Войната срещу децата: документален филм за бесовете на прага ни

Асуриадата пъпли към родните училища?

Как хубаво се нареждат нещата за тези, които имат очи да видят и уши да чуят. Говорим си тия дни за разни конвенции и за най-опасните асуристични бомби със закъснител, замаскирани под благопожелания за семейното щастие и социалния просперитет на женските чеда. И ето че, като по поръчка, попаднах на този клип, който бързам да споделя с всички:

Ако не сте имали досег досега с Духовната наука, позволете да поясня термина „асуриада“. Тъмните Архаи, наричани още Асури, са най-високата степен на демоните, които могат да влияят директно върху децата. Техният специалитет са сексуалните девиации и преждевременното въвеждане на децата в света на възрастните. Или казано иначе:

(Такъв тип образователна система) означава смърт за цялата култура! […] Според нея децата трябва да се отнасят помежду си така, както и възрастните. Но това е най-погрешното, което може да се измисли в областта на възпитанието. Източник »

И още:

„Болестта на културата и смъртта на културата са страшният дар на Асурите за съвременното човечество“. (Рудолф Щайнер, Събр. съч. 194, 15.X.1919)

Асурите идват с Истанбулската конвенция и нейните проповедници. Ще ги пуснем ли да влязат в детските глави, преди да разградят душите им?

Иван Стаменов
2.2.2018 г.

* * *

Още по темата:

Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция

Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре

Истанбулската конвенция като „ЛГБТ Инструментариум“

Размисли върху един „джендърен“ проект, действащ в училищата

Истанбулската конвенция — рай за феминизма, ад за недочелите

Готвят изумителни секс уроци за 5-годишни деца (твърде мръсно за твърде млади)

Разни мисли — 09: Страхът от разногласие и филтрирането на общества

Перверзии в образователната система за деца в Бразилия

Детско порно и расизъм в щатската образователна система

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

22 коментара за "Войната срещу децата: документален филм за бесовете на прага ни"

 1. Таня  02.02.2018 г. | 23:30 ч.

  Тя войната срещу децата ни е започнала отдавна. Вижте малката Крисия още с първото излизане с каква песен проби в шоуто на Слави. Също и 15-годишната Гери-Никол… На някоя от тях да давате реалните детски (тийнейджърски) годинки? Да намирате в тях онова невинно, сладко, типично детско поведение, детското в дрехите? Изглеждат точно като едни умалени образци на възрастните. Точно копие 1§1.

 2. Таня  02.02.2018 г. | 23:38 ч.

  Имам в предвид сценичното поведение.

 3. Стопанина  02.02.2018 г. | 23:40 ч.

  Не познавам възрастни жени, които да се държат като Гери-Никол. 😀 С такива „творци“ не ни трябва sex-ed за хлапетиите. Каката ще ги отрака, „напрао ги убива“…
  А на Крисия какво ѝ е? Последното, което гледах от нея, беше кавър на Beautiful Mess – беше скромна и сладка.

 4. Дорина Василева  03.02.2018 г. | 00:01 ч.

  Материалът е право в десятката!!! Споделих го на няколко места. Благодаря, че не стихва енергията, а битките, като че ли още повече я разпалват. 🙂

  Крисия вече порасна.
  Ако подходим обаче задълбочено към това явление, несъответствието на текстовете, които са за възрастни, реално се пеят от невръстни, макар и наистина много талантливи, дечица по шоутата за гласовити млади таланти. Това също е своего рода преса срещу естественото развитие на децата. Да оставим външното, дрешките, пудрите, гримовете, жестовете… това се учи външно за момента на сцената. По-страшното е, че те поемат думи, чувства, преживяват емоции чрез самите текстове, които реално изобщо не са типични за годините им. А бе като цяло, макар и това да са отделни талантливи случаи, а не всеобща практика, не е добре. Но тук е вече важна и ролята на родителите. Те стоят до това дете.

 5. Светльо  03.02.2018 г. | 00:13 ч.

