Отворено писмо: Г-н Андрей Грива, време е да се оттеглите

Отворено писмо от Иван Стаменов – редактор, преводач и последовател на Учителя Беинса Дуно и антропософията на Рудолф Щайнер – до г-н Андрей Грива – представян като „председател на Общество Бяло Братство“ и „трето поколение последовател на учението на Петър Дънов“.

Почитаеми г-н Грива,

Започвам това отворено писмо, като декларирам, че преди време категорично отказах да ме въвличат в поредицата кампании срещу вас. Смятах и продължавам да смятам всички онези „истории за апартаменти“ и „ултиматуми от Всемирното братство“ за нещо мерзко и далеч извън задачите, които съм си поставил, както и онези, за които вярвам, че са ми възложени от по-висши Йерархии. С настоящето писмо ще продължа в същия дух на внимателно премерено отдалечаване от безвкусните лични нападки, като няма да си позволя да навлизам повече от допустимото в личното ви пространство. Също така няма да демонизирам вас, нито членове на семейството ви.

На това място обаче идва ред на едно голямо „но…“

Отворено писмо: Г-н Андрей Грива, време е да се оттеглитеНо… от няколко години, макар и без непременното ми желание, се сблъсквам с някои ваши действия или отзиви за ваши деяния, които не ме оставят безразличен. Едно от тях, на което може да се каже, че бях и непосредствен свидетел, беше заигравката ви (ако мога така да нарека и някои престъпни манипулации) с дипломната работа на младия Петър Дънов (за протокола: по онова време още не е бил Учител) и използването на тази диплома за егоистичните цели на Росен Милев и известни чужди институции.

За незапознатите споменатият Росен Милев беше финансиран дългосрочно по линия на едно чуждо посолство (а след това и по други линии, вкл. ЮНЕСКО), за да прокарва спорни или откровено манипулативни представи за българския етногенезис. Въпреки че бяхте предупреждаван, г-н Грива, да не се замесвате в тази история (за това съм готов да  свидетелствам под клетва даже в съд), както и да не пр(о/е)давате дипломата на младия Дънов на фалшификатори на българската история, вие не се съобразихте и избрахте ортаклък със съзнателни и несъзнателни слуги на Черната ложа.

Както би трябвало да ви е известно, въпросната ложа не е никак добронамерена към славянството като цяло и българите в частност. Нещо повече – теориите, които Росен Милев и Ирина Бокова се заеха да популяризират в нашата страна, влизат в пълно противоречие със сведенията в беседите на Учителя Беинса Дуно. Точно на вас, г-н Грива, като трето поколение предполагаем ученик, не би трябвало да ви обяснявам разликата между младия Дънов и по-късния Учител, както, надявам се, не е нужно да ви разяснявам разликата между Исус и Христос.

В тази връзка, понеже разполагам с надеждни сведения, че все още работите по линия на българофобския „готски проект“, а и имам поводи да вярвам, че нямате умението да си подбирате приятелите, може би сега е моментът да ви отправя поредно публично предупреждение: Замесвате се и потъвате все по-дълбоко в една история, от която можете да излезете що-годе чист само ако предприемете необходимите действия незабавно да изправите грешката си или поне да не я правите още по-голяма. В противен случай: „Невежеството не е оправдание.“ – Учителя. Самият факт, че ви предупреждаваме за втори път, ви лишава от моралното право един ден да си измивате ръцете с: „Ама аз не знаех…“

Конкретният повод за това писмо,

след който реших повече да не гледам безучастно грозните сеири около вашата особа, беше наскорошното ви участие в епизод от не по-малко отвратителната сага на bTV във връзка с „края на света“. За пореден път, г-н Грива, допуснахте да ви използват за непочтените и човеконенавистни идеологии, прокарвани от изповедници на Черната ложа, а именно: доктрината за пренаселването на Земята и свързаните с нея проповеди за депопулация на човечеството, както и лъженаучната пропаганда за антропогенното глобално затопляне.

„Като цяло 2012 г. е толкова преекспонирана дори в медиите, че всеки човек подсъзнателно започва да се страхува и да натрупва нещо, което рано или късно ще избие. Може би това е донякъде вътрешното послание на маите – да позволи на човека да се замисли за този период, който завършва на, доколкото знам, на около 5000, ъ-ъ-ъ, е цикъл. Всеки човек има право на равносметка, на нова ценностна система, когато старата е абсолютно изчерпана.

