Докога с интелектуалните изнасилвания от „проф.“ Божидар Димитров?

Коментар върху странните шеги на „Професора“

Моралните качества на историците не са без значение. Интерпретациите, които правят за актуални и исторически събития, до голяма степен се предопределят от вътрешната им конституция. Обръщам внимание на едно наскорошно изказване на „проф.“ Божидар Димитров, цитирано от „Монитор“:

Божидар Димитров: Защо жените в Кьолн си мълчаха 5 дни, може да е имало и доволни

Това обяви в своя шеговит стил във връзка с посегателствата от страна на бежанци в Германия около Нова година проф. Божидар Димитров.

Оставям настрана въпроса, дали жените действително са обявили престъпленията с 5 дни закъснение, или по-скоро с такова закъснение полицията се е отчела пред медиите. За това, че „инцидентите“ са прикривани понякога в течение на месеци, има достатъчно налични свидетелства, общодостъпни за качествения историк — стига той да е способен и желаещ да борави с всички емпирични данни по даден разглеждан въпрос.

Но да приемем хипотетично, че „проблемът е в жените“, които не са подали сигнали в сроковете, изисквани само от лица като „проф.“ Димитров, но реално запазващи давност по-дълго време по закон — морален и светски.

Не е нужно да четем полицейски статистики или медийни сводки,

за да се досетим, че самото естество на сексуалните престъпления е свързано със срам на жертвата. Този срам става още по-голям, когато преживяното унижение стане обществено — за него научават роднини, приятели, колеги, съседи…

Едно от първите неща, които правят жените, станали жертва на такива престъпления, е да „измият“ — буквално и символично — отвращението и срама от себе си. В резултат на това, за жалост, те отмиват доказателства за престъплението, което впоследствие затруднява или прави невъзможно издирването и ограничаването на престъпника.

Докога ще продължават интелектуалните изнасилвания на „проф.“ Божидар Димитров?Снимка OFFNews

Ако се интересуваме от темата като добросъвестни изследователи, почти веднага научаваме една от водещите причини, поради които някои жени изобщо не подават сигнал за престъплението, а предпочитат да живеят насаме с мислите, чувствата и спомените си за него. Една такава причина са самите коментари на „вещи лица“, като „проф.“ Божидар Димитров, че „жените сами са предизвикали или изпросили“ действията на насилника; че „може да им е харесало“, „по-добре щеше да е, ако се бяха опитали да им хареса“ и тем подобни.

Друга причина за „забавянето“ в оповестяването на престъплението е първоначалната нерешителност на жените да се подложат на медицински процедури, целящи потвърждаване на престъплението и събиране на веществени доказателства: генетичен материал, косми и други. Няма да е пресилено, ако се каже, че процедурите, макар обикновено извършвани от квалифициран и опитен персонал, от гледната точка на жертвата са повторно изживяване на блудството.

Не е нужно да имаме личен опит с практикуването на психотерапия,

за да се досетим, че психолозите, опитващи да помагат на жертви от такива групи, понякога не могат да накарат пациентите си да говорят директно по темата в продължение на цели месеци. Има случаи, когато жените така и не се поддават особено успешно на лечението.

Наистина, не е нужно да имаме нещо повече от елементарна човещина, включваща и умението да се поставяме на чуждо място, за да дадем съответната слаба оценка на „професори“ и дори някои истински професори, които се възприемат като експерти по всичкология и по всякакъв повод държат да ни напомнят за себе си и перверзиите си.

С какво „Професора“ се различава от инородния насилник?

Няма да се правя на изненадан, че журналистите на „Монитор“ определят изказването на „проф.“ Димитров като особеност на „шеговит стил“. Естествено е хора, които редовно обнародват дори тоалетен хумор, да намират такива коментари за връх на остроумието.

Понеже Божидар Димитров няма нужните човещина и умствен капацитет, за да осъзнае, че именно коментари, като неговите, са ключова причина за забавяния на сигналите от жертвите на блудства в очаквания от него срок, бързам да подам сигнал в рамките на 5 дни след гаврата:

За пореден път бях интелектуално насилен от един познат „професор“, след което върху мен беше извършено блудство и от една позната медия, целяща да усили унижението ми в качеството ми на част от  обществото, към което принадлежат и те.

Като допълнителна информация за сериозността на престъплението, ще добавя историческите сведения, че същият „проф.“ Димитров никога не се е свенил да споделя биографични данни, например в „розови предавания“ през 1990-е години, според които, като мургав созополски гларус, е карал жени от Германия и други страни на Източния блок да „остават доволни“ от сексуалните му действия по Черноморието. Не поставям под съмнение, че оповестяването на тази безценна интимно-историческа информация е оставило чувство на неподправено „доволство“ и у част от зрителите, също оценяващи високо специфичния хумор на медийния любимец.

