10 знака, че вече сте с пробудено съзнание

Съгласни ли сте, че по целия свят става значително пробуждане? Както са предсказали маите преди толкова много години, тайните ще станат видими през 2012 година. Но мнозина грешно тълкуват апокалипсиса като край на света, докато в действителност става дума за „разкриването, осъзнаването на нещо тайно“.

Докато много хора продължават да спорят за точността на календара от маите, вече стана безспорно, че доста хора най-сетне осъзнават онова, което е било скрито от тях толкова дълго време. Разбира се, това пробуждане не става от днес за утре. Изисква се време, за да се изчистят всички слоеве лъжи и да се стигне до сърцевината на дълбоките истини.

Ще е повече от самонадеяно да твърдим, че знаем всички тайни на всемира. Не ги знаем. Ежедневно се налага да признаем скромно, че имаме още много неща за опознаване.

И все пак всеки ден става по-ясно онова, което не е истина. Като имаме само това предвид, е възможно да определим дали и ние сме сред онези хора, които са започнали да се пробуждат.

Ето десет знака, които показват, че може би сте пробудени:

1. Знаете, че няма съществена разлика между големите политически партии. Много е лесно да се подведем по обичайните дебати между „левите“ и „десните“, а също и да повярваме, че има разлика между двете големи политически течения. Обаче дебатите са само част от картината, докато действията са съвсем друго нещо.

По плодовете на делата им ще ги познаете – като имаме това предвид, става безспорно, че няма значителни различия между политическите партии, особено по отношение на действията им спрямо най-важните проблеми. Дори закоравели политически привърженици като Джон Кюзак започват да се пробуждат.

2. Вие разбирате, че Федералният резерв, както и международните централни банкови картели, са източникът на нашите икономически проблеми. Финансовите дългове са робство и представляват тоталитарната сила, която застрашава цялото човечество – а не някоя временна марионетка в политиката или някой отделен брокер на Уолстрийт.

Когато една малка група хора е в състояние да създава богатство от нищото и да изисква лихва върху него (парите без покритие), тази група е в състояние и да пороби планетата. Тя е тяхна собственост, независимо какви претенции има дадено правителство или дадена държава.

3. Знаете, че превантивните войни никога не са оправдани. Щом осъзнаем, че самозащитата след чуждо нападение е единствената приемлива форма на насилие, ние ставаме пробудени човешки същества. Когато ни предлагат да започнем война, защото някой бил различен от нас, или защото можело той да се превърне в заплаха някога в бъдещето, това е просто налудничаво.

И откога бомбардирането на цивилни стана хуманитарно действие? Никой не иска война, освен аморалните подлеци, които печелят от нея.

4. Знаете, че систематично ви тровят – как става това, кой го прави и защо. Няма две мнения – необходими са много проучвания върху това, как скришом ни тровят. Но остава фактът, че действително ни тровят, като най-вероятно причината е умишлена – за да ни направят по-глупави, а в по-дългосрочен план и да съкратят популацията.

Може би ще се запитате – как е възможно някой да е толкова зъл, че да постъпва така с невинни хора? Ако решите да потърсите отговора на този въпрос, ще направите още една стъпка към просветлението.

5. Разбирате, че държавата никога няма да поощрява моралността, нито това е нейна работа. Щом осъзнаете, че ролята на държавата е единствено да защитава свободата и да работи за благосъстоянието на гражданите, вие сте пробудени. Трябва да има само един прост закон, регулиращ морала: Не причинявай вреда (на другите, каквато не би искал да причиняват на теб – бел. Стопанина).

Ето защо не е възможно държавата да наложи морал със сила – с пушки, с клетки (решетки), с данъци – защото тези неща очевидно причиняват значителна вреда върху свободата ни и нашето благосъстояние.

6. Знаете, че средствата за масово осведомяване изцяло се притежават и контролират от управляващия елит. Макар да намаляват като бройка, още има хора, които вярват, че всичко, съобщавано от „авторитетните медии“, има тежестта на Евангелие. Това важи и когато тези хора всъщност знаят, че информацията се купува и продава от кукловодите.

И все пак – критичното мислене може да съществува само ако разбираме много добре, че масмедиите не са нищо друго, освен пропагандна машина и средства за мисловен контрол. След крачката, която представлява това осъзнаване, можем да прозрем отвъд манипулативно подбраните послания.

7. Знаете, че вашите съседи не са врагове въпреки идеологическите разногласия, които може би имате с тях. Може би това е най-трудното за преодоляване в процеса на пробуждането. Но е от най-голяма важност да разбирате, че вашите съседи са били индоктринирани и хипнотизирани като всички нас – и това ще остане така, докато някой не им помогне, като хвърля светлина върху противоречивите им мисли и верски възгледи.

Повечето от идеите, които тези хора отстояват, не са техни. Те страдат също като всички нас. Допустимо е да заклеймяваме действията им, ако включват насилие и причиняват вреда, но ако сте пробудени, това няма да ви спре да разпространявате информация, която може да просвети онези, които са готови да излязат от тъмното. Никой от нас не се е родил пробуден и всички ние имаме тепърва да се учим.

