Конгресът на САЩ: Живакът във ваксините НИКОГА не е бил тестван

Пълна информация в 3-минутното видео на TruthStream Media

Любимо твърдение на търговците, продаващи ваксини, е: „Количеството тимеросал (етилживак) е твърде малко, затова не представлява опасност за здравето на хората.“ Те не обичат да отговарят на въпроса: „Кое проучване потвърждава това схващане и къде можем да намерим научен документ, според който изобщо има такова нещо, като „безопасни количества“ на невротоксина живак?

През 2004 г. на Уилям Иган, директор на отдела за проучване и одобряване на ваксините към FDA (Американската агенция за храните и лекарствата), му се наложи да отговори именно на тези въпроси. Ако правилно разпознавам конгресмена, който го разпитва, това е Дан Бъртън — дядо на дете, развило аутизъм след ваксинация.

Запис на изслушването в този запис:

От него научаваме, че:

1. Тимеросалът никога не е бил тестван от гледна точка на влиянията му върху здравето на хората.

2. Единствените провеждани проучвания са от далечната 1929 г. Те не са от независими изследователи, а от екипа на компанията, която произвежда химикала.

3. Най-вероятно дори тези тестове не са за сигурността на ваксините с тимеросал, а са били само проби на живака в качеството му на „консервант“.

4. Запитан дали някой може да твърди, че етилживакът е безопасен, когато се инжектира в бебета и деца, Иган директно отговаря, че не съществуват основания за толкова категорично твърдение.

5. Агенциите симпатизират на схващането, че няма връзка между ваксините и бума на аутизма, въпреки че не разполагат с научна аргументация.

Записът в горния клип не е пълен.

През 2004 г. са разпитани и други представители на FDA, начело с Карен Мидтън, които също опровергават популярните и често натрапвани лъжи, че тимеросалът от 2000 г. не се използвал в детските ваксини. (вж. от 4:00 до 6:00) Въпреки че употребата му била ограничена, все още се използвали trace amounts (различими количества). Дори те са достатъчни да увредят сериозно възрастен човек (а какво остава за дете), при това с дълготраен ефект, както се разбра от наскорошно изследване на друга щатска агенция — CDC.

Вижте как да избавите детето си от „задължителните“ ваксини:

Насоки във видео »

Насоки в текст »

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

10 коментара за "Конгресът на САЩ: Живакът във ваксините НИКОГА не е бил тестван"

 1. len  18.05.2017 г. | 19:04 ч.

  Споделям сред майчетата!

 2. farseer  18.05.2017 г. | 22:07 ч.

  Много публикации за ваксините напоследък. Чудя се да се радвам ли или да се притеснявам.

 3. Стопанина  18.05.2017 г. | 23:23 ч.

  Какво те притеснява в броя на публикациите?

 4. Ана  19.05.2017 г. | 08:16 ч.

  Трябва да се казва kuhantivaxer.com, а не otizvora.com, това е притеснителното.

 5. Ана  19.05.2017 г. | 08:26 ч.

  Не е бил тестван, защото няма такъв.

  „През 1999 г. за по-голяма сигурност той е бил премахнат от състава на ваксините, което обаче само засилва подозренията. Общественият натиск води до нови изследвания, които доказват, че прилаганият в миналото живак е бил в количество, което не влияе на здравето.

  Факт е, че живакът е природен елемент, който се среща в земната кора, въздуха, почвата и водата и всички ние сме изложени постоянно на въздействието му. Бебетата, които предимно се кърмят, поглъщат два пъти повече живак от количеството, което се е съдържало във ваксините. Неоснователни са притесненията на родителите относно многото ваксини, между другото у нас са доста по-малко, отколкото в Канада, САЩ и Англия например.

  Тиомерзалът е премахнат от всички педиатрични ваксини още през 2000 г., тъй че, ако наистина това вещество има онещо бщо с аутизма, нивата отдавна трябваше да са спаднали, но това не се случва.

