Какво стана с акцията за ваксините, обещана от Москов?

В началото на август тази година министър Москов и неговият заместник обявиха, че през септември щяла да започне акция, от която да разберат — защо хората не ваксинират децата си. Както изтъкнах в материалите по темата (вижте линковете), крайната цел беше посочена със самото обявление на начинанието — не да се осмисли дали антиваксърите имаме основания, а да се заобикалят опасенията и аргументите в полза на предварително заети позиции, обслужващи фармафията.

И ето, септември почти се изниза, а засега у нас е озадачаващо тихо, докато в чужбина, както ще стане дума по-нататък, морето от страсти по тази тема ври и кипи. Е, не е като съвсем да не се говори. Вчера (петък) Москов ни успокои, че „ваксинираме всички легални бежанци у нас“, като остави на фантазията ни да разбираме какво означава „легален бежанец“, дали в такъв случай има „нелегални бежанци“, дали не е по-адекватно да се говори за нелегални или легални „мигранти“… И най-вече: какво ще правим по въпроса с нелегалните навлеци, чиста проба престъпници, които нито са преглеждани, нито — ваксинирани. Нищо чудно и в България да започне епидемия от изнасилвания, както в Германия и Швеция, като резултатът ще е нов проблем на нашенците, този път с разни екзотични близкоизточни срамни болести.

Какво стана с акцията за ваксините, обещана от Москов?

Вместо с такива неща, същата статия ни занимава с размишленията на Москов върху това, че фармацевтичните картели не се ангажирали с доставката на детски ваксини за периода 2015-2016 година. Ако питате мен, това е ежегодно прилаган маркетингов трик, чрез който лековерните са поощрени да си вадят заключения, че (за кой ли път) ще има дефицит на детски ваксини и че производителите и доставчиците опитват да спекулират с тази тъй желана и очаквана… (сарказъм) жизненоважна стока.

В този дух завършва тирадата на министъра, който бил категоричен, че, цитирам:

„здравето на децата не трябва да бъде подлагано на нечисти търговски интереси“.

Докато имате „16 лева за интернет, а не за здравни осигуровки“ — осигуровки, които всъщност не ви осигуряват нито гарантирано внимание, нито читаво лечение, — предлагам да се възползвате пълноценно от достъпа си до информационния океан и заедно да спекулираме защо се бави акцията със сондирането на мнения от антиваксъри. Ето няколко от моите предположения, основани на световни новини от последните дни:

Първа догадка: Мушмороците от PR отдела на фармафията сега са по-ниски от тревата. ЕС започна разследване на ваксината Gardasil след лавина от сведения за сериозни странични ефекти. Ако си спомняте, още през 2012 г. ние предупреждавахме в поредица статии, вижте например тук и тук, че този фармацевтичен коктейл често инвалидизира девойки, а поне веднъж на седмица тогава се отчитаха и смъртни случаи.

В същото време тукашни продажни лекари и „експерти“ се надпреварваха да заработват хонорари от търговците и пропагандаторите на Gardasil и Cervarix, като обясняваха колко били безопасни и как хората не трябвало да вярват на „слуховете“ в интернет. Сега, след като започна това официално разследване от ЕС, министър Москов може би е ревизирал думите си относно 16-е лева за интернет, които, както се оказва, може да спасят здравето и живота ви, стига да знаете къде да четете и на кого да се доверявате.

Разбира се, това е поредната ми доза жлъчен сарказъм — насочен както към българските власти, така и към тези на Европейския съюз. Нека не бъдем наивни, резултатите от проучванията и разследванията им винаги ще са в полза на €вроп€й$кит€ ц€нно$ти.

Втора догадка: Министерството на Москов е твърде заето да изнася български опит в Австралия, където тепърва ще се въвеждат аморални практики, като лишаване от детски надбавки и други социални придобивки за родителите, отказващи да тровят децата си с безполезните и опасни фармацевтични боклуци.

