Ясният знак, че срещата с въплътения Ариман наближава

„Глупаво е да се вярва, че можем да се разберем с тези хора, защото те не го желаят. Смисълът е в това да изясним на останалото човечество какъв вид хора са те. Ние трябва да говорим за такива хора. […] Спешната нужда пред нас е точно това, да отворим очите на хората. […] От нас се изисква решително да защитаваме истината, докато сме способни. (Мистерията на човешката воля, 28.12.1919 г.)

Това са думи на Щайнер, който често съм цитирал по един или друг повод. Винаги съм смятал, че последните три – „докато сме способни“ – не представляват просто паразитен израз, случайна вметка, а са ясно указание за всеки, който се нагърби с нелеката задача да „отваря очите на хората“. Казано иначе, онези, които говорят за делата на черните (леви) братства, подготвящи мисията на въплътения тъмен архангел Ариман, трябва да са наясно, че имат определено отпуснато време, през което могат да го правят, тъй да се каже, безнаказано. След изтичането на това време работата им ще стане много, много трудна, като ще трябва да живеят с мисълта, че действията им за пробуждане на човечеството могат да струват живота им.

Отегчен от местните новини за поредните протести на хора, които знаят какво НЕ искат, но все така залитат към доказано безполезни алтернативи, през последните дни се съсредоточих върху международното положение. И нямаше как да не ми направят впечатление крещящите закономерности между привидно несвързани теми. Общото между тях е, че едно след друго се случиха три събития — заглушаване на лица, опитващи да информират човечеството за онова, което става и тепърва ще се случва.

Ето за какво става дума:

Брадли Манинг1) Най-сетне започна съдебното дело срещу „предателя“ Брадли Манинг – американския войник, за когото се твърди, че е изобличителят на военните престъпления на Пентагона в Близкия Изток. След като вече няколко години лежа без съд и присъда във военен затвор, където беше подлаган на физически и психически тормоз, сега трябва да защитава действията си в съд, докато всъщност на негово място трябва да бъдат стотици политици и високопоставени армейски офицери.

Едуард Сноудън2) Друг „предател“ – Едуард Сноудън, е принуден да живее в изгнание в Хонг Конг, след като изобличи доскоро невъобразимата програма за шпионаж на щатската Агенция по националната сигурност (NSA) и ЦРУ. В противоконституционната и чудовищно аморална програма, наречена PRISM, са замесени и мегакорпорации, като Microsoft и Google, както и мобилни оператори. Както стана ясно, партньори на NSA са агенти от Великобритания, които пък следят ЦЕЛИЯ трафик по оптичните интернет и телефонни мрежи на Европа. Твърди се, че няколко суперкомпютъра пазят и анализират всяко действие на потребителите в интернет – от въведените текстове до финансовите транзакции чрез средствата за онлайн разплащания. И това бил само върхът на айсберга.

Майкъл Хестингс3) Майкъл Хестингс, разследващ журналист на сп. Rolling Stone, беше убит при инсценирана катастрофа, броени часове след като се свърза с адвокати на WikiLeaks и предупреди близките и приятелите си, че агенти на ЦРУ и ФБР са по петите му. Въпреки сравнително младата си възраст Хестингс е стар враг на престъпните тайни служби в САЩ, след като негови изобличаващи материали станаха причина за промени в ръководните позиции на ЦРУ и много американци си отвориха очите за изфабрикуваната „война срещу тероризма“. Заради тези свои действия журналистът е получавал смъртни заплахи, които през последната седмица са станали ежедневие. Знае се, че Хестинг е подготвял убийствен материал за престъпленията на ЦРУ, а сред тези, които са го заплашвали със смърт, е самият военнопрестъпник ген. Стенли Маккристал: We’ll hunt you down and kill you if we don’t like what you write. (Ще те намерим и ще те пречукаме, ако не ни хареса онова, което напишеш.) В едно от последните си интервюта журналистът категорично заявява, че повече няма да мълчи и няма да прикрива престъпници.

In Memorial

Като имам предвид, че тези три събития хронологично се застъпват,

с тревога отчитам, че времето „решително да защитаваме истината, докато сме способни“, вече изтича. Защото дойде времето, когато всеки, опълчващ се на почти построеното Ариманово царство, ще бъде пращан в затвор или концентрационен лагер (като Манинг), ще бъде принуждаван да живее в изгнание (като Сноуден и Асанж) или направо ще бъде самоубиван и катастрофиран (като Хестингс). Отиде си времето, когато истинските журналисти – разследващите – бяха заличавани чак когато станат особено досадни и опасни за тираните (като Политковска).