  През 1993 г. Япония въвежда едновалентна ваксина срещу морбили (каквато се препоръчва от Андрю Уейкфилд). Ефектът е обратен – кривата на заболеваемостта от аутизъм в Япония продължава да върви нагоре. “

  Източник:
  http://nauka.offnews.bg/news/Meditcina_21/Fakt-Vaksinite-ne-prichiniavat-autizam_2255.html?allr=true&order=DESC

 6. Светльо  19.05.2017 г. | 09:48 ч.

  Да не би живакът (под формата на тимеросал)да е единствения невро-токсин? Алуминиевият хидроксид какво е, а формалдехидът? Блага небесни ли са? Аз друго те бях питал тебе Анке или който и да си там ама отговор не получих. Пак ще те питам:Морално или аморално е поведението на учените микробиолози от БАН? http://www.otizvora.com/2017/05/8841

  и още нещо:

  Установена е висока статистически значима корелация между увеличения брой дози ваксини и повишаване на нивата на детската смъртност. Констатациите показват, че нациите, използващи повече ваксини, са склонни да имат по-високи нива на детската смъртност.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21543527

  Има статистически значимо повишение от 3,6% на смъртните случаи, свързани с 1-4 дози ваксина, до 5.5% за 5-8 дози ваксини. Резултатите показват положителна корелация между броя ваксини и процента хоспитализации и смъртни случаи. Наложително е здравните власти да имат научни данни за синергичната токсичност на всички комбинации от ваксини, които бебетата получават.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22531966

  Увеличена смъртност в детското отделение на болница в Гвинея-Бисау след приеми на ДТК и МПР – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17092614

  Повишена смъртност при женски бебенца в сравнение с момченца, свързано с инактивирана полиоваксина и ДТК. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17484223

  Значително увеличение на смъртността сред момиченцата след ДТК в Индия. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24103109

  Бебета, получили ДТК на 2-8-месечна възраст са имали 2 пъти по-висока смъртност през следващите 6 месеца в сравнение с неваксинирани с ДТК. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15082643

  Ново научно аналитично проучване, което показва значимо увеличаване на детската смъртност в Африка след въвеждането на ДТК и орална полиоваксина в сравнение с неваксинирани.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28188123

  *ДТК (с ацелуларна коклюшна компонента) е част от използваните сега у нас 5- и 6-компонентни ваксини.

  Тези публикации научни или ненаучни са? Верни или неверни са?

 7. Стопанина  19.05.2017 г. | 11:12 ч.

  Ти му предлагаш записи от най-официалния възможен източник – разследване на Конгреса в САЩ, – то ти говори да си сменяш домейна на блога.

  Даваш му линк към изказване, в което висшестоящ представител на FDA опровергава медийната лъжа, че от 2000-та насам нямало тимеросал в детските ваксини, то се мъчи да те обори с повтаряне на същата опровергана медийна лъжа.

  И то откъде? – nauka.offnews.bg. 🙂 Какво следва? Библиография с форумните коментари на фармацевта и търговец на ваксини Последния римлянин?

  Ти очакваш на човек да му просветне, че, щом Конгресът разследва тимеросала в детските ваксини през 2004 г., от само себе си се разбира, че тимеросалът е проблем, който не е изчезнал през 1999-а. На него не му просветва нищо, а ти доказва, че проваксърът и човешки интелект са несъвместими понятия.

  Да разгледаме няколко по-стари коментара на потребител Ана:

  ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ РАЗБИРАТ ОТ НАУКА,ЕКСПЕРТИТЕ РАЗБИРАТ. ЩАЙНЕР НЕ Е УЧЕН!

  😀

  Последно, журналистите разбират ли от наука? Може би само тези на Offnews разбират, защото са получили личното ти одобрение? Може би експертите на FDA, които говорят пред Конгреса, не са експерти, защото не говорят това, което би одобрила?

