Петър Георгиев: „Траките, които създадоха християнството, българите“

Цяла книга в електронен формат

От автора: Мнозина няма да са съгласни с тази книга. Но нека си отговорят на въпросите: Откъде в християнството се появиха категориите Света Троица, Отец, Син, Свети дух, трипръстният жест на кръстене? — Отговорите са запазени върху хиляди релефи на Тракийския конник и фигурите „Ръце на Сабазий“.

Траките създадоха християнството. Но не всички бяха съгласни с него. Най-вече „така наречените Българи“. — Петър Георгиев

„Траките, които създадоха християнството, българите“

(PDF | 14.1 MB | 222 страници)

Материалът се разпространява с изричното писмено позволение от автора му, носещо дата 10.9.2017 г. Ако имате възражение към така описаните авторски права, изпратете го на is@otizvora.com. Администраторът на „От Извора“и спомосъществувателите на инициативата за некомерсиално разпространение на такива материали не носят отговорност за неуредени въпроси между авторите и други издателства.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Петър Георгиев: „Траките, които създадоха християнството, българите“"

 1. Петя Чолакова  10.10.2017 г. | 18:04 ч.

  Случайно, или не съвсем! На стр. 60 в книгата е използвана моя снимка на кукери. От фестивал в с. Челопеч, обл. Софийска. Благодаря за тази книга.

 2. Петър Георгиеw  16.10.2017 г. | 21:45 ч.

  Петя Чолакова,
  И аз благодаря за снимката. С удоволствие бих ви предоставил екземпляр от книгата.

 3. Петя Чолакова  05.11.2017 г. | 16:51 ч.

  Ще бъде ценен подрък за мен. Оставям имейл за контакт – pettyach@gmail.com

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.