Големите приключения на малката Истанбулска конвенция

Модерна приказка за пораснали деца

Смятах да напиша сериозна статия за аргументацията на Конституционния съд относно Истанбулската конвенция и нейното несъответствие с Конституцията. Възнамерявах да разгледам и отзвука в медиите, особено в „Дневник“ и „Медиапул“, който е такъв, какъвто се очакваше. Но си рекох: Защо толкова сериозно?

И така снощи, докато Луната червенееше, се роди това клипче. То е несериозно. Но едновременно с това е и сериозно. Като приказка, в която могат да се случват всевъзможни фантасмагории, преди да стигнем до поуките, които са най-важното.

Постарах се тоалетният хумор да не е баш тоалетен. Но без обществени нужници не може да се мине. Все пак се води световна война за трето отделение, което да допълни мъжкото и женското.

Пък и що да не си направя груби шеги с онези, които протестират срещу решението на КС, докато пиша тези редове?

Подигравката си е добро оръжие. И разтоварих част от натрупалото се напрежение. Да, има го и егоистичният елемент. Ама е споделен, така че не е съвсем себично.

А ако ви се чете нещо по-сериозно по темата, ето материали от архива:

Истанбулската конвенция отново е на дневен ред
Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция
Истанбулската конвенция като „ЛГБТ Инструментариум“
Истанбулската конвенция — рай за феминизма, ад за недочелите
Размисли върху един „джендърен“ проект, действащ в училищата
Войната срещу децата: документален филм за бесовете на прага ни
Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре
Грантаджийските медии чупят клавиатури и тъпометри заради ИК

 

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

5 коментара за "Големите приключения на малката Истанбулска конвенция"

 1. Дорина Василева  28.07.2018 г. | 16:49 ч.

  Любимият ми емотикон, който се появява винаги като ползвам на телефона си условно наклонение!

  Героят сигурно не е избран случайно, защото акитата според антропософията са „мумии“ на Азовата дейност на човека. За да се достигне до тях в човека се впрегнати огромни духовно-душевни сили за преработка на всичко, влизащо като храна в нас. А знаем кой атакува днес, а и за в бъдеще човешкият Аз, т.е. атакува и тези азови духовно-душевни сили. Това директно ни води към темата на подкаста, а и на цялата тематика на ИК – човек като какъв да се самоопредели, за да каже АЗ СЪМ… Това рефлектира естествено и върху крайния продукт, върху „мумията“ на Азовата дейност.

 2. Стопанина  28.07.2018 г. | 17:27 ч.

  Не вложих съзнателно чак такива дълбоки мисли. Моето То е вдъхновено от Пениуайз – Танцуващия клоун на Стивън Кинг, но повече от Мистър Хенки – едно говорещо áко с епизодични участия в култовия сериал South Park:

  Дори похватът при анимацията е сходен. Не е на много високо ниво, защото създателите на South Park също търсят преди всичко актуалност на темите и обикновено успяват да коментират дадено събитие в епизод, излизащ същата седмица.

 3. Дорина Василева  28.07.2018 г. | 17:42 ч.

  Да, да, ясно ми е. 🙂 Горното го написах с усмивка. Но дали търсено или не, има връзка между нещата. Понякога човек стреля уж „случайно“, но пък цели в десятката.

  Пожелавам ползотворна лятна почивка, възстановяване и сили за нови дела!

 4. Кирил  28.07.2018 г. | 21:37 ч.

  Интересното е, че като отидох в youtube ми искаше да се логна за да гледам видеото.

 5. Стопанина  28.07.2018 г. | 23:02 ч.

  Някой беше подал сигнал да свалят видеото. Този път YT обаче предпочете да не прави директна цензура, като изтрият клипа (и евентуално целия канал), а изискват потребителите да са логнати, за да го гледат. Знаят, че този тип цензура отказва потребителите, които ги мързи да си въвеждал паролата, а едва ли ще накара и тези, дето нямат акаунт, да си направят.

  Нищо ново. Google/YT си прокарва политиката.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.