Свещената геометрия и човешкото тяло

Епизод от поредицата „Духовната наука за начинаещи“

Сведенията в това видео трябваше да бъдат част от поредицата „Духовна наука за начинаещи“. Някои от данните обаче не са почерпени от Рудолф Щайнер, нито от Учителя Беинса Дуно. Прецених, че ще е по-удачно, ако клипът е самостоятелен и не е непременно обвързан със споменатите учения.

В този клип разглеждам само някои геометрични фигури — триъгълник, шаткона и рибен знак. Дори за тях могат да се кажат много повече интересни неща, стига да проявите интерес. Коментарите и насоките са добре дошли.

 

Със специалното участие на Адам, Ева и Витрувианският човек. Видеото поддържа и Full HD резолюция.

Този епизод от поредицата е експериментален и по отношение на презентацията. За пръв път от много години насам опитвам да правя по-сложна анимация от досегашните слайдшоута. Мисля, че резултатът е приличен и се надявам да не съм единствен. 🙂 — Стопанина

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "Свещената геометрия и човешкото тяло"

 1. Тео  16.03.2017 г. | 13:25 ч.

  От няколко дни след видео-каста си мисля за свещената гоеметрия в тялото и по специално за Vesica Piscis, та ми хрумна, че очите всъщност, когато са отворени имат точно същата форма. Може би неслучайно ги наричат, че са израз на душата или че душата се оглежда в тях, или че са прозорец към душата. Даже сега си мисля, че май при човека само има ясно изразена точно тази форма. При животните сякаш формата, която се образува от клепачите е по-скоро овална/кръгла.

 2. Стопанина  16.03.2017 г. | 19:52 ч.

  Очите са… очевидна Vesica Piscis. 🙂 Също и двете устни образуват символа. И двете полукълба на мозъка.

 3. Спиро  18.03.2017 г. | 00:00 ч.

  Този клип изглежда много по-интерактивен. Има и някаква реална анимация. По-добре е от снимките.

 4. Стопанина  18.03.2017 г. | 10:50 ч.

  Този клип изглежда много по-интерактивен.

  Нищо не е пред следващия… 😉

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.