Зловещ събор на Новия световен ред вдига мерника на свободата

Съборът, който се провежда вече шеста година, е станал „постоянна платформа за обучение“ на различни правителства, предаващи народите си в лапите на сатанисти

Водещи глобалисти, комунисти и ислямисти от целия свят се събраха този месец на Арабския полуостров за World Government Summit (Събор на световното правителство) — да, това е истинското име на събранието, — за да направят следващите стъпки към това, което те наричат Нов световен ред. Много от лекторите ясно се изказаха, че свободата, държавният суверенитет и патриотичните планове като „Първо Америка“ са взети на мушката им.

От друга страна, всеобхватната централизирана власт, трансхуманизмът и глобализмът бяха представени като решение за практически всичко — от предполагаемото антропогенно „глобално затопляне“ и здравните проблеми до безработицата и дори омразата. Освен поддържането на глобалното управление и натрапването на държавата като бог, една от ключовите теми на конференцията беше спояването на хората и машините в „киборги“. Изкуственият интелект и „щастието“ (такова, каквото е определено от властите) също бяха основни теми.

Но докато критиците осмиваха и правеха на пух и прах този заговор, а повечето американски медии напълно го игнорираха, глобалисткото свърталище лека-полека прокарва своя планетарен план, който е в пълно противоречие с американските традиции на свобода и самоуправление. Говорителите, организаторите и присъстващите не правеха усилия да прикриват този факт — може би защото знаеха, че американците (в пълна сила важи и за българите — бел. пр.) едва ли ще разберат за дивотиите на тази клика. Не и от източниците на фалшиви новини, правещи се на сериозни медии.

Истината беше скрита на показ

В една официална сводка за пресата, съставена от World Government Summit, организаторите пишат, че събитието е приключило с „призив към институциите да сверят часовника си с новия световен ред“. Лекторите също недвусмислено го казваха. Измежду онези, които цитираха сводката, един твърдеше, че очакванията на хората се „нуждаят от развитието на прогресивни политически мерки, които могат да обхванат глобалните промени“.

Разбира се, „новият световен ред“ и „прогресивните политически мерки“ са термини, изпълнени с богат смисъл и загатват за истинските планове на силите зад World Government Summit. Например, под „прогресивни“, макар в това да няма нищо реално свързано с прогрес, се разбира синоним на статизъм (всеобхватна централизирана власт), безсмъртие и корупция. И въпреки че понастоящем терминът буди лоши асоциации в Съединените щати, голяма част от света тъне в неведение за подмолния маркетингов трик, използван да представя тиранията като нещо модерно и готино.

„Новият световен ред“ има дори по-проблемно значение. Десетилетия наред топ глобалистите, сред които много американски президенти от двете партии, открито и гръмко настояваха за това, което наричат „нов световен ред“. Бившият президент Джордж Х. У. Буш го определи като такъв, при който Организацията на обединените нации ще използват военни сили, за да наложи „възгледа на основателите на ООН“. Тази знаменита ложа включва диктатора и масов убиец Йосиф Сталин от страна на СССР и осъденият съветски шпионин Алгер Хис, който е бил избран да служи като първия генерален секретар на ООН от страна на САЩ.

В по-ново време Джордж Сорос — протеже на милиардерите Ротшилд и самоопределящ се като „бог“ — настоява за „нов световен ред“. Той казва открито, че човеконенавистният режим в комунистически Китай трябва да „притежава“ новия световен ред по същия начин, по който Съединените щати са притежавали предишния ред. Също така Сорос твърди, че касапите от китайския режим имат „по-добре функциониращо правителство“, в сравнение със САЩ. Диктатурата в Пекин междувременно твърдо и без заобикалки се обявява за това, което на свой ред нарича „нов световен ред“.

Мохамед Абдула ал Гергауи —

председател на World Government Summit, който служи и като „Министър на Бъдещето“ — се похвали, че съборът, който се провежда вече шеста година, е станал „постоянна платформа за обучение“ на различни правителства.