Трета догадка: Един от фармацевтичните картели, осигурил част от двата милиона за акцията относно ваксините, за мен почти несъмнено е GlaxoSmithKline (GSK). На тази компания сега не ѝ е до пропаганда в България — има си достатъчно проблеми в Белгия, където се разбра, че е хвърляла жив полиовирус в реките, в които тамошните хора се къпят и ловят риба.

Четвърта догадка: А може би до Москов и подчинените му е достигнал докладът, че „несъвършените ваксини“ са опасни за общественото здраве и на министъра му е светнала червената лампичка, че всъщност всички ваксини са несъвършени. Резюме на изследването може да прочетете тук.

Пета догадка: Може да се прогнозира, че проучване няма да има нито през септември, нито когато и да било. Защото е излишно. Има два противникови лагера, които твърдо стоят на убежденията си, а между тях е неориентираната група хора, която се чуди на кого да вярва. За тези неосведомени потенциални клиенти (и жертви) на фармафията се въвежда нов маркетингов подход. Според Световната здравна организация (СЗО) пропагандата на ваксините трябвала да се води на същия принцип, на който била основана и рекламата на Coca-Cola:

• потребителите се нуждаят от история, била тя за спасено ваксинирано дете или за пострадало, което не е ваксинирано;
• хората искат да чуят какво ще придобият, а не какви са фактите;
• аргументите водят до заключения, а емоциите — до действия, ето защо пропагандата на ваксините залага на чувствата;
• максимално прости послания (като за прости хора).

При такива гениални похвати за продажба на „жизненоважни продукти“ кому са нужни скъпи проучвания и PR акции? — Иван Стаменов.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

24 коментара за "Какво стана с акцията за ваксините, обещана от Москов?"

 1. House M.D.  26.09.2015 г. | 01:58 ч.

  Дали ще са в полза на евр(оп)ейските или еврогейските ценности, предстои да видим.
  Глаксосмитклайн са най-известни в България с продукта Колдрекс. Не знам дали има отношение към темата, но все пак…
  В момента върви реклама за ваксината Ротарикс – срещу ротавирусна инфекция. Оказва се, че ротавирусът е неприятен /най-вече защото води до обезводняване/, но е лечим, ако се реагира навреме. Вкарват се мощни антибиотици и така се дава време на организма да изработи нужните антитела. Лекарите, дори в България, знаят как да реагират. Ето защо тази реклама звучи като комедиен скеч.
  Въпросните проучвания и акции са нужни на братовчедските фирми, които ще ги провеждат.

 2. Спиро  26.09.2015 г. | 15:14 ч.

  Аз си спомням как от националните телевизии ревяха досега колко опасни били гриповете тази година, а истината е, че всеки грип е неприятен, но в 99% от случаите изобщо не е животозастрашаващ. И ако се видят така наречените смъртни случаи от грипове ще се види, че и без грипа човека си е бил пътник. Но медиите много умело успяват да премълчат някои много важни неща, за да могат да всеят паника сред населението.

 3. mitko  26.09.2015 г. | 16:13 ч.

  Г-н Стаменов, какво е вашето мнение за ваксината срещу тетанус? Изчел съм стотици страници по въпроса и не съм открил еднозначен отговор. Много лекари и специалисти са много скептични към ефекта на тази ваксина, а в книгата на др. Ланкто – „Медицинската мафия“(може да се свали от Спиралата) пише, че няма предпазен начин срещу тази инфекция! За съжаление само с едно изречение и без никакви подробности! Тетанус е тежка инфекция с висок процент смъртен изход, но не това е проблема, а ужасяващата клинична картина. Смъртта настъпва в адски мъки. За жалост съм виждал това и признавам, че не ми „стиска“ при нараняване да не се ваксинирам! Знам, че ваксината е много опасна, може да предизвика алергичен шок, съдържа много живак, намалява рязко Т-лимфоцитите, с което отваря макар и временно имунната система за други инфекции, но не мога да преодолея страха си! Трябва да се анализира и факта, че в България през 20-те и 30-те години на 20-ти век е имало около 300 случая годишно, след 9-ти септември до към 70-те години съответно от 60-70 до 20-30, и след промените от 1990-та намаляват до 2-3 годишно, като има години без нито един заболял. Една от сериозните причини несъмнено е, че никой вече не ходи с боси крака ( масова практика, особено сред децата и селяните в близкото минало). В тропическите страни и особено в Индия, тетанус е от водещите причини за смърт, заради ходенето в мръсотията с боси крака. И в най-развитите страни има отделни случаи, слава Богу, много рядко. Но ако работиш примерно градинска работа (много висока степен на риск) и се порежеш, трябва ли да рискуваш с ваксина въпреки профилактиката на раната, избирайки „по-малкото зло“, или да се довериш на някаква издържана логика? Ами ако тези ваксини изобщо са без значение??
  Уточнение – говоря само за ваксина при нараняване ( тетаничен токсин 1500 ед., срок на защита 6 месеца), а не за тривалентната имунизация по календар ДТК, която е една доказана отрова!!