  Дори от твоята стена го взимам ама е право в целта този цитат. Надявам се да нямаш против:

  „Гибелната злоупотреба със сексуалността ще бъде представена като върховен акт на свободната воля .Всеки който се опита да се опълчи ще бъде преследван и унижаван.Това ще достигне пагубни измерения.
  Всеки, който счита това за ненормално ще бъде представян като луд.
  В здравните организации ще бъдат измислени вещества,които ще бъдат вкарвани в организма на децата от много ранна възраст ,за да не може „Аза“ на детето да обземе тялото и така ще бъде прекъсната връзката и правилното развитие.“
  Рудолф Щайнер от 1908 год.

 6. Доринa Вaсилевa  03.02.2018 г. | 00:28 ч.

  Нямaм, рaзбирa се. Той е в групaтa по Aнтр.медицинa, пуснa го еднa приятелкa хомеопaт. Сaмо че и тя го е взелa от другa групa и не се знaе точно от къде е, сaмо годинaтa. Но без или с контекст, смисълът е крещящо ясен… зa жaлост, и вече пророчеството му е фaкт.

 7. Стопанина  03.02.2018 г. | 01:09 ч.

  Приятелката ти може ли да даде по-точна препратка към конкретна лекция или поне лекционен цикъл? Търсих и не намерих такова съдържание в архива си. Самият цитат ми звучи като нещо преразказано от Щайнер, а даже и като две отделни изказвания, събрани в общ текст.

  Не подозирам подправяне на сведението и информацията по принцип е антропософски вярна. Може странното ми усещане да се дължи на работата на преводач, когото не съм срещал досега.

 8. Доринa Вaсилевa  03.02.2018 г. | 01:19 ч.

  Ще я помоля дa попитa в групaтa, от която го е взелa. Нa мен този текст ми е познaт, но откъде???

 9. Дорина Василева  03.02.2018 г. | 20:19 ч.

  Да, Иване, компилация е този „цитат“. Дори в самата група /не е антропософска!/, откъдето е взет, не са наясно чий е точно. Праснали са отдолу Рудолф Щайнер, и толкова… „да се четяло между редовете, да не се навлизало в анализи“, съветват! 🙂 Миш-маш, с една дума! Ама „духовен“!
  След доста ровене установих кой е преразказаният пасаж от Щайнер за сексуалността, и то конкретно от ГА 182 „Какво върши ангелът в нашето астрално тяло“ – преразказът е на Дим.Мангуров. Държиш ли да пусна конкретните пасажи от преразказвача и от оригинала?
  В крайна сметка ГА 182 дава конкретни насоки във връзка с публикувания от теб материал и може да бъде в помощ, но стига да се чете наистина оригиналът.

 10. Стопанина  03.02.2018 г. | 20:23 ч.

  компилация е този „цитат“ […] преразказът е на Дим.Мангуров.

  Що ли не съм изненадан.

  Държиш ли да пусна конкретните пасажи от преразказвача и от оригинала?

  Да, ако не те затруднявам. Би било с един удар два заека… 😉

 11. Дорина Василева  03.02.2018 г. | 20:41 ч.

  Намерих обаче само за сексуалността, за другото вече нямам сили. 🙂
  Позволявам си по-дълъг цитат от лектора, интересен е този цитат 🙂 :