„Чрез World Government Summit ние искаме да създадем нови модели за международно сътрудничество“ — казва той, след като похвали плановете на „Негово величество шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум“. — „Искаме да подготвим бъдещето в рамките на глобални усилия за постигането на обща цел.“

Нашият колега Уилям Ф. Джаспър обясни какво всъщност се случва:

„Шейх Мохамед просто е поел ролята на фронтмен за групата на глобалистите“ — пише той през 2017 г. в една статия за акцента на събора върху „щастието“, което било отговорност на властниците. — „Това е стандартна оперативна процедура в ООН и други международни форуми: избират някоя малка държава или група от нации, които да предлагат предварително замислени варианти за действие, подготвени до най-малките подробности, така че да не изглежда сякаш те се предлагат от глобалистите в САЩ, ЕС и други водещи сили.“

Други проповедници на идеите в World Government Summit се прочуха по не толкова дипломатични поводи. Например миналата година глобалистите на събора влязоха в заглавията по света, защото се снимаха пред копие на позорната „Арка на Баал“. Анализатори предполагат, че включването на странния монумент, който някога е стоял пред езическия храм на лъжливия бог Баал,1 на когото са правени жертвоприношения с деца, е изключително важен за някои от най-високопоставените глобалисти. Не се изясни дали езическият символ е присъствал и на тазгодишния събор.

Кристин Лагард (МВФ), Ирина Бокова (ООН) и домакините им, сред които се откроява шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум (в синия чаршаф) също са сред заснелите си под символичния вход към храма на Ариман — бел. пр.

Нещо повече — анти-американският тон в тазгодишните лекции се забеляза от доста наблюдатели. „Това е много анти-американски тридневен глобалистки събор“ — съобщава WND, като цитира различни анти-американски и анти-Тръмп речи на знаменитости и глобалистки първенци, заедно посочващи Америка като „враг номер 1“. Сред тях е застаряващият актьор Робърт ДеНиро, който се самопровъзгласи за експерт в антропогенното глобално затопляне и се подигра с родината си, като я определи за „назадничава страна и място, където някога царуваше науката, а напоследък тя беше заменена от невежеството“.

Коментарите на някои високопоставени лектори

също бяха красноречиво изобличаващи глобалистките цели. Например, д-р Тедрос Аданом Гебрейесус — етиопски комунист и шеф на Световната здравна организация (СЗО) към ООН — проповядваше за държавен контрол над здравната система, защото това осигурявало „универсални“ здравни грижи. Всъщност той заяви, че „преследването“ на държавно здравеопазване е „отговорност на всяка държава и национално правителство“. За да разберем какво има предвид Тедрос под „универсални здравни грижи“, можем да разгледаме други наскорошни негови изказвания и действия.

Миналата година същият този бос на СЗО става обект на критики и присмех от целия свят, защото опита да назначи марксисткия диктатор Роберт Мугабе като „посланик на добра воля“ към СЗО,2 въпреки че той е известен с геноцидните си практики — най-вече с масовите убийства и съсипването на по-рано проспериращия си народ. Според Тедрос причината да отдаде тази чест на диктатора е „неговото сериозно отношение към здравето“ и защото неговият режим предполагаемо „поставил универсалното здравно осигуряване и профилактичните програми в центъра на своята политика, като осигурява здравни грижи за всички“.3

Наред с пропагандата за държавно превземане и унищожаване на здравната система — това е водеща цел на „прогресивните“, комунистите и всички глобалисти на НСР — няколко лектори пропагандираха радикално преструктуриране на държавното образование с оглед на централизираните планове за икономиката. Например, шейх Абдула бин Зайед — Министър на външните работи и международното сътрудничество за Обединените арабски емирства (ОАЕ) — призова за „разпознаване на учениците с математически таланти от ранна възраст“. Стандартите на новото държавно „образование“ изискват то да започне от „яслите и предучилищна възраст“, казва той.

Ислямският шейх, настояващ за „безпрецедентно преосмисляне на образованието“, призова за „нова национална стратегия“, която би „посрещнала очакванията и целите на властите в ОАЕ както в частния, така и в обществения сектор“.

„Трябва ни нова образователна система, която гледа към бъдещето, конкурентоспособността и икономическите потребности на страната“ — продължава шейхът, като има предвид, че властите ще обучават бъдещите си слуги за бъдещите служби, от които ще има нужда.

Разбира се, това е

същата идеология и риторика, която превърна комунистическото „образование“ в система за индоктриниране —

от Съветския съюз, през Куба и Китай, до Камбоджа. Но в действителност недодяланата идея, че централизираната власт някак може да предскаже каква ще бъде икономиката след 20 години и съответно да оформи „човешкия капитал“ (децата) според потребностите ѝ, беше опровергана ред по ред. За жалост, глобалистите по света — тези в ООН и Министерството на образованието в САЩ — очевидно не знаят за това. Понастоящем почти 90% от работниците в ОАЕ се наемат от държавата — признава шейх Зайед.