  Може би в увредения ти от ваксини мисловен апарат нещата трябва да се случват така: Следващият път, когато ги викнат в Конгреса, учените от FDA трябва по-напред да се осведомят от „науката“ на Offnews?

  Искат да ни накарат да не ваксинираме децата си, за да се предизвика епидемия, това е геноцид!

  Искам да кихна. Не съм ваксиниран. Ключов фактор съм за липса на „колективен имунитет“.

  Апчих!… Апчих!…

  Бягай, Анче, бягай бърже, животеца спасявай, че още ми се киха.

  Голямото АААААП-ЧИИИИХ винаги предстои. :mrgreen:

 8. Стопанина  27.05.2017 г. | 12:10 ч.

  Глоба, ако отказваш имунизация

  Сдружението на германските педиатри подкрепя намеренията на министър Грьое за затягане на правилата за задължителните имунизации и за по-строг контрол. Свободните демократи, например, настояват за задължителни имунизации на всички деца до 14 годишна възраст.

  Министърката на здравеопазването на Бавария Мелани Хумл пък твърди, че това е акционизъм и нарушение на гарантираната от конституцията телесна неприкосновеност и вмешателство в родителските права.

 9. Шейретов  03.07.2017 г. | 17:03 ч.

  Здравейте!
  Не знам дали коментара ми е на точното място защото бих искал да споделя някой неща, който виждам, че убягват на хората.
  Виждам, че родителите и обществото не само се вълнуват от темата за ваксините, но и се интересуват, проучвайки въпроса, което много ме радва. Хубаво е хората да се ограмотяват и да имат отношение към здравето си.
  Не очаквайте в тези редове да намерите глупави, заядливи изрази или пропаганда. Единственото, което ще ви предложа е цялостен поглед и изчистване на знанията ви. Ясно и логично е, че щом различни групи хора спорят за дадена тема то тя няма правилен или грешен отговор. Мнението и решението ще оставя на вас, но то трябва да бъде взето след разбиране и цялостно опознаване на темата… Тези редове са лично мое мнение и ако решите, че не ги харесвате няма да ви се сърдя.
  И така….. като за начало думата „ваксина“ или „ваксинация“ е грешна, защото идва от „вака“ което означава крава, тъй като за първи път е открита чрез преболедувала крава, но е набрала общо значение за имунизация. Та човек има няколко типа имунитет: вроден- не можем да боледуваме към някой заболявания към който боледуват рибите например, придобит- това е имунитет, който ние сами си правим. Та този придобит имунитет се дели условно на естествен (след преболедуване създаваме имунитет) и изкуствен (чрез имунизация). Без значение дали е естествен или изкуствен имунитета може да бъде краткотраен-т.е. имаме имунитет за кратък период от време например грип или дълготраен- т.е. след преболедуване на дадена болест никога вече не боледуваме от нея- например при епидемичен паротит (т.нар. заушка).
  За да не усложнявам нещата много набързо само ще вмъкна главния механизъм за изработване на имунитет от нашето тяло… а именно: микроорганизъм прониква в тялото ни, неспецифичната имунна защита го „изяжда“ и дава точната информация за него на организма и от там се мобилизира специфичната защита изразена в клетъчен и хуморален (не клетъчен) имунен отговор насочен точно срещу въпросния причинител. (набързо и неточно го споменавам само за да се разбере какво са ваксините).
  Та какво са ваксините? Те създават изкуствен имунитет. Могат да бъдат истински микроорганизми, който са причинители на дадено заболяване, но с понижена патогенност, може да бъдат синтезирани по изкуствен начин като само да „излъжат“ тялото с частичката чрез която то разпознава микроорганизма или могат да бъдат само антитела (от онзи не клетъчен имунен отговор.. т.е. само „мините на който ако стъпи микроорганизма ще умре“) например при тетанус. Тези имунизации не са дълготрайни.
