Убийствата на християни имат съвсем ясни причини

Новината на деня: 20-годишен американец екзекутирал 9 човека в колежа „Умпкуа“, щата Орегон. Екзекуция ли? Ами да — внучка на една от оцелелите жени описва събитието в Twitter по начин, който недвусмислено показва, че става дума за екзекуция:

„Стрелецът строявал хората и ги питал дали са християни. Ако кажели „да“, той ги застрелвал в главата. Ако не отговаряли или отговаряли с „не“, ги прострелвал в краката. Баба ми току-що се прибра у дома. Не е била сред наранените, но е много разстроена.“

Ако се информирате от масмедиите, може би ще обърнете внимание, че в много от тях последният абзац на публикациите по тази тема съдържа изречение, което е директна препечатка (copy/paste) от сводките на полицията:

„Мотивите на нападателя се изясняват.“

Докато на масмедиите и на полицията им се „изяснява“ картинката, нека споделя какво е ясно за мен:

1. Не мога да премълча наблюдението си върху любопитния факт, че поредната масова стрелба в САЩ се случва по времето, когато е най-необходима на тамошните политици и техните кукловоди. От два дни руските военни действия в Сирия са водеща новина по целия свят, затова едно такова драматично събитие, каквото е масовото избиване на хора в предполагаемо цивилизована страна, е достойно да запълни първите страници на вестниците и цялата токшоу и публицистична програма по телевизите за поне една седмица напред… Защото мотивите няма да се „изяснят“ скоро. Стрелецът също твърде удобно е мъртъв, а мъртъвците не се обясняват. Други ще говорят вместо него. Така че в САЩ (и не само) предстоят дълги дни на изказвания, спекулации и всевъзможни удобни анализи, в които всеки ще се прави на ни лук ял, ни лук мирисал.

А накрая, обзалагам се, всичко ще се канализира в политически коректната риторика за обезоръжаването на населението. Мигар престъпниците никога повече няма да намерят пушки и пистолети, ако редовите граждани вече нямат право да носят оръжие.

2. Както от българското МВР се очаква да се саморазследва (голям майтап), така и от щатските медии едва ли не се очаква да разследват себе си като една от причините за „неизяснените мотиви на стрелеца“. Убеден съм, че на лустросаните сладури от MSNBC дори не им хрумва да разгледат себе си като една от водещите причини за омразата и екзекуциите на религиозна основа. Нищо, че същите тези костюмирани жигола и все по-разголени pressтитутки — не без идеологическата подкрепа на ФБР и други тамошни агенции — приравняват практикуващите християни с терористите.

3. Откога всъщност започва предисторията на това драматично събитие? Тук ще се съглася, че наистина е много трудно да се определи. Може би от момента, в който тези масмедии започнаха да настояват за „толерантност“ към хомосексуалистите, преди тези призиви да се изродят в пълната им нетолерантност към противниците на хомосексуалната показност? Защото не е едно и също да си против обратните и да си против тяхното натрапване на места, на които не е социално приемливо да се прави секс. Както и да е с преобразуването на една толерантност към пълна нетолерантност към друго беше поставен опасен прецедент.

Масмедиите се заеха с ролята на мисловна полицияА може би проблемът започва откакто масмедиите (говоря предимно за щатските, но не само!) всъщност с видимо удоволствие се заеха с ролята на мисловна полиция срещу всеки, който задава неудобни въпроси — било за ваксините, за домашното образование, за етикирането на храни с ГМО, за безотговорното предписване на антидепресанти и за правата на неродените хора срещу разюзданите практики да се абортират бебета за органите им.

Няма да изброявам повече

Тенденциозността на корпоративните средства за масова пропаганда и дезинформация вече е отчетена в премного книги, като даже те не са изчерпателни и изискват постоянно дописване. Достатъчно красноречива е позицията на щатските масмедии към скандала със „Семейно планиране“ (Planned Parenthood) — един международен скандал, който пък като че ли не беше никак интересен за българските вестници и телевизии. Медийният комфорт на тези търговци на ембриони, на тези продавачи на смърт, ясно показва отношението към живота, което имат техните защитници. Все едно дали говорим за живота на християнин или друг.

Убийствата на християни имат съвсем ясни причини

Животът на християните в САЩ прогресивно се обезценява с всяка следваща година. Огромна заслуга за това имат тамошните медии. Същите тези медии, които очакват някой да им подаде наготово „изяснените мотиви“ за масовата екзекуция на християни.