 4. Стопанина  26.09.2015 г. | 17:09 ч.

  не съм открил еднозначен отговор.

  Може би е така, защото няма такъв.

  По принцип деля ваксините на два типа. По други поводи съм казвал, че единствената превантивна ваксина, която лично одобрявам, е тази срещу детски паралич. Изобщо интересът и борбата ми са насочени към този тип ваксини.

  Медикаменти, които се поставят след събитие – убождане на съмнителни ръждиви неща, серуми срещу змийски отрови и манипулациите, които се правят срещу риск от бяс подир ухапване от домашни и диви животни… тук предпочитам да не давам универсални отговори, защото според мен решенията трябва да се взимат според конкретните обстоятелства на конкретните случаи.

 5. Астролог  26.09.2015 г. | 17:39 ч.

  Има достатъчно ефективни начини за лекуване на рани 24-36 часа гладуване само на вода, билкови препарати на базата на смрадлика, лайка, невен, системни и редовни усилия за пречистване на кръвта, от което се неутрализират бацилите и др. Може да започнете още от днес.
  Силата на чистата кръв

 6. mitko  26.09.2015 г. | 20:25 ч.

  Астролог
  Има достатъчно ефективни начини за лекуване на рани 24-36 часа гладуване само на вода, билкови препарати на базата на смрадлика, лайка, невен, системни и редовни усилия за пречистване на кръвта, от което се неутрализират бацилите и др. Може да започнете още от днес.
  Силата на чистата кръв

  При тетанус е малко по-различно. Спорите на бацила се загнездват в мускулните тъкани, обръщат се във вегетативни форми, нямат нищо общо с кръвообращението, делят се в достатъчна степен и започват да отделят токсини, които поразяват централната нервна система и цялата скелетна мускулатура. Именно затова се изразяват сериозни съмнения за ефективността на ваксината, тя не би трябвало да може да въздейства върху такъв начин на развитие. И нещо което лекарите много добре знаят, но никога няма да ви кажат, е че само наличието на анти-тела в кръвния серум изобщо не е имунитет и сигурна защита!

 7. Астролог  26.09.2015 г. | 20:44 ч.

  Самата чиста кръв неутрализира – каквито и да са, друг е въпроса че според затлачването на организма може да отнеме много месеци и години пречистване на висока степен. Затова е хубаво от по-рано да се започне, ако човек иска да бъде здрав и да се развива правилно духовно. – тоест интензивна ежедневна духовна практика + периодични пречистващи процедури на разпад на луната.
  Има езотерични техники, които влияят дори на обмяната на веществата, лимфата и на жлезите с вътрешна секреция, и това много малко от докторите вероятно дори го знаят, а като не го знаят как ще ти го кажат. Много олекнаха напоследък…

 8. mitko  26.09.2015 г. | 20:49 ч.

  Стопанина

  не съм открил еднозначен отговор.