В добавка към глобализма и статизма World Government Summit пропагандира идеи, които са толкова нелепи и откъснати от реалността, че са трудни за вярване. Типичен пример беше изявата на един мъж — Нийл Харбисън, — който имаше антена, стърчаща от главата му, заради което беше сочен за първия в света „киборгист“. Сякаш не ни стигат скандалите около цялата каша с „джендърите“, легализирана от „прогресивните“ правителства под диктата на ООН. Сега Харбисън настоява правителствата да приемат, че някои хора ще се самоидентифицират като киборги и ще станат „полумашина, получовек“.

Нийл Харбисън с неговата имплантирана антена, която го правела „нечовек“ – бел. пр.

„Имам антена, която е имплантирана в главата ми. Това ми позволява да разширя възприятията си за реалността извън видимия спектър“ — казва Харбисън, съосновател на Cyborg Society (Общество на киборгите) и Transpecies Society (Общество на трансвидовете), борещи са хората, които се „определят“ като нечовеци.4 — „Мога да улавям инфрачервения и ултравиолетовия [спектър], а си имам и интернет връзка в главата, която ми позволява да улавям цветове от други части на света, или да се свързвам със сателити, така че да разпращам цветове5 от космоса.“

Друга ключова окраска на събора беше

маркетингът на „изкуствената интелигентност“ (ИИ)

Не е изненада, че глобалистката ложа вече обяви намерението си да превземе управлението на технологиите за ИИ, за да ги използва за прокарването на своя възглед за бъдещето, обобщен прегледно в „План 2030: Цели за устойчиво развитие“. Също така роботи, програмирани да декламират лозунгите на глобалистите и да възхваляват ООН, парадираха пред света като образци на мъдростта и добродетелите. А това вероятно е едва началото.

Сборището на Световното правителство почти не беше отразено от корпоративните медии в Съединените щати въпреки присъствието и подкрепата на много изтъкнати „журналисти“ и собственици на медии. Но това не означава, че това беше ексцентрична сбирка на незначими побърканяци. Дори диагонален поглед към списъка със 130 лектори разкрива силното присъствие на изтъкнати властници и подкрепата им за целите на Световното правителство. Всъщност този списък е своеобразен каталог „Кой кой е“ на овластените глобалисти, подставените им лица и полезните идиоти.

Списъкът включва: Джим Ким — президент на Световната банка; Клаус Шваб — шеф на Световния икономически форум; Кристин Лагард — шеф на Международния валутен фонд; Одри Азуле — добре позната социалистка и директор към ООН по въпросите на образованието, културата и науката; Роберто Азеведо — шеф на Световната търговска организация; Кас Сънстийн — бивш царедворец от администрацията на Обама и прословут автор на идеята за забрана на конспиративните теории; Ариана Хъфингтън — крайно лява основателка на „Хъфингтън поуст“; изпълнителни директори на Google и Facebook; псевдожурналисти и пропагандатори, като Кенет Кукиър от The Economist и Беки Андерсън от CNN; Анхел Гурия от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие; китайски комунистически агент, служещ като заместник генерален секретар на ООН; образователни министри, бюрократи, изпълнителни директори на корпорации и тем подобни.

Глобалисткото движение все повече сваля маската си. Интернет улеснява разпространението на информацията. Хората6 имат безпрецедентна възможност да осуетят глобалистките планове, представени на този събор. Изобличаването на големите клечки сред глобалистите, като се използват собствените им думи, е особено полезно. Но народите и свободата са в надпревара с времето — глобалистите работят неуморно от десетилетия, докато хората спят. Ако задремалият гигант, който представлява американското общество, се пробуди, всички подмолни планове на „световното правителство“ могат лесно да се смажат. Инициативата за опазване на свободата, самоуправлението и Конституцията ще бъде решаваща.

