GlaxoSmithKline призна за огромни здравни измами в САЩ

GlaxoSmithKline, една от най-големите фармацевтични корпорации в света, прие да се признае за виновна по обвинения за извършване на криминални престъпления и да плати 3 милиарда долара за уреждане на съдебния спор, свързан с най-голямата здравна измама в историята на САЩ. (Това не е най-голямата здравна измама, тъй като измамата със „задължителните ваксини“ в САЩ и по целия свят е много по-крупна, носи много по-големи печалби на фармафията и осакатява или убива милиони души всяка година – бел. Стопанина) Това съобщи агенция Reuters като се позовава на документи от съда и от прокуратурата.

В съдебното споразумение са включени 1 млрд. долара глоби за престъпленията и 2 млрд. долара обезщетения по граждански искове, свързани с продажбата на продуктите Paxil, Wellbutrin и Avandiа. Зам.-главният прокурор на САЩ, Джеймс Коул, коментира, че споразумението е „безпрецедентно и като сума, и като мащаб“. (Да, защото г-н прокурорът не смята милиардите, които фармафията плаща в специални съдилища, за да компенсира жертвите на ваксините и да ги поощри да си мълчат.)

Като част от сделката GlaxoSmithKline прие засилен правителствен контрол над продажбите й, за да предотврати използването на рушвети или други забранени практики, допълва Reuters. Делото засягаше обвинения в пропускане да се съобщи на клиентите информация за безопасността на някои от най-популярните продукти на компанията. (А, не – да си имаме уважение. Става дума, че фарма-картелът е пропуснал да съобщи на клиентите си информация за ОПАСНОСТИТЕ от стоката, а не за нейната безопасност.)

Източник с продължение: Дневник

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "GlaxoSmithKline призна за огромни здравни измами в САЩ"

 1. xxTTcc  03.07.2012 г. | 17:24 ч.

  Много обичам да чета листовките на лекарствата. Момичето на едни приятели имаше проблем, вечер се напикаваше. И препоръчаното от доктора лекарство, освен че трябваше да „излекува“ проблема, списъка с възможните странични ефекти беше от порядъка на: Главоболие, депресия, стомашни болки