Новата анти-имигрантска риторика едва ли е знак за отрезвяване

Може би просто отразява нова фаза от дългосрочен план за сблъсък на местните с имигрантите

Прави ми впечатление, че алтернативните медии се радват на промяната в отношението на журналистите към мюсюлманските имигранти. Като че ли се вярва в някакъв процес на отрезвяване, започнал или ускорен от серията недопустими посегателства срещу жени, случили се на Нова година в различни европейски страни, като Германия, Австрия, Финландия… Например в една статия на InfoWars се цитира „политически НЕкоректно“ изказване на Ян Зегерс, редактор на холандския вестник Het Laatste Nieuws, който пише:

„Става дума за мюсюлманите. [Това са хора, проявяващи] нежелание или невъзможност да уважават фундаменталните принципи на нашето общество. Такива хора не са добре дошли тук.“

Пак там се цитира и изказване на Ахмед Абуталеб, кмета на Ротердам, който наскоро „недвусмислено“ заявил:

„Дръжте се прилично или се разкарайте!“ (“Behave or fuck off”)

На пръв поглед такива остри думи действително влизат в противоречие с доскорошната политическа коректност на масмедиите, които на моменти дори яростно защитаваха политиката на Ангела Меркел и не пропускаха да настройват западноевропейците към „расизма“ и „неевропейщината“ на източноевропейците. С тази статия искам да насоча мислите ви към една по-различна интерпретация на текущите промени.

Това, което не се отчита нито от масмедиите, нито от алтернативните анализатори — като цяло наблюдението ми е почти общовалидно — е странната организираност на събитията, които доведоха до промяната в тона и съдържанието на официозната риторика. За мен е направо съмнително, че по едно и също време се правят един и същ тип посегателства в точно определени държави, смятани за бастион на европейската толерантност към мюсюлманските имигранти. Това, че тези (според мен) откровени провокации започнаха да се извършват не от Нова година, а още от големия християнски празник Рождество, не е маловажен аргумент, свидетелстващ за организираността на привидно несвързаните помежду си „инциденти“, но се явява второстепенен въпрос.

Наблюдава се и втора организираност — тя се изразява в странното за мен, внезапно появило се желание на масмедиите изобщо да отразяват сексуалните посегателства на мюсюлманите към европейците. Доскоро не го правеха, въпреки че се знаеше за такива случаи от месеци. Именно по-старите случаи можеха да се смятат за действия, извършени неорганизирано, тъй като жертвите не бяха само жени, не бяха само християнки, случваха се по различно време, а полицията и медиите предпочитаха да си мълчат.

Предлагам мое алтернативно обяснение, което е различно дори от онова на алтернативните медии

Дали не наблюдаваме смяната на една политически коректна риторика с друга, която е също толкова политически коректна? Да предположим, че доскоро планът на определени среди, притежаващи политици и медии, е бил да се поощри навлизането на възможно най-много мюсюлмани в определени части от Европа. И съответно — да се заглуши гласът на противниците. Следващата фаза от плана, ако допуснем, че се целят вътрешни разтърсвания и социално разбиване на тези държави, закономерно трябва да „изправи на нож“ местните срещу новодошлите.

Новата анти-имигрантска риторика едва ли е знак за отрезвяване

Това „изправяне на нож“ дори не трябва да е в кавички:

Обикновените немци се въоръжават за самозащита

В цяла Германия, страната с някои от най-строгите регулации за продажба на оръжие в Европа, лавинообразно нараства търсенето на несмъртоносни оръжия за самозащита, включително лютиви спрейове, газови, сигнални и пистолети, пособия за отблъскване на животни. Немците кандидатстват в рекордни бройки за разрешителни да носят огнестрелни оръжия.

Горецитираният текст е от блога на Сьорен Керн, нюйоркски политически анализатор и член на Gatestone Institute.

Въоръжаването на европейците се радва на одобрение от щатските алтернативни медии, които понастоящем воюват срещу желанието на Обама да обезоръжава американците и имат интерес да сочат тенденцията на Стария континент като положителен пример. Дали свободните граждани имат право на оръжие за самозащита е въпрос, който няма да разглеждам в рамките на този материал, тъй като наблягам на друго: да обърна внимание на това, че новата фаза в политическата коректност може би е да подбуди все повече европейци да се въоръжават заради страх от неподлежащите на интеграция незаконни имигранти.