Автор: Алекс Нюман7

Превод: Иван СтаменовБележки:

 1. Бел. Стопанина: В християнството името на Баал се предава като Велзевул, който пък може да се разглежда като тъждествен на Сатана, Мефистофел и до голяма степен на антропософския Ариман. В една беседа Учителя Беинса Дуно директно отъждествява Баал/Велзевул със Сатаната: „Сега трябва да работите и смело, и решително. И ако вие вървите разумно по стъпките на Христа, то България ще използва условията, които се дават за повдигането на народа. Защо някои неща не бива да се казват навън? Защото в България има изпратени от Черната ложа, които противодействат. И те са сега тук и спънките ни са от тях. Ако те срещне някой от тях, ще те обругае и ще ти припише всички качества, които има у самия него. На Черната ложа само Бялата може да противодейства, защото тя има по-голямо Знание и Мъдрост, та е в състояние да я преодолее. А вие трябва да се държите с Бялата ложа […] Главата на Бялото Братство е Христос, а на Черното – Сатана, Велзевул.“ — Из годишна среща, състояла се на 18.8.1912 г. Известно е, че там, където Учителя говори за Велзевул или Сатана, в антропософията се говори за Ариман. С други думи, няма нищо странно, че глобалистите държат на Баал, след като подготвят неговото въплъщение и царството му, известно като Нов световен ред. [^]
 2. Роберт Габриел Мугабе е вторият президент на Зимбабве след обявяването на независимостта, от 1987 до 2017 — бел. пр. [^]
 3. Бел. Стопанина: За да се ориентирате какви са „профилактиките“ и „грижите“, осигурявани от марионетките на СЗО и ООН, например чрез ваксини, вижте тази статия: Ваксини на СЗО превръщат майките в оръжие срещу собствените им деца [^]
 4. Бел. Стопанина: Нали този Харбисън бил „първият в света“ от своя вид? Това означава ли, че ръководи две „общества“, за да защитава само собствените си права? И кой изобщо му е отнел правото да се определя като „нечовек“? Не знам дали този ненагледен урод понастоящем може да се смята за човек, но пътя, по който е поел, още в следващата му инкарнация най-вероятно ще го причисли към новата животинска раса, която ще се отдели от човешката. Освен ако не се механизира изцяло в Осмата сфера. [^]
 5. Бел. Стопанина: Ако се чудите откъде е манията на този „нечовек“ по цветовете, доколкото разбрах, тя се дължи на обстоятелството, че е пълен далтонист. Единствено антената му позволявала да различава цветовете под формата на звукови сигнали, преминаващи през черепа директно към слуховите му органи. [^]
 6. Бел. Стопанина: В оригинал обръщенията в този абзац са конкретно за американците, но според мен важат за всички хора по света. [^]
 7. Чуждестранен кореспондент на The New American, обикновено пишещ по въпроси, засягащи Европа. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

14 коментара за "Зловещ събор на Новия световен ред вдига мерника на свободата"

 1. Христо  23.02.2018 г. | 21:08 ч.

  Милата групова снимка под Арката на Баал включва червената лампичка в режим на повишено внимание. Когато сценаристите на „новия световен ред“ спретват лидерска явка, внимателно подбират нейния мизансцен. Случайни декори няма.

  Затова си мисля, че самата арка казва повече, отколкото устремените в проектираното бъдеще самодовлни погледи на позиращите лидери.

  И все пак, бюрократично-царствената осанка на участниците в кадъра по някакъв начин ги прави да изглеждат фалшиво. Може би защото все още не им е дадено да узнаят, че те не са действителните господари на света.. Може би „някой“ умело им създава самочувствието на сценаристи на „новия световен ред“, докато всъщност са само инструмент в ръцете на истинските кукловоди в сянка.

  А дали е случайна поява на копие на Арката на Баал на лондонски площад?
  https://youtu.be/21zvuzPnZOI

 2. Стопанина  23.02.2018 г. | 22:05 ч.

  Може би защото все още не им е дадено да узнаят, че те не са действителните господари на света..

  А може би знаят, но не знаят, че никога няма да получат ариманичното безсмъртие, което им обещават в замяна на вярната служба. Което ги превръща в полезни идиоти.

 3. Петьо  23.02.2018 г. | 22:23 ч.

  На мен пък ми направиха впечатление тринадесетте карфици/игли/отвертки (?) от емблемата. И те ще да са „случайни“.

 4. Стопанина  23.02.2018 г. | 22:35 ч.

  Приличат малко на баркод, въпреки че първата ми асоциация е за bar-овете на затвор.

 5. Христо  24.02.2018 г. | 10:56 ч.

  А може би знаят, но не знаят, че никога няма да получат ариманичното безсмъртие, което им обещават в замяна на вярната служба.