  От своя страна причинителя на дадено заболяване може да е бактерия, вирус, спора, спирохета, дори само белтъчната обвивка на вирус, бацил и още много, много други като са под формата на просто една молекула (РНК вируси) до цяло „животинче“ (краста). Та как и каква ще бъде самата ваксина няма нищо общо с това как са се били правили „навремето“ или нещо подобно! В зависимост от това за какво заболяване е , такава имунизация се приготвя и няма нищо конспиративно тук… надявам се да сте ме разбрали за това какво представлява като цяло и защо има различни ваксини. Така…. сега на въпроса „защо трябва да сме здрави, когато си правим имунизация?- явно искат да ни разболеят!!!“ – е ами заради онзи тип „ваксини“ за които ви обясних, че се приготвят от истински, но с понижена патогенност или мъртви микроорганизми! А и след като „ангажираме вниманието“ на имунната система да изработва защита, ако е вече нападнато от друг вредител (болни сме вече), то трудно така да се каже ще се „бие на два фланга“. Надявам се и тази мистерия да бъде разгадана.. 🙂
  Както по-горе споменах не винаги изработваме доживотен имунитет, причината е, че вирусите са много просто устроени, често пъти са само молекула, която много лесно се променя (това е техния начин да оцеляват) и когато това стане за тялото ни е съвсем друг противник…. да кажем и че то понякога „забравя войните“ който е водило преди години. За това са нужни т.нар. реимунизации.
  така надявам се поне по тези въпроси да се е изяснила ситуацията поне малко. А и не забравяйте, че всичко това е много по сложно от тези мои редове… но в общи линии това е принципа.
  Сега идва въпроса, който няма отговор… дали да се прави или не дадена имунизация?
  Като всеки един лекарствен продукт и тук също имаме нежелани действия, които мисля че добре познавате.. и да.. наистина е възможна при даден тип имунизация (ваксинация) дори и смърт.
  Гадно ми е да намесвам числа и статистики, но ще ви кажа каква е ситуацията, такава каквато е, без да взимам страна по въпроса, защото мисля, че не е редно да съм пристрастен. И така… имаме примерно ваксинация за дадено заболяване, което не се среща често, а може би и изобщо, поставят се ваксини като се знае, че 1 на 10000 човека умира… когато това стане на вашето дете е зловещо и разума води до „защо насила го убих, или увредих, заради ваксина за болест, която никога няма да има?“ Истината си е истина! така е, а ако не бяхте го ваксинирали почти сигурно е, че няма и да се разболее от дадената болест тъй като дори няма от къде да се зарази…. Но колкото и неприятно за за някои хора тук трябва да намесим и така наречения групов имунитет! Да ако не се ваксинира едно дете няма да стане нищо кой знае какво… малак шанс е да заболее от болести,който са архаични, но ако нито едно дете не се ваксинира тази въпросна болест ще покоси цяло поколение и сами единици ще оцелеят. Тук решението и рисковете, правилното и грешното оставям на вас.
  Да не забравяме, както че фармацевтичните дружества изкарват милиони така и че има болести който са много, много реални… ако не ги виждате не значи, че не са там.
  Всеки преценява за себе си и за своето дете…. Исках да помогна в разбирането на нещата и да хвърля малко светлина… не знам дали съм успял. Търпя критики и бих отговорил на въпроси както медицински така и лични. Успех на всички и не забравяйте да се усмихвате повече!

 10. Емо  04.07.2017 г. | 13:45 ч.

  Последните две седмици съм на фаза да попържвам хората яко. Понякога и с обидни думи даже, може би съм като евреите – уча методите и на блята и на черната ложа.

  Няма да пиша ферман като горния комнетар, ще карам по същество.

  Ясно и логично е, че щом различни групи хора спорят за дадена тема то тя няма правилен или грешен отговор.

  Егати малоумника….

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.