Нова дарителска сметка за „От Извора“ влиза в сила от днес

Промяната е наложена едностранно от БНБ, не търпи възражения, но в някои отношения може да е за добро

На основание чл. 9 от Наредба № 13 всички микросметки вече се обозначават с IBAN номера, регулирани от БНБ. Това засяга и сметката в ePay.bg, по която постъпват даренията за хостинга на блога и работата ми по него. Старият IBAN, който някои от вас вероятно са използвали, е невалиден, затова не изпращайте средства на него.

Новият номер, който влиза в сила от днес, 15.3.2018 г., е:

IBAN: BG98 ESPY 4004 0016 6329 10
BIC: CECBBGSF

Този IBAN е актуализиран и в страницата „Дарения“.

Съжалявам за неудобството, свързано с внезапната промяна, но тя е напълно извън моя контрол. Не мога да отвърна с нищо повече от сарказъм: Изцяло в аримановия си дух, БНБ иска да контролира („регулира“) всички разплащателни средства, защото — видите ли — това щяло да направи банковата ни система и икономиката „по-стабилни“.

Да бе, да…

И на всичкото отгоре ме уведомиха вчера — буквално „от днес за утре“. Надявам се, че поне с новия IBAN ще дойде нещо добро и ще отпадне често срещан проблем, при който дарители бяха връщани от банките, защото системата не разпознавала микросметката в ePay като реална сметка. Ако проблемът се запази или промените породят нови усложнения, моля, уведомете ме, за да взема мерки или да потърся алтернативни решения.

Използвам случая да благодаря на всички еднократни и редовни дарители, които правят този блог с неговата рядко срещана и уникална информация възможен и полезен даже за читателите, които не могат да подпомагат издръжката му!

Иван Стаменов — Стопанина
15.3.2018 г.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.