Притеснително е, че от доста години насам се понижава възрастовата долна граница сред жертвите на серийния изнасилвач, известен в някои среди под прякора „Професора“ и „Вампира“. Като типичен пример можем да посочим публикациите му, достъпни и за малолетни, в които директно се засяга въпросът за вроденото сексуално привличане между русите жени (били те славянки, или германки) към мургавите мъже (били те прабългари, или араби).

В този смисъл оставям отворен въпроса, дали „Професора“ действително се е шегувал в твърдението си, че германките са харесали организираното „ухажване“ от мигранти във Великото преселение на мюсюлманите в Европа.

Този материал беше част от моята оздравителна самотерапия като жертва на поредица от групови интелектуални и морални изнасилвания. Също така цели да послужи като превантивно средство, предназначено за потенциални жертви в обществото, особено малолетните, срещу индивидуалните и групови посегателства на извратеняци-рецидивисти.

Иван Стаменов,
23.2.2016 г.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

8 коментара за "Докога с интелектуалните изнасилвания от „проф.“ Божидар Димитров?"

 1. кали  23.02.2016 г. | 16:03 ч.

  http://www.sueddeutsche.de/panorama/uebergriffe-an-silvester-uebergriffe-in-koeln-polizei-ermittelt-gegen-polizei-1.2875165

  Зюддийче цайтунг от вчера ни информира, че срещу двама полицаи, публикували протоколи от въпросната нощ, се води разследване за разкриване на полицейска тайна. Става въпрос за даване гласност на събитията в Кьолн и ако не бяха тези смели полицаи, и след петия ден щяха да се прикриват престъпленията.

  Това в отговор на изкл. неадекватнито изказване на созополския капацитет по тънката част със залязващи телесни функции.

  Не знам какво удоволствие от посегателствата на мръсни ръце може да са изпитали четиринайсетгодишни момичета, които придружени от бащите си, абсолютно безпомощни в случая, е трябвало да преминат през арабския кордон. Така че не са били самки, жадни за емоции на площада, в никакъв случай. Съвсем нормални немци, които едва ли някога пак ще пожелаят да празнуват Нова година там.

  Професорчето ни си няма никаква представа за огромната цензура и натиск, на които са подложени гврманците, за да се смаже всяка тяхна съпротива срещу дехристиянизацията на страната им. Та не е чудно защо със закъснение стават достояние някои факти.

 2. House M.D.  23.02.2016 г. | 20:41 ч.

  При този историк се намираме в хипотезата на многократен рецидив!

 3. Спиро  24.02.2016 г. | 12:08 ч.

  Аз си спомням преди време като се оплакваше, че хората му не вярвали на фантасмагориите за вампирите и ги нападаше, че това са идиоти, понеже тези хора не разбирали колко пари могат да се изкарат от „вампирски“ туризъм. Този човек не става за историк, защото за пари ще продаде и майка си.
  А снимката показва много добре кой е идиот.

 4. Данчо  28.02.2016 г. | 00:20 ч.

  Този може да е и придворния историк на всички власти и най-вече на Властващия, но си е пълен кретен в изказа и „бисерите“ му се леят като от „светената“ вода от „светения“ кладенец, дето погали по главата с нея Дженерала. Този хуманоид е изкопаемо от някаква отдавна отминала епоха.

 5. Таня  04.03.2016 г. | 14:10 ч.

  За съжаление ентелегентни коментари като на „Божидар“ Димитров съм чувала и преди години от други ентелегентни ….“мъже“. Не е единствен.

 6. Илиян  12.03.2016 г. | 13:02 ч.

  Мани моралните качества. Вижте „професионалните“. Там е трагедията.

 7. Петьо  24.05.2016 г. | 10:25 ч.

  Започвам със завършека на тази статия на Петър Къдрев, поставяща подобни въпроси:

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/05/23/2756987_kolko_mitove_sa_nujni_da_se_postroi_edna_bazilika/

  „Вярвам, че „реконструкциите“ в стил Божидар Димитров ще бъдат ако не физически заличени от времето и следващите поколения, то поне заличени от забрава. С тях обаче си отиват и истинските паметници под тях. Същото ще стане и с историческите митове, които вървят ръка за ръка с бутафорните реставрации. Но под труповете на митовете ще издъхне и истинската ни история и археология. И истинският патриотизъм ще си отиде покрай патриотарството и фалшивата еуфория около измислените паметници и история, защото заради тях за мнозина вече патриот означава „индивид, който разпространява или е склонен да вярва на исторически митове“.“

  Ако в днешно време определени люде си позволяват такива плоски извъртания, то какво ли е било още по-рано?

  Дано по-скоро камъните заговорят, че такива като горния да замълчат и потънат в дън земя-та на историческата забрава.

 8. Петьо  24.05.2016 г. | 10:28 ч.

  И с пожелание за несбъдване на казаното от Къдрев. Нека истинската история и археология се издигнат от пепелищата на кладите и аутодафетата и вдъхновени се изправят над труповете на митовете!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.