Изкуственият интелект е ключова технология за настъпващата глобална тирания

Ще бъдете наблюдавани и анализирани от непрекъснато поумняващите машини на развилнели се властолюбци

До края на 2018 година полицейските управления из Съединените щати ще започнат да използват преносими камери, оборудвани с лицево разпознаване и изкуствен интелект (AI). Тази технология е предназначена да сканира всички лица в тълпа от хора, за да издирва заподозрени и изчезнали индивиди. Алгоритъмът уведомява полицая, че камерата, прикрепена към тялото му, е идентифицирала заподозрян, като това му дава възможност да предприеме някакви действия.

Същата технология в реално време безразборно ще анализира детайлите по лицето на всеки — сериозно потъпкване на личното пространство. И пак с тази технология, създадена да подпомага полицейските служители, охотно ще се прекалява и злоупотребява. Въпросната AI-базирана система, която още се разработва, ще бъде „ключовият механизъм“ за контрола на настъпващото глобално правителство.

Всеки ще бъде наблюдаван 24/7.1 Това много ще улесни властта над поведението на хората и ще ги направи покорни пред управляващите. Глобалната държава, изградена върху AI, ще следи всяко ваше действие, ще разбира навиците ви и ще ви манипулира. Когато всеки стане непрекъснато наблюдаван и анализиран, на властниците ще им бъде по-лесно да казват на хората как да действат, какво да купуват, какво да мислят.

Технологичните гиганти, контролиращи 90 процента от информацията, която хората четат онлайн, вече опитват да правят точно това — цензурират интелигентните коментари по спорни въпроси, докато демонетизират и ограничават достъпа до [YouTube] канали и независими издания, обявяващи се против статуквото. Сенатор Ричард Пан от Калифорния дори опитва да принуди интернет издателите в щата да заверяват съдържанието си с организации за „проверка на фактите“. Това е средството на Пан и други властолюбци да цензурират онези, които говорят против законите за задължителните ваксинации в Калифорния.

Тъй наречените „проверители на факти“

редовно „опровергават“ коментари и новини, разкриващи токсичността на съставките във ваксините и страничните им реакции, съсипващи човешки животи. Сенатор Пан иска на всички „фалшиви новини“ да се поставят етикети за повишено внимание, като изисква издателите да осигурят метод за връзка с читателите в социалните мрежи, за да бъдат предупреждавани за „лъжлива информация“. Това ще създаде чиста проба фашистки държавни медии, налагащи пропаганда чрез „свободната преса“.

Чрез софтуера за лицево разпознаване, базиран на AI и покриващ целите САЩ, властолюбците ще могат по-удобно да идентифицират заподозрените, които се опълчват на държавните идеи. Тази технология лишава от лично пространство и автономия, като прокарва начин на властите да налагат подчинение и мисловен контрол.

Неизбежно е: Невинни хора е бъдат взети на мушка и тормозени чрез тази технология. Изкуственият интелект светкавично анализира информация от база данни. Тази база данни може да включва снимки и лична информация, като пол, възраст, цвят на косата, отличителни характеристики — белези, лунички, бенки. Крайната цел ще бъде оттук-оттам да се събере колкото се може повече информация, за да се създава по-лесен профил на всеки. Колкото повече данни се събират за хората, толкова по-бърз и ефикасен става AI.

Какъв човек ще бъде „заподозрян“ в бъдеще?

Кого ще взима на прицел такова AI за разпознаване? Какво поведение ще поставя хората в списъците на терористи? Днес хората са преследвани само защото говорят против някой властник, злоупотребил с правомощията си. (В тази връзка: Един патент на Amazon признава, че ще ви подслушва в реално време за „ключови думи“, заради които може да бъдете арестувани и хвърлени в затвор.)

Тази технология дава на полицаите и държавата небивала власт постоянно да сканират хората и да знаят всичко за всеки. Учени от юридическата школа на Джорджтаун изчисляват, че 50 процента от пълнолетните американци вече са профилирани в мрежата за лицево разпознаване на полицейските управления. Личната информация, която Facebook събира за своите потребители, се използва от фирми като Cambridge Analytica, за да анализира характера, предпочитанията и политическите нагласи на индивидите, да ги манипулира какво да купуват и за кого да гласуват. Facebook също използва технология за лицево разпознаване на снимките, качвани онлайн.

Много лесно е всички тези бази данни да се свържат към базите данни с AI и да се създаде персонален профил на всеки индивид, за да бъде наблюдаван и анализиран в реално време.2 Изкуственият интелект е ключовата технология за контрол, следене и манипулиране на хора.

Автор: Ланс Д. Джонсън

Превод: Иван Стаменов

Източник: PrivacyWatch.newsБележки:

  1. 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата — бел. пр. [^]
  2. Свързването на отделните бази данни в тъй наречената Big Data отдавна е факт. Оттук насетне информация за всеки човек може само да се допълва с това, което оставя като „дигитален отпечатък“ в мрежата и което се събира със и без негово знание от разните „смарт“ устройства — бел. пр. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Изкуственият интелект е ключова технология за настъпващата глобална тирания"

  1. Христо  12.04.2018 г. | 11:38 ч.

    ARtificial Intelligence man = ARIman приближава, гответе се!

  2. House M.D.  26.04.2018 г. | 18:28 ч.

    От друга страна, една такава технология би позволила незабавно да бъде заловен крадеца, който посегна на моята животоподдържаща система, защото е заснет от 2 наблюдателни камери, но другарите милиционери само вдигат рамене.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.