Друго, което отчитам с тревога и тъга, е, че на мушката не са антропософи, които вършат работата си, а свободолюбиви хора, които вършат антропософската работа, доколкото позволяват светските им наблюдения и чувството им за вътрешна свобода. Мисълта ми е такава, че нито един от „предателите“ досега не е способен да обясни мотивите на престъпниците да вършат всичките тези военни злодеяния и да разгръщат до такава степен шпионирането на „потенциални терористи“ в собствените си страни и в чужбина. Представете си какво би се случило на Сноуден, ако можеше да обясни на публиката, че всичко, което правят NSA и ЦРУ, е част от подготовката за царуването на въплътения Ариман и няма нищо общо с „война срещу тероризма“! Според мен първо щяха да го изтезават в някоя клоака, подобно на Манинг, преди да го пратят при Хестингс на два метра под земята.

Такива мисли ме занимават тия дни. И като знам какво пиша в „Исполинът от Палена“, няма как да не се подготвям психически за последствията. Чисто теоретично единственото, което ще отърве кожата ми, е книгата да не достигне до много хора. Или ако достигне — да я вземат за обикновена проза без каквато и да било връзка с реалността. Или пък да я вземат сериозно, както би трябвало, но да я забравят след три дни като всяко чудо. Да, само при такива възможни сценарии би трябвало да живея достатъчно дълго, за да страдам пред гледката как половината от човечеството приема въплътения Ариман и тръгва уверено по дяволите. Изправен през такава вероятност, предпочитам да свърша като Хестингс – просто защото каузата е по-голяма и по-важна от дългия ми живот в свят без Светлина.

В този смисъл без задръжки бих се радвал на евентуален успех на книгата, макар да е малко вероятно, че ще му се радвам дълго. Защото успехът няма да е моя слава, а само в полза на бъдещето на човечеството. И в ред на такива мисли, никак не ми е трудно да разбера и взема присърце следните

цитати от изгнаника Едуард Сноудън

1. “I do not want to live in a world where everything I do and say is recorded. That is not something I am willing to support or live under.” („Не искам да живея в свят, където всичко, което казвам, се подслушва. Това не е нещо, което съм готов да подкрепям или сред което да живея.“)

2. “I don’t want to live in a world where there’s no privacy, and therefore no room for intellectual exploration and creativity.” („Не искам да живея в свят, където няма лично пространство, нито място за интелектуално развитие и творчество.“)

3. “I have no intention of hiding who I am because I know I have done nothing wrong.” („Нямам никакво намерение да крия кой съм, защото знам, че не съм направил нищо лошо.“)

4. “I had been looking for leaders, but I realized that leadership is about being the first to act.” („Търсих лидери, докато осъзнах, че лидер е този, който решава да действа пръв.“)

5. “The great fear that I have regarding the outcome for America of these disclosures is that nothing will change. [People] won’t be willing to take the risks necessary to stand up and fight to change things.” („Големият ми страх, свързан с бъдещето на Америка след тези изобличения, е, че нищо няма да се промени. Хората няма да са готови да поемат необходимите рискове, да се опълчат и да се борят за промяна.“)

6. “You can’t come up against the world’s most powerful intelligence agencies and not accept the risk.” („Не може да се опълчиш срещу най-могъщите разузнавателни агенции в света и да не приемеш риска.“)

7. “We have got a CIA station just up the road – the consulate here in Hong Kong – and I am sure they are going to be busy for the next week. And that is a concern I will live with for the rest of my life, however long that happens to be. There’s no saving me.” („Нагоре по улицата има щаб на ЦРУ – консулството в Хонг Конг – и съм сигурен, че ще са много заети през идната седмица. И това е тревога, с която ще живея до края на живота си, независимо колко ми остава. Аз съм обречен.“)

In Memorial

Бележка от колеги на убития Хестингс, оставена на лобното му място:
„Ще продължим делото ти.“

За финал,

рисковете са реални и ще нарастват през идните години. Вече започвам да мисля, че изискването за регистрация в „От Извора“ не беше чак толкова добра идея, колкото ми изглеждаше първоначално. Може би е разумно всеки изворчанин да премахне всичките си лични данни от профила си на сайта и във форума – особено ако в момента подписва мненията с истинското си име. За жалост по технологични причини няма как да премахна задължителната регистрация във форума, но обмислям тя да отпадне за сайта. Само мога да се надявам, че шпионажът на българския интернет не е толкова важен за черните братства или че вече събраната информация няма да се съхранява дълго на суперкомпютрите им.

