Agenda 2030: Какви са целите на ООН за близкото бъдеще

Отново на дневен ред: Организацията на обединените нации официално разкри своя нов „План 2030“1 за устойчиво развитие, определян вече и като „новият План 21 на стероиди“. Разкриването му беше на Срещата за устойчиво развитие на ООН в Ню Йорк.

Понеже тези предполагаемо необвързващи международни споразумения често са трудни за разшифроване, тъй като умишлено включват двусмислени термини и семантични заигравки, подготвихме удобен и полезен превод на 17 от целите, заложени в „План 2030“.

Agenda 2030: Какви са целите на ООН за близкото бъдеще

Цел 1: Край на бедността във всичките ѝ форми и навсякъде.
Превод: Централните банки, МВФ, Световната банка и Федералния резерв ще контролират всички финанси.

Цел 2: Премахване на глада, постигане на хранително обезпечение, подобряване на качеството на храната и устойчиво земеделие.
Превод: ГМО.

Цел 3: Осигуряване на по-добро здраве и поощряване на доброто общо състояние за всички на всяка възраст.
Превод: Масови ваксинации, Кодекс алиментариус.

Цел 4: Гарантиране на всеобхватно и безпристрастно качествено образование за всички и поощряване на възможности за квалификация за цял живот.
Превод: Пропаганда на ООН, промивка на мозъци чрез задължителна централизирана образователна система от люлката до гроба.

Цел 5: Постигане на равенство на половете и упълномощаване на всички жени и момичета.
Превод: Контрол на населението чрез принудително „Семейно планиране“.

Цел 6: Осигуряване и устойчиво управление на питейната вода и канализация за всички.
Превод: Приватизиране на всички водни източници, без да се забравя флуоридизацията им.

Цел 7: Осигуряване на достъп до евтини, надеждни, устойчиви и модерни енергийни решения за всички.
Превод: Създаване на всеобхватна мрежа от смарт устройства, предлагани на максимални цени.

Цел 8: Поощряване на устойчив и всеобхватен икономически ръст, пълно и продуктивно наемане на работна сила и престижна работа за всички.
Превод: Транс-атлантическо/тихоокеанско споразумение, свободни търговски зони изцяло в интерес на мегакорпорациите.

Цел 9: Изграждане на издръжлива инфраструктура, поощряване на всеобхватна и устойчива индустриализация и насърчаване на иновациите.
Превод: Изцяло платени пътища, обществен транспорт (за сметка на личния), край на безплатните пътувания, ограничения на трасетата по екологични причини.

Цел 10: Намаляване на неравенството между държавите и в самите тях.
Превод: Дори още повече държавна бюрокрация.

Цел 11: Създаване на градове и човешки поселения, които са самодостатъчни, сигурни, издръжливи и устойчиви.
Превод: Всяко селище да стане част от системата на Големия брат.

Цел 12: Гарантиране на устойчиво потребление и производство.
Превод: Принудителна политика на икономии.

Цел 13: Вземане на спешни мерки в борбата с климатичните промени и тяхното въздействие.
Превод: Задушаване на малките производители, въглеродни такси/кредити, данъци за всеки, който диша (отколешната мечта на Ал Гор).

Цел 14: Съхранение и устойчива експлоатация на океаните, моретата и подводните ресурси за устойчиво развитие.
Превод: Още ограничения по екологични причини, контрол над всички океани, включително пълните права над минералите в океанското дъно.

Цел 15: Защита, възстановяване и устойчива експлоатация на континенталните екосистеми, устойчиво управление на горите, борба с пустинизацията, спиране и обръщане на процесите на ерозия, прекратяване на загубите в биологичното разнообразие.
Превод: Дори още повече ограничения по екологични причини, както и още повече контрол над ресурсите и минералите.

Цел 16: Поддържане на мирни и самодостатъчни общества за устойчиво развитие, осигуряване на достъп до правосъдие за всички и изграждане на ефективни, прозрачни и всеобхватни институции на всяко равнище.
Превод: Повече „миротворчески мисии“ на ООН (пр. 1, пр. 2), пълното премахване на 2-ра Поправка на американската Конституция.2

Цел 17: Подсилване на средствата за реализация и подновяване на глобалното партньорство за устойчиво развитие.
Превод: Премахване на националния суверенитет в световен мащаб.

