Интервю с Теодор Николов — 5: Сляпата и бездуховна наука обслужва егоистични интереси

„Черните братства ни водят към социален строй, който ще бъде оглавен от въплътения Антихрист/Ариман“

Продължава от първа, втора, трета и четвърта част »

» » » Би ли споделил с нашите читатели примери от съвременния живот, чрез които падналите духове опитват да отклонят човечеството от естествената еволюция?

Разбира се, те са навсякъде около нас. Да вземем например материалистичната наука, която отдавна служи много повече за унищожението на човечеството и Земята, отколкото за нашия разцвет. За тази сляпа наука, лишена от духовните прозрения, и финансирана от среди, които съвсем не работят в наш интерес, Учителя казва:

„Съвременната официална наука се е продала като някоя жена и вече не работи за доброто на човечеството, а за неговото разрушение.“

Тази малка група властни хора с частни и егоистични цели чрез днешната наука се стреми да парализира и да направи невъзможно цялото духовно развитие на човечеството, да накара човечеството да отрече всичко духовно, да го смята за глупост. Във всички отрасли на днешното научно познание има укриване на информация и не се дава възможност да бъдат приложени открития, с чиято помощ би се променил животът на човечеството — например изобретения, които могат да осигурят изобилие от енергия с ниска себестойност или ефикасни лечебни методи, които не изискват приложението на синтетични медикаменти.

Съвременната бездуховна наука ни даде атомните оръжия, ваксините, токсичните синтетични химикали, пестицидите и куп други отровни химикали, които днес приемаме като стандартно допълнение в нашите храни. В същото време учените настояват, че създавали един по-добър свят. Но вече и за малките деца е видимо, че все по-сериозно си имаме работа с един колапс на живота върху нашата планета и изгледите съвсем не са розови, ако продължаваме смело в тази посока.

Същата тази наука облъчва телата ни с радиация, дрогира децата ни, трови водоизточниците и изражда генетично нашето бъдеще чрез генно-модифицирани растения, животни и хора. С все по-бързи темпове тя води човечеството към гибел, докато обещава прогрес.

Ако изберем да следваме „науката“, сякаш е наш учител и водач, ще я следваме до неминуемото ни самоунищожение. Защото науката няма душа. Тя няма и дух. Тя няма и разум. Тя е една празна черупка от измервания и изчисления без смисъл и съдържание.

Но съвсем не желая да отхвърлям науката. Ако бъде използвана за добро, тя може да даде силен тласък в развитието на човечеството. Но в неподходящи ръце целият техническият прогрес е като брадва в ръцете на сериен убиец.

Едва ли Айнщайн е предполагал, че откритията му ще послужат за направата на атомна бомба, нито пък Томас Едисон е очаквал електричеството да се използва за електрически столове.

Трябва да знаем, че технологичният напредък не е враг на духовния живот. Напротив, той е нещо прекрасно и не случайно всички най-велики учени са пратеници на Бялото Братство. Но ако човечеството не развие един висок морал, едно усещане за единство и братска любов, то с всяко ново откритие ще се обрича на все повече страдания и ще попада все по-неспасяемо под робството на тези, които разполагат с всички тези открития — световното правителство в сянка.

Друг основен проблем с материалистичната наука е, че е откъсната от духовното, тя е сляпа. Със средствата, които използва, тя никога не може да проникне до дълбоките взаимовръзки в живота или дори в човешкото тяло. Парадоксът е там, че много хора я смятат за толкова напреднала, че трябва сляпо да я слушаме за всичко. Нищо, че това „всичко“ обикновено се сменя на всеки няколко години.

Например към началото на двадесети век науката е твърдяла, че човек има нужда от 120 грама протеини дневно, за да бъде здрав, и диетата на хората е била така изградена, че да осигурява тези количества. Само 20 години по-късно обаче преразгледали проблема и достигнали до заключението, че това препоръчвано количество е изключително вредно и води до цялостно натравяне на организма, вследствие на което било прието, че са необходими само от 20 до 50 грама, а ако приемате повече, ще се разболеете.