Знакът, че дойде времето да се даде временна пълна власт на злото, вече е пределно ясен – поне за мен. Аз поемам риска и ще работя, докато съм способен. Не е нужно обаче и вие да го правите – всеки да преценява сам за себе си. И да внимава, доколкото в наши дни нещо може да остане тайно…

Ясният знак, че срещата с въплътения Ариман наближава

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

47 коментара за "Ясният знак, че срещата с въплътения Ариман наближава"

 1. Trezven  26.06.2013 г. | 17:54 ч.

  Дяволът има много имена и няма смисъл да го назовавате с различни, зад всяко различно име се крие едно и също същество което иска да погълне душите ни и да ни направи тотални роби на смъртта. В днешния свят в който живеем Истината стана по – скъпа и безценна от всичко друго на този свят и не се знае колко още хора ще пострадат за нея. Можем само да се надяваме на здравия разум у хората които ще прогледнат с духовните очи и ще се обърнат към божите ценности и морал без да се страхуват от злото.

 2. Eli  25.09.2013 г. | 19:27 ч.

  Това което прочетох направо ме ужаси . И мамкаму ще застана зад името си и ще отварям очите на хората докато съм способна .

 3. Jimbo  25.12.2013 г. | 17:38 ч.

  Ариман вече е въплътен и в момента тялото и силата му расте. Аз лично мисля, че той ще се прояви публично около 2029 година, мога и да го докажа и покажа, но тук не е мястото за това. Нека го кажа малко иносказателно: когато Китай (Луцифер) поведе световното икономическо (и не само) господство, в Америка ще се изяви инкарнацията на Ариман. С тези факти и събития в момента, а и в бъдещето е и ще бъде дълбоко свързан самият Рудолф Щайнер. Не ми се навлиза в детайли, защото това са дълбоко съкровени неща, но това, което трябваше да бъде казано – е казано! Знанието не трябва да остане скрито. Знайте, мислете и действайте!

 4. FCB  25.12.2013 г. | 23:00 ч.

  Jimbo
  Ариман вече е въплътен и в момента тялото и силата му расте. Аз лично мисля, че той ще се прояви публично около 2029 година, мога и да го докажа и покажа, но тук не е мястото за това. =

  Точно тук е мястото , показвай го и го доказвай , незабавно ❗

 5. Jimbo  26.12.2013 г. | 01:36 ч.

  Антропософията не е път на готовите отговори, а на познанието! Дадената информация е коректна и навременна. Който иска да извърви сам пътя до отговорите (а всеки истински антропософ би следвало да го стори и да намери истината), ще трябва да си отговори на въпроса: Къде е сега Рудолф Щайнер и с какво се занимава? После да провери, какво е казал той за Чингис Хан и похода на монголите и духовните измерения на това събитие. След това да прочете пророчеството на Царя на Света от 1890 г. в книгата на Осендовски, както и последната й страница. Ще припомня и предупреждението на Рудолф Щайнер по повод на културно-историческата обстановка тогава в лекцията му от 02.11.1919 г., че ако цивилизованото общество не развие свободен духовен живот, т.е. не осъществи троичното социално устройство, то ще пропадне и от азиатските култури ще трябва да произлезе бъдещето на човечеството. Като го направи, картинката ще му се изясни и ще разбере, как определени събития във физическия свят се повтарят във времето….и как точно това е пряко свързано с инкарнацията на Ариман.

 6. Jimbo  28.12.2013 г. | 12:31 ч.

  Въпросът за Ариман и неговото идване е пряко свързан с познаване на съществото на Ману/Манес/Мелхиседек и неговата дейност в момента. Неминуемо е да се търси познание за идването на Ариман и да не се стигне до Ману. Който иска да разбере правилно нещата около Ариман, трябва най-интензивно в момента да се занимае с духовни изследвания върху Ману. Това е изключително наложително в настоящето, но за съжаление не виждам антропософите да го правят. Това не е критика, а приятелска насока и зов. Това исках да Ви кажа.