  „В края на хилядолетието трима човека се бяхме събрали “во Христе” във Фестивалния комплекс във Варна и общувахме Азово, провеждайки високо духовен разговор. В един момент, когато се докоснахме до особено висши нива, станахме свидетели как нашите три Ангела-Хранителя просто тържествуваха отгоре, пърхайки от възторг. В същият момент на отсрещната маса имаше седнали други хора, водещи тривиален разговор. Техните Ангели-Хранители бяха клюмнали- почти заспали, очаквайки тези долу да се събудят. Изглежда дълго ще чакат горките !?
  Но въпреки това, те работят в астралните тела без значение дали човекът преминава през света, не забелязвайки великото- ставащо. Хората проспиват най-важните моменти в живота си и тогава образите , създавани от Ангелите в астралните им тела се превръщат в една игра за тях, в нещо несериозно. Всеки има някакви духовни опитности, но не всеки проявява волята да ги разбере, а предпочита мързела или страха да надделеят. Така остават слепи за изключителни процеси, като началото на Христовата етерна поява, битката на Архангел Михаил с Дракона и т.н.
  Въпреки всичко, Ангелите ще постигнат своите цели с тези образи, но не в будния, а в СПЯЩИЯ човек. Тогава обаче в леглото са само етерното и физическо тяло и Ангелите изнасят своята работа в тях, слизайки чак във физическото, свързано с ВОЛЯТА, но човекът не участва съзнателно в изпълнението на трите цели и те се израждат в нещо ужасно. Израждането е в три направления:
  Това ,което ще бъде създадено от Ангелите в спящия човек без участието на съзнанието, свързано с астралното тяло и контрола на аза, след събуждането се превръща в ИНСТИНКТ за човека, вместо в съзнание на Свободата и затова ще бъде много опасно и вредно. Щайнер предпазливо загатва какво ще последва: определени Ангели, вероятно неприели Христос и изостанали от Египетската култура- ще изпитат известно влияние от процеса и ще породят в нас ПОЛОВИ ИНСТИНКТИ с разрушителна сила. Освен това, човечеството ще добие определени инстинктивни познания, свързани с тайната на зачатието и раждането, с целия полов живот и споменатите инстинкти няма да са само заблуждения , а биха преминали в социалния живот, създавайки форми, устройства в него. В следствие на такъв полов живот кръвта се отравя по особено опасен начин, възпрепятстващ развитието на братството по Земята. Вместо него, възниква ГИБЕЛНА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЕКСУАЛНОСТТА, но хората го възприемат за нещо естествено. Сякаш е все едно дали си Ангел или дявол! Науката играе особено отрицателна роля за формирането на този възглед, който си е чист Азов вампиризъм.
  Сбъднаха ли се предупрежденията на Рудолф Щайнер? Сексуалната революция на Запад през втората половина на 20-ти век е най – яркото доказателство, което непрекъснато търпи развитие. Да си “гей” днес е едва ли не модерно, че и бракове се узаконяват. Не случайно ги наричаме “леви”, т.е. подвластни на Луциферическото царство, отделило се наляво и надолу още на Старото Слънце. Нещо повече: злоупотребата се прехвърли в много от духовните общности. Без да се извърви задължителния път към Христос се отключват мощни енергии, свързани с пола без възможност за азов контрол върху тях.“

  Рудолф Щайнер, ГА 182:

  „Обаче какво би настъпило, ако Ангелите би трябвало да се заемат с една такава работа без участието на човека, да се заемат с нея там, в етерните и във физическите тела на хората, докато те спят? По този начин в еволюцията на човека неизбежно биха настъпили три неща. На първо място, в спящите човешки тела, докато човекът именно спи, без да е там със своя Аз и със своето астрално тяло, би възникнало нещо, което после той ще намира, обаче не в свобода, а просто ще го заварва сутрин, когато се пробужда. Той винаги ще го заварва. Така то ще се превърне в инстинкт, вместо в съзнание за свобода и по този начин ще оказва вредно въздействие. И наистина има опасност, определени инстинктивни познания да станат вредни, защото те насилствено влизат в човешката природа; да, те са свързани с мистерията на раждането и зачатието, с целия сексуален живот; а тази опасност, за която говоря, идва от определени Ангели, които сами биха претърпели известно изменение, за което не мога да говоря, понеже това изменение спада към онези по-висши тайни на науката за посвещението, за които днес все още не бива да се говори. Бихме могли само да добавим: това, което настъпва в хода на общочовешката еволюция, би се състояло в следното: Вместо в ясно, будно съзнание и носейки полза, определени инстинкти от областта на сексуалния живот, на сексуалната природа биха се проявили по един разрушителен начин; тези инстинкти биха довели не просто до някакви заблуждения; те биха нахлули направо в социалния живот, създавайки там определени социални структури; преди всичко чрез това, което навлиза в човешката кръв като резултат от сексуалния живот, те биха подтикнали хората към всичко друго, но не и към това, да изграждат братство на Земята; напротив, те непрекъснато биха се бунтували срещу братството. И това би се превърнало в един инстинкт.“

  Може пък да не съм права, и да го има някъде това от Щайнер…, но… просто тази разпокъсаност на мисленето, която звучи от цитата, не е неговият стил.