Смятам, че този модел, който ни заобикаля и в който сме въвлечени, искаме или не, просто е изпразнен от съдържание в своята същност. Смятам, че трябва да бъде нова визия, нова парадигма, нови идеи за нещо, което постепенно да започне да се променя. И то не на принципа на революциите, на катаклизмите, които след време много хора ще разберат, че ако не се вземат мерки, рано или късно те ще настанат. А на принципа да се намери нова формула, която да позволи на хората да излязат на нов път.

Тази дата, която е определена от маите, всъщност има за нас един по-различен аспект, който е свързан със собствените ни страхове и нагнетяването на тази дата. Мисля, че 2012 г. е наистина завършването на един преход по отношение на себеоценката, на себестойността на хората. 2012-та е нещо като началото на края на една епоха, която е белязана с този икономически срив. Нещо, което ни заобикаля и което непрекъснато ни хвърля в противоречия със самите себе си, с работодателя, с банките, с кредитите и т.н. Мисля, че много хора ще се срещнат със собствените си страхове дори и по отношение на това, което са натрупали.“

И питам:

Г-н Грива, коя част от изявлението ви е вярна с Учението на Беинса Дуно? Според мен няма такава. Всичко, което казвате, със същия успех можеше да бъде казано от произволен пишман-психолог от улицата. Съжалявам, че го казвам, но настъпи моментът, в който повече бих съжалявал, ако замълча за сетен път.

И още:

Г-н Грива, след като медийната ви изява беше като „председател на ОББ“ и „трето поколение последовател на Учението“, защо не защитихте възгледа си като такъв, за какъвто се представяте или сте допуснал да ви представят от bTV? Къде е Христос в думите ви? И нима дори буквалното християнство не прави на пух и прах всякакво нагнетяване на 2012 г.? А какво остава за тълкуванията на Беинса Дуно и неговите собствени пророчества?

Отворено писмо: Г-н Андрей Грива, време е да се оттеглите

В обобщение:

Почитаеми г-н Грива, нямам право да ви се меся в личните интереси и инициативи. Имате право да давате интервюта когато и пред когото пожелаете. Но аз също имам право, а и морално задължение, поне учтиво да ви помоля да не обвързвате съмнителните си деяния и изказвания с името на Учителя и това на Общество Бяло Братство. Не добре обмислените ви дела – понякога граничещи с откровени глупости – които вършите от години насам, въобще не придобиват тежест, когато към тях е прикачено авторитетното име на Беинса Дуно или (ако предпочитате) Петър Дънов. Единственото, което добива тежест, са греховете ви, свързани с това име.

Най-учтиво ви моля, с каквото и да се занимавате в бъдеще, да не обвързвате инициативите си и публичните и/или медийните си участия с Общество Бяло Братство. Достатъчно го компрометирахте. Искам да вярвам, че правите, каквото правите, защото сте воден от най-добри и най-чисти намерения. Вярата ми, че правите грешки, както и вашата вяра, че постъпвате правилно – това са все субективни неща, на които „горе“ тепърва ще правят преценки и ще дават оценки.

Ако има нещо безспорно, то е, че от много време насам самото споменаване на името ви действа разединяващо (а в случаи на някои братя и сестри действа дори отблъскващо), като тази разединяваща сила се умножава, когато към името ви се прикачи пост, какъвто по начало е недопустим и неприемлив за всеки, запознат с Учението. Какво трябва да се случи, преди да осъзнаете, че утежнявате кармата си, както и че нямате необходимите качества да бъдете „лицето от плаката“ на едно Общество, което не се нуждае от реклама и председатели?

Обобщено, дори да забравим за съмнителните ви занимания в съдружие с още по-съмнителни местни фигури, чужди посолства и чужди корпоративни медии, самата ви разединяваща личност в ОББ е достатъчно основание да ви помоля: Откажете се от измисления пост. Аз само ви моля. А има Кой да ви застави, ако продължавате да слушате, без да чувате.

С благопожелания да се завърнете към Светлината,

ваш (все още) брат Иван Стаменов

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

24 коментара за "Отворено писмо: Г-н Андрей Грива, време е да се оттеглите"

 1. Астролог  15.12.2012 г. | 23:49 ч.

  Доколко е по темата, преценете сами: http://duhovnoobnovlenie.org/?q=node/225

 2. giordana  16.12.2012 г. | 00:51 ч.