Като разклонение на тази наука можем да разгледаме и съвременната медицина, която, откъсната от духовното познание за човека, природата и Всемира, е сляпа и неадекватна. В медицинските факултети преподават за болестите и лекарствата, но не преподават на бъдещите лекари една философия за дълбоките взаимовръзки между нас и целия заобикалящ свят. Мисълта, че пациентът има дух или душа, е толкова чужда на модерната медицина, че цялата стандартна медицинска система без право на обжалване отхвърля съществуването на холистичната медицина, лекуваща както тленното, така и духовното в човека. Съвременната медицина и фармация представляват индустрия за милиарди долари, която се поддържа именно от все по-болните хора, така че е наивно да очакваме, че собствениците на тази индустрия имат какъвто и да било интерес в това да ни лекуват и поддържат здрави.

От друга страна, науката доведе до телевизията и всички съвременни интерактивни технологии, които целят да вкарат хората в една илюзорна реалност чрез разнообразни шоу програми, сапунени сериали, порнография, компютърни игри и т.н., които не позволяват на човек да погледне навътре към истинската си същност. Чрез постоянно стимулиране на сетивата хората отвикват да мислят задълбочено и се превръщат в пасивни консуматори. А това е точно обратното на Христовия призив:

„Внимавайте, будни бъдете и се молете; понеже не знаете, кога ще настане времето.“ (Марко 13:33)

И тази илюзорна реалност е толкова внушена, че повечето хора са станали тотално зависими от нея. Например заради привидната сигурност на Матрицата много къщи се отопляват с водна риза, но малцина са се замислили какво ще се случи ако в един момент за седмици, месеци или години останат без електричество (а това е общо-взето неизбежно) и не могат да си използват по предназначение дори печката на дърва. Тази тема е прекрасно разгледана в един кратък текст, който може да бъде прочетен тук  и може да отговори на много въпроси, преди да е станало твърде късно.

Най-лошата част от тази илюзия е, че днес хората се считат за свободни и независими, докато всъщност са принудени да дадат живота и здравето си за някакво нещастно съществуване и преследване на безсмислени цели, които някой друг им е внушил, че са смисълът на живота.

В същото време сме свидетели как хората губят и последната си останала свобода, за да получат още по-привидна сигурност – чрез поставяне на камери по обществените места, следене на целия интернет и телефонен трафик, и т.н. Но тъжната истина е, че робството никога не е било отменяно — само го разшириха, за да включва всички раси. И най-тъжното е, че мнозинството от хората се борят да запазят работи, които не искат, заради страха, че алтернативата ще е по-лоша.

Удивително е как едни и същи хора ни убеждават, че хем сме свободни, хем сме задължени да правим неща, които не са нито за нашето, нито за общото благо. Никой не ни пита дали сме съгласни с нашите пари да се купуват оръжия и да се плаща на едни хора да убиват други хора. Нито дали сме съгласни детето ни от първите си мигове на Земята да бъде инжектирано с отровни химически коктейли.

Светът е пълен с хора, които говорят за свобода, но колкото повече защитават това свое безценно право, толкова повече се държат като роби на правителствата, на желанията на родителите си, на семействата си, на любовниците си, на шефовете си и на всички други хора покрай тях. Просто не могат да кажат „не“ и смятат, че са длъжни да се срещат, да говорят и да се преструват, че им е приятно…

» » » Тук не може и дума да става за теории на конспирацията, нали?

Със сигурност! Всъщност да отхвърляме по подразбиране теориите на конспирацията е като да твърдим, че няма шанс двама или трима властимащи и хитри хора да се наговорят и използват правомощията си за лични цели. Съвсем не твърдя, че всички такива теории са верни, дори най-вероятно повечето от тях не са, но за верните свидетелства още през 19-ти век американският президент Томас Джеферсън казва в своя реч:

„Аз вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите права и свободи, отколкото въоръжените армии. Ако американците някога позволят на частните банки да контролират парите в обращение, първо чрез инфлация, после чрез дефлация, банките и корпорациите около тези банки ще отнемат цялата лична собственост на хората. Един ден децата ще се събудят бездомни на континент, завладян от техните бащи.“

И следващата стъпка от плана е, че в един недалечен ден човечеството ще се изправи пред епидемии, войни, мизерия, хаос и кризи. Те лесно могат да се изфабрикуват от онези, които държат всички пари и ресурси в ръцете си, докато манипулират обществото така, че да построят перфектния диктаторски строй от разединени хора, управлявани от елитарната бизнес клика. В същото време обществото ще се превърне в маса обеднели, оскотели, каращи се за дреболии, силно зависими хора. Те ще бъдат управлявани и следени изкъсо, и ще са загрижени много повече откъде ще дойде следващото им ядене, отколкото как да надмогнат новите си поробители.