 7. Jimbo  01.01.2014 г. | 12:35 ч.

  Здрвейте и за много години! Желая на всички много здраве, духовна сила и мъдрост. Искам скромно да подаря тук в сайта малко духовна храна за размисъл на всички по случай новата година и забързания ход на времето в което живеем. Надявам се мъдростта ни да е на високо ниво, да бъде обективна и без(при)страстна и да прецени безлично даденото, да го претегли и приеме правилно. Ето и това, което искам да споделя, под формата на опорни точки: „За това, че в момента се намираме във Войната на Всички срещу всички или защо вече ВСИЧКО СЕ Е СЛУЧИЛО (или изместването на едно знаково световно събитие с над 6 хилядолетия във времето, благодарение на Луцифер и Ариман и стоящите зад тях „по-висши сили” на злото. Винаги, когато имаме едно пророчество за бъдещето и изпълнението му заплашва да се случи твърде рано, или пък твърде късно във времето, са налице могъщите комбинирани влияния на Луцифер и Ариман. Примери: Войната на всички срещу всички и изместването й от 8 хилядолетие в 20 век.; Академията от Гондишапур и подранилия й с няколко хилядолетия имулс, който целеше да отреже пътя на човечеството към Манас, Будхи и Атма като му даде още тогава Съзнаващата душа; Маршът на Чингис Хан, искащ силно да луциферизира Европа и света като цяло чрез империята на монголите и т.н.), започнала с първата и втора световни войни и преминала след фронта в социалния живот на народите. Защо днес никой не разбира никой – или времето на най-голямото разделение. Хилядите безцелни и никому ненужни партии като сигурен знак за скорошното пришествие на Ариман. За това, че Петата, Шестата и Седма културни епохи съществуват заедно и едновременно в момента „благодарение” на противоборстващите сили. Ариманичната карикатура на тези епохи – Германската (Първа и Втора световни войни – Хитлер и обърнатата свастика – символизираща противника на слънчевия Логос – Сорат. Окултните основи на войната. За това, че днешното човечество напълно е проспало двете световни войни и не знае да ги тълкува правилно, нито какво означават за неговата еволюция, за времето в което живеем, нито пък как да ги постави правилно на оста на световната история) – от водеща световна културна епоха на настоящето към водещо световно военно господство, т.е. преобръщане на импулса и превъщането му в чисто материален. Славянската културна епоха (Русия) – извръща(ва)не на идеала за братството и равенство между народите и превръщането му в натрапеното братство на Руската федерация и Източния блок и неговото неизбежно социално и икономическо неравенство (СИВ); Комунизъм и Социализъм като карикатури, спуснати ни наместо истинското духовно братство и свобода, каквито трябваше да се развият в Епохата на Духа-Себе (Шестата културна епоха). Седмата следатлантска епоха (Американска) – епохата, която трябваше да завърши човешките форми и тела и да даде най-красивият им и идеален облик преди Войната на Всички против всички, след която човечеството ще съществува в едно духовно битие, отхвърлило физическото тяло – в Шестата коренна раса. Наместо това – краен материализъм във всички сфери на живота в Америка – наука, култура, социален живот и т.н. Обръщане и израждане на идеала на Калифорнийската епоха (както е наречена) в лицето на киноиндустрията (неслучайно Холивуд е в Ел Ей), победата на ботокса, имплантите и силикона (като чисто ариманични ъпгрейди на физиката) над духовните форми на човешкото тяло, изразители на духовно съдържание и съотношения и които иначе трябваше да даде по един естествен път на развитие бъдещето. За това, че след преодоляването на инкарнацията на Ариман и нейните влияния (2029), ще настъпи много по-рано от нормалното и предвиденото като ход на времето – Шестата коренна раса. Ману, който е носител на импулса на преобразения в Христа Луцифер и въплъщение на Светия Дух (Параклет) ще противодейства именно чрез него на импулса и чудните черномагични личби на Ариман, които ще се изявят по онова време (2029).“

 8. FCB  01.01.2014 г. | 17:56 ч.

  Това са добре планирани загуби от човечеството с цел заблуда на Аримано-соратическите сили(+ соросоидите) , сигурен съм че човечеството пести сили за най-важната битка 8)

 9. Стопанина  02.01.2014 г. | 00:15 ч.

  в момента се намираме във Войната на Всички срещу всички

  Смятам, че и най-големите глупости се нуждаят поне от зачатък на аргументация.

