Алуминият от кемтрейлс свързан с масовото измиране на пчели

„Частиците с наноразмери, разпръсквани чрез аерозоли, са сред най-опасните за органичните тъкани“

Възможно ли е елементът алуминий да играе роля за измирането на пчелните популации? Има безбройни спорове за това, какво убива насекомите, отговорни за създаването на меда. Всичко — от пестицидите до замърсяването на средата — се сочи за възможен причинител.

Няколко вида пчели вече бяха добавени в списъка на застрашените видове. През есента на 2016 г. американската Fish and Wildlife Service обяви, че седем от разновидностите на жълтата пчела, които са типични за Хаваи, скоро също ще се разглеждат като едни от застрашените.


Проучване, публикувано в списанието Public Library of Science One, сочи алуминия като допринасящ фактор за бързо намаляващия брой на едрите мъхести пчели. Въпросното проучване, проведено от Университета на Съсекс, е открило, че дори минималното количество на този метал в пчелните какавиди е имало отрицателни последствия за пчелните колонии и особено за средното тегло на какавидите.

Към настоящия момент не са наблюдавани други последствия от алуминия. Екипът от учени обаче заявява, че пчелите изключително разчитат на когнитивните си функции, за да оцеляват, а високите нива на алуминий, открити в техните колонии, са изключително притеснителни, понеже този метал е невротоксичен. При хората алуминият се свързва със заболяването на Алцхаймер.

Учените уточняват, че количеството алуминий, открито в какавидите на пчелите, е било повече от достатъчно да причини мозъчни увреждания при човек. В какавидите на пчелните колонии са намерени нива от 13 до 200 части на милион (PPM). За сравнение, само 3 части на милион се смятат за достатъчни да увредят тъканите на човешкия мозък.

Професор Крис Ексли от университета „Кийл“, специалист по влиянието на алуминия върху хората, дори повдига въпроса:

„Може би наблюдаваме пчели с болестта на Алцхаймер?“

Друго проучване, проведено от учени на Питсбъргския университет, е открило, че пчелите са изложени на риск от поглъщане на токсични нива алуминий и никел от цветята, растящи на замърсена почва.

Откъде идва този алуминий?

Един от възможните начини за замърсяване на почвата с алуминий е геоинженерството.

Кристен Меган, бивша военнослужеща, известна със сигналите си за корупция, преди време изобличи и извършваните експерименти. Девет години Меган е била на активна служба във Военновъздушните сили на САЩ като биоекологичен инженер. Когато за пръв път научила относно кемтрейлс, тя се заела да обори тази конспирация. Но нейните проучвания всъщност я убедили, че конспирацията е реалност — властите действително разпръскват токсини над главите ни. Алуминий, барий, стронций и разни сулфати — те се откриват не само в почвени проби, но също във въздуха и водата.

Неотдавна д-р Ръсел Блейлок изрази тревогата си, че алуминият е част от съдържанието на кемтрейлс. Д-р Блейлок е убеден, че тези частици с наноразмери, разпръсквани чрез аерозоли, могат да бъдат дори по-опасни за органичните тъкани, заради тяхната способност да проникват по-лесно в тъканите и да бъдат абсорбирани. Той смята, че зачестяването на невродегенеративните заболявания, каквито са това на Алцхаймер, АЛС и деменцията, действително е свързано с онова, което се пръска в небето.

Д-р Блейлок обяснява:

„Наночастиците на алуминия не само са безкрайно по-опасни за възникване на възпалителни процеси, но те лесно проникват в мозъка по различни пътища, включително кръвта и олфакторните нерви (обонятелните нерви в носа).“

Проучванията са показали, че частици с такива малки размери без затруднения преминават през олфакторните невронни трактове, водещи до частите на мозъка, които са най-уязвими от болестта на Алцхаймер.

Не е трудно да се досетим, че ако хората са много засегнати от алуминия в аерозолите, още по-засегнати са малки същества като пчелите. Учените вече са установили, че замърсяването с алуминий влияе отрицателно на когнитивните способности на пчелите —докладите показват, че този метал причинява деменция и при тях.

Автор: Вики Батс

Превод: Иван Стаменов

Източник: Natural News

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

6 коментара за "Алуминият от кемтрейлс свързан с масовото измиране на пчели"

 1. Емо  27.01.2017 г. | 10:58 ч.

  Много лесно и без лаборатория всеки човек може да разбере, че има метали във въздуха и то много.

  Когато бях малък, всеки път като завалеше сняг, си похапвах по малко, и водичката беше чиста, даже понякога имаше сладникъв вкус. За да се вдигне там в небето тази вода, че да се изпари, че после да се сгъсти на облаци и накрая да замръзне, може би се получава някакъв пречистващ процес.
  Сега ако сте пробвали да си хапнете сняг – досещате се какъв вкус има, ако не вярвате, опитайте.

 2. Йордан  27.01.2017 г. | 19:24 ч.

