Пророчества на Анонимния францискански монах за католическата църква и Монарха

„Един потомък на Каролингите ще унищожи Отоманската империя и всички ереси. [...] Ще определи сносно заплащане на папата и духовенството.“

Монах от Ордена на францисканците, самоличността на когото е неизвестна, е оставил няколко пророчества за съдбините на католическата църква. Известен още като Капуцинския калугер, той е описал виденията си през 18 век. Засегнатите теми са относно благосъстоянието на духовниците, смъртта на папата през дните на тежките изпитания, а също — произхода и делата на Римския император, на когото се възлагат огромни надежди за спасението на религията и вярващите.

Ще бъда скептичен и критичен към тези пророчества, както бях и спрямо останалите от католически източници. Имам основания за това и ще се аргументирам.

Ето ги и самите предсказания:

„Всички свещеници, и секуларните,1 и обикновените, ще бъдат лишени от притежания и всякаква собственост. Те ще трябва да просят от светските хора за храна и всичко необходимо за издръжката и за богослужението.“

С други думи, външните обстоятелства ще заставят свещениците да живеят и работят по правилата, засвидетелствани от апостолите. Не виждам нищо лошо в това. Няма нищо по-нормално човек да „проси“ помощ от тези, за които работи.

И напротив — ненормалното е властниците да плащат на поповете и/ или църквата им да е банка, а да се правят, че уж работят за хората, които пет пари не даваме за тях.

„Папата ще умре при тези нещастия, а последствието ще бъде, че Църквата ще изпадне до най-мъчителна анархия. Много човешка кръв ще се пролее в Италия; много градове, градчета и замъци ще бъдат сринати от руини, причинявайки смъртта на много хиляди хора. Католическото духовенство и хората ще издигнат истинския и праведен папа, който ще бъде мъж с велика святост и житейски добродетели.“

В повечето от другите католически пророчества се твърди, че папата ще избяга и/или ще се укрива, докато утихнат броженията. Това е сред малкото предсказания, в които се казва недвусмислено, че той ще умре. Може би убит?

Интересното тук е, че папата, който ще го наследи, е определян като истински и праведен, а от това можем да се досетим, че този, който ще умре, няма да отговаря на тези характеристики. Но те са съмнителни дори за новия папа, ако анализираме следното:

„Един потомък на Каролингите2 — смятани от всички за изчезнали — ще дойде в Рим и ще види и ще се възхити на благочестието и милосърдието на този Понтиф, който ще го короняса и ще го обяви за легитимния Император на римляните. Той ще унищожи Отоманската империя и всички ереси. Със съдействието на Бог3 и папата, той ще се включи в поправянето на злоупотребите; той ще се заеме с управлението на временни правителства; той ще определи прилично заплащане4 на папата и също на епископите и духовенството. И те всички ще живеят в мир, който ще продължи до Края на Времето.“

Това е първото католическо пророчество, в което се посочва родословието на „Римския император“. И за сетен път имам основание да разпознавам в него въплътения Ариман/Антихрист. Защо? — Можете ли да си представите, че случаен човек ще отиде при папата, ще се представи за потомък на Каролингите (как ще го докаже?!) и ще бъде коронясан за самодържец на „временни правителства“?

В книгата Princess Diana: The Hidden Evidence — How MI6 and the CIA were involved in the death of Princess Diana5 се твърди, че както произходът на Даяна, принцесата на Уелс, така и този на Уиндзорите може да се проследи до крал Пепин III от династията на Каролингите. Въпреки че Каролингите са германски род, в родословието на Пепин III, по-известен с прякора си Дребния/Ниския/Късия, се вплитали еврейски линии, включително от Давидовия род. За същото, впрочем, са претендирали и от предшестващата ги династия на Меровингите.

Известно е, че въплътеният Антихрист ще се представя именно за потомък на Давидовия род, тоест като Месията, когото евреите още очакват, понеже не го разпознават в Христос. Ако е вярна и връзката на Даяна и Уиндзорите с Каролингите, това е пореден аргумент, допълващ тази статия.