  Браво Иване!
  Още от лятото очаквах, подобен материал, от тебе, и се чудех, защо не вземаш позиция, след скандалите, които излязоха около ОББ… Сега разбирам, че, може би просто си изчаквал повече време, с надеждата, уважаемата личност, и сътрудници, “да се завърнат към Светлината“.
  Не знам, до колко твоето писмо ще му подейства!?

 3. Стопанина  16.12.2012 г. | 00:57 ч.

  @ Астролог

  По темата е, но и тук има едно „но“. Дистанцирам се и от двете публикации там по различни съображения. В първото мнение долавям култ към Учителя и съответната дехристиянизация на Учението. По второто мнение бих могъл да кажа много неща, но ще се задоволя само с това, че г-н Чухлев си носи неговата отговорност за казаното и начина на поднасяне.

  @ Данчето

  Може би съм изчаквал. А може би не исках изобщо да взимам отношение. Просто настъпи моментът, в който можех да допринеса по темата с мои лични наблюдения, а не с повтаряне на „общоизвестни факти“.

 4. Blagost  16.12.2012 г. | 02:20 ч.

  Благодаря за навременното „Отвореното писмо“. Дръпна се важна енергийна тапа / запушалка от високо място. Приятелите от групата за Духовно обновление дишаме по – уверено.Все така Верен + Истинен + Чист + Благ бъди. Верен в Любовта + Истинен в Мъдростта + Чист в Истината + Благ в Правдата.Амин

 5. bigstoyan  16.12.2012 г. | 11:45 ч.

  Браво за писмото и аз го подкрепям.

  Лично гледах изказването на въпросния господин и се чудех какво точно искаше да каже… Ни така ни онака… абе странно беше. Не съм се и замислял за поста му и пр. но сега като се замисля наистина – за какво са им председатели и господари на най-чистите хора? На тях им трябват Учители. Дори не такива, като Дънов. А поне такива като Стопанина 🙂

 6. Астролог  16.12.2012 г. | 13:55 ч.

  Относно оставката – от не малко време Андрей Грива по документи (де факто) не е председател на Общество Бяло Братство, но като шеф на … стопанската комисия дали не решава …как да се усвояват средства… А който управлява парите, той… Призиви за неговата оставка са правени и по-рано, въпроса е че над 90% от така нареченото Общо събрание (управителен съвет + ръководители на братски групи от провинцията) подкрепят него и Галина Герасимова (официално назначена като ръководител на Издателство Бяло Братство). Там е проблема, а причините може да е интересно какви са: дали по приятелска линия, дали финансова/властова обвързаност, дали притеснение да „не пострада братството“, дали страх пред себе си че са били мамени или че просто не вярват.. че някой може да направи такова нещо в ОББ!!! Та реда на промяната може да е чрез промяна на над 50% от Общото събрание и управителния съвет. Общо взето длъжността „ръководител на братска група“ е избираема, но на някои …“даже не им се занимава“….

 7. Стопанина  16.12.2012 г. | 15:47 ч.

  Получих едно интересно писмо:

  Здравейте Иван,

  Поздравления за вашето отворено писмо. Аз гледах въпросното предаване, не знам дали и вие сте го гледали пряко. Направи ми впечатление изказванията на Грива, които кой знае защо не са поместени ИЗЦЯЛО на сайта на БТВ. Изказвания в посока „Нов световен ред“ и косвено „масонство“. Именно: след като загатва в пряк текст неизбежната революция, Грива лансира тезата за НСР – световното обединение. Обединение над нациите, над религиите. Дори и над Исляма – по памет… Това беше нещото, което не всеки взет от улицата човек може да каже, а само един масон.

  Поздрави
  *****

  –-
  Както е известно, телевизия не гледам. Запознат съм само с това на сайта на ьТВ. Не знаех, че Грива е говорил и други неща. Някой има ли възможност да ми изпрати транскрипция на пълното му изявление или линк, където е качено цялото предаване?

  @ Астролог

  Не съм му искал оставката. Да му искаш оставката, означава да го накараш да слезе, за да се качи друг. Аз атакувам легитимността на самия пост. Този пост превръща учението в религия, а заемащия поста – във владика или папа. Абсурдно е.

