Подкаст: Убийствени секти — политически некоректен епизод 1

Милиони са хората у нас, които са се забъркали в опасни секти, без да го осъзнават. По света те са милиарди. Всъщност повечето от тези индивиди дори не подозират в каква ситуация се намират. Мнозина от тях даже се възприемат като атеисти, практични хора, които не могат току-така да бъдат омотани в примката на разни мошеници. Или поне така си мислят. Това е съвършената съвременна форма на робството — когато робът не само не подозира, че е роб, ами се смята за свободен.

Подкаст: Убийствени секти — политически некоректен епизод 1

Линк за сваляне:
Убийствени секти — политически некоректен епизод 1
(MP3 | 6:48 мин. | 6 MB )

В тази нова поредица подкастове ще обрисувам няколко смъртоносно опасни секти, които от памтивека водят до осакатявания, ритуални убийства и самоубийства… но рядко се говори за същността им по начина, който ще си позволя.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

15 коментара за "Подкаст: Убийствени секти — политически некоректен епизод 1"

 1. Тихомир  23.08.2015 г. | 20:52 ч.

  Чудесен подкаст, благодарности! И – само на мен ли ми звучиш много толстоевски тук? Имаш всички съставни части например на „Царството Божие е във Вас“ – коментар за робството в наше време, християнско отричане на лъжливите политически пътища, коментар за фанатиците; закона на любовта, извън хипнозата на съвременната политика, миротворство…

  Логичното продължение на горното е след втория подкаст и теб да те отлъчат от църквата 😀 Въпреки че не е сигурно дали подкаст ще е достатъчен за тази чест. При Толстой една книга е свършила работа.

 2. Стопанина  23.08.2015 г. | 20:56 ч.

  звучиш много толстоевски тук

  Възможно най-готиния комплимент ми правиш. Без думи съм. 😳

  Имаш всички съставни части например на „Царството Божие е във Вас“

  Интересно. Нямам спомен да съм чел тази творба. Да ми я пратиш, ако ти е под ръка?

  От църква не могат да ме отлъчат, защото никога не съм бил в нея. По-важното е, че не съм влиятелна личност, та да се занимават с мен. Въпреки че ме четат и слушат, за такива като мен прилагат тактиката на мълчанието.

 3. Тихомир  23.08.2015 г. | 21:16 ч.

  Ако не се лъжа, Глава XIII беше пусната със съкращения във варненската книжка за Толстой – „Толстоизмът“. Ето я в цялостност тук, само че на английски: https://en.wikisource.org/wiki/The_Kingdom_of_God_Is_Within_You

  Но по-добре си я намери на български или руски. Би трябвало да я има на руски из дебрите на нета. Иначе това е вероятно най-важната му философско-социална творба.

 4. Стопанина  23.08.2015 г. | 21:18 ч.

  Благодаря. Тук я намерих и на руски:

  http://az.lib.ru/editors/t/tolstoj_lew_nikolaewich/text_1260.shtml

 5. Gergana  23.08.2015 г. | 22:53 ч.

  Чакам с нетърпение следващия подкаст.

  ––––––-
  Благодаря

 6. Стопанина  23.08.2015 г. | 22:55 ч.

  Геркаааа! /warm hugs

 7. Gergana  23.08.2015 г. | 22:59 ч.

  Ами аз затова! Бог да ни крепи! И на глас съм го казала 😉
  Дано да бъдат повече миротворците, дори когато воюват и срещу най-твърдоглавите ни предразсъдъци.

 8. Стопанина  23.08.2015 г. | 23:08 ч.

  Дано да бъдат повече, но не са. Направих си експеримент с този подкаст и стана това, което очаквах. Отчетох, че поне двама „харесаха“ подкаста, може би докато го слушаха – предполагам, че са се изкефили на това за Бузлуджа. След това обаче размислиха и го unlike-наха, понеже може би стигнаха до място, на което се разпознаха в лоша светлина. Ако трябва да гадая, думите ми за Путин са им бръкнали там, дето не трябва.

 9. Gergana  23.08.2015 г. | 23:29 ч.

  Дано съдбата да продължава да е щедра! Където е Бог, главата е здрава 😉

 10. Спиро  24.08.2015 г. | 00:08 ч.

  И аз много харесах подкаста. Единствената ми забележка беше, че е кратък като време. Но за 6 минути е изключително информативен. А и зависи за кой и с каква цел е направен…

 11. Иван Д.  24.08.2015 г. | 00:33 ч.

  Браво! По точно не може и да се каже.Аз не общувам с антропософи и белодрешковци,но съм втрещен,че симпатизират на Путин.Чакам с нетърпение втория.Поздрави!

 12. House M.D.  24.08.2015 г. | 01:59 ч.

  Отново отличен подкаст. Що се отнася до симпатизирането – не съм запознат с политическите възгледи на атропософите и ОББ. Ще спомена само Втората иракска война и свалянето на Милошевич. И в двата случая всеки, който беше против войната, независимо от причините, биваше обявяван за комунист или, най-малкото, за враг на демокрацията, каквото и да се разбира под тази дума. В този смисъл и Стопанинът може да бъде обвинен в путинизъм, ако се изкаже против участието на български войски в украинския конфликт. Очаквам с нетърпение втория подкаст, въпреки че не очаквам да чуя нещо, което да е принципно различно от чутото в този подкаст. В смисъл, че религиите имат за цел да контролират хората чрез духовните им нужди, както светските власти ги контролират чрез физическите. Може би греша, но аз разглеждам религиите и партиите като двете ръце на една и съща тъмна особа.

 13. Светльо  24.08.2015 г. | 09:25 ч.

  Абсолютно си прав House M.D. т.н. църковни събори са начало на политическите партии и движения – институции пълни с идеология.

  Поздравления за начинанието с тези подкастове. Ще чакаме следващите 🙂

 14. Пачо  24.08.2015 г. | 21:53 ч.

  Естествено, че борбата ще е за материалното, защото то е изчерпаемо. За духовно могат да си се борят колкото искат, нали е неизчерпаемо.

 15. Константин Дичев  06.11.2016 г. | 11:49 ч.

  Благодаря за работата която вършите. Толкова много въпроси имах, а получавам отговори и то толкова ясни и недвусмислени, че сякаш облаци се вдигат от кръгозора ми. Благодаря за многото заблуди, които имах и които се разпръснаха. От години се опитвам да уча от трудовете на Рудолф Щайнер и Учителя Беинса Дуно, но въпреки че чувствам истината във всяка тяхна дума, явно нивото им е толкова високо, че не мога да разбера и една малка част, а само интуитивно се изпълвам с радост. Подкастfвете с видео и с говор във Вашия Духовен сайт ми въздействат толкова силно, че възприемам много повече информация и разбирам отговорите на въпросите, които са ме вълнували досега.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.