Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция

За какво са ни хрантутници, ако законите на България (ще) се пишат от международни SJW организации?

Излезе информация, че премиерът Бойко Борисов е разпратил SMS до подчинените си: „Няма мърдане. Ратифицирате Истанбулската конвенция.“ Не вярвам и на БСП, но по всичко личи, че в случая данните са верни. Съдя за това от днешните изказвания на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Екатерина Захариева.

И тримата — сякаш наговорили се с поредни SMS-и — превантивно се изказаха с почти едни и същи думи (но с напълно еднакъв смисъл) за евентуален (ненужен) референдум. Ето конкретни примери:

Премиерът: Ако има референдум, да е „за“ или „против“ да пребиваме жените и децата

и същото с други думи:

Според Екатерина Захариева референдум по темата, както иска БСП, трябва да зададе въпроса „за“ или „против“ домашното насилие, защото за това става дума в конвенцията.

За неосведомените: Истанбулската конвенция е международно споразумение, писано от феминистки и LGBT организации. Както онагледих в предишната статия, съдържанието на документа залага на език на омразата спрямо мъжете. Освен това се основава на неверни статистически данни по отношение на най-тежките форми на насилие — особено за жертвите при военни действия и травматичните манипулации върху гениталиите.

Също така мюсюлманските страни, в които се извършват описаните тежки форми на насилие, не са подписали, нито ратифицирали Конвенцията, а европейските страни, които са измамени и/или насилвани да я приемат, вече си имат доволно много приети закони, които поне на хартия защитават правата на всички ЧОВЕЦИ, без оглед на техния пол, раса, вяра и прочие.

Лъжите на ГЕРБ

Една лъжа, повтаряна сто пъти, не става истина, а банална и досадна лъжа. Истината е, че Истанбулската конвенция НЕ разглежда единствено и само правата на жените и защитата им от домашно насилие. Наред с това, в многостраничния текст се въвеждат понятия, лишени от ясна дефиниция, което ги прави, меко казано, спорни. Но съвсем ясно е посочено, че:

• Новите понятия, свързани със „социалните полове“, трябва да бъдат застъпени в образователната система;

• държавата се ангажира да поддържа работата на НПО (неправителствени организации) във връзка с горното, включително и с финансова подкрепа.

С други думи, парите на данъкоплатците ще се използват, за да пълнят главите на децата им с нетрадиционни и зловредни представи и ценности. Но това не е всичко:

• Подробно се описват привилегиите и имунитетите на членуващите в наднационалната организация GREVIO, които ще се ползват с правомощия и недосегаемост, на която могат да завидят даже дипломатите.

С други думи, Истанбулската конвенция развързва ръцете на феминистки, LGBT и SJW проповедници да работят, без да подлежат на каквато и да било критика. Да, в прав текст пише, че критикуването им не се позволява! Ще вършеят в която си страна поискат — на наша издръжка, с нашите пари, сред нашите деца и подрастващи!

Механизмите за сваляне на имунитета им са практически несъществуващи, тъй като документът изрично набляга, че те НЕ могат да бъдат задържани, разпитвани, обискирани (в това число и вещите им) и т.н. Без доказателства те запазват имунитета си, а събирането на доказателства се възпрепятства от самата Конвенция.

Ако тримата споменати от ГЕРБ твърдят, че Истанбулската конвенция разглежда само насилието над жени, но не разглежда и въпросите, които изброих по-горе, значи,

целенасочено заблуждават обществото

Точно това и правят! Другият вариант е да са подписали и да натрапват ратифицирането на Конвенция, без да познават нейното съдържание, което също говори красноречиво за компетенцията им да бъдат държавници, защитаващи националните интереси.

Цялото им досегашно поведение по този въпрос (пък и не само по него) всъщност говори за национално предателство — безусловно и арогантно. Още няколко изказвания на патологичните лъжци с мои коментари:

Бойко Борисов: И арменският поп е приел Истанбулската конвенция

Може би Бойко Борисов трябва да помисли за политическа кариера в Армения. Ако освободи България от присъствието си, предварително благодарим.

