела за гъст облак над Европа и гигантски вълни. Мнозина щели да загинат по-напред от наводнения, а след това и от разрушения.

В много области се очаквали политически катаклизми, финансови кризи и гражданско неподчинение.

Русия щяла да опита да измами останалите държави. Ида имала видение за сини или бели линии, преплитащи се със звезди. Също — за чук, който се отделя от сърп, след което всичко сякаш потънало във водовъртеж, включително слънцето и полумесеца.

В друго видение съзряла летящо торпедо, което имало вид на алуминиево. То избухнало и лицата на хората се покрили с ужасяващи язви като от проказа.

Ида видяла Йерусалим обграден от сражения и „меч, надвиснал над Европа и Изтока“. Китайци прекосили чужда граница. Това щяло да пробуди голямо природно бедствие, което щяло да изплаши китайците.

Ще има война на Балканите, която щяла да включва България и Югославия. Богородица казала на Ида: „Битката ще бъде ожесточена. Още не сме видели края на тази битка (в Югославия). Ще има и икономическа разруха. Английската империя се олюлява. Япония ще приеме християнството.“

Ида видяла тежък облак над Индия и над катедралата „Св. Петър“ в Рим. Папата щял да пострада от насилие. Дева Мария казала, че „реализмът“ и „хуманизмът“ са се превърнали в ново езичество и че дяволските нападения вече не се насочвали срещу цели народи, а към „ума на отделния човек“.

Предстоял упадък на човечеството, защото праведността и братската любов са станали редки.

10» Богородица казала, че християните трябва да се обединят, защото „се отварят адските порти“.

Използвани източници:

• Тед и Морийн Флин — The Thunder of Justice
• Майкъл Браун — The Final Hour
• Ив Дюпон — Catholic Prophecy, The Coming Chastisements

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

6 коментара за "Кратка биография и подбрани пророчества на Ида Амстердамска"

 1. Петьо  06.10.2018 г. | 20:18 ч.

  Ида е родена в Алкмар.

  Според Холандски източници, след първото видение през 1917, следващото появяване на Девата е чак на 25 октомври 1945, като тогава за пръв път Девата проговаря на Ида. Следват общо 56 „срещи“ до 1959 г. Повечето са в дома на Ида в Амстердам, и няколко в църквата Свети Томас и на други места.

  Посланията са записвани основно от сестрата на Ида, с която тя живее. Като има и аудио записи с някои от Посланията от самата Ида, правени в последствие.

  Освен мрачните видения за бъдещето и посланията от Девата за обединение на християните, основното е върху самата Девата и католическата догма за Мария.
  Жената от виденията иска да бъде наричана Дамата на всички народи. В една от срещите дава и молитва, която трябва да се разпространява и в която изрично се казва, че Дамата е била Мария [да се разбира Богородица], но сега вече не е [а е Дамата на всички народи].

  Католиците явно никак не долюбват Ида, заради молитвата и новата догма. Това си личи особено в тази статия на английски:

  http://www.theotokos.org.uk/pages/unapprov/amsterda/amsterdam-problems.htm

  Все пак малко преди заминаването си от този свят през 1996 г. Ида все пак е официално призната от местните католически свещеници.

 2. Петьо  06.10.2018 г. | 20:22 ч.

  И 25 октомври 1945 да се чете 25 март 1945.

  (В това първо видение на Ида се казва индатата на предстоящото освобождение на Холандия от нацистка Германия, а именно 5 май 1945 г.)

 3. Светльо  06.10.2018 г. | 20:49 ч.

  Дали пък за т.н. война в която ще участват Югославия и България да е видяла обединението на южните славяни и „войната“ (противопоставянето)им с/на Ариман (Антихриста)?

 4. Светльо  06.10.2018 г. | 20:56 ч.

  В същия параграф се говори и за олюляване на Английската (Аримановата) империя. Още една препратка, че може би ще има противопоставяне между Английската (Ариманова) империя и южните славяни?

 5. Стопанина  07.10.2018 г. | 18:42 ч.

  И според мен някои (повечето) вече са се сбъднали. Не знам защо по английските сайтове ги дават като предстоящи пророчества. Явно ми се губи нещо. Надявах се на тази дискусия.

 6. Самаил  09.10.2018 г. | 13:55 ч.

  7» Ще има война на Балканите, която щяла да включва България и Югославия.Това може би е свързано с пророчеството за откъсване парче от земята на България от Тулция и как сърбите ще ни подадат ръка

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.