10 житейски урока на Уейн У. Дайър

„Ние не сме телата си, вещите си или кариерата си. Ние сме Божествена Любов, а това е нещо необятно.“

Д-р Уейн У. Дайър (1940-2015)

1. Сътрудничеството е по-здравословно от съревнованието

Работете за собственото си усъвършенстване и бъдете толкова заети с това, че да нямате време да се сравнявате и да се състезавате с другите. Всички имаме своето място в общата работа, а чувството за разделение само ни изтощава, създавайки повече болка и страдание.

„Ако винаги бързате и винаги опитвате да изпреварите друг човек или постиженията на някой друг са това, което ви мотивира, тогава този човек ви контролира.“

2. Ако обичате хората, не опитвайте да ги промените

Когато истински обичате някого, вие го обичате заради това, което е, а не заради онова, което искате да бъде. Не налагате своята воля и не се мъчите постоянно да го променяте.

„Любовта е способността и готовността да позволите на онези, за които се грижите, да бъдат това, което изберат за себе си, без да настоявате да се съобразяват с вас.“

3. Невежеството не е блаженство

Погрижете се всеки ден да разширявате съзнанието си по малко, откажете се от заучените фрази и ще бъдете по-щастливи. Ако постоянно казвате НЕ на „странни“ идеи, неща, събития, хора, как очаквате да напредвате в живота? Опитвайте нови неща, ако те правят живота ви по-добър, придържайте се към тях, а ако не вършат работа, оставете ги. Толкова е просто.

„Най-висшата форма на невежество е, когато отхвърляте нещо, за което не знаете нищо.“

4. Вие не сте жертва на света

Щом повтаряте неща, като „Побъркваш ме“, „Това положение ме разстройва“, „Не мога да повярвам, че се отнасяш така с мен“ и други такива, започвате да играете ролята на жертва. Поемете отговорност за собствените си мисли, собствените си чувства и дела, а като постъпите така, вече няма да отдавате вашата сила на сили извън вас. Когато нещо отрицателно се изпречи на пътя ви, ще се спрете и вместо да се борите с него, ще му отвърнете адекватно — важи за всичко и всеки. Вече няма да сте жертва, а по-скоро човек, който е осъзнат за вътрешните си сили и способности.

„Как хората се отнасят с вас, е тяхната карма; как вие реагирате, е вашата.“

5. Ще се откриете в усамотение

Ако се чувствате добре в кожата си и наистина се обичате, няма да се страхувате от времето, което прекарвате сами. Ще се радвате на времето, прекарано в усамотение, колкото ако сте обградени от хората, които много обичате.

„Не можеш да си самотен, ако харесваш човека, с когото си сам.“

6. Отхвърлянията те правят по-силен

Ако се вслушвате и се доверявате на сърцето и интуицията си, винаги ще знаете къде да отидете и какво да правите с живота си. Без значение колко врати се затварят пред лицето ви, не се отказвайте и така отхвърлянето ще ви направи по-силни, а не по-огорчени.

„Бъдете благодарни на всички онези хора, които са ви казвали „не“. Именно заради тях сте успели да се справите сами.“

7. Самооценката не може да се потвърди от други

Ако постоянно търсите одобрение извън себе си, никога няма да сте щастливи. Всички ние сме различни и възприемаме нещата по различен начин, но вашата репутация не е нещо, което можете да контролирате. Това, с което ставате известен, наистина не е във ваши ръце, така че престанете да угаждате на всички наоколо и започнете да правите това, което ви носи вътрешно удовлетворение. Ако вие не сте щастлив от това, което сте, по всяка вероятност другите също няма да са щастливи с вас.

„Цената на човек не може да се потвърди от други. Ти си ценен, защото казваш, че е така. Ако зависиш от други за самооценката си, тогава това е другооценка.“

8. Не привличате каквото искате, а това, което сте

Хората често си мислят, че ако се съсредоточат достатъчно дълго върху нещо, което искат, чрез Закона на привличането ще получат каквото си поискат. Но работите не стават така. Ако пречистите ума и сърцето си, ще привлечете много красиви неща в живота си. Няма да се налага да преследвате изобилието, защото то ще преследва вас. И обратно, ако умът и сърцето ви са изпълнени с отрицателни качества, всякакви отрицателни неща ще се явяват в живота ви.

„Ако се стремите да разгромите друг човек и да победите на всяка цена, значи гарантирано привличате вибрационния еквивалент на това мислене в живота си — даже ако се занимавате с йога, стоите на главата си и произнасяте мантри всеки ден.“

9. „Раят на земята“ е избор за правене, а не място за намиране

„Любящите хора живеят в любящ свят. Враждебните хора живеят във враждебен свят. Един и същ свят.“

10. Бъдете реалисти, очаквайте чудеса

„След като веднъж повярвате в себе си и разберете, че душата ви е божествена и безценна, автоматично ще се превърнете в същество, способно да прави чудеса.“

„Аз съм реалист. Затова вярвам в чудеса.“

Съставител: Луминита Савюк

Превод: Иван Стаменов

Източник: Purpose Fairy (със съкращения)

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "10 житейски урока на Уейн У. Дайър"

  1. Varna Mapper  26.05.2018 г. | 11:35 ч.

    За жалост доста хора се страхуват от самотата, значи се страхуват да останат сами със себе си и да узнаят са собствената си същност…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.