А следваща фаза в политическата коректност ще е поощряването тези оръжия да влязат в употреба

За да се стигне дотам, е необходимо тепърва да се организират все по-нетърпими провокации и разтърсващи събития. Те ще са съчетани с организирани и бунещи духовете журналистически тиради. Също така — с организирана (привидна) неефективност на властите и органите на реда. Всичко това според мен въобще не излиза от рамките на „политическата коректност“, ако допуснем, че тази коректност ще се променя, тъй като ще е съобразена с различни етапи на дългосрочен процес.

Източна Европа е минавала нееднократно по този път, заради което „няма толерантност“, нито „единност въпреки културните различия“, нито други пропагандирани, но реално несъществуващи „европейски ценности“. Лишаването от илюзиите за тези ценности е нещо, което Централна и Западна Европа тепърва ще се наложи да постигнат, като, за добро или лошо, по всичко досега личи, че ще се учат по трудния начин, тъй като тамошните „държавни глави“ определено не мислят за добруването им. Разбира се, стига да не ги разглеждаме като учители, целенасочено опитващи да накарат учениците си да използват собствените си глави по предназначение.

Автор: Иван Стаменов

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

30 коментара за "Новата анти-имигрантска риторика едва ли е знак за отрезвяване"

 1. Спиро  08.01.2016 г. | 15:36 ч.

  Оръжията наистина могат да те предпазят в много опасни ситуации. Но си мисля, че най-важното е да се предпазиш от това други да те манипулират. Например американските войници имат оръжия, но това не пречи на техните политици да ги употребят както си искат и после да ги захвърлят.
  Аз си мисля, че на този етап ще се ползват мигрантите за да се повтаря мантрата, че „или се държите добре, или следват наказанията“. И след време тази мантра ще се изроди в „или изпълнявайте законите, или следват наказанията“ и ще се ползва за да се нападат тези, които са против правителството – тези, които мислят, тези, които виждат манипулациите и отварят очите на другите. Надявам се немското общество да се осъзнава по лесния начин, но силно се съмнявам в това.

 2. Спиро  08.01.2016 г. | 15:39 ч.

  „На пръв поглед такива остри думи действително влизат в противоречие с доскорошната политическа коректност на масмедиите, които на моменти дори яростно защитаваха политиката на Ангела Меркел и не пропускаха да настройват западноевропейците към „расизма“ и „неевропейщината“ на източноевропейците.“
  Аз не мога да си обясня защо медиите в западна Европа настройват хората там толкова много срещу нас. Сещам се за няколко примера, които бях чул. Някой има ли идеи?

 3. Светльо  08.01.2016 г. | 17:04 ч.

  За мен с всичко това се цели хората сами да се откажат от Свободата си и Правата си, и да започнат да търсят само „сигурност“. Разбира се, ще им я даде Ариман в един момент. Който се отказва от Свободата си за повече сигурност получава робство!

 4. Антиантихрист  08.01.2016 г. | 17:33 ч.

  Стопанино, има една приказка – не търси простия човек, той сам ще се покаже. Точно така и стана – дявола си показа рогата. Казвам го, защото не мисля, че събитията бяха организирани. Просто толкова им е акъла на горките орки. А светът върви към диктатура, това мисля е пределно ясно. И така трябва да бъде. Малко ред тряябва да се въведе в тоя световен бардак.
  Светльо, каква свобода? Щото и дявола иска да е свободен да върши каквото му се прище – да краде, да лъже, да насилва, да убива. Такава свобода не ми трябва.

 5. Стопанина  08.01.2016 г. | 17:37 ч.

  Аз не мога да си обясня защо медиите в западна Европа настройват хората там толкова много срещу нас.

  Важното е да има настройване и разединение. За определени ложи е кошмар Германия и Русия да се обединят за благото на човечеството.

 6. Светльо  08.01.2016 г. | 17:55 ч.

  Антиантихрист – ти антиантихрист ли си или просто това е игра на думи?

  Щото ако си анти антихрист, то да искаш диктатура и да си против диктатор номер 1 за всички векове до момента, ми се струва някак безсмислено. Т.е,. ако смяташ, че трябва да има диктатура, то няма как да си антиантихрист! Ред какъв предлагаш? Диктаторски ред? Нов световен ред? Путинов ред? Щото Божествения ред го има, друг въпрос е кой има очи да го види, и уши да го чуе! Не твърдя, че съм аз, но има стремежа към него. А този Божествен ред включва в себе си Свободата на човешката воля и Душа. Искаш или не това, което виждаш чуваш и усещаш, не виждаш, не чуваш и не усещаш, и то е част от този ред, план, детерминизъм. Дали и как човек се учи е друга работа. Но копнежа и стремежа към Свободата всеки човек, всяка човешка Душа трябва да го има. Обратното не е от Бога, а стремеж към затъване и отпадане от Божия план!

