Семинар: Запознайте се с „Богатството на българското християнство“

Вход свободен

На 21 май 2016 г. в ИЕФЕМ-БАН, ул. Московска 6А, зала 19, ще се проведат „Български исторически четения“. Докладите на авторите са обединени под надслов „Богатството на българското християнство“.

Първата лекция от 10:00 ч. ще бъде на проф. д-р Асен Чилингиров, който ще пътува от Берлин за София специално за събитието. В предварителната версия на програмата темата на лекцията му е сгрешено — „Филип и Филипопол“. Запознатите с неговите трудове обаче веднага ще се досетят, че вярната тема е „Филипи или Филипопол“, която д-р Чилингиров разглежда от няколко години и на 21 май ще бъде допълнена с нови бележки.

Доклади ще четат и други познати автори, занимаващи се с ранната история на нашия народ и неговата църква, включително и любители на археологията и етнографията. Пълен списък на лекторите ще намерите в този файл.

Запознайте се с „Богатството на българското християнство“

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "Семинар: Запознайте се с „Богатството на българското християнство“"

 1. Gergana  16.05.2016 г. | 23:33 ч.

  Ще има ли видеозапис на семинара?

 2. Стопанина  17.05.2016 г. | 00:17 ч.

  Надявам се да има, защото няма да мога да присъствам, а ме интересуват доста от темите и лекторите – Сашко Мошев, Юлия Боева…

 3. Петьо  21.05.2016 г. | 13:57 ч.

  Проф. Чилингиров отсъства от семинара. Неговото изледване бе прочетено от Александър Мошев.
  Останах до четенето на последния.
  Като цяло мисля, че в тази си форма на провеждане семинарът е по-скоро подходящ за запознаване с определена тематика и нейния автор. Времето за четене е 20 мин. без да е предвидено такова за въпроси и обсъждания. По-късно може да обобщя основните тези на проследените от мен четения.

 4. АНДАРИ  18.01.2017 г. | 15:04 ч.

  Здравейте, видео доклади от четенията се качват в YouTube канала „Исторически беседи“: https://www.youtube.com/user/conferencevarna
  Списък с всички видео доклади от 2016 г. може да видите тук: https://www.youtube.com/playlist?list=PLRxF3jSg4eaPgJqNTUOIR-L4ovXjVzdDa

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.