Рудолф Щайнер: „Моят жизнен път“ (цяла книга)

Една незавършена автобиография

Наричат Рудолф Щайнер „най-добре пазената тайна на двадесети век“. Коя е забележителната индивидуалност, криеща се зад тази личност? Кой е човекът, дал на света духовния път на Антропософията? Какво лежи зад идеите, познати днес като Валдорфско образование?


Изтегли:
Рудолф Щайнер: „Моят жизнен път“
(PDF | 2.6 MB | 374 стр.)

В тази автобиографична книга Щайнер си спомня първите тридесет и пет години от своя живот. Въпреки че рядко говори по въпроси от личен характер, тук ни се предлага рядката възможност да погледнем по-отблизо в неговия вътрешен мир, във взаимоотношенията му с другите и в събитията, които го формират като личност. Това не е обикновен разказ за успехите и провалите в живота, а пътят на една душа, така че ставаме свидетели на развитието на съзнанието на един съвременен духовен учител.

Рудолф Щайнер притежава точен и остър научен ум в съчетание с вродена способност да вижда в духовния свят. Той признава целостта и значението на методите на съвременната наука и така развива една модерна дисциплина, която нарича „Духовна наука“. Оттогава насетне неговите прозрения са докоснали и обогатили много области в живота по начин, който продължава да променя живота на хората. Тази книга е автопортрет на един човек, чиито идеи изпреварват нашето време, но са крайно необходими в един все по-объркан и материалистически настроен свят.

Книгата се разпространява некомерсиално в електронен формат с медиаторското съдействие на Нели Спиридонова-Хорински и писменото позволение на издателя г-н Христо Маринов.

Споделете публикацията

Google1

За Нели Хорински

nelih@otizvora.com | Нели Хорински е преводач на свободна практика и осигурява за „От Извора“ чудесни антропософски материали и тематични цитати. „Ние поемаме заедно наистина един труден път нагоре срещу течението, но пък към една велика цел, към духовната светлина, която трябва не само да ни се разкрие в мисли, но и да се превърне в реално изживяване.“

Всички публикации

Един коментар за "Рудолф Щайнер: „Моят жизнен път“ (цяла книга)"

  1. Gergana  23.01.2017 г. | 11:26 ч.

    Препоръчвам и лекциите на Тери Боардман по тубата. Леснодостъпни са за разбиращите английски и дават подходящ въвод към Рудолф Щайнер.

    Например
    AV3

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.