 12. Таня  03.02.2018 г. | 21:02 ч.

  Къде са българските детски песни? Къде е детското в децата? Какво послание носят на други деца?

 13. Стопанина  03.02.2018 г. | 21:11 ч.

  Чел съм тази Мангурова самомнителна простотия* с поредни претенции за ясновидство и съм сред малцината „щастливци“, имали възможност да я изслушат в директен разговор – вероятно ще послужи в аргументацията на специалиста, издаващ неизбежната епикриза някой ден. Както е тръгнало, самозабравата на „тримата ясновидци“ ще приключи в изолатор, където ще могат да водят високодуховните си разговори сред пърхащи Ангели в бели престилки, без да бъдат обезпокоявани от светската суета и скуката на Битието.

  ПОЛОВИ ИНСТИНКТИ с разрушителна сила […] споменатите инстинкти няма да са само заблуждения , а биха преминали в социалния живот, създавайки форми, устройства в него.

  Трите влъхви на Мангурософията явно нямат проблем, че това се извършва в момента пред очите ни, прокарвано по най-безобразен начин от Св. Боко Тиквата. Тримата Му „пророци“ озадачаващо мълчат по този въпрос. Защо ли?

  Време е да проведат пореден „Азов разговор“, каквото и да означава тази измишльотина, след което да свалят пореден „окултен факт“ – защото една от колоните на Мангурософията, безусловната вяра във „Високия“, е на път да рухне с гръм и трясък и да стане по-ниска от тревата. Разбира се, последното предполага остатъчни чувства на срам и отговорност към публиката.

  Иначе за „цитата“, от който тръгна всичко. Прекалено грамотен е, за да бъде продукт на Мангурософията. Освен това отделните указания са навързани адекватно в общ текст, което отново изключва авторството на варненската дружина.

  И трите сведения – за злоупотребата със сексуалността**, опасностите от светската психиатрия*** и ваксините против духовността**** – са от лекциите за духовете на мрака, на които многократно съм се позовавал. Очевидно някой е преразказал що-годе ВЯРНО основното (което отново изключва Мангуров), интерпретациите са простими, но определено това не може да мине за „цитат“.
  ––––––––-
  * За да защитя епитета, обърнете внимание в цитата от лекцията Му с какво се изчерпва „ерудицията“ му за сексуалните злоупотреби.
  ** Въобще не се изчерпва с хомосексуализма и дори по свое време Щайнер дава примери от тогавашните бордеи.
  *** Въпросът за психиатрията в този лекционен цикъл е по-скоро във връзка с етерното ясновиждане на Христос, но според мен важи и за „ясновиждането“ на пърхащи и заспали Ангели при „Азови разговори“.
  **** В сведенията за ваксините против духовното влечение не се споменават каквито и да било здравни организации. Ако не ме лъже паметта, дори авторството на тези ваксини се скрива зад граматичния воал на страдателен залог.

 14. Агора  04.02.2018 г. | 14:33 ч.

  Според мен нещата са започнали много преди Истанбулската конвенция. Сега просто беше моментът, да се даде гласност на тези идеи. И въпреки това дали ще бъде приета или не нещата са задвижени.
  Половата система се изучава в 6 клас, темите за пубертета са ясно засегнати във всички възможни аспекти в държавното училище (час на класа, гражданско образование и т.н.), като нямам предвид необходимите знания за биологичните промени, които е добре да се знаят, а други подробности, които само обременяват децата на този етап.
  От друга страна свободата, която дава интернет и основно фейсбук. Например, при 11-13 годишните роми (и при някои българчета) фейсбук се използва изключително активно, и основно за уговаряне на срещи, и за разпространение на голи снимки.