 7. Стопанина  08.01.2016 г. | 17:58 ч.

  Щото и дявола иска да е свободен да върши каквото му се прище – да краде, да лъже, да насилва, да убива. Такава свобода не ми трябва.

  На тебе може и да не ти трябва, но хората имат и нужда от такава свобода, за да се учат от грешките си и да изчистват кармата си.

 8. Иван Д.  08.01.2016 г. | 18:08 ч.

  „Средна и Източна Европа ще бъдат мразени не от хората, а от определени демони, които ще живеят в хората. Настъпва време, когато Източна Европа ще бъде мразена дори повече от Средна – тoва време наближава!“ Р.Щайнер, GA-180.

 9. Антиантихрист  08.01.2016 г. | 18:13 ч.

  То и Божествения Закон е един вид диктатура, защото е неотменим и важи за всички. Може пък Бог да е предвидил долните и примитивни душици да свършат в газовата камера като награда за своите престъпления и урок за следващите въплъщения.
  Нека не затъваме в теории, защото теории има много.

 10. Светльо  08.01.2016 г. | 18:17 ч.

  Дадена ти е свободната воля да се съобразиш или не с Божествения закон! Никой не те насилва да се научиш да Любиш всичко, що е покрай теб! Можеш и да не го прилагаш това.

 11. Стопанина  08.01.2016 г. | 18:20 ч.

  Иван Д.,

  Благодаря за цитата. Не бях попадал на него. Заинтригува ме да изчета цялата лекция.

 12. Спиро  08.01.2016 г. | 22:32 ч.

  „жители на Дюселдорф започват да се организират в народни дружини… Както се посочва в описанието на групата, основната идея е да се организира съвместно патрулиране в града в почивните дни и по време на различни мероприятия, по време на които могат да се случат отново подобни инциденти.“

  „Полицията и официалните власти в Дюселдорф никак не са доволни от такова развитие на ситуацията, тъй като [b]осигуряването на безопасността на гражданите е основно задължение, но и монопол на полицейските органи.[/b]“

  Честно казано аз много приятно изненадан, че има хора, които вместо да чакат на държавата се самоорганизираха. Дано има повече такива инициативи.

  news.bg

 13. len  09.01.2016 г. | 02:29 ч.

  Цялото това съвременно „преселение на народите“ очевидно е планирано и перфектно организирано. Походът е срещу християнството. Организаторите не са моллите, а едни други, които създадоха религията „ислям“ точно с тази цел преди 1500 години. За съжаление живеем в „интересни времена“ според китайското проклятие…

 14. Мислещ  09.01.2016 г. | 11:14 ч.

  Антиантихрист

  То и Божествения Закон е един вид диктатура, защото е неотменим и важи за всички. Може пък Бог да е предвидил долните и примитивни душици да свършат в газовата камера като награда за своите престъпления и урок за следващите въплъщения.
  Нека не затъваме в теории, защото теории има много.

  Колко невеж трябва да си, за да изръсиш такава глупост?

  Когато Отец ни казва – Не убивай! Ти това за диктат ли го намираш?
  Че не може да проявиш своята нисша „свободна” воля и да вкараш някой в газовата камера? Че по кое право ти се определяш, като последна инстанция, за да раздаваш „справедливост” спрямо другите, да определяш, кой може да живее и кой не?

  В този ред на мисли, следвайки твоите „умозрения” майка ти и баща ти също са диктатори, че са ти определяли добрите условия и са те обгрижвали с любов за да те отгледат и да станеш това, което си днес!!!

  Ти, да не би да предлагаш нещо по-добро?
  Нима може да има човешки закон и порядък по висш от Божествения?
  Че ние и сега сме затрупани от човешки закони, наредби, правила и куп други неща. Да сме станали по правови? Да виждаш някъде справедливост в човешките отношения, въпреки многото закони?
  Да не би светът да се е оправил, пък аз да не съм забелязал?!?

 15. Мислещ  09.01.2016 г. | 11:21 ч.

  Предлагам ти мисли, изречени от Учителя за размишление:

  „Човек сам избира на кой закон ще служи. И ако избере човешкия – той ще страда и ще умира; а ако избере Божествения – всяка скръб ще се превръща в радост.”

  Преди да съществуват каквито и да са човешки закони, съществували са законите на природата, а преди да съществуват природните закони – съществували са законите, по които е сътворена и се управлява самата вселена (природа) – Божествените.

  Какво мислим ний, хората, за тия закони, дали признаваме тяхното съществувание или не, е толкова от значение за тях, Големите и Великите, колкото за нас мнението на мравките за нашата култура и живот.