Международните банкери и наднационални корпорации са експерти по създаването на психо-епидемии и с помощта на политическите марионетки и подчинената им медийна машина имат възможността да предизвикат каквато и да е криза — независимо дали в областта на икономиката, селското стопанство или здравеопазването, а след това да наложат решението, което предварително са планирали, че трябва да бъде прието от обществото.

Наивно е да очакваме помощ от държавата, тъй като реално тя е собственост на същия този кръг от хора, който действа подмолно и задкулисно. През последните десетилетия дори народът разбра, че няма съществена разлика между големите политически партии. Лесно е да се подведем по обичайните дебати между „левите“ и „десните“, между „сини“ и „червени“, между „патриоти“ и „нихилисти“, но силите, които стоят зад всички тях, са едни и същи и преследват едни и същи цели, които нямат нищо общо с нашето благополучие.

Но пък, благодарение на това разделяне по партии, обикновеният човек остава с впечатлението, че правото на избор е дадено на народа и само от него зависи кой ще управлява. На всеки 4 години (а напоследък и по-често) се разиграва един и същ цирк. И все чакаме някой принц на бял кон да дойде и да ни реши всичките проблеми. Всичко това е допуснато от Бога, за да видим, че животът е в нашите ръце и ако очакваме ние да си живеем със старите възгледи, а някой да ни заведе в „Обетованата земя“, ще има да чакаме.

Илюзията за демокрацията („право на избор на мнозинството“) позволява на властите да правят каквото си искат, стига достатъчно хора да се явят пред избирателните урни, вместо да протестират или да вземат живота си в свои ръце. Изразът „един човек — един глас“ е само една измислица, създадена от властите, за да ни направят свои съучастници.

Отдавна не е тайна, че Федералният резерв, както и международните централни банкови картели, са източникът на нашите икономически проблеми. Финансовите дългове, а не някоя временна марионетка в политиката, са робство и представляват тоталитарната сила, която застрашава цялото човечество. И тази сила е в ръцете на шепа банкерски фамилии — Рокфелер, Ротшилд, Медичи, Морган и няколко други.

Тази малка група хора печата и контролира всички пари в света и е в състояние да създава богатство от нищото, както и да изисква лихва върху него. Те не само са в състояние и да поробят цялото човечество, ами и са твърде близо да успеят. Тяхната власт става все по-голяма и наднационална, тъй като дори отделните правителства са подчинени и обслужват интересите им. Крайната цел на всички настоящи и бъдещи събития е централизираният им контрол над цялото земно население чрез глобално управление, безкешово общество с единна валута, обединени международни военни сили и т.н.

Тези злодеи от хилядолетия са се подготвяли за нашето време, когато вече технологично може лесно да се извърши глобално управление, а в същото време и човечеството е достигнало до такава духовна криза, че е готово да се хвърли охотно в казана на дявола, само и само да получи по-лесен и спокоен живот. В действията на този властващ елит можем лесно да различим похвата, известен като Синдром на сварената жаба. Той се основава на факта, че ако пуснем жаба в гореща вода, тя веднага ще изскочи. Но ако сложим жабата в тенджера със студена вода и я затопляме много бавно, тя ще се свари неусетно, а когато разбере какво се случва вече, ще е прекалено парализирана, за да се спаси.

По същия начин, на малки стъпки, се налагат и решенията, предвидени от този елит. Преди няколко години дойде Директива от Европейския съюз, според която всички кучета трябва задължително да бъдат с имплантиран микрочип. Малко по-късно, от 1 януари 2018 г., чипове вече ще се слагат и в новите лични карти на българските граждани. Не е никак трудно да се сетим каква е следващата стъпка. Независимо дали говорим за стандартен микрочип или друга технология, чрез която ще могат да се четат мисли, да се усещат промени в тялото, да се управляват хората и дори да се убиват с едно натискане на даден бутона, всичко това бавно, но сигурно се приближава към всички нас.

По аналогичен начин се развива и въпросът с безкешовите разплащания, който цели всички хора да минат само на електронни пари и както е казано в Откровението на Йоан: „И той ще направи, щото на всички – малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби – да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му.“

И там се започва отдалеч — до края на 2018 г. всички банкноти от 500 евро ще бъдат изтеглени от обращение, а в същото време в повечето европейски страни вече са въведени горни граници за плащанията в кеш — между 1000 и 3000 евро. В Индия пък още през 2011 г. започна програма, обхващаща цялата страна, за цялостно преминаване към безкешови разплащания. В тази насока се движат и редица други европейски и азиатски страни.