  Може би е така, защото няма такъв.
  По принцип деля ваксините на два типа. По други поводи съм казвал, че единствената превантивна ваксина, която лично одобрявам, е тази срещу детски паралич. Изобщо интересът и борбата ми са насочени към този тип ваксини.
  Медикаменти, които се поставят след събитие – убождане на съмнителни ръждиви неща, серуми срещу змийски отрови и манипулациите, които се правят срещу риск от бяс подир ухапване от домашни и диви животни… тук предпочитам да не давам универсални отговори, защото според мен решенията трябва да се взимат според конкретните обстоятелства на конкретните случаи.

  Всъщност доколкото съм наясно има сериозна разлика между имунизация и ваксина, и една от разликите е превенцията. ДТК е имунизация, тя включва тетанус, реимунизация на 10 години, но кой знае защо при рана се слага и ваксина „тетатокс“?? Нали уж си защитен? Ето тези въпроси се дискутират с „половин уста“. А бяс (хидрофобия) е 100 % смъртоносна невротоксична инфекция, ваксинациите са неизбежни и ефективността им е безусловно доказана на 97 %. Съществува 1 % възможност да не подейства и 2 % възможност да се развие енцефаломиелит.
  Интересна ми е подкрепата Ви за имунизация срещу полиомиелит! Говори се, че епидемията в САЩ е изчезнала ПРЕДИ да се въведе масовата имунизация! И самото заболяване далеч невинаги води до инвалидност или смърт. Ето и един въпрос на който никой не желае да даде отговор – кой е най-големият инфекциозен бич в човешката история? Чумата! „Черната смърт“! Следвана от холерата и трите вида тифус. Тези напасти са отнели живота на десетки милиони хора по света. За тях НЕ СЕ прилагат имунизации и въпреки това ги НЯМА в живота ни!! Защо??? Единствено се имунизира срещу холера при пътуване в рискови страни! Но епидемии няма! Защо? Защо в Европа няма чума, защо няма в София, след като изобилстват плъховете и бълхите, които уж разнасят инфекцията? Защо?

 9. Астролог  26.09.2015 г. | 21:42 ч.

  mitko, за възникването на чумата има причини – и те са духовни, това касае и други тежки инфекциозни заболявания. (А не просто някакви бактерии)

 10. mitko  26.09.2015 г. | 22:15 ч.

  Астролог
  mitko, за възникването на чумата има причини – и те са духовни, това касае и други тежки инфекциозни заболявания. (А не просто някакви бактерии)

  Само не казвайте, че тези причини са „Божие наказание“ за някакви грехове, една позиция съвпадаща с обясненията на католическата църква и инквизицията. Чумата се появява в Европа през 1347 година и си отива чак след 1850-та, греховете на онези хора са смешни в сравнение с тези на нашата „цивилизация“! Ефектът обаче от подобни обяснения тогава, е бил точно обратен. Хиляди хора се обръщат срещу Бога, неспособни да проумеят подобна свирепост, както и причините за нея! Историческо изследване от френски автори, които в момента не помня, но мога да открия, е посветено на възникване на вещерството и черната магия в средновековна Европа, и ги обяснява като социален протест срещу смъртта, нещастията и мизерията. Хората губят вярата си в Бог, доверието в църквата, и се обръщат към дявола. Както е казал Франсоа Вийон, той е единственият им приятел.

 11. Gergana  26.09.2015 г. | 23:47 ч.

  mitko, позицията на католическата църква, а и, уж, по-късно възникналата инквизиция, едва ли е меродавна. Едва ли е и (духовно) съвпадение, че тогава ислямът навлиза дълбоко навътре. Не са верни подобен тип позиции. Затова не ползват никого.

  Независимите хора са преследвани и до ден днешен, също както независимите жени, които са знаели лекове, са били оклеветявани и впоследствие убивани.

  Ако гледаме непосредствените последствия, обаче, не са се търсели хора с безкритичен ум, колкото и да са се уповавали на сърцето. Търсели са се хора с критичен ум, без упование в сърцето.

  Трябва да има обрат чрез опит. Затова вярвам, знам, че има прераждания.