  Да, поне чаршафосаните шейхове от снимката би следвало да знаят по силата на своята аристократична принадлежност към някой (тъмен) посветителски ритуал. А иначе те и без друго се чувстват безсмъртни поради баналния факт на своята млада възраст и кратък жизнен опит. 🙂

  Виж, за др. Бокова не съм сигурен. Нейният верен кариеристичен инстинкт и безрезервна службогонска вярност я правят да изглежда като бюрократичен профан, лишен от усет за магическото.

  На мен пък ми направиха впечатление тринадесетте карфици…

  Нали знаеш, Петре, дяволът е имитатор. Зад този символ може да се крие опит за имитация на ложата на Дванадесетте Бодхисатви, ръководени от Тринадесетия по средата. 🙂

 6. Светльо  24.02.2018 г. | 11:26 ч.

  Християнската демонология класира Баал като първи и главен цар на Ада, властващ на и над Изтока – по-скоро Леванта отколкото Ориента. Откровението сочи, че под негово командване са шестдесет и шест (66) легиона от демони, колкото е числото на звяра.

  66 легиона – паднали архангели. Това като че ли дава частичто отговор и на въпроса „Защо Сирия?“, а също и защо там ще се възцари Ариман на трона, а и т.н. свети места Излаилеви.

  Властващ и над Изтока – Леванте се нарича Източното Средиземноморие, там където Гога и Магога ще устроят своето последно представление…

 7. Светльо  24.02.2018 г. | 11:32 ч.

  Тук не обърнах внимание на грешката за числото на звяра -66. Разбира се става дума за 666, пропусната е една съществена категория паднали архаи – асури. Но техен предводител е едно друго същество използващо и трите категории шестици извън нашия еволюционен цикъл – главен противник на Христос, Сорат.

 8. Gergana  24.02.2018 г. | 11:53 ч.

  Ас салам алейкум, братя (тук включваме и женорята)!
  Сбрали сме да изхрачим
  в най-добрия стил на Шем,
  нашта почит към Луната,
  към кръвта и към Тъмата.
  Ето:
  О, път сияен в нощта,
  О, звучна струна на душата,
  О, сладък дъх по мойте устни,
  кой ползва те така изкусно –
  да ме водиш към награда,
  там, в пределите на Ада?

  Кой ли? Сам Той Господаря,
  Шах на страсти и наслади.
  За Него в кръв аз ще нагазя,
  но Завета си ще спазя –
  подписан от предци, отколе,
  да Му служа всред скотове
  и почупени съсъди,
  дето демони се въдят.

  Мир вам, скъпи братя мои.
  Вечен меч над всички гои.

  Муханамед Абдал Бин Асран Ал Гергани

 9. Gergana  24.02.2018 г. | 12:42 ч.

  Между другото, правата
  на жените, мъжете, децата,
  на животните из полята,
  моретата и небесата,
  са определени от имената
  на всеки вид, мои драги маркобеси.
  Не посягайте на Словото,
  че ще разгневите Духа,
  който ни е оставен за утеха.
  Не бихте желали да го видите в действие.
  Кратко определение за глупаци:
  “Лоши са и чупят огледалата,
  които отразяват грозното им самомнение.
  Ще събудят човешкото бдение
  и тогава всички войнства ще ги узнаят.
  Туй ще им бъде Краят.“

 10. Gergana  24.02.2018 г. | 13:23 ч.

  Да ви светна, абстрактни определители на нещата.
  Полезни сте, но ми бъркате чак в Душата.
  Не бива бе! От хилядолетия се пробвате.
  Не ви е подадене, нищо не сте постигнали.
  Или сте постигнали Нищото. Ами, поздрав тогава.
  Вечността не ви се отдава.
  Едно определение трябва да съдържа не само описание на обекта,
  а също и неговото съдържание, развитие, развръзка,
  морална поука и пожелание за наслука.
  Успех, дерзайте и пробвайте пак,
  че на Света му писна от всеки глупак.

  🙂

 11. Gergana  25.02.2018 г. | 12:46 ч.

  „Сега трябва да работите и смело, и решително. И ако вие вървите разумно по стъпките на Христа, то България ще използва условията, които се дават за повдигането на народа. […] На Черната ложа само Бялата може да противодейства, защото тя има по-голямо Знание и Мъдрост, та е в състояние да я преодолее. А вие трябва да се държите с Бялата ложа […] Главата на Бялото Братство е Христос, а на Черното – Сатана, Велзевул.“

  Обаче, ако трябва да се вземе нещо от цялата чудесна статия, то това е именно тази бележка под линия. Страхотно окуражителна и акутно вярна!