  Но ако те построят своите мравуняци на нашите пътеки – те биват безмилостно стьпквани; мравуняците – разрушавани – и всичко това за тях е бедствие, катаклизми, земетресения, разрушения от незнайни сили…

  Разумният човек разбира, че не е сам в света, че има и други като него, които искат да живеят и да се радват на тоя живот със същото право, каквото и той самият има. Той разбира, че не е сам, че над тия променчиви купища закони, които всяка камара гласува, и които често отменят, преди да са съумели да ги изпълнят или реализират- седят други закони – природните, а над тях – Божествените

  Человек трябва да обича себе си, да почита околните си, да разбира великите закони на природата, на условията, в които е поставен, ако иска да схване по-правилно смисъла на живота.

  (В. „Ратник на свободата”, бр. 17, 5.V.1930 г., София, стр. 1)

 16. Антиантихрист  09.01.2016 г. | 14:23 ч.

  Не ми се спори. Като изпиташ закона на практика, т.е. на гърба си, ела пак да си говорим, а не само да теоретизираме. Натъртвам на думата „теоретизиране“.
  Стопанино, малко технически офтопик. Преди имаше бутончета за цитат, удебелен шрифт, курсив. Предвижда ли се да се появят отново или трябва да пишем HTML тагове? И още нещо – не знам каква платформа ползваш за новия сайт, но при зареждане на началната страница екрана ми примигва 4-5 пъти. Само отбелязвам. 😉

 17. Костова  09.01.2016 г. | 16:19 ч.

  Германия е на път да “роди“ новия си Фюрер. То май и това беше целта на гостоприемната Меркел.

 18. Толераст  09.01.2016 г. | 23:03 ч.

  Кое наричате оръжия, изброеното по-горе ли?? Не ставайте смешни! Това са „оръжия“ предназначени да стопират временно един, най-много двама нападатели-кокошкари, при това само, ако не са въоръжени. Само огнестрелното оръжие върши работа, а в Германия е изключително трудно да се сдобиеш легално с такова. Затова САЩ са велика страна! Свободни граждани са само въоръжените граждани. Може всичко да е, но поне това там е невъзможно да се случи. И всички напъни и брътвежи на доказателството за теорията на Дарвин, намиращо се в Белия дом, че ще се ограничи оръжието са „вятър и мъгла“. Полицията разстрелва няколко хиляди души годишно, предимно черни, и никакви дрънканици за расизъм не я трогват.

 19. Мислещ  10.01.2016 г. | 02:25 ч.

  Антиантихрист 09.01.2016 г. | 14:23 ч.

  Не ми се спори. Като изпиташ закона на практика, т.е. на гърба си, ела пак да си говорим, а не само да теоретизираме. Натъртвам на думата „теоретизиране“.

  Пич, не само ти теоризирам, ами ти говоря от личен опит и практика, изпитано през годините.
  Това, че ти все още не си вкусил от плода, не означава, че и другите са в неведение!
  Аз също нямам намерение да споря с теб, и с който и да е било.
  Но да кажеш, че:
  То и Божествения Закон е един вид диктатура, защото е неотменим и важи за всички

  Това си е НЕВЕЖЕСТВО от свякъде.

 20. Стопанина  10.01.2016 г. | 20:02 ч.

  Да си дойдем на думата:

  Безпрецедентните нападения срещу жени в Кьолн, които скандализираха Германия, много вероятно са били предварително планирани и координирани, заяви германският министър на правосъдието Хайко Маас в интервю, цитирано от Франс прес.

  „Когато такава орда се събира, за да наруши закона, това изглежда под една или друга форма планирана акция.

  Никой не може да ме убеди, че това не е било координирано или планирано”, казва министърът пред неделното издание на в. „Билд“.

  Това, че го написах преди него, прави ли ме повече от министър? Например канцлер… :mrgreen:

 21. Спиро  10.01.2016 г. | 23:25 ч.

  За да си годен за канцлер в момента трябва да можеш и да искаш да ги организираш тези нападения…

 22. Веско  11.01.2016 г. | 01:12 ч.

  Това е 19-минутен филм, който се разпространява из медии и социални мрежи и е направен дни преди трагедията в Париж от 13 ноември.