  Болестите за ума са повече, отколкото са тези за сърцето. За сърцето има „Да, да” и „Не, не”. За ума са небходими много причини.

 12. Астролог  27.09.2015 г. | 16:29 ч.

  Причината да има вещици и да се изтребват систематично на клада, не е че, че всички от тях са търсили „дявола“, а че е имало жени със духовни познавателни способности, които са можели да научат много за църковния клир и управляващите ( и техните далавери) и съответно са били вземани мерки. Важно е когато се правят някакви изводи, те да произтичат от действителните причини, вместо само от вероятни логически предположения/допускания. По тази причина изучаването на истинската Духовна Наука може да е ценно – Посветените и Учителите от Бялото Братство могат да виждат нещата такива каквито са и ако ние ползваме и прилагаме споделеното от тях Познание, нашия живот може да бъде доста по-различен.

  Beщиците ги изгаряли просто затуй, защото окачествяваните като вещици лица, в общи линии, също били медиуми и защото чрез тяхната връзка с духовния свят, макар и по съответстващ на материализма начин, можели да излязат наяве неща, които за определени люде щели да бъдат крайно неприятни. Крайно не- приятни можели да бъдат например последиците за определени общности, ако преди изгарянето на някоя вещица тя насочела вниманието върху онова, което се криело зад една или друга общност. Защото безспорно вярно е, че при потиснато съзнание се осъществява своего рода телефонна връзка с духовния свят и по такъв начин могат да се разберат какви ли не тайни. Онези, дето изгаряли вещиците, са знаели съвсем точно защо го правят. Поради единствената причина, че за тях можело да се окаже неприятно онова, което светът можел да узнае от устата на вещиците било като добрина, било като злина, ала преди всичко естествено като злина.
  Рудолф Щайнер GA-173_3

 13. Астролог  27.09.2015 г. | 16:40 ч.

  Още за причините за болестите: http://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=1312.msg31413#msg31413

  Не може да имаме цялостно познание за Човека и Природата, ако се ползват само материалистически методи и подходи на познание. За много неща логиката не е достатъчно, тъй като много неща са скрити…

 14. Gergana  28.09.2015 г. | 00:36 ч.

  Астролог
  Още за причините за болестите: http://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=1312.msg31413#msg31413

  Прочетете го!

 15. Мислещ  28.09.2015 г. | 14:40 ч.

  Има два противникови лагера, които твърдо стоят на убежденията си, а между тях е неориентираната група хора, която се чуди на кого да вярва. За тези неосведомени потенциални клиенти (и жертви) на фармафията се въвежда нов маркетингов подход. Според Световната здравна организация (СЗО) пропагандата на ваксините трябвала да се води на същия принцип, на който била основана и рекламата на Coca-Cola:

  Скоро ми попадна нещо от Рудолф Щайнер в тази връзка, темата за ваксините.
  Цитата е изваден от GA-177

  ОКУЛТНИТЕ ОСНОВИ НА ВИДИМИЯ СВЯТ
  ДУХОВЕТЕ НА МРАКА И ТЯХНОТО СВАЛЯНЕ НА ЗЕМЯТА

  Нека да не се заблуждаваме: Изправени сме пред едно настъпателно движение на външния свят. Навремето Вселенският събор в Константинопол премахна Духа от човека и забрани да се говори за Дух. човекът се състои само от тяло и душа; да се говори за Дух е светотатство и ерес. Сега ние сме изправени пред аналогичната опасност да се премахне душата, да се премахне духовният живот.
  Вие помните конгреса в Лондон от 1912. Идва време и то не е твърде далеч когато открито ще се настоява: да се говори за Дух и душа при човека, това е болест; здрави са само онези хора, които имат само тяло! Да, ако един ден човекът стигне до идеята, че Духът и душата съществуват, той ще бъде провъзгласен за болен.