 10. Jimbo  02.01.2014 г. | 13:29 ч.

  А пък аз скромно смятам, че човек, който нарича себе си Стопанин и се е захванал да стопанисва този сайт, претендиращ да ни предлага „мъдрост от извора“ , следва да има поне малко повече мъдрост и по-малко арогантност от средностатистическо хуманоидно животно. Но аз се радвам, че думите ми се посрещат така. Защото когато се изнесе една Истина, хората в своето вездесъщо невежество започват да я хулят, отричат, или подиграват. Но такава е мъдростта от този век и мъдростта на този свят, виж Божествената София е нещо друго, но колкото разбраха и Павел в неговия век , толкова разбират и София в този. Не само, че се аргументирах, ами и показах, как Ариманичните карикатури на Петата, Шестата и Седма епохи вече са ни спуснати отгоре и дадох примери; посочих – как един чисто духовен импулс се обръща умишлено в неговата противоположност – и става чисто материален. Наистина съжалявам, че човек с такава голяма духовна претенция като теб, не може да разбере и приеме истината в думите ми. Отново те призовавам да разсъдиш и да помислиш според божествената мъдрост, а не според твоето човешко самохвалство. Ще бъде добре за теб, а и за аудиторията на сайта ти, който си се хванал да списваш и водиш. Мога директно да извадя цитатите на немски от Щайнер, които говорят за тези неща – за това, че войната на всички срещу всички ни очаква в края на 20 век, да извадя и всичко за похода на монголите и за Академията на Гондишапур, но няма да го направя – няма да свърша работата вместо теб и да ти дам нещата на готово! Ако считаш себе си за антропософ, беше редно да си запознат с тези пасажи, но явно не си. Разсъди върху фактите, които изнесох – търси и ги намери, защото те са казани от Рудолф Щайнер, не от мен. Разсъди върху думите ми. Те са думи на истина, като моята личност и това кой съм изобщо няма значение в случая, но Словото е Истина! Да, главата на моето Слово е Истината!

 11. Стопанина  02.01.2014 г. | 16:11 ч.

  За каква скромност говориш?! Къде ти е това качество? Ти въобще не си скромен, а ръсиш простотии и личностни нападки на килограм, като изтипосваш личното си мнение за някакъв окултен факт или Истина. Нещо май не ти харесва да се съмняват в авторитета, за който се смяташ – не знам и не ща да знам на какви основания – но това си е изцяло твой проблем. И не се опитвай да го превърнеш в мой проблем, защото аз този проблем много лесно мога да си го разреша. И така, за мен твърденията ти за Войната на всеки против всеки са толкова нелепи, че не заслужават и времето, което ти отделям. Ако беше чел в какво ще се изразява последната война, как ще се използват силите на електричеството, че преди това човечеството трябва да се раздели на две раси в епохата на Орифийл (чак след 300 години) и най-вече, че тази война ще доведе до загиването на цялата Пета коренна раса, може би нямаше да скачаш на смехотворните си заключения. Нищо от това, което е казал Щайнер за Войната на всеки срещу всеки, НЕ се случва сега, нито има как да се случи в обозримо бъдеще. А това, че ти припознаваш сегашното световно положение с Войната на всеки срещу всеки, на мен ми говори само едно – че си с изключително бедно въображение и не по-малко бедна подготвеност като антропософ. Затова не можеш да си представиш нещо по-лошо от днешното. Ама лошото тепърва предстои – въплътеният Ариман, особено идната епоха на Орифийл, още една камара събития преди последната война. И имаш нахалството на мен да ми говориш за невежество. Много антропософия имаш да изчетеш още, преди сам да осъзнаеш какви дивотии си изписал в последните си постове. И знаеш ли кое е най-голямото ти нахалство? Щайнер никъде не е казвал, че „войната на всички срещу всички ни очаква в края на 20 век“. Я дай да го видим този цитат! Единствената причина да не си пуснал вече такъв цитат е, че такъв няма и не може да има. Блъфираш с надеждата, че някой ще се излъже да приеме фантазиите ти на „авторитет“. Ако искаш да пишеш занапред тук, никога повече не си позволявай да се правиш на безгрешно божество, което даже бълнува Истината. Ще е разумно и да се въздържаш от епитети като „средностатистическо хуманоидно животно“ към мен или всеки друг, дръзнал да оспори умозрителните ти теорийки. Освен че е арогантност до степен на СОЦИОПАТИЧНОСТ, обрисува доста грозен облик на „словото“ ти. 🙂

