Поетични слова за „експертите“ от служебния кабинет

Личното мнение на Стопанина за господата Герджиков и Семерджиев

Миналия месец свършиха обезщетенията ми за безработица от НОИ, а в това число и за здравните ми осигуровки. Сега никой не ми плаща здравни или други „социални придобивки“. Ако искам да съм здравноосигурен, ще трябва да си внасям сам ежемесечната сума, за която, както се твърди, отивала в Здравната каса.

До днес не бях сигурен дали искам да го правя. Събитията от последната седмица обаче, които провокираха и коментара отдолу, ми помогнаха да взема решение.

Въпреки нещата, които казвам в този запис, използвам случая да благодаря на Илко Семерджиев. Той определено ме подпомогна в дилемата: дали да плащам здравни осигуровки или не?

От този месец ще си спестя разходите за такива осигуровки и ще плащам за прегледи „на частно“. Не желая да чувам за Здравна каса, пръстови отпечатъци, електронни карти и други скудоумия.

Благодаря и за поредното разширение на съзнанието. Тъкмо човек си помисли, че най-сетне сме ударили дъното, а се намира кой да ни покаже, че затъването продължава.

Но дъното е близо… вече може да се почувства, едновременно опасно и вълнуващо.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "Поетични слова за „експертите“ от служебния кабинет"

 1. коментатор  06.02.2017 г. | 09:39 ч.

  Тоя стихотворец направо изби рибата. Дали го рецитира на жена си или детето си 🙂 ? За другото е ясно, че се чудят отгде отново да доят малкото останали наивни, нуждаещи се или по-точно доведени до отчаяние хора.

 2. Петьо  08.02.2017 г. | 11:51 ч.

  Като гледам и слушам отвъд океана какви „експерти“ назначават, май вече сме ги стигнали американците, че даже и задминали и сега те са в ролята на догонващи…

  Ето, насладете се на „експертността“ на Бетси ДеВос, избрана за секретар (сиреч министър) по образованието с 51 на 50 гласа след решаващ глас на вицепрезидента:

  https://youtu.be/pvXJnukCFoo

  https://youtu.be/wnibHBkDFO4

 3. Стопанина  08.02.2017 г. | 14:01 ч.

  Не съм убеден кой е догонващият. 🙂

  Препоръчвам:
  Trump’s New World Order

 4. Gergana  08.02.2017 г. | 17:19 ч.

  Oh, brother. Има мислещи хора все пак. Благодаря за Truthstream Media.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.