  И може би по-важното, което настоявам от Грива, е да прави каквото си иска, но да не си бърше мръсните ръце с чисти кърпи. За негово добро е и за имиджа на едно общество, от което, за щастие, имах достатъчно акъл да стоя на разстояние от ден първи. Относно „даже не им се занимава“, когато някой не прави крачка, рано или късно идва моментът за шут отзад, който дава началния тласък на заниманията. А този шут ще дойде до няколко години, чак свят ще им се завие.

  @ bigstoyan

  А поне такива като Стопанина

  Сияйний, това дори като шега не го казвай. Никакъв шанс. По-скоро премиер ще стана, отколкото папа на религиозна група.

 8. Астролог  16.12.2012 г. | 16:35 ч.

  Смятам че стремежа към този пост или неофициалната му/нелигитимна , но де факто активна позиция не е случаен и касае определени „блага“, медийна активност, управление на немалки финансови потоци и др. Искрено бих се изненадал ако послуша призива ти. Основания за увереността му май е факта, че “ в братството не се съдели“ 😯

 9. inranxan2000  16.12.2012 г. | 16:44 ч.

  дълбоко се зачудих защо тая грива не спомена нито едно пророчество на Дънов нито даже цитира нещо от него….единствено ни занимаваше с неговото виждане за света с разни финтифлюшкени увъртания

 10. Стопанина  17.12.2012 г. | 12:15 ч.

  @ Астролог

  Основания за увереността му май е факта, че ” в братството не се съдели”

  И правилно. Затова и не го съдя. Ето какво правя и по какво се водя:

  (Из глава 18 на Евангелие от Матей)

  15. Ако съгреши против тебе брат ти, иди и го изобличи насаме; ако те послуша, спечелил си брата си;
  16. ако не послуша, вземи със себе си още едного или двама, та с устата на двама или трима свидетели да се потвърди всяка дума;
  17. ако ли пък не послуша тях, обади на църквата; но, ако и църквата не послуша, нека ти бъде като езичник и митар.

  Изобличаването или по-скоро поучаването насаме беше предишната крачка, извършена от д-р Чилингиров преди четири или пет години във връзка с „готския проект“ на Росен Милев и неговите спонсори.

  Горното мое отворено писмо е в съгласие със строфа 16, като свидетелите ще се включат, ако е необходимо. То няма и нужда от свидетели. Героизмите на Грива, Милев и масонката Бокова са видими за всички и прилежно документирани. А простотиите на bTV в наши дни са по-популярни и от Евангелията. В тях – и наш Грива.

  Следващата крачка, както трябва да бъде, ще е съгласувана от строфа 17. Ясно е, че „църквата“ няма да слуша, затова Грива ще ми бъде като езичник и митар – такъв, какъвто се проявява и без това във всяка своя публична или медийна изява.

 11. Novalis  17.12.2012 г. | 20:48 ч.

  @Стопанина
  В някое от евангелията се разказва също историята за блудницата, която тълпата иска да убие с камъни заради прелюбодейството, което е сторила. Ако Христос не е посмял да хвърли камък срещу нея нима някой от нас има право да го направи?

  Сърцето ми обаче се свива от болка, четейки както този материал заедно с коментарите така и други..

  Защо ли? – Ако отговоря гласно ще загубя повече от колкото ще спечеля, но един светъл ум би могъл да ми помогне!

  Едно обаче мога да кажа: едно окултно общество е само тогава носител на живия дух докато поне главата му е светла и ясно виждаща (визирам Дънов, Щайнер и Стопанина).

  Дали днес главата на ОББ е просветнала е въпрос, на който не мога отговоря, защото нямам право. Мога да ви дам този линк ( http://www.potv.bg/news/p3_6578_0.html ), за да си състави всеки самостоятелна преценка. Друг е въпроса пред кои хора и доколко един користен човек може да изложи и опетни един чист човек? Отговора е прост.

  Затова нека всички пием от извора, но от възможно най-чистия, защото застоялата вода може да ни разболее и дори убие.

  Има ли в този форум жив и чист извор?

 12. Стопанина  17.12.2012 г. | 22:22 ч.

  Драги Novalis,

  Намирам вашата аналогия между моето отворено писмо (в това число коментарите под него) и историята за линча на блудницата за една… абсурдна аналогия. Може би по-точната дума не е абсурдна, а неадекватна. Ако погледнете хладнокръвно и с чиста мисъл на проблема, като се абстрахирате от емоционалността, която показвате, няма да се наложи да разяснявам абсурда или неадекватното в аналогията ви.

