Бил Гейтс финансира компания, подменяща „дефектни гени“

Наскоро Business Insider оповести, че една нова компания, наречена Editas Medicine (звучи като „edit us“, „поправете ни“, нали?), се е сдобила със $120 милиона, за да продължи работата си по нова технология, известна като CRISPR-Cas9, която позволява премахването на дефектни гени или даже подмяната им с нови. С нея вече поправяли дефектни гени на мишки.

След като имаме предвид обаче, че финансирането в голяма степен идва от Бил Гейтс, можете да сте сигурни, че, ако изобщо излезе нещо добро от това начинание (тоест се окаже, че е нещо повече от поредния зловещ експеримент на трансхуманисти), от него няма да се възползват обикновените хора, като всички останали, които четат тази статия. То ще е в услуга само на него и неговите елитарни другари.

Бил Гейтс финансира компания, подменяща „дефектни гени“
Защо? Защото Бил Гейтс е известен евгеник, който е готов да спре животоподдържащата машина на баба ви, за да плати надниците на десет учители.

Когато през март 2014 г. Rolling Stone го разпитваше за големите крачки в развитието на медицинските технологии, Гейтс директно отговори, че „иновациите в здравеопазването всъщност могат да са ваш враг, ако не сте внимателни“, понеже „ако ускорите определени процеси и не сте внимателни в желанието си да искате достъп на всеки до тези иновации, тогава вие умножавате разходите по такъв начин, че ще изразходите всички ресурси“.

С други думи, не всеки можел и трябвало да има достъп до полезни иновации в здравеопазването и се налагало да бъдем „внимателни“, за да не може всеки да ги използва.

Неговият клуб е елитен, а вие не сте в него.

Автор: Мелиса Дайкс

Източник: The Daily Sheeple – Wake the Flock Up

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "Бил Гейтс финансира компания, подменяща „дефектни гени“"

 1. Спиро  12.08.2015 г. | 17:10 ч.

  Аз се опасявам, че решението кои гени са дефектни ще се определя от Бил и компания и ще се работи върху подмяната им без нашето съгласие. Естествено ще има папагали, както сега, пригласящи, че хората, които са против това са „опасни за обществото“, „егоисти, застрашаващи здравето на другите“, „необразовани хора“…

 2. Стопанина  12.08.2015 г. | 17:27 ч.

  Атака срещу „божия ген“ VMAT2 е почти сигурна.

 3. Спиро  12.08.2015 г. | 17:31 ч.

  Още колко „дефектни“ гени има да се оправят… не е истина…

 4. Спиро  12.08.2015 г. | 17:32 ч.

  оправят в кавички

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.