Тибетските мъдреци описват бъдещето (пророчества)

В този епизод от поредицата се изкачваме към мъдреците на Хималаите

Самите пророчества са представени в първата третина от долното видео. Останалата част от материала дава някои необходими разяснения, а на други места се предлагат различни интерпретации на сведенията.

Допълнителни връзки по разглежданите теми:

Разделянето на злата и добрата раса (Q&A — 04)

Подготовката за бъдещето започва сега

Всички публикувани пророчества досега

Етерното явление и Шамбала1

„Тези, които са свързани по този начин, постоянно се завръщат в тайнствената страна «Шамбала». Тя е праизворът, до който стига ясновидският поглед, отдръпнал се през кали юга, за който се говори като за една древна страна на приказките, която обаче отново ще се появи в областта на хората. Шамбала отново ще я има след изтичането на кали юга. Човечеството отново ще израсне чрез нормалните човешки способности и ще навлезе в страната Шамбала, откъдето посветените са черпили сила и мъдрост за своята мисия.

Шамбала съществува, съществувала е и пак ще съществува за човечеството. И първият, който ще бъде видян, когато Шамбала отново се покаже, ще бъде Христос в своя етерен образ. Няма друг водач за човечеството в обявената за изчезнала страна в ориенталските писания, освен Христос. Христос ще поведе хората към Шамбала.“2

* * *

Фонова музика: Тибетски магически формули, втора и трета композиция (фрагменти).3


Бележки:

  1. Извадката е осигурена от Нели Хорински. [^]
  2. Събр. съч. 118, Христовото събитие в етерния свят (1910), стр. 130 и сл., немско издание 1977 г. [^]
  3. Tibetan Incantantions — part 2 & 3 [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.