И да не са верни тези кръвно-родствени връзки, можем да разпознаем Антихриста по плодовете на делата му: ще унищожава еретици; ще управлява „временни правителства“ на държавите и народите, влизали някога в Римската империя; ще подкупва духовенството с добро заплащане… А това, че този монарх щял да живее с човеците в мир до Края на Времената, е най-яркото свидетелство, че е Антихриста, защото реално тази роля се полага единствено и само на Христос.

„И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин.“
(Матей, 28:20)

А вие какво мислите за сведението относно Отоманската империя? Ясно е, че днес под това се разбира Турция. Загатва ли се, че тази страна тепърва ще се прояви като неуправляем агресор в Европа, който ще трябва да бъде отблъскван и впоследствие — унищожаван?

Превод и коментари: Иван Стаменов

Източник: Catholic ProphecyБележки:

 1. Тези, които не са полагали монашески обет — бел. пр. [^]
 2. Династията Каролинги управлява Франкската държава в периода 7-10 век, след като през 751 г. официално наследява тази на Меровингите — бел. пр. [^]
 3. В английския текст стои Good вместо God, но според мен става дума за печатна грешка — бел. пр. [^]
 4. В английския текст: pension, тоест пенсия. — бел. пр. [^]
 5. Не знам дали книгата е издадена на български. В буквален превод: „Принцеса Даяна: Скритото свидетелство — как MI6 и ЦРУ са замесени в смъртта на принцеса Даяна“ бел. пр. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

11 коментара за "Пророчества на Анонимния францискански монах за католическата църква и Монарха"

 1. Telemag  25.03.2018 г. | 18:56 ч.

  Липсата на Антихриста в пророчеството или поне намек за неговите 7 години, означава преработено пророчество. Няма нужда от коментар.

 2. Иванка  28.03.2018 г. | 08:16 ч.

  Мисля че Доналд Тръмп е с немски корен тоест от каролингите.

 3. House M.D.  29.03.2018 г. | 17:51 ч.

  Пепин III – за Пипин Къси /бащата на неграмотния Карл Велики/ ли става въпрос? Апропо, заради династичните бракове до началото на 20 в., Русия също има претенции към императорския титул в този му смисъл. Исторически, именно Руската империя ликвидира Османската. В този ред на мисли и с оглед действията на наполеоновите генерал Бертие, възможно ли е цялото това пророчество вече да се е сбъднало, а споменатите личности да са само символи/алегории?

 4. Таня М  29.03.2018 г. | 18:28 ч.

  А предположенията за личността на Ариман не ви ли насочват към Себастиан Курц. Някои от личностните му характеристики се припокриват с тези за образа на Ариман – интелигентен, визуално много привлекателен, предлага нови идеи за развитието на ЕС, засега проявява нетърпимост към радикалния ислям, харизматичен е. Да, не е аристократ, поне официално не е обявен за такъв. Но всъщност не знаем дали по майчина, или по бащина линия не притежава аристократично потекло.

 5. Стопанина  29.03.2018 г. | 19:07 ч.

  Русия също има претенции към императорския титул в този му смисъл.

  В тази част нямам познания за руските претенции. По каква линия са точно?

  Исторически, именно Руската империя ликвидира Османската. В този ред на мисли … възможно ли е цялото това пророчество вече да се е сбъднало

  Няма папа, който да е коронясал руски престолонаследник за цар на „римляните“.

  А предположенията за личността на Ариман не ви ли насочват към Себастиан Курц.

  По принцип Ариман се очаква от англоезичния свят – от страна на запад от Германия, а Австрия е точно в обратна посока.

 6. Светльо  11.05.2018 г. | 14:13 ч.

  Говорителя на Ариман, гробокопачите на народите на Европа:

  И така, мои приятели, нека духовната сила да пожелаем тази Европа е с нас днес, но и утре и вдругиден. Тази Европа, която е създала това време на каролингите, в което се намираме днес, не за да почете една писана вчера симфония, но за да продължи да пише този незавършен ръкопис, защото това е наше задължение, това е наш дълг, защото това е без съмнение наше призвание и защото съм дълбоко убеден, че бъдещето се решава сега!