„Вицепремиерът даде за пример силно католически държави като Полша, които са ратифицирали документа.“

Вицепремиерът пък може да помисли за политическа кариера в Полша. Ако с премиера се изнесат в тандем, получават двойни благодарности.

Захариева е цитирана да казва:

„Просто ще покажем, за съжаление, че като че ли на думи искаме да сме част от демократичната общност, правим едно навън, а като се върнем тук, изместваме дебата и правим друго за лична употреба.“

Откога под „демократична общност“ се разбират LGBT общности, феминистки ценности и/или авторитарни и привилегировани организации като GREVIO? Ако това са новите разбирания за „демократични общности“, нямам абсолютно никакъв проблем да покажа, че НЕ желая да имам нещо общо с тях.

Изместването на дебата го правят самите ГЕРБ-ери и Захариева е сред първенците в манипулирането на общественото мнение. Въпреки манипулациите и лъжите обаче, обществото в по-голямата си част казва „НЕ“ на документа, който Захариева своеволно е подписала без какъвто и да било предварителен обществен дебат.

В демократичните общности без кавички позицията на мнозинството българи би имала по-голяма тежест, отколкото тази на Захариева и няколко НПО-та, подкрепили Конвенцията. За сведение, повечето от тях са именно SJW. Самият факт, че ГЕРБ натрапват нещо въпреки масовата воля, като не спират да манипулират и лъжат, говори категорично, че управляваната от тях държава е далеч от демократична общност.

Това е авторитарно управление. Чрез SMS-и

„Няма пречка да се изменят законите – посочи още Захариева и добави: но бих задала въпроса – защо като ще препишем текстовете на конвенцията в законите, да не я ратифицираме.“

Моля?! Ще преписвате текстове от Конвенцията, за да заменяте по-смислените и по-справедливи актуални закони?! Независимо дали Конвенцията ще бъде ратифицирана или не?

Wow! Просто… wow! Или по нашенски: Уха-а-а!

Ами в такъв случай ГЕРБ-ерите, начело с вожда си, групово да си подавате оставките. Защото за пореден път се оказва и доказва (от собствените ви думи и дела), че законите в България не се пишат в България, а тукашните законодатели са само едни преписвачи и нахални търговци на вносни термини, ценности и образователни системи.

Нямало мърдане за ратификацията – тиквее премиерът. Чудесно. Струва ми се, че Видовден наближава със страшна сила. И когато на народа му писне, някои национални предатели ще увиснат на уличните лампи. Тогава наистина няма да има мърдане от въжето. Няма да има и Конвенция, която да им отърве дебелокожието.

Дано това, с което са се облагодетелствали срещу националното предателство, да си е струвало. Но със сигурност ще му се радват до време. Бог забавя. Но не забравя.

Ако ратифицирането на тази Конвенция е началото на края за ГЕРБ, искам и аз да се подпиша — два пъти и с две ръце.

Иван Стаменов
26.1.2018 г.

* * *

Още по темата:

Истанбулската конвенция — рай за феминизма, ад за недочелите

Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре

Войната срещу децата: документален филм за бесовете на прага ни

Разни мисли — 09: Страхът от разногласие и филтрирането на общества

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

32 коментара за "Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция"

  1. Тео  26.02.2018 г. | 15:43 ч.

    А, ето как би могъл да изглежда и един възможен (поне за мен) урок за социалните роли на мъжа и жената:

  2. е и какво...  01.03.2018 г. | 20:50 ч.

    и какво е спряло представителките на нежния пол преди 15 ,а може и повече години да станат такива каквито са? И какво спира днешните момичета? Определено не това, че рисуват мъже с униформи. Децата мечтаят без да се позиционират като мъже или жени. Проблема е , че искат да отнемат мечтите на децата като ги настроят момчета срещу момичета (лоши срещу добри)А децата имат нужда от спокойствие за да станат такива каквито искат. Спокойствието не може да им бъде осигурено от лезбийки, педераси и всякъкви неопределени -цветни отвън , но сиви и пусти душевно.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.