За да бъдат окончателно елиминирани металните и книжните пари, първо трябва да бъдат демонизирани като съмнителни, мръсни и престъпни.

Целта е да бъде наложена световна електронна валута, която да измести всички останали валути. По този начин и лесно може да ограничи достъпа на „неудобните“ до каквито и да било ресурси. Така елитът ще решава дали да имаме право да пазаруваме или не. Тотален контрол. Интересното е, че за пръв път в историята на човечеството е възможно да се въведе система за разплащане, която е практически недостъпна за хора без определен белег или чип, и което централизирано да се контролира в световен мащаб от даден човек или група от хора.

Това е един от най-очевидните признаци, че живеем във времената, за които апостол Йоан и десетки други ясновидци са пророкували, известни под името „Последните времена (от тази епоха)“.

Всичко, което си говорим сега, е само върхът на айсберга и плановете на световния елит всъщност са много по-ужасяващи и дългосрочни. И те водят неминуемо към идеята им за Нов световен ред.

» » » Кои според теб ще бъдат основните характеристики на този Нов световен ред, когато той бъде наложен?

Черните братства ни водят към социален строй, който ще се характеризира със световно правителство, при което властта над цялото човечество ще бъде връчена в ръцете на един единствен човек — въплътения Антихрист (Ариман), за когото посветени и пророци са ни предупреждавали от хилядолетия. В негови ръце пък ще бъдат международна армия, международна полиция, Световна банка, световна религия, при която доктрините на досегашните църкви ще бъдат разрушени из основи и заменени с една нова световна религия на „Епохата на Водолея“, която ще бъде сатанизъм в една или друга форма. А заедно с всичко това ще има и концентрационни лагери, каквито вече масово се строят по света, като например тези на FEMA (Агенцията по контрол на извънредните ситуации) в САЩ. За кого са предвидени тези лагери, всеки може да се досети.

За това световно правителства ни подготвят отдалеч хората, които знаят какво следва. Всичко се подготвя, за да се сбъднат пророчествата, завещани от векове. Например думите на Учителя:

„Когато Христос беше на Земята, Сатаната беше в астралното поле. Сега е обратното – Сатаната е на Земята, а Христос действа в астралното поле. Сатаната ще се въплъти тук, в Европа, в един царствуващ дом, ще привлече към себе си всички отрицателни елементи, след което най-после ще бъде разпнат.“

Щайнер също е говорил много по този въпрос:

„Както имаше въплъщение на Луцифер в плът и въплъщение на Христос в плът и кръв, преди да е изтекла малка част от третото хилядолетие на следхристиянската епоха, на Запад ще има едно действително въплъщение на Ариман: Ариман в плът и кръв. Човечеството не може да избегне това въплъщение на Ариман. То ще дойде неизбежно. Но това, което има значение, е хората да намерят правилната позиция, от която да се изправят срещу него.“

В този ред на мисли, ако някой от читателите все още е прочел колекцията пророчества в „От Извора“, сърдечно му препоръчвам да намери малко време за тях. И ще види как най-различни хора от различни епохи са говорили за едно и също събитие, което има да става, а обстоятелствата за неговото извършване вече са пред нас.

Към шеста част »

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

9 коментара за "Интервю с Теодор Николов — 5: Сляпата и бездуховна наука обслужва егоистични интереси"

 1. farseer  20.08.2017 г. | 12:02 ч.

  Браво, бе! Направо ми направи деня, като видях, че има 5-та част! Мислех, че 4-та част е последната, понеже накрая нямаше „Следва“. 🙂

 2. Мила  20.08.2017 г. | 14:16 ч.

  Тео , благодаря много за изчерпателни в материал. Запозната съм с тези неща и се радвам да ги чуя отново и то от толкова млад , енергичен, деен и отворен към настоящето и бъдещето човек. Благодаря , че те има. От години не следя параграф 22 – телевизията това за мен е губене на време. Работя с хора и никак не е лесно , обичам да помагам за тяхно добро . Да много малко са тези които обръщат внимание какво слагат в устата си , а още по- малко мислят за духовната храна. Зная , че моита мисия е да служа за доброто на хората. Желая ти успех брат !

 3. Стопанина  20.08.2017 г. | 18:49 ч.

  Мислех, че 4-та част е последната

  Предстоят още поне две части.