8. Знаете, че крайната цел на всички събития е централизираният контрол над планетата Земя. След като разберете, че блянът на управляващия елит е да узурпира всички ключови механизми в обществото чрез единното глобално управление, единната валута, обединените международни военни сили и т.н., става лесно да прозрете отвъд лъжите и пропагандата, с които се обясняват дори най-странните световни събития. Ако осъзнаете тази реалност, вече никога няма да се поддадете отново на хипнозата и сладката дрямка.

9. Разпознавате окултните сили, които въздействат на нашия физически свят. Независимо дали сте религиозен или езотерик, учен или просто любопитен, неминуемо попадате на теории за невидимата сила, работеща навсякъде около нас. Естествено, няма как да докажем какво точно представлява тя.

На вас може и да не ви е приятно да го повярвате, но управляващият елит разглежда своите окултни ритуали напълно сериозно. И най-вероятно те знаят неща, за които нямаме и представа. Достатъчно е само да поддържате съзнанието си отворено за тази възможност и ще придобиете завинаги един по-широк поглед върху нещата, които виждате, чувате, вкусвате и докосвате.

Съвременната наука ни занимава само с онова, което „виждаме“ в сетивния спектър на светлината – а то е съвсем малка част от всичко онова, което теоретично може да се види в пълния спектър на енергията. Част от всяко пробуждане е осъзнаването, че възможните неща са много повече от невъзможните.

10. Наясно сте, че силата да промените света е в самите вас и само вие можете да я овладеете. Твърде дълго хората вярваха, че са слаби, затова разчитаха на други да променят околния свят. Ще знаете, че сте напълно пробудени, ако осъзнавате, че разполагате с безгранична сила да променяте света, като просто живеете (вътрешно) промяната, която искате да видите (около себе си).

По-напред трябва да си изясните принципите, в които вярвате, а след това да започнете да ги прилагате в живота си. Засега малцина се решават да направят тази крачка. Но тя е тази, която ще разтърси статуквото до основи. Е, в какъв свят бихте искали да живеете?

Източник: Activist Post

Превод и подбор на илюстрациите: Стопанина

 

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

14 коментара за "10 знака, че вече сте с пробудено съзнание"

 1. Savana Blue  04.09.2012 г. | 23:55 ч.

  Моят евентуален принос към публикацията е да споделя с вас:

  Д-р Методи Константинов
  Новата Култура През Епохата на Водолей

  ЧОВЕКЪТ ИЗВЪН ШКОЛАТА
  Човекът е извън Школата или извън Висшето Училище на Живота, когато е в разрез с хармонията на законите на Живата Разумна Природа. Това се отнася не само за индивида, а и за колективите общества, народи и цялото човечество.

  ДУХОВНИЯТ ОБРАЗ НА УЧЕНИКА
  „Ученикът абсолютно никого не критикува, нито морализира. Той съвсем не се занимава с погрешките на хората. За него те не съществуват. За него съществува само правилният живот – животът на Любовта.“

  Учителят казва:
  „Ако ме питате какъв е идеалът на Ученика, ще ви кажа:
  Любов, Светлина, Мир и Радост за душата. Това не е един идеал за вечността. Това може да се постигне още сега. Но не говоря за Мъдростта и Истината – за тях ще дойде друга епоха. Те не са за днешните времена. Сега на учениците им трябва Любов, но не без Светлина, Светлина, но не без Мир, Мир, но не без Радост. На
  тях им трябва Любов със Светлина, Светлина с Мир, Мир с Радост. Всички тия неща са взаимно свързани в едно цяло.“

  Източник:
  http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b17/Epohata_na_vodoleia.pdf

 2. Kepa  05.09.2012 г. | 00:53 ч.

  Чудесен обобщителен материал! За десетият знак мога да кажа, че съвсем наскоро го разбрах и осъзнах, слушайки подкастът „Пришествието на Ариман„. Останалите девет знака, ми се виждат като неуспорими факти.

 3. inranxan2000  05.09.2012 г. | 01:14 ч.

  единствено не съм съгласен с точка 3

 4. jordanj  05.09.2012 г. | 08:13 ч.

  Благодаря на Стопанина за 10-те точки… и онези заповеди са 10. Успех на всички!

 5. inranxan2000  05.09.2012 г. | 08:54 ч.

  това твърдение в точка 3 се отнася единствено и само за духовния свят ….които пренася това твърдение на физически план освен ,че е глупав и ще страда много….

 6. Огнян (Мислещ)  05.09.2012 г. | 09:30 ч.

  @inranxan2000
  единствено не съм съгласен с точка 3
  това твърдение в точка 3 се отнася единствено и само за духовния свят ….които пренася това твърдение на физически план освен ,че е глупав и ще страда много….