  Ако все пак искате разяснения, готов съм да ви ги предложа – в писмо на четири очи или пък тук, в коментарите. Както предпочитате.

  Тук накратко мога да ви посоча по-адекватни аналогии с новозаветните истории: например онова за „гредата в чуждото и гредата в собственото око“. Аз съм преценил, че моето око е достатъчно чисто, за да си позволя горното отворено писмо. И независимо дали съм прав или греша в самопреценката си, нося отговорност и съм готов да отговарям за молбата и призива си към почитаемият г-н Грива през висшите Йерархии.

  Във всеки случай съм против всякакви философии, че трябва да сме пасивни, когато от нас се очаква да вземем отношение, както и да сме активни, когато е по-добре да замълчим. Кога да съм активен и кога – пасивен, предпочитам да избирам сам с оглед на вътрешните ми импулси и интуиция.

 13. Dimitar777  17.12.2012 г. | 23:15 ч.

  Къде е Христос в думите ви?

  Там трудно би го открил 😉

  оф топик … що не мога се пиша Димитър на Кирилица …. както си беше преди … ся регеве някви схеми :))))

 14. Огнян (Мислещ)  18.12.2012 г. | 00:15 ч.

  Novalis,
  Нямаш основание да си разстроен и осъждащ. За цялото предаване излъчено по тази безкруполна и бездуховна телевизия – БТВ, човекът който се именува Андрей Грива и се титулува „Председател на Общество Бяло Братство“, как Не спомена името на Учителя поне веднъж, от кумова срама, а Изказваше личното си мнение,съзнавайки много добре, че всичко което каже ще бъде пришито на Учителя. Какво трябва да очакваме от една душица, която ти наричаш „Чист човек“, но която се счита за над останалите и Самодостатъчна , поради личното си Его-мнение за своите знания и информираност?
  Ако говори от името на Учителя е длъжен да го цитира. Ако пък изразява личното си мнение, то би трябвало по ясен, разбираем и недвусмислен начин да покаже това, за да не остави в зрителите и слушателите погрешно впечатление, че дава израз на учението на Учителя.

  Novalis, човек не се измерва само с това колко знае, а най-вече с това как и до каква степен прилага на практика своите знания и вяра.

  ––––––––––

  Dimitar777
  Къде се изгуби бе човек? 😆

 15. Димитър  18.12.2012 г. | 00:24 ч.

  Всичко е оф топик :lol::lol::lol: … както обикноенно

  броо тук съм 😀

  скоро ще тряа на живо да се видим че момента назрява
  мое се весна и във форума

  пц … Ставало и на Кирилица ма кой да ми каже

 16. Novalis  18.12.2012 г. | 08:45 ч.

  @Огнян
  С „чист човек“ имах в предвид Дънов, а с „користен“ човек исках да нарека Грива. Това, което исках да кажа, че човек като Грива, няма как да опетни или омърси делото на човек като Дънов. Защото тогава и Христос щеше да е опетнен от много от тези, които са се наричали християни в последствие.
  @Стопанина
  Уважавам твоето Аз и всичките действия, които произтичат от него. Но помисли, нима всеки, който през времето е извадил меч (слово) да защити Христос, не се е превърнал в това, срещу което се е борил. Плодовете от такива действия са горчиви.

  Христос (както и Дънов и Щайнер) нямат нужда да бъдат защитавани, защото те не са затворени в нищо създадено от човека (например общества). Ние обикновените непросветени хора имаме единствената задача да опазим чисто Словото им за другите. Т.е. ние трябва да сме мълчаливите. А нека съвършените (както са ги определяли богомилите) да говорят, защото те са чист извор. Ако някой се представи за такъв и говори без да е такъв, то това е негов избор. А тези, които го слушат си носят вината понеже са проявили леност и не са си направили сами да почетат и помислят малко.

  В този смисъл Стопанино си прав, че предния ми пост се отклонява от темата, но това го прави по-малко значим за теб.

 17. Novalis  18.12.2012 г. | 10:40 ч.

  Искам да направя уточнение, за бъда разбран правилно. Аз съм против пасивността, защото тя е плод на леността. Това, което искам да споделя е, че един непосветен трябва да бъде активен вътрешно, да защитава и търси своя Христос вътрешно. А когато го намери и оживи, тогава има право от морална гледна точка да бъде активен външно.