 15. Дорина Василева  04.02.2018 г. | 18:06 ч.

  Коментар от групата Валдорфско образование, след споделения материал там:

  „Асури? Сериозно? Единствено с незнание и неграмотност децата могат да стигнат до извращенията, които си представяте.“

  И то пък децата като ги ограмотят и им „влеят“ знание от супер грамотното и знаещо МОН!!!:
  https://www.lentata.com/page_10419.html

  Явно коментиращата госпожа смята, че асурите са някаква фантасмагория, зли приказни герои в нашите представи!
  И явно светът само от затъване в неграмотщина и незнание, тъй се е извратил! Де да беше само това!
  Ох, ох! Някои или летят в порозовели балони, или така са потънали в материята на „знанието“ и „грамотността“, че паяжината на Ариман здраво ги задушава. Дано повече млади хора успеят да открехнат воала на материята и погледнат зад нея.

 16. Стопанина  04.02.2018 г. | 19:13 ч.

  Единствено с незнание и неграмотност децата могат да стигнат до извращенията, които си представяте.

  До извращенията се стига и чрез преподаването им като форма на сексуална грамотност в пагубна за децата възраст. Не разбрах – какво си… „представяме“? Реалността?

  Надявам се, че тази женица не е педагожка и не преподава Валдорф! И да е, не е първата, която ме изумява с капацитет.

 17. Дорина Василева  04.02.2018 г. | 19:22 ч.

  Не, не е. Вероятно много книги чете: „професор по патологична библиофилия“, пише на профила й, само дето не е улучила точните над 300 тома! 🙂

 18. Христо  07.02.2018 г. | 16:59 ч.

  Здравейте,

  Едно време, покрай следването си в СУ, можах да добия впечатления за преобладаващите разбирания сред детските психолози и педагози по въпроса за половото възпитание.

  Не знам дали има връзка с темата, но да спомена, че над съвременната педагогическа наука тегне сянката на Ян Коменски (една, меко казано, спорна фигура от антропософска гл. точка).

  Въпреки това съм чувал напълно адекватни разбирания сред детските психолози по отношение на сексуалното възпитание. По онова време се смяташе, че преподаването на сексуална проблематика преди настъпване на пубертета е недопустимо, тъй като може да навреди на психологическото развитие на децата.

  Но дори и след настъпване на полова зрялост – такова беше преобладаващото схващане сред педагозите – трябва да се подхожда изключително внимателно при преподаването на тези въпроси, за да не се попречи на естествения процес на изграждане на половата идентичност в учениците.

  Чудя се има ли днес подобни педагози и психолози в училищата и университетите? Ако да, наистина ли професионалната им съвест позволява да толерират такива извращаващи заигравания с половата идентичност на децата? Или просто и върху тях рефлектира същият този безпрецедентен международен политически натиск, на който е подложен целият ни държавен апарат да ратифицира Истанбулската конвенция.

  Ако човек не разглежда съвременните процеси от антропософска гледна точка, намира за трудно да си отговори на въпроса – що за парадигмален обрат се извърши в педагогиката, така че децата от всички възрасти се оказаха безмилостно разголени и беззащитни срещу атаките на перверзни (псевдо)педагогически практики, инспирирани от „джендър“ идеологията..?

 19. Стопанина  07.02.2018 г. | 17:29 ч.

  Христо, на въпроса ти…

  Чудя се има ли днес подобни педагози и психолози в училищата и университетите? Ако да, наистина ли професионалната им съвест позволява да толерират такива извращаващи заигравания с половата идентичност на децата? Или просто и върху тях рефлектира същият този безпрецедентен международен политически натиск, на който е подложен целият ни държавен апарат да ратифицира Истанбулската конвенция.