 4. Алекс  21.08.2017 г. | 10:12 ч.

  Моля, прочетете повече за Томас Едисон. Той практически е изобретателят на убийството чрез променлив ток, като е започнал с животни и дори слон и всичките тези престъпления е изпълнил в желанието си да засенчи един истински брат на човечеството – Никола Тесла.

 5. Тео  21.08.2017 г. | 11:20 ч.

  Благодаря за отзива! Чел съм доста от и за Едисон, и според мен фактът, че Тесла е бил по-голям Гений (макар и изпреварил епохата си), не омаловажава работата на други, които също са посветили живота си за повдигането на човечеството. Цитирам два конкретни цитата от Едисон, които според мен потвърждават изложената в интервюто теза, че е работил с добри намерения и не е имал ни най-малко желание изобретенията му да се използват за сеене на смърт:

  „Горд съм с факта, че никога не съм изобретявал оръжия за убиване.“

  „Ненасилието води до по-висок морал, което е целта на цялата еволюция. Докато не спрем да се нараняваме взаимно, ще бъдем диваци.“

  Не знам в кой източник се твърди, че „всичките тези престъпления е изпълнил в желанието си да засенчи един истински брат на човечеството – Никола Тесла“, но така или иначе идеята в публикацията е да се види без морал науката ни води към бездната, а споменатите личности са от второстепенно значение.

 6. Алекс  21.08.2017 г. | 15:49 ч.

  Самият живот на Никола Тесла показва, че е истински брат на човечеството. Твърде много неща са за да ги опиша. Всичко, което е правил е влагал с цел подобряване живота на човечеството без да се интересува къде ще постави електромера.
  Желанието на Едисон да засенчи Тесла започва след като му възлага да подобри негови „изобретения“ и му обещава голям бонус, но успешно справяне със задачата не спазва ангажимента си и това довежда до напускането на Тесла, който след преживяни изключителни трудности, успява да се изправи, да започне да изобретява, фокусира работата си върху променливия ток и става съдружник с Уестингхаус. Tова го прави враг на Едисон, понеже той залага всичко на постоянния ток.
  При запитване от страна на правителствена комисия за нов по хуманен начин на изпълнение на смъртното наказание чрез електричество отначало Едисон твърди, че е против него и не желае да има нищо общо, но в подледващо запитване с изясняване, че смъртното наказание не е под въпрос, а само начинът на изпълнението, той препоръчва да се използва променлив ток и генератор на Уестингхаус. Подпомага Харолд Браун, който твърди, че променливия ток е по-смъртоносен (без доказателства) в експериментирането, давайки му лабораторията си и главния си инженер Артър Кенели. Експериментите започват с убийства на кучета, следва публична демонстрация и още експерименти. Възниква въпроса дали ще работи на по-големи животни. Браун извършва експерименти с две телета и кон в лабораторията на Едисон чрез промелив ток на 5 Декември 1888. Едисон присъства, както и член на правителствената комисия. Благодарение на тези експерименти правителството взема решение да използва електричество за екзекуции. Има още много по темата. За съжаление е прекалено дълго и затова ви давам източник да прочетете повече в случай, че желаете – http://simson.net/ref/1989/Edison_and_The_Chairt.pdf (Edison and „The Chair“
  Terry S. Reynolds and Theodore Bernstein).

  Пиша това за да изясня позицията си. Съгласен съм, че това е от второстепенно значение. Напълно съм съгласен с идеите в интервютата.

 7. Тео  21.08.2017 г. | 17:51 ч.

  Благодаря за информацията, Алекс! Не бях запознат в такива детайли с описаните от теб случки и коментарите ти ме обогатиха много. Съгласен съм вече, че примерът ми не е бил съвсем подходящ. Явно тъмните братя почти навсякъде са прокарали идеите си.

 8. Алекс  22.08.2017 г. | 13:02 ч.

  Реакцията много ми допадна. Рядко срещам благодарност при спор. Най-хубавия филм за Никола Тесла на който съм попадал е „Free Energy of Tesla“ (http://www.imdb.com/title/tt2947386/). В случай, че искате да научите повече за него – можете да го гледате тук – https://www.youtube.com/watch?v=ecni9SjkWoM .

 9. Αλλογενες  22.08.2017 г. | 20:14 ч.

  Направи ми впечатление цитатът на Щайнер! Някой знае ли кой е бил въплътеният Луцифер?

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.