  Благодаря Ви!

 7. Стопанина  11.05.2018 г. | 15:18 ч.

  за да продължи да пише този незавършен ръкопис, защото това е наше задължение, това е наш дълг, защото това е без съмнение наше призвание и защото съм дълбоко убеден, че бъдещето се решава сега!

  В превод:

  Трябва да продължим незавършения план за Царството на Ариман, защото това, като слуги на окултно-политическите ложи, е наш дълг – защото това е без съмнение наше признание и защото съм дълбоко убеден, че бъдещето на нашето ариманично безсмъртие и властта ни над робите до края на еона се решава сега!

  Поне са честни, ама трябва да знаеш какво имат предвид.

 8. Светльо  11.05.2018 г. | 15:24 ч.

  А наш дълг е да ги разобличаваме и да ги посочваме кой са и чии ръкопис пишат. Ариман е писател, той обича да пише!

 9. Светльо  11.05.2018 г. | 15:38 ч.

  Първите опити, които, поглеждайки от областта на Михаил, могат да се посочат като факт, че Ариман се проявява като писател, са тук! В кръговете на Михаил днес се появява значително събитие. Ариман като писател! Не само, че хората са обсебени от него при избухването на войната, както подчертах, а когато се проявява чрез човешките души на Земята, Ариман излиза напред и като писател. Че той е блестящ писател, не трябва да се съмняваме; защото Ариман е голям, всеобхватен, могъщ дух. Само че той е този дух, който не работи за напредъка на човечеството на Земята в смисъла на добрите богове, а срещу тях. В своята област той е необходима и дори благодетелна сила, защото съществата, които на едно ниво на мировите процеси са благотворителни, на друго ниво са извънредно вредни. Затова, когато се характеризират делата на Ариман, не бива да се предпоставя, че всичките му дела трябва да се критикуват. Човек може дори да им се възхищава, когато е наясно какво се крие в същността им. Но ариманическият характер трябва да може да се познае!
  Днес, ако човек иска да го чуе, Михаил учи как се познава това. Защото обучението на Михаил все още действа и днес може да се достигне до него. То учи как Ариман като писател първоначално е правил опити с разтърсващ, трагичен характер, които естествено са направени чрез един човек – Ницше23, в произведенията му «Антихрист» и «Ecce homo», неговата автобиография и всичко, което се забележки във «Воля за власт» – най-блестящият капител на модерното писателство с неговото често дяволско съдържание. Ариман го е написал, като упражняващ властта си над това, което може да й подлежи в буквите на Земята чрез печатарското изкуство. Ариман започва да се проявява като писател и той ще продължи тази си работа и по-нататък. В интерес на бъдещето на Земята е необходимо да сме будни. Не всичко, което четем в написаните произведения, може да се приема еднозначно. Ще се появят някои човешки произведения, за които отделният човек трябва да знае, че някой се упражнява да стане един от най-блестящите писатели в близко бъдеще и това е Ариман! Ариман ще бъде писателят, но човешки ръце ще пишат произведенията. Както старите евангелисти някога са били инспирирани и написват произведенията на инспириращите ги свръхсетивни същества, така и произведенията на Ариман ще бъдат написани от хора.

  Събр. съч. 240 Кармически взаимовръзки 6-ти том

  На две крачки от ада…

  https://www.youtube.com/watch?v=ZuGiwDQEvDc

  Поздрав за Ариман и говорители те му!

 10. Светослав  25.05.2018 г. | 14:31 ч.

  Здравейте. Дали някой е запознат с това, което казва известният дизайнер Пако Рабан за антихриста и апокалипсиса в своите книги. По моему има интересни наблюдения. Какво мислите? Благодаря!

 11. Varna Mapper  26.05.2018 г. | 11:24 ч.

  @Светослав

  Май че е свързано с падането на голям астероид, падението на човечеството, което ще е удобен плацдарм за възцаряването на Антихриса(мисля че тук в От Извора бяха поместени сходни предсказания), доколкото съм попаднал на правилното място където прочетох за тези неща(и са свързани с Пако Рабан). Така че сори ако това няма общо с него.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.