Аарън и Мелиса ДайксТази статия на Аарън и Мелиса Дайкс е лицензирана в съгласие с Creative Commons Attribution 3.0 Unported License, което означава, че оригиналният текст (на английски) може да се препечатва в цялост, стига да се запазят биографичните данни за авторите, особеностите на форматирането и препратките. (Преводът на български от Иван Стаменов — Стопанина може да се препечатва само частично със задължителна препратка към целия текст в otizvora.com.) Благодарим.

Биографични данни за авторите: Аарън Дайкс и Мелиса Мелтън Дайкс са създатели на TruthstreamMedia.com, където критично разглеждат новини, разкриват измами, разкъсват мрежите от илюзии, изобличават истинските врагове, предлагат средства за освобождаване от системата и търсят пътя към себепознанието, стъпка по стъпка и с много търпение, за да можем някой ден наистина да се наречем свободни…


Бележки:

 1. Ориг.: Agenda 2030; или Програма 2030 – бел. пр. [^]
 2. Тази поправка дава право на всеки свободен гражданин да носи огнестрелно оръжие и да защитава обществото, включително от тиранично правителство — бел. пр. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

7 коментара за "Agenda 2030: Какви са целите на ООН за близкото бъдеще"

 1. Спиро  26.09.2015 г. | 20:51 ч.

  Аз да допълня, че това ще се представя на учениците по света, включително в нашата страна.
  Източник: дневник
  Това ще е същата политпросвета като по комунизма…

 2. Стопанина  27.09.2015 г. | 09:43 ч.

  това ще се представя на учениците по света

  Ами това си е част от „Цел 4“.

  Всичките 17 точки са наивни, сякаш са извадени от съчинение на прогимназист. Някои от точките са задължителен елемент и от речите на празноглавите участнички в конкурсите за красота, които уверяват, че, ако бъдат избрани за „Мис нещо-си“, ще се борят за „световния мир“ и срещу „глада по света“.

  И трябва да повярвам, че потомствените комунèта в ООН, като Ирина Бокова, изведнъж са станали хора?

  Не вярвам. Ето например как осъществяват Цел 5. Под претекст, че се грижат за душевното и физическо спокойствие на жените и момичетата, ООН искат социалните мрежи да полицействат всички профили и тези мрежи по начало да получават лицензи от държавни агенции. Подробности >>

 3. Gergana  27.09.2015 г. | 10:42 ч.

  Всичките 17 точки са наивни, сякаш са извадени от съчинение на прогимназист.

  Именно, и това вече ако не е от столетие насам… Всичко е в стил съчинение на второкласник на тема „Как прекарах лятото?” или в стил на скаутско/пионерски глуповат оптимизъм: „1. Да предам 20 кг хартия, 2. Да направя хербарий, 3. Да превеждам възрастни през пешеходната пътека”

  Не знам кое е по-плашещо: цинизмът на ресурсодокопалите се, инфантилността (или незаинтересованоостта на хората; не могат да ти хвърлят такива простотии в лицето?!), или пък подозрението, че човечеството като цяло действително си Е на това ниво и си е устроило домашен уют върху подвижни пясъци?

 4. Спиро  27.09.2015 г. | 12:25 ч.

  Гергана, аз се опитах да обясня на един мой приятел за положението. Той ме изслуша или си даде такъв вин и след като свърших ме пита виждал ли си новия модел на ейпъл. 😯 Показа ми го и ме пита дали да си купи този модел или друг 😯 Някои хора си искат материалните блага и нищо друго не ги интересува. Вторият тип хора, усещат, че има нещо но не искат да си развалят рахатлъка и третият тип са тези които разбират как са нещата. Те са малцинство.

 5. Антиантихрист  27.09.2015 г. | 13:06 ч.

  Брей, тия подминаха и другаря Маркс! 😆
  Само че не видях точка за контрол над циганската раждаемост. Само права им дават.

 6. House M.D.  28.09.2015 г. | 02:49 ч.

  Преслушах отново подкастовете на Стопанина в секцията „Пришествието на Ариман“. Удивително е колко точно се изпълняват прогнозите /или, ако предпочитате, пророчествата/ на Щайнер, Учителя и Стопанина. 🙄

 7. антимасон  06.01.2017 г. | 21:35 ч.

  Това е еврейския план за депопулация и достигане на златния милиард, но дано не им се получи! Дано Господ най- после ги натика в ада тия сатанисти!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.