 23. Vesko  14.01.2016 г. | 15:30 ч.

  Внимавайте какво си пожелавате! Идва! Бежанците са средството! Не причината! цялата статия тук:
  http://svetoven.pogled.info/news/70717/Vnimavaite-kakvo-si-pozhelavate-Idva-Bezhantsite-sa-sredstvoto-Ne-prichinata

  …Нима не става дума за „грандиозен спектакъл“, целящ да приближи времето на социален взрив, точка на бифуркация (критична неустойчивост), в условията на която авторите й да определят правилата и посоката на по-нататъшното развитие на събитията, а те са: ТОТАЛЕН КОНТРОЛ НАД ЖИВОТА НИ!…

  …Насажда се омраза и расизъм. Измества се вниманието на обществото от ТТИП.

  В интервю на въпрос „Защо има ислямофобия на Запад?“, американският философ Макмъртри отговаря: „Културните различия провокират невежество – това е първото ниво на проблема. Но фалшивата пропаганда култивира омраза. Дълго преди ислямофобията, ръководеният от САЩ „антикомунизъм“ уби милиони във Виетнам, Индонезия и Латинска Америка. А преди него в борбата с комунизма американските многонационални корпорации финансираха нацизма и фашизма!“3

  Днес убиват пак ТЕ!, чрез ислямизма: „Въпреки че американската мощ и влияние в света са намалели, нашите съюзници и техните армии искат от нас посока…

 24. Мандара  15.01.2016 г. | 23:46 ч.

  Здравей, Иване.
  Прослушвам отново подкастовете от „пришествието на Ариман“ и в подкаст 7, в който говориш за асурите и техните проявления казваш, че те ще въздействат върху хората, да извършват зло, заради самото зло и извратеното удоволствие от него, а също и, че те ще са първи помощници при въплъщението на Ариман. Греша ли или това проявление наблюдаваме днес у „бежанците“, готови по всяко време и на всичко?

 25. Стопанина  16.01.2016 г. | 00:05 ч.

  Здравей, Мандара, в статията застъпвам различен възглед. Според мен провокациите са осъзнати и организирани, а не следствие от неосъзнавано влияние на асури.

 26. Мандара  16.01.2016 г. | 00:27 ч.

  Нямах предвид конкретните събития, а тенденцията хора от всички народи, както се съобщава по медиите, вливащи се в редиците на ислямистите. Имам и лични впечатления за хора, които се опитаха да вкарат ислям кято вероучение в едно училище и почти успяха, но само за около месец. Слушайки техни изказвания, макар и родени и израснали в България, изобщо не ми приличат на родолюбци. Гордееха се с творението си, но някак по зъл начин.

 27. Стопанина  16.01.2016 г. | 00:41 ч.

  Гордееха се с творението си

  Гордостта е от Луцифер. Религиите, включително ислямът, също са луциферични в нашата епоха.

  Когато тези действия целят противопоставяне на верска или етническа основа, това е от Ариман.

  При асурите няма рационализиране на действието. Няма и гордост от него, а изгарящо наслаждение, което всъщност е своеобразна болка, дължаща се на загуба на част от Аза. Така че това, което описваш – ако правилно го разбирам – не е асурическо.

 28. Спиро  18.01.2016 г. | 14:03 ч.

  „При асурите няма рационализиране на действието. Няма и гордост от него, а изгарящо наслаждение, което всъщност е своеобразна болка, дължаща се на загуба на част от Аза.“
  В „Дарбата ти не е за това“ имаше едно момче, по-голямо от главния герой, което след казармата тероризираше по-малките деца. И за него беше казано, че изпитва болка, но я бърка с удоволствие. Да питам при него имаме ли също загуба на част от аза?

 29. Стопанина  18.01.2016 г. | 19:09 ч.

  Да, там вложих тази идея.

 30. Никола Чухлев  07.02.2016 г. | 16:19 ч.

  Подготвят се ограничаването на определени права в името на запазването на други. Тоест едни европейски ценности за сметка на други. Да не се изненадате като се заговори за чипизиране на всеки за да се ограничи движението на хора и терористи.
  Масата добива все повече информация за богатството на богатите и тази сила все повече ще се репресира чрез страх, насилие, тероризъм и т.н.
  Тези актове са създдени изкуствено, но те имат и една естестевеа почва за развитие – религиозните и културни различия – това са схващания, които са далеч от истината, но са унаследени и мнозинствотот ги приема за ценност!
  В тази връзка Христос казва – „Ако не се отречете от майка си и от баща си, не можете да влезете в Царството Божие“ Тоест човек трябва да се освободи от заблужденията дошли със семейната и културна среда!

  Докато не се въдвори един общочовешки и общоприет морал (общовалидни културни разбирания) тероризма и насилието ще продължават.
  За съжаление се очаква, че антихриста ще използва същата концепция за да обедини света, и малко ще направят разлика.
  Малцина правят разлика между духовно и астрално а мнозина дори отричат всичко извън материалният свят.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.