Ами ето ги мотивите —

медиите посочват християнските активисти и практикуващите християни като „вътрешен враг“, domestic terrorists! А според NDAA местните терористи могат да бъдат задържани, измъчвани и екзекутирани без съд и присъда. Президент Обама прави такива неща още от 2011-а, когато по негова заповед бяха убити двама американски граждани — Анвар ал Авлаки и Самир Кан. Те бяха мохамедани, а не християни, но принципът е същият. Предполагаемите им престъпления така и не бяха доказани, защото не бяха съдени.

Какъв е проблемът сега, че друг тъмнокож е убивал без съд и присъда? Нали президентът му е бил модел за подражание?

В заключние: Днешните масмедии съвсем са му изпуснали края. Те не искат просто да надвикат онези, които противоречат на официалната политпросветна риторика, която, откъдето и да я погледнем, е антихристиянска риторика. Надвикването се правеше допреди 10-ина години. Новата задача на масмедиите е да накарат хората сами да се цензурират. Или ако не можем да се цензурираме сами — да си мълчим за това или онова, да се чувстваме едва ли не виновни, задето имаме различни възгледи спрямо официозните, спрямо онези на собствениците и спонсорите на корпоративните медии.

Пред мен такива похвати не минават. И казвам: Вие, корпоративните медии, или по нашенски — Пеевски медии, сте огромна част от проблема с мотивацията на такива, като 20-годишния убиец от актуалното събитие. Не казвам, че сте единствената причина. Всъщност не съм убеден и че сте главната причина, не ми е работа да степенувам. Но казвам — вие сте съществен проблем и такива драматични събития се пишат и винаги ще се пишат на вашата сметка. И да не приемате сметката, колкото и да опитвате да се измъкнете по терлици, някой ден и по изненадващ за вас начин ще трябва да плащате за питото, изяденото и неплатеното.

А човешкият живот — бил той християнски, или друг — струва много, много, скъпо.

Иван Стаменов за otizvora.com

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

15 коментара за "Убийствата на християни имат съвсем ясни причини"

 1. бате Бино  02.10.2015 г. | 13:41 ч.

  Много точно , много красноречиво, стопанино.

 2. mitko  02.10.2015 г. | 18:21 ч.

  Хайде да караме нещата с точните имена! Смъртен враг на християните са евреите. Кой управлява САЩ (Западен Израел)? Кой притежава медиите? Прочетете най-сетне талмуда! Там пише за християните. Запознайте се и със законодателството в Израел. Това е най-тежкото престъпление в държавата, в която по закон юдаизмът е единствената официална религия. В Израел няма граждански брак, признат е само този в синагога. Доскоро християнин не можеше да служи и в армията, където всеки евреин е длъжен да служи. Но християнинът не е човек в Израел. Ако се опиташ да привлечеш евреин в Израел към християнството, те очакват 5 (пет) години затвор. Та такива ми ти работи…

 3. Спиро  02.10.2015 г. | 19:41 ч.

  Митко, Иван имаше един подкаст, в който обесняваше точно това с евреите надълго и нашироко. Но в интерес на истината има в много арабски страни, в които ако човек стана християнин го чака смъртното наказание.

 4. Димитър  03.10.2015 г. | 07:44 ч.

  Ако си християнин, и косъм няма да падне от главата ти, защото Христос закриля своите си („Даде ми се всяка власт на Небето и Земята.“) Така, че тези „християни“ явно не ги е познал Христос и са отишли в другия свят заради нещо много значително. Знаем, че нищо случайно няма.Както казва Бог чрез своя пратеник Учителя -И при случайностите има закономерности но ние не можем да ги разберем сега при този уровен на интелигентност… (цитирам по памет)
  Така, че…Всичко е както трябва.Може ли Бог да допусне да се избиват негови чада?
  Разбира се има много вариации.На някои им се дава като последно изпитание.Като например хусистите, богомилите, и др.,които с песни са отивали на кладата, разбирайки, че Бог ги изпитва дали са готови да дадат най-скъпото (според човешките разбирания), да „умрат“ заради Него. Като дадеш всичко, едва тогава получаваш всичко.
  Изпитанията са безпощадно истински.Не е лесно да отидеш на кладата или дръвника радостен, нали? Ще дойде един дух и ще започне да те изкушава „Ами ако не е вярно….“
  Така, че..
  Освен всичко друго понятие като „христианство“ и христяни“ е условно. Христос сам, почти на всяка страница от Евангелието подчертава недвусмислено, че Учението, което проповядва не е негово а на Отца. Това е Вечното Учение.Единственото.И което сме забравили покрай животинските си нагони. И това е изпитание.Чрез евреите Бог ни изпитва.Те непрекъснато предлагат всякакви „изгодни“ варианти на щастие тук в човешка форма:бърза и лесна печалба (хазарт), секс, чревоугодничество и ред други приятности…И тогава се вижда кой колко е напред или назад в развитието си и там, горе, се водят бележки набелязват мерки за урегулиране на съществото наречено homo sapiens, за да продължи пътя си към Вечния живот.Всичко е за добро. Забравихте, ли?

