Пророчество за нова руско-турска война на брат Антоан от Екс ла Шапел

През 1871 г. френски монах, брат Антоан, записва видението си за последната война край Кьолн:

„Един ден отново ще избухне война в Елзас.1 Видях французите в Елзас, Страсбург беше зад тях, а също видях италианци да се воюват на тяхна страна. Едно двудневно сражение приключи с разгрома на пруската армия. Французите прокудиха прусаците оттатък Рейн в много посоки. Прусаците изгубиха отново второто сражение при Франкфурт и се оттеглиха чак до Зигбург, където се присъединиха към руската армия. Руснаците и прусаците бяха намерили обща кауза.

Стори ми се, че австрийците подпомагаха французите. Битката при Зигбург беше по-ужасна от предишните и като за последно. След няколко дни прусаците и руснаците се отдръпнаха под Бон и преминаха на левия бряг на Рейн. Неотлъчно преследвани от противниците си, те се оттеглиха до Кьолн, който беше така бомбардиран, че само една четвърт от града беше останала непокътната. Притиснат в постоянно отстъпление, остатъкът от пруската армия се придвижи до Вестфалия, където се разрази последното сражение срещу тях. Хората шумно ликуваха, защото бяха освободени от прусаците.“

Пророчество за Третата световна война на брат Антоан от Екс ла Шапел

Брат Антоан от Екс ла Шапел (Град в Германия, близо до границите с Белгия и Холандия. Aix-la-Chapelle е френското име на града, а в Германия се нарича Аàкен.) описва и второ видение за събитията, които ще последват тази война:

„Тогава в Германия беше избран нов император, около 40-годишен, който се срещна с папата. Междувременно плъзна епидемия в областите, които бяха опустошени от войната, и много хора измряха. След битката във Вестфалия французите се върнаха в страната си и оттогава имаше мир между французите и германците. Производството и търговията процъфтяваха, бяха основани и много манастири. Всички изгнаници се върнаха по домовете си. Когато се помолих на Бога да скрие това видение, чух един глас да казва: „Прусия заслужава това унижение, за да не носи никога повече скръб на Църквата.“

Следващата година руснаците ще воюват с турците, ще ги изгонят от Европа и ще превземат Константинопол. Новият германски император ще обяви мобилизация за война, но германците няма да излязат извън своята граница. После ми се показаха Франция и Германия и аз потреперих от [гледката на] обезлюдяването, което беше настъпило. Скоро след руско-турската война и Англия ще бъде посетена от война.“

Източник: World of Prophecies

Превод: Иван Стаменов


Бележки:

 1. Френска област на границата с Германия. Alsace на френски или Elsaß на немски — бел. пр. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

8 коментара за "Пророчество за нова руско-турска война на брат Антоан от Екс ла Шапел"

 1. Антиантихрист  24.08.2015 г. | 12:51 ч.

  Интересно, но с това омешване на народите и поголовна имиграция, вече не е ясно кой е французин и кой германец. Освен това не виждам защо тези страни ще воюват помежду си.
  В Европа има толкова много „неевропейци“, какво ще правим с тях е въпроса.

 2. Спиро  24.08.2015 г. | 14:11 ч.

  Французите и германците вече са воювали многократно. В момента може да ни е странно да си го представим заради цялата пропаганда покрай ЕС.
  Както казваше Гьобелс – обикновеният човек не иска война, защото ако замине на фронта най-доброто, което може да му се случи е да се завърне с две ръце и два крака.
  А и колко се иска за да се започне война? Медиите започват да промиват мозъците на хората, полицията репресира всеки, който се обяви против войната, армията започва насилствено пращане на фронта – а си отказал, а са те разстреляли като дезертьор или национален предател.

 3. Стопанина  24.08.2015 г. | 14:24 ч.

  Действително това е първото пророчество, в което се говори за руско-германски съвместни военни действия срещу Западна Европа. Ако изобщо е вярно, тази война би трябвало да предшества руско-турската за Константинопол и Третата световна. В този смисъл заглавието може би е подвеждащо и ще го сменя.

 4. Антиантихрист  24.08.2015 г. | 21:18 ч.

  Сега се сетих, че това пророчество е възможно само ако французите вече са станали мюсюлманска страна. Но по-скоро е само „пожелатено мислене“. Има много други пророчества (дадени са в сайта), които не се връзват с това и са доста по-вероятни.

 5. Бай Оня  27.12.2015 г. | 14:16 ч.

  Всъщност монаха предсказва едно несбъднало се вероятно минало – руско-пруският съюз, така горещо желан от Бисмарк. Войната с Турция е нашата освободителна война, която щеше да завърши много по-добре, ако руснаците не бяха парирали всичките опити на Бисморк за закрепването на този съюз.

 6. Атанас Панчев  02.01.2016 г. | 05:38 ч.

  До петдесет години Франция и Италия ще станат мюсулмански страни.Основната религия ще е ислям.Германия отдавна иска да се откъсне от оста Вашингтон Лондон Париж и да се присъедини към БРИКС.Така че Източна Европа и Германия ще останат само Християнски.По тази причина горния сценарии е възможен.Естествено като ислямска държава Турция също да пострада.А за света е ясно че ще бъде управляван от съюза между Дракона и Мечката.

 7. ГРАНИД  27.04.2016 г. | 21:38 ч.

  Коя година е направено пророчеството?

 8. VERITAS VOS LIBERABIT  12.10.2017 г. | 11:35 ч.

  Напълно възможно е да става въпрос за война с тази част на Германия (източна), която ще бъде завладяна отново от комунизма. В доста пророчества се казва за войни в Германия, Франция, Испания, Италия и Англия на крайно левите с отаналата част на обществото след голямата икономическа криза, която ще дойде. Не мога да се сетя къде, но и в друго пророчество се казваше, че иточните крайно леви германци ще погат на руските военни части. Също така се говореше и за два етапа на войната между Турция и Русия.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.