  С кое по-точно не си съгласен?
  Под така наречените “хуманитарни войни”, “хуманитарни интервенции” или “превантивни войни”, се налагат правила на играта съответстващи на интересите на „силните на деня”. Тази лицемерна риторика е инструмент за легитимация на глобалната хегемония. Това не е нещо ново, и се е използвало за морално оправдание на всяка война в историята. Днес, жив пример са ти САЩ. Те непрекъснато използват своята военна сила, чрез която прокарват своите (корпоративни) икономически и властови интереси.
  Ще ти приведа пример от ежедневието, който по същност и значение, не се различава от начина по който се случват тъй наречените „Превантивни войни”. Принципът е налагай господството си със сила и страх:
  Ако някой, те шамароса превантивно, само защото предполага, че ти можеш евентуално да бутнеш цигането в канавката, ти ще одобриш ли това му действие. А в същност този някой, използва цигането за претекст, той просто иска да наложи своето надмощие над теб, чрез сила, която от своя страна ще прояви чувството ти за страх. А страхът е много удобен за властолюбците.
  Не си ли съгласен!

 7. Мандара  05.09.2012 г. | 13:17 ч.

  Съгласна съм със знаците, много точно са описани.
  Около себе си наблюдавам много хора, които са наясно с първите 9, само десетия все още се изплъзва, както на тях, така и до някъде и на мен…

 8. inranxan2000  05.09.2012 г. | 14:44 ч.

  превантивната воина не винаги е нужно да бъде воина…може да е действие което да не доведе до война
  и за сведение на мислещ – господ ако не желае да отидеш някъде за да си навредиш на теб или друг – какво може да ти се случи? – чупиш си крака например – ето ти пример за превантивно действие

  ако знаеш че съседна държава ще те атакува след два дена не е ли по добре да атакуваш първи….които е чел за втората световна воина знае че съветския съюз знаеики часа на атаката на немците започва обстрел на немските позиции 1 час преди атаката им и печели преимущество като ги изненадва….

 9. Светльо  05.09.2012 г. | 15:44 ч.

  По т.10 само ще добавя, че без Бог сме за никъде, защото „в изпълнение на Божията воля е силата на човешката душа“. Без Христос сме за никъде и Неговата саможертва на Голгота за бъдещето на човечеството.

 10. Pirab  11.09.2012 г. | 23:25 ч.

  Честно казано първата част малко ми прилича на политически лозунги против капитализма!

 11. marmozana  13.09.2012 г. | 14:15 ч.

  „Щом осъзнаете, че ролята на държавата е единствено да защитава свободата и да работи за благосъстоянието на гражданите, вие сте пробудени.“
  С това пък съвсем не съм съгласна. Ако смяташ така, поне в нашата държава, трябва да си много дълбоко заспал.

 12. Огнян (Мислещ)  13.09.2012 г. | 21:58 ч.

  @marmozana
  С това пък съвсем не съм съгласна. Ако смяташ така, поне в нашата държава, трябва да си много дълбоко заспал.

  Не разбрах, с кое не си съгласна! Това, че в нашата държава това не се случва, то по никакъв начин не прави твърдението:
  „Щом осъзнаете, че ролята на държавата е единствено да защитава свободата и да работи за благосъстоянието на гражданите, вие сте пробудени.“ невалидно?!?
  Щом си го осъзнала, значи си пробудена, тоест твърдението е валидно.

 13. Лъч  03.10.2012 г. | 10:19 ч.

  Но не говоря за Мъдростта и Истината – за тях ще дойде друга епоха. Те не са за днешните времена. Сега на учениците им трябва Любов, но не без Светлина, Светлина, но не без Мир, Мир, но не без Радост.

  Като чета тия думи още повече си затвърждавам разбирането за смисъла, предназначението, природата на всяко измерение, описано в „The Law of One“:
  – „the fourth density is the density of Love“; „the fifth is the density of wisdom“; „the sixth is the density of unity, oneness“; социалния комплекс Ра за нашето, трето измерение (third density) мисля че казва (по спомен): „third density is the density of self-consciousness“; за второто (пак по спомен), казва, че е измерение на колективното съзнание, или по-точно на наченките на съзнание..

  Пиша това, защото прочитайки първата от петте части с поместени сеанси/сесии, доста си разширих светогледа. Беше ми много интересно и усещането, идващо от думите на въпросния Ра беше, хм… приятно, спокойно, ненатрапчиво. Думите не са поучителни, а само информиращи и отговарящи само на зададените въпроси.

  Хубави дни ви желая!

 14. Дорина  30.03.2014 г. | 09:11 ч.

  „10. Наясно сте, че силата да промените света е в самите вас и само вие можете да я овладеете. Твърде дълго хората вярваха, че са слаби, затова разчитаха на други да променят околния свят. Ще знаете, че сте напълно пробудени, ако осъзнавате, че разполагате с безгранична сила да променяте света, като просто живеете (вътрешно) промяната, която искате да видите (около себе си). “

  Календара на душата, Р.Щайнер
  30 март – 6 април

  Когато от душевни дълбочини

  обръща се духът към мировото битие

  и красота струи от ширния простор,

  тогава от небесни далнини

  се влива сила за живот в човешките тела

  и, мощно действайки, съединява

  духовна същност и човешко битие.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.