 12. Jimbo  02.01.2014 г. | 17:02 ч.

  Всеки нормален човек може да види от твоя пост и от словоблудството ти на каква висота е твоята скромност и ти всъщност за какво божество се вземаш, което видиш ли ми е отделило 5 минути от своето драгоценно внимание. Но аз не искам да те нападам като личност, бъди жив и здрав и дано видиш истината в нещата, за които писах все пак. Напълно наясно съм с водещите епохите Архангели, знам че Орфиил следва след Михаил, който владее духа на времето до 2300 г. Благодаря ти и за личната забележка относно, колко много антропософия още трябва да прочета. Аз за разлика от теб я чета в немския оригинал, но няма значение. Та наясно съм с Орфиил и кога започва неговото регентство, но казвам, че времето лети и всичко е съкратено. Казвам, че Войната на всички срещу всички е изместена много напред във времето, именно заради силното влияние на Луцифер и Ариман… Дадох и няколко примера с Академията от Гондишапур и похода на Чингис Хан – все моменти от световната история, в които Луцифер и Ариман са се опитвали да изместят едно събитие с хилядолетия напред във времето, за да изкушат човечеството и да отрежат пътя му към Духа. Жалко, че наместо да ме обориш с аргументи, което ти не можеш, започна да ме плюеш с лични нападки, но аз и това предсказах още с пускането на поста си, затова и именно призовах в него към мъдростта, защото знаех резултата предварително. След като дам цитатите от Щайнер на немски в поста, повече няма да пиша тук. Оставям превода на теб. Ще те оставя на твоето самодоволство и самодостатъчност. Жалко за тези, които можеха да научат и разберат нещо за важните неща, които ни шепне сегашния дух на времето – Михаил. Ето изказването на Щайнер за Войната на всички срещу всички. Ти намери сам лекцията и цикъла, нали си всесведущ антропософ:

  „Wenn man die Dinge so weiter laufen läßt, so werden wir am Ende des 20. Jahrhunderts
  stehen vor dem Krieg aller gegen alle! Da mögen die Menschen noch so
  schöne Reden halten, noch so viele wissenschaftliche Fortschritte gemacht werden,
  wir würden stehen vor diesem Krieg aller gegen alle. Wir würden eine Menschheit
  heranrücken sehen, welche keine sozialen Instinkte mehr hat, um so mehr aber reden
  würde von sozialen Dingen.”

  Е, това изказване е направено малко (няколко години) преди Щайнер да си замине и немалко преди Втората световна война. Тук той намеква, че ако не се постигне троичното социално устройство, което единствено може да ни спаси като духовно като човеци в частност и като общества, то в края на века ще сме в началото на войната на всички срещу всички. Е, троичното социално устройство така, както беше замислено, не се случи и именно затова се случва Войната на всикчи срещу всички и то много по-рано. И забележи, че това изказване е направено преди Втората световна война.

  За академията от Гондишапур и нейния импулс:

  „Geradesoviel Jahre, als das Mysterium von Golgatha der Mitte der griechisch-lateinischen Kulturperiode, dem Jahre 333, vorangegangen ist, 333 Jahre, geradesoviel Jahre nach diesem Zeitpunkt war beabsichtigt von gewissen geistigen Mächten, die Erdentwickelung in ganz andere Bahnen zu leiten, als sie dann, weil das Mysterium von Golgatha da war, geleitet worden sind. 333 Jahre nach dem Jahre 333 gibt das Jahr 666; das ist jene Jahreszahl, von der der Schreiber der Apokalypse mit einem großen Temperamente spricht. Da sollte nach den Intentionen gewisser geistiger Mächte mit der Menschheit etwas geschehen, und es wäre geschehen, wenn das Mysterium von Golgatha nicht eingetreten wäre. Man hätte den absteigenden Weg, der von 333 ab der Menschheit beschieden gewesen wäre als Gipfelpunkt der Kultur der Verstandes- oder Gemütsseele, diesen absteigenden Weg hätte man dazu benützt, um die Menschheit in ein ganz anderes Fahrwasser zu bringen, als sie kommen sollte nach der Intention derjenigen göttlichen Wesenheiten, die mit ihr vom Anfange, von der Saturnzeit an, verknüpft sind. Das sollte dadurch geschehen, daß etwas, was erst später kommen sollte in die Menschheit, die Bewußtseinsseele mit ihren Inhalten, durch eine Art Offenbarung der Menschheit schon 666 gegeben würde. Wäre das ausgeführt worden, wären wirklich die Intentionen erfüllt worden gewisser der Menschheitsentwickelung entgegengesetzter, aber diese Menschheitsentwickelung an sich reißen wollender Wesen, dann wäre die Menschheit 666 so überrascht worden, begabt worden mit der Bewußtseinsseele, wie sie es erst längere Zeit nach unserer Zeit sein wird. Es hätte dasjenige, was erst im Jahre 2493 geschehen soll – da soll erst der Mensch so weit sein mit Bezug auf das bewußte Erfassen seiner eigenen Persönlichkeit – sollte schon 666 durch ahrimanisch-
  luziferische Kräfte dem Menschen eingeimpft werden.”