 5. Димитър  03.10.2015 г. | 07:59 ч.

  Добавка ;
  „Хората страдат и ще страдат, докато не разберат, че управлява Бог, а не те.“
  „Човек придобива вътрешен мир, когато разбере, че злото, като Космическа сила е толкова необходимо, колкото и Доброто.“

 6. Димитър до Митко  03.10.2015 г. | 08:05 ч.

  „Ако се опиташ да привлечеш евреин в Израел към християнството, те очакват 5 (пет) години затвор. Та такива ми ти работи…’
  Митко, ами ако ти не си готов да отидеш в затвора заради Бог,значи пет пари не струваш. Йосиф беше в затвора, нали? И какво стана?

 7. Димитър до Митко  03.10.2015 г. | 08:12 ч.

  Евреите и всички около тях (ислямисти, цигани, арнаути и т.н.) си вършат много добре работата.Може, ли Бог да сбърка?

 8. Стопанина  03.10.2015 г. | 10:08 ч.

  Димитре, по принцип съм съгласен с мненията ти, но не и с това в самото начало:

  Ако си християнин, и косъм няма да падне от главата ти, защото Христос закриля своите си („Даде ми се всяка власт на Небето и Земята.“) Така, че тези „християни“ явно не ги е познал Христос и са отишли в другия свят заради нещо много значително.

  Цитатът не е верен, а оттам и изводът. Христос никога не е гарантирал, че ще пази земния живот на християните:

  „Ще бъдете предадени тъй също и от родители и от братя, и от роднини и приятели, и някои от вас ще умъртвят; и ще бъдете мразени от всички, заради Моето име; но и косъм от главата ви няма да загине; с търпението си спасявайте душите си.“

  Как така някои ще бъдат умъртвени, а косъм нямало да падне от главите им?

 9. Димитър  03.10.2015 г. | 14:25 ч.

  Да, съгласен съм.Всичко е изпитания специфични за всекиго поотделно.Неведоми са пътищата Божии. Никой не го е разбрал в неговата пълнота. Ние само трябва да се стремим към Него. Плодовете на Духа… „Любов Радост, Мир Дълготърпение, Благост,Милосърдие, Вяра, Кротост,Въздържание.“ И тогава, едва тогава, след много житейски изпитания „Против таквизи няма Закон.“ т.е. ще придобием свобода.А, тези които злоупотребят със свободата си я губят. Някои много бързо ги изтеглят Горе, за да не направят повече грешки, грехове или престъпления. Така мисля.Не претендирам да съм прав.И аз като всички търся Истината.
  Благодаря за забележката.

 10. Емо  03.10.2015 г. | 17:32 ч.

  Аз искам да пиопитам, кой и къде е чел Талмуда?! Защото аз до сега само съм намирал съмнителни цитати.
  Книгата даже май нито се превежда, нито се продава. Ако някой я изнамери да каже.

 11. Стопанина  03.10.2015 г. | 18:09 ч.

  Тук я има в превод на английски:

  http://www.sacred-texts.com/jud/talmud.htm

  Може да се намери дори като приложение за смартфони.

 12. Спиро  05.10.2015 г. | 13:14 ч.

  Стрелеца е от смесен брак – майка му е негърка, баща му е бял. Но от CNN го представят като бял.
  Снимки на родителите му:

  Две снимки на стрелеца. В дясно е реалната му снимки, в ляво е обработената снимка ползвана от CNN:

  Източник: infowars

 13. Спиро  05.10.2015 г. | 13:15 ч.

  Снимките не знам защо, но не излизат в сайта, но го има в източника.

 14. Мислещ  05.10.2015 г. | 14:38 ч.

  Тези от CNN очевидно са си поиграли с фотошопа.

 15. Спиро  05.10.2015 г. | 15:09 ч.

  Даже и бемките са му махнали. То бива манипулации, но това тяхното вече си е свинщина. 😀

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.