  Някъде в паметта ми се е запечатала една мисъл на Щайнер, че тези които в днешни дни се посвещават на езотеричното, но по една или друга причина се отклоняват от истинската наука като увличат със себе си други хора, са първите кандидати за расата на злото.

  В този смисъл всички ние, които търсим, се движим по острието на бръснача. От двете му страни е бездната на злото а на върха му – просветлението. Затова Стопанино (и всеки друг мислещ) аз съм само един червей, който ти казва: Внимавай! Ако ме наречеш червей ще си прав! Ако ме послушаш може би ще се окажеш отново прав! Знай само че червея усеща, че твоите бесове са и негови и че прави това (т.е. коментира) само поради любов, а не от корист. Друг е въпроса дали червея е способен на любов.

  Това е и последното, което ще пиша! Все пак ще хвърлям по едно око на сайта и за вбъдеще.

  Амин!

 18. Gergana  18.12.2012 г. | 10:42 ч.

  @Novalis
  Чрез отвореното писмо се разкрива една нова перспектива (гледна точка) около деянията на г-н Грива, за да може човек да отсъди сам (всеки както умее), доколко би трябвало да следва пътя, поет от господина. Аз поне не виждам опит за защита на Дуно или Христа.

 19. Стопанина  18.12.2012 г. | 15:08 ч.

  нима всеки, който през времето е извадил меч (слово) да защити Христос, не се е превърнал в това, срещу което се е борил.

  Каква защита на Христос видя в писмото ми и за какво вадене на меч говориш? От една неадекватна аналогия скачаш на друга, толкова абсурдна, че не заслужава и дума повече от мен.

  тези които в днешни дни се посвещават на езотеричното, но по една или друга причина се отклоняват от истинската наука като увличат със себе си други хора, са първите кандидати за расата на злото.

  А това какво общо има с писмото ми?

 20. Novalis  18.12.2012 г. | 17:02 ч.

  Прав си, няма нищо общо. Очевидно има недоразумение.

 21. Andre  18.12.2012 г. | 18:45 ч.

  Много ми хареса статията ви. Не харесах единствено снимките на Грива понеже ми изглеждат плашещо, но затова не сте вие виновен. Изявите на г-н Грива стават все по -ужасни напоследък. Предпоследното му появяване в телевизия 7 дни наедно с г-жа Герасимова бе още по смешно, защото там те излъгаха в ефир поне на два пъти. Прав сте да приканвате Грива да се оттегли, но едва ли ще го направи. Въпреки това ви поздравявам за това че сте достатъчно смел да напишете това отворено писмо. А за това се иска смелост-зная.

 22. Огнян (Мислещ)  18.12.2012 г. | 22:00 ч.

  @Andre
  Да, иска се смелост, но не това е водещото. Защото една гола смелост, без ясен и осъзнат разум, ще бъде едно действие на безумието. Когато човек е наясно със себе си, има едно разумно и осъзнато обяснение на нещата, и не е подвластен на моментните емоции, то тогава всяко едно негово действие е на мястото си, което поражда у околните усещането за изразена справедливост. Осъзнатият човек е имунизиран от чувството за „Страх“, а това определено му дава свобода на волеизлияние и правилно, разумно и премерено действие..

 23. Стопанина  19.12.2012 г. | 15:14 ч.

  @ Andre

  Не съм гледал появата на г-н Грива по въпросната телевизия. Ще поясниш ли за кое е излъгал „поне 2 пъти“?

 24. Andre  19.12.2012 г. | 16:28 ч.

  http://tv7.bg/dobro-utro/news/9524952.html в това предаване бяха зададени над 200 въпроса от хора към тях. В предаването по случайност на съдбата бе зададен въпросът, защо не дават информация за паричните потоци и всички останали неща. Галина отговори, че всеки допринесъл за братството може да я получи. Над 10 писма към тях бяха пуснати за прозрачност и информация, но такава не бе дадена. Втората лъжа беше, че в предно предаване, г-жа Герасимова каза че съпругът и е трето поколение. В 21:41 минута г-жа Герасимова казва моят съпруг. http://www.youtube.com/watch?v=RyzgpOx1AFk&feature=related а в 7- дни по-горният линк ще чуете, че и двамата отрекоха това. Веднъж казва, че Грива и е съпруг, а после твърди,че не е. Прегледайте и двата файла от различни предавания, ако искате и ще се убедите сам.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.