  И последното, което ще приведа е за похода на монголите и Чингис Хан:

  „Es wurden von den ausstrahlenden atlantischen Kräften etwas zurückbehalten, um als luziferische und ahrimanische Mächte zu wirken im 5. nachatlantischen Zeitraum, und zwar auch von den guten Kräften etwas zurückbehalten, von den in der atlantischen Zeit berechtigten Kräften etwas zurückbehalten, was jetzt auch luziferisch und ahrimanisch ist. Nun wurde der Mittelpunkt nach einem anderen Punkte der Erde verlegt. Es waren im wesentlichen Nachkommen der alten atlantischen Lehrer, welche nun wirkten von einem Punkt in Asien drüben. Ein Priester war dazu erzogen worden, das, was man in der alten Atlantis gesehen hat, nachträglich zu schauen, zu schauen das, was der Atlantier nannte den Großen Geist, und von diesem Großen Geist Aufträge zu empfangen. Und diese Aufträge teilte der mit diesen Aufträgen initiierte Priester einem jungen, außerordentlich starken, tatkräftigen, tüchtigen Menschen mit, der durch diese Aufträge dann innerhalb seiner Gemeinschaft den Namen «Der große Beherrscher der Erde» erhielt, Dschingis- Khan. Und der Große Geist hatte durch seinen Nachfolger, auf dem Umwege durch diesen Priester, an Dschingis-Khan den Auftrag gegeben, alles, was aufzubringen war an Mächten in Asien, dazu zu verwenden, um auszubreiten das, was den fünften nachatlantischen Zeitraum zurückführen konnte in eine luziferische Gestaltung. Diese starken Kräfte, die noch viel stärker waren als die im Griechentum einsetzenden, die wurden aufgewendet von dieser Seite her; es sollten alle freien Imaginationen verwandelt werden in alte Imaginationen, in visionäre Imaginationen. Es sollte in der stärksten Weise gearbeitet werden, die Seele des Menschen ganz einzulullen in dämmerndes Erleben der Imaginationen. Die Absicht bestand, mit den besonderen Kräften, die da aus der Atlantis herein erhalten waren, so nach dem Westen zu wirken, daß die Kultur des Westens eine visionäre Kultur geworden wäre. Dann hätte man die Seelen abtrennen und einen besonderen planetarischen Körper mit ihnen bilden können.”

  Толкова от мен. А на теб, Стопанино – пожелавам, след като осъзнаеш грешката си и гордостта си, да имаш смелостта да си ги признаеш и изповядаш сам пред себе си. Би било хубаво за теб като личност, за твоето собствено духовно развитие, ако то все пак означава нещо за теб, нали така?! Желая на всички всичко наистина хубаво!

 13. Пляско  02.01.2014 г. | 18:32 ч.

  Некоректно е към хората тук да се пускат цитатите само на немски език.
  Звучи като лично надцакване и разчистване на сметки, а не като искрено желание на г-н Jimbo за това, което претендира: „Жалко за тези, които можеха да научат и разберат нещо за важните неща, които ни шепне сегашния дух на времето – Михаил.“

  Г-н Jimbo лично „шепота на Михаил“ ли чува?!

  Г-н Jimbo, какви други неща „чувате“?

 14. Стопанина  02.01.2014 г. | 18:58 ч.

  Това е последният ти пост, който минава между капките, въпреки че продължаваш с пасивно-агресивния тон и дори вече си позволяваш да пускаш непреведени цитати с увещанията, че там пишело нещо, което потвърждавало теорията ти. А истината е, че цитатът от Щайнер те оборва и това щеше да лъсне със страшна сила, ако го беше превел – включително с абзаците, които го предхождат, защото там са важните пояснения, без които цитатът ти е поднесен манипулативно извън контекст.