  Запитвали ли сте се как светът го има изобщо? Уважение към Божиите творения за начало, оттам и към Бога, оттам към Аз-а, а Аза е светлината на Божието съвършенство, но не само. Магията я има, но трябва да я признаем. Сладките правила на управление над нашите съдби са изтръгнати от Божието сърце. И да пропаднем сто стъпки под земята в благовение, пак няма да изпълним мярката на трептение, която би трябвало да ни обземе в присъствието на Бога. А оттам нататък да разбираме неща… хайде, дайте да си дадем почивка и само нататък.

 12. Gergana  27.02.2018 г. | 08:06 ч.

  На български език една от мантрите (заклинанията) би прозвучала така (не ме съдете за превода, приемете посланието). Това е обобщено на наш език и аз го премислих внимателно.

  Съдба на моята Воля.
  през тъмнината на Съществуването,
  признай. че си в Мрак,
  отбий се в чернотата
  на твоето съществуване в тяло,
  изгради чрез Светлината Власт
  над Земя, Въздух, Огън, Вода.
  Твоята същност се обръща към
  нощта, която поражда
  Блясък за живот в пустата празност.
  Бъди.

 13. Дорина Василева  27.02.2018 г. | 08:41 ч.

  Разгледах лицата на тези хора, лице по лице. Ако човек се вгледа дълбоко в очите на голяма част от тях, през тях се излъчва… нека да го наречем по земному – фанатизъм. По духовному, мисля, е ясно, за какво точно „излъчване“ става въпрос.
  Много силна мантра, Гери!

 14. Светльо  27.02.2018 г. | 18:18 ч.

  Ето какво споделя с нас Дъглас Мъри в своята книга „Странната смърт на Европа“

  „Германци, ако не ви харесва тук, напуснете Германия“

  През октомври 2015 г. жителите в хесенския град Касел правят обществена дискусия за очакваните 800 бежанци, които Меркел им е разпределила. Хората са приветливи и любезни, но малко тревожни и затова депутатът от техния район Валтер Любке решава да им отвори очите:

  „Дами и господа! Който не е съгласен с тази политика, е свободен да напусне Германия!“

  Жителите отначало млъкват смаяни, след това се надига започва ропот, който прераства в гневни викове.„Политиците в Европа не осъзнават ли какво би могло да се случи, ако продължават да се отнасят към европейците по този начин?“ – пита Мъри. И сам си отговаря:

  „Очевидно не. Нито пък пристигащите. През октомври 2016 г. както „Дер Фрайтаг“, така и „Хъфингтън Пост Дойчланд“ публикуват статия от осемнайсетгодишния сирийски бежанец Арас Бачо. В нея той се оплаква, че на мигрантите в Германия им е „писнало“ и са „ядосани“ на немците, които ги „обиждат и дразнят“, а всъщност са „безработни расисти“. След проклятията той продължава: „Ние бежанците … не искаме да живеем в една и съща страна с вас. Вие можете – и аз мисля, че трябва – да напуснете Германия. Германия не ви подхожда, тогава защо живеете тук?… Потърсете си нов дом.”

  Европа изчезва по волята на своите политици – това е тезата, която Мъри развива доста убедително в над 300 страници, посветени на културния сблъсък между прииждащите имигранти от третия свят и „толерантните“ европейски порядки. Тази „толерантност“ навсякъде се налага с диктаторски методи. „Някои определено са решили, както пише Бертолт Брехт през 1953 г. в стихотворението „Решение“, постепенно да разпуснат народа и да изберат друг, защото, както казва шведският консерватор и бивш министър-председател Фредрик Райнфелд, от държави като неговата идва единствено„варварството“, докато отвън идват само добри неща.“

  Подмяната на народа върви с бързи темпове. „Още преди животът на повечето от днешните европейци да е достигнал края си, Европа вече няма да е Европа и народите на този континент ще загубят единственото място на света, което наричат свой дом.“ – твърди Мъри и подкрепя своята мрачна визия с репортажи от бежанските лагери в Гърция и Германия, остров Лампедуза, както и от една конференция на Шведските демократи – новата дясна партия, която иска да спре имиграцията и да въведе ред в мюсюлманските гета.

  http://www.fakel.bg/index.php?t=6290

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.