  …може би се дава отговор тук:

  Доскоро повечето терапевти в САЩ имаха внимателен подход към децата, чието състояние се описва от медиците като „джендър дисфория“. Смяташе се, че със задълбочено проучване на проблемите на пациентите може да им се помогне да приемат телата си, а свидетелствата сочеха, че повечето деца в крайна сметка преодоляват объркването си. Но след години на лобистка политика от трансджендър активисти в САЩ се настани злокобно ново „православие“ със символ веруюто, че дори 3-годишните деца знаели „истинския“ си пол, като в същото време не се признава, че „транзицията“ може да доведе до депресия и даже до самоубийство.

  Много водещи здравни експерти в Америка сега адвокатстват на новия подход – наричат го „джендър уверение“, според което безусловно се приемат твърденията на децата, че са в грешното тяло. Някои терапевти дори въвеждат тази идея сред деца, които никога по-рано не са си я помисляли.

  И още – като свидетелство за обърната логика, девет щата в САЩ забраниха терапията, целяща промяна на „сексуалната ориентация“ на малолетни. Ако едно 5-годишно момиче се чувства като момче, то тя е момче, и ако терапевтът постави това под съмнение, извършва престъпление, като някои са били репресирани (уволнени) за това. Източник.

  Проблемът е световен.

 20. Дорина Василева  07.02.2018 г. | 20:57 ч.

  Христо, първо да ти благодаря за страхотния материал, който е пуснат в блога!

  И във връзка с това, което е цитирал Стопанина от твоя пост:
  Съгласна съм, че проблемът е световен. Виждаме го всички това… бавно ни напъпля и нас тук, в тази част на Европа и света. Все по-потресаващи неща чета и виждам във видеа – в САЩ инцестна връзка между баща и дъщеря, от която и дете се родило; в Норвегия организация, която при всяко несъгласие на родители или критика към дадено изискване, отнема деца от родители…, какво става с тези деца в „сиропиталищата“ или „приемните семействи“, пише за сексуално насилие, пише за зарибяване с наркотици… гаврата с човешкото същество, с децата, залива света.
  Все още, обаче, съм склонна да вярвам в моралните ценности на голяма част от българските учители. И не на последно място – в добрата връзка между педагозите и родителите, в името на децата. Разбира се, че изключения има. Но аз говоря само от позицията на моя опит. Моят опит вече почти 6 години и в педагогическата работа /в две по-кротки и малки училища, от 1 до 4 клас/, освен в психологическата – вече доста години, показва, че тук все още някак крепим „нормалното“. Някак, ето сами виждаме, как обществото не проспа случващото се с Истанбулската конвенция. И в малките ни общности в училище /децата прекарват повече време с нас, отколкото у дома!/, е важна много атмосферата на доверие между деца, учители и родители, и примерът, който даваме на децата. Не ми се иска да вярвам, че това ще рухне, защото съм сигурна, че съзнателността и будността на хората в България не спи! Трябва всички пробудени хора да помагаме за това!

 21. Христо  07.02.2018 г. | 22:38 ч.

  Благодаря, Стопанин, преди няколко дни четох цялата статия, даже сложих линк към нея от форума.

  Аз се питах по-скоро за ситуацията в нашата педагогическа действителност. Макар да ми е известно, че засега българските ученици са само невинен обект на игрива и занимателна „джендърна катехизация“ (под формата на участие в конкурси, анкети и т. н.).

  На следващата фаза „джендърната дидактика“ вероятно ще бъде официализирана с държавни образователни стандарти. Тяхната цел ще бъде да превърнат учениците вече в субект на джендърна трансформация.

  * * *

  Дорина, радвам се на това, което казваш, и вярвам в здравия педагогически усет на българския учител, макар и в тази професия да има много недостойни за нея кадри. Ако в това може да има някаква утеха, моето впечатление е, че много българи все още пазят едно изконно отношение към децата като към нещо свято и неприкосновено.

  Подобна дълбинна нагласа може да се окаже трудно преодолим препъникамък пред брюкселските джендър политики. 🙂

 22. Весо  22.02.2018 г. | 09:42 ч.

  Интервю с една руска майка живяла в норвегия , на която са и отнети децата и какво се случва с тях в проемните семейства!!!!
  Направо звучи като сценарий на хорор филм.

  https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/05/17/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B0/

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.