  На първо място, Щайнер, за разлика от теб, казва „ако“ – на всяко място, където говори за тенденциите в егоизма. В смисъл, ако се запазят импулсите от 19-и век, едва тогава социалните инстинкти на човека ще закърнеят и всеки индивид ще потъне в такъв егоизъм, че можем да говорим за война на всеки срещу всеки. Естествено, че е така и това не е обект на спор. Елементарна логика е.

  Той дори е бил по-краен и в други лекции е казвал, че материалистичните импулси, ако не се изменят и обогатят с духовен мироглед, неминуемо ще доведат до „смърт на цивилизацията“. Обаче въпросната война на всеки срещу всеки не е онази Война, предопределена за осмото хилядолетие. И това също изрично е уточнено по-нататък в лекцията, където Щайнер казва, цитирам:

  „Ако развитието продължи по този устойчив начин, в края на двадесети век ще достигнем войната на всеки против всеки; по-специално в тази област на земната еволюция, в която се е развила тъй наречената цивилизованост.“

  И уточнява, че това ще важи, цитирам, ако човешкото същество просто предявява искания и твърдения, без да се води от социални инстинкти, от социални чувства и тъй нататък“. (Цитатите, впрочем, са от GA-206)

  С други думи, не ни осведомяваш за нищо различно от това, което съм писал и изговорил в подкастове, както и нищо различно от Прокофиев или всеки друг атропософ. С тази разлика, че истинският антропософ няма да пропусне многото АКО-та, за да си съчинява някаква негова антропософия. Ако за теб човечеството е напълно лишено от социални инстинкти и социални чувства – за мен нещата са напълно противни. Протестите по целия свят са живото свидетелство. Друго свидетелство, че Щайнер не случайно казва АКО, е масовото пробуждане на хората, че досегашните ариманови разделения на обществото са измама. Все повече се чува, че партиите са менте, а единственото разделение е на нас, хората, срещу тях, кукловодите. Това са живи социални импулси, които обединяват хората.

  Понеже си доста социопатичен и разглеждаш хората като средностатистически животни, е очаквано да нямаш очи за реалните събития, а да живееш в някакъв твой измислен свят – където хората са подивели и всеки живее за себе си, без да може да се обединява с други. Но това си е твой проблем – решавай си го.

 15. Стопанина  02.01.2014 г. | 18:58 ч.

  Малко по въпроса за Гондишапур и Чингиз. Колкото повече говориш за тези събития, толкова повече лъсва антропософската ти неподготвеност. Ариман постоянно опитва да приближи събития, определени за бъдещето. А пък Луцифер постоянно се опитва да реанимира неща, които трябва да си останат в миналото. Така че в Гондишапур и походите на Чингиз, организирани от средноазиатските окултни центрове, няма нищо изненадващо само по себе си – то е очаквано и естествено.

  Единственото по-особено е във връзка с числото 666 и това ти е обяснено в цитатите, които може и да четеш на немски, ама май не разбираш много добре. С това число се бележи цикличността на Соратовото проявление – сиреч ариманичните и/или луциферичните импулси стават по-силни от обичайното. И определено са очаквани – през 666 година, през 1998 година, през 2664 година и тъй нататък. Това обаче няма нищо общо с преждевременна Война на всички против всички. Както са предопределени годините, в които Сорат е особено активен, така и Войната е отредена за времето, когато е нужна за еволюцията.

 16. Стопанина  23.01.2014 г. | 21:49 ч.

  Интересно във връзка със статията:

  Най-новата серия на „От местопрестъплението“ (CSI, сезон 14, епизод 13) е силно базирана на случая с Майкъл Хестингс, неговата работа и мистерията около катастрофата, при която журналистът загина. В първите няколко минути останах с впечатление, че сценаристите ще изкарат Хестингс (или по-точно героят, използван във „фиктивната“ историята) параноик и наркоман, който единствен е отговорен за инцидента. Но по-нататък сюжетът разглежда федералните престъпления, включващи употреба на дронове за шпионаж на гражданите и дистанционен контрол на автомобили. Накрая в прав текст за извършител на убийството е посочен един генерал…

  Останах изненадан и силно впечатлен от епизода.
  Препоръчвам го на всички. Знаете къде може да се намери. 😉

 17. Планинско поточе  10.02.2015 г. | 16:58 ч.

  Чутата от смарт телевизора информация се записва и се предава на трети страни, гласят правилата за поверителност на Samsung Smart TV: http://www.varna.utre.bg/2015/02/09/299422-veche_sme_podslushvani_ot_sobstvenite_si_televizori

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.