  Как се стига до крайния извод в тази статия:
  – имаме едно научно изследване, което казва, че май има връзка между здравето на пчелите и алуминия ( не измирането им, а именно здравето – размера на какавидите)
  – имаме второ научно изследване, което търси връзка между концентрацията на алуминий в цветята, с които се хранят пчелите, и тяхното поведение. В него не е изследвано дали пчелите умират или се разболяват от него, единственият извод е, че ако в цветето има много никел пчелите не го харесват.
  Т.е. дотук няма научно доказателство, че пчелите умират от алуминия. Напротив, втората статия започва с новина, че е открит пестицид, който може да е причина за смъртта им.

  Тези научни сведения обаче са представени като „доказателства“, след което „една жена казва“, че тоя алуминий идва от кемтрейлсите, и заглавието става абсолютно категорично.

  Аз лично от сайт на човек, хванат че поддържа абсолютно противоположни убеждения (с цел да печели и от двете страни), в който може да публикува всеки, без да се спазват никакви журналистически стандарти (за проверка на сведенията за достоверност), изобщо не бих вярвал.

  https://www.geneticliteracyproject.org/2014/07/28/fbi-turns-up-heat-on-mike-adams-as-health-ranger-fiasco-widens-plus-adams-archive/

  Жалкото е, че като се публикуват подобни псевдо-научни памфлети по една тема, рязко се намаля доверието на (някои) хора към останалите.

 3. Стопанина  27.01.2017 г. | 22:45 ч.

  има връзка между здравето на пчелите и алуминия ( не измирането им, а именно здравето

  А липсата на здраве няма ли връзка с умирането? Каква е тази софистика от теб?

  По твоята логика, ако някой ми сипе сода каустик, вместо бира, няма да съм умрял или осакатен от содата каустик, а „заради намаления размер на червата“, след като са ми били изрязани заради изгарянето със содата.

  В него не е изследвано дали пчелите умират или се разболяват от него

  И това не е вярно, а е нов опит за софистика.

  Дори са цитирани учени, които свързват заболяването на пчелите с човешките деменция и Алцхаймер. Нали знаеш, че от грип, деменция и Алцхаймер не се умира – това хем е вярно, хем не е. Умира се от усложненията на тези заболявания, но това не ни дава основания да ги омаловажаваме като проблем.

  Т.е. дотук няма научно доказателство, че пчелите умират от алуминия.

  То и аз още не съм получил доказателства, че пчелите изобщо измират. Но някак си съм склонен да се доверя на хората, които знаят какво говорят.

  Сайтът, който обругава Майк Адамс и Natural News, е толкова тенденциозен, че просто нямам думи. Твърдението, че Адамс защитава различни гледни точки, може да мине само пред някой, който не следи работата на този човек. А аз я следя всеки ден.

  Очевидно статията на лъжливия сайт е насочена към овцете, облъчвани от мейнстрийм риторика. Те са толкова видиотизирани, че определено няма да разберат разликата между мнение на Адамс и мнение от читател (или зложелател) на Адамс. Ти разбираш ли тази разлика, Йордане?

  Нека ти я разясня разликата, защото е ключова. Сега ти можеш да напишеш коментар под моя статия за ваксините, в която призоваваш за убийството на Ангел Кунчев. Утре един сайт като този, дето си посочил, ще напише, че не ти, а аз насърчавам хората да убият Ангел Кунчев, защото не го харесвам и не съм изтрил достатъчно бързо твоя коментар. Точно това прави въпросният сайт.

  Мдааа…

  Ако се информираш от такива сайтове и поддържаш ваксини, ГМО и прочие боклуци, мисля, че „От Извора“ въобще не е твоето място.

 4. коментатор  28.01.2017 г. | 21:42 ч.

  Много добре правите! Хората трябва да знаят какви ги вършат безнаказано, а не да разсъждават като оня таксиджия с когото изкоментирах, че много често ни ръсят напоследък, че било против бълхи и кърлежи…. Така де, предотвратяват глобалното затопляне хората. Пък че хората се разболяват от асми и алергии… Че коѝ го боли за хората? То е ясно – пътя към ада бил постлан с добри намерения.

 5. Петьо  28.01.2017 г. | 21:59 ч.

  Попитах близък пчелар, без да обяснявам какво и защо, дали и в Русия се наблюдава такова измиране на пчелите и той каза, че не му е известно там да имат такива големи проблеми. В Русия досега не съм виждал да пръскат.
  После го питах пък откога се наблюдава този феномен у нас и отговора беше – от 10-ина години. Спомнете си кога България влезе в НАТО.
  Иначе той спомена за изследвания на американски учени, според които измирането се причинява от вирус, който се пренася чрез кърлежа по пчелите.

 6. Йордан  15.02.2017 г. | 21:49 ч.

  Ако наистина Ви е грижа за пчелите:
  https://secure.avaaz.org/campaign/en/save_the_bees_canada_124/?cqEeKcb

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.