  И Вие трябва да сте напълно сигурни, че съответното лекарство ще бъде намерено. Навремето Духът беше премахнат с указ, душата ще бъде премахната с фармакотерапия. От „здравите възгледи“ лесно ще се извлече ваксина, с която организмът ще бъде обработван от най-ранна детска възраст, дори още от раждането, за да стане изключено, щото човешкото тяло някога да стигне до мисълта: Аз зная, че душата и Духът съществуват! Да, ето така ще се сблъскат двата възгледа, двете течения в развитието на човечеството. Едното от тях ще се стреми да изкове нови понятия и представи, които органически израстват от сферите на душата и Духа. Другите, последователите на днешните материалисти, ще търсят „ваксината“, за да направят тялото „здраво“, т.е. да му придадат такова устройство, благодарение на което човек няма да говори повече за такива наивни и глупави неща като душа и Дух, а ще говори нормално и „здраво“ за силите, които живеят в машините и химията, за силите които образуват планетите, Слънцето и т.н.

  Да, скъпи мои приятели, онези които вярват, че с детинските си представи ще влязат в бъдещия свят, грешат твърде много. В бъдещия свят можем да влезем единствено с окрилящата помощ на едно дълбоко и сериозно познание. Антропософията не е детинска игра, нито пък някаква теория; днес антропософията е една истинска грижа за човечеството и неговото правилно развитие.

 16. Петьо  01.10.2015 г. | 10:49 ч.

  Чета сега „Учение за лечебните средства“ от Рудолф Хаушка. В една от първите глави той разглежда страха като една от основните причини за заболяванията (азът се отръпва от останалите тела и по този начин те отлсабват и стават по-податливи). Там Хаушка споделя за казано от Щайнер във връзка с чумата.

  Та според Щайнер тя била свързана с ужаса и страха, който хората изпитвали от Хунските нашествия в Средна Европа. Като се има пред вид, че една душа се преражда средно след 700-800 години, то времето на появата на чумата в Европа приблизително се припокрива с това последващо прераждане, при което страха се манифестира под формата на чумата.

  Ако някой е срещал подобно изказване на Щайнер вече, моля да сподели!

 17. Стопанина  01.10.2015 г. | 11:12 ч.

  Ето го в англ. превод при Щайнер, но ми звучи толкова абсурдно, че ми е трудно да го приема дори когато идва от него:

  The epidemics which raged notably in the Middle Ages are one example among thousands of the relation of human sins to astral events, as well as of the repercussion in the astral world of sins committed in earthly life. Leprosy was the result of the terror caused by the invasions of the Huns and hordes of Asiatic peoples. The Mongolians, the descendants of the Atlanteans, bore within them the germs of degeneracy. This contact with the European populace produced, in the first instance, the moral malady of fear in the astral world; the substance of the astral body decomposed and this field of astral decomposition became a field for the development of bacteria, giving rise, on Earth, to diseases such as leprosy.

  http://wn.rsarchive.org/Lectures/GA094/English/SGP1978/19060602p01.html

  Не става ясно с какво войните с „монголците“ са били по-страшни от войните с всеки друг противник на европейците.

 18. Петьо  01.10.2015 г. | 11:36 ч.

  Да не говорим, че монголците идват в Европа почти 1000 години след хуните.

 19. Стопанина  01.10.2015 г. | 11:49 ч.

  По въпроса с хуните в устата на Щайнер се поставят думи, които са изпълнени с противоречия. Дори в рамките на едно и също изречение хуните били едновременно сродни с българи, угро-фини (маджари), тюрки и монголци. Така че в конкретния цитат може да си изберем да разбираме, че няма разлика между хуни и монголци, независимо дали приемаме твърдението.

 20. Петьо  01.10.2015 г. | 12:31 ч.

  Става въпрос обаче за проказата (лепра), а не за чумата. Или преводачът е сбъркал, или аз не си спомням сега точно думите на Хаушка, или пък последният е объркал чума с проказа. Книгата е вкъщи и довечера най-рано ще проверя.

  Иначе преведох набързо въпросните 5 последни абзаца от 9-та лекция на събрани съчинения 94, където Щайнер говори за това:

  Признанието за живота в астралния свят ще ни доведе до основополагащото признание, че физическият свят е продукт на астралния.

  Може да вземем един пример от хилдяи други. Изведен е от взаимовръзката на човешките грехове и събитията в астралния свят, както и от обратното действие на предизвиканите в астралния свят грехове върху земния свят: епидемиите, които вилнееха предимно в Средновековието. Проказата е резултат от ужаса, който бе предизвикан сред Европейското население от нападенията на хуните и азиатските орди. В действителност монголските племена, потомци на атлантците, бяха носители на зародишите на упадъка. Досегът с тях предизвика на първо място като морален дефект ужас в човешкото астрално тяло; субстанцията на астралното тяло се разлагаше и това поле на душевно разложение стана един вид хранителна среда, върху която се развиваха бактериите, които предизвикаха на Земята болести като проказата.

  Това което днес прехвърляме от нас на астралния план, утре се появавя във физическия план. Това, което по този начин, посяваме на астрално ниво, жънем в сегашните времена на Земята. По този начин днес жънем плодовете на тесния материализъм, който нашите предци са засадили в астралния свят.

  Оттук можем да прозрем основополагащото значение на духовните мъдрости. Ако светът приеме данните от духовната наука, дори само като хипотези, то тогава той ще се промени. Материализмът е довел човечеството до там да потъне в такива затъмнения, че то се нуждае от нечувани подемни сили, за да се измъкне оттам. Човекът попада под влиянието на заболявания на нервната система, които прерастват в истински физически епидемии. Това, което на Земята наричаме чувсто, и което се намира на астралния план, то се връща обратно на Земята като действителност, като действително събитие.

  Поради тези причини окултното Братство реши да пристъпи открито и да разкрие скритите човешки истини. Тъй като човечеството преминава през една криза и се нуждае от помощ, за да си възвърне здравето и равновесието. И тези здраве и равновесие могат да се завоюват отново само чрез духовната наука.

 21. Петьо  01.10.2015 г. | 12:33 ч.

  Остава объркано. Ако приемем, че говори за монголските орди, за които по спомени и Учителя казва, че донасят в Европа крайния материализъм, то те идват Европа след появата на проказата. Ако приемем, че говори за хуните, то те са преди нея, но пък нямат много общо с монголите.

 22. Светльо  22.10.2015 г. | 11:17 ч.

  Никога по никакъв повод не е имало съмнение в качеството и безопасността на ваксините от задължителния имунизационен календар. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов на извънреден брифинг, заради появилите се съмнения в качеството на доставената ваксина от Турция, предаде репортер на БГНЕС. „Това е желание на някакъв бизнес да реализира печалби. Буквално това е заплаха за сигурността на българските деца. В българските медии се появиха и тиражираха съобщения, които накараха десетки майки, десетки родители вчера да се обаждат в министерството, за да питат вярно ли е, че ваксината, която е внос от Турция е опасна, че има някакъв проблем с нея, защото някакви експерти са се изказвали? Ние третираме това като атака, която не е насочена към министерството, а буквално е насочена към националната сигурност. Защото ако вследствие на такава грозна и лобистка кампания, в българските родители се появи съмнение за качеството и сигурността на ваксината и от това се породи съмнение дали да ваксинират децата си, последствията за нашите деца могат да бъдат пагубни.

  Пагубни могат да бъдат решения взимани от такива като този лудия на снимката, когато се оставят хората в ръцете на подобни, да решават вместо тях. Важи и за изборите!

 23. Спиро  22.10.2015 г. | 12:44 ч.

  От цялата история мисля, че е чудесно, че по телевизията започна да се говори за вредни ваксини. На някои хора е ясно, че няма полезни ваксини, но за обикновения човек е добре да види кой точно гарантира за сигурността на ваксините и дано му светне как стоят нещата.

 24. Спиро  22.10.2015 г. | 13:37 ч.

  здравният министър Петър Москов предварително е бил наясно с факта, че ваксините с живак са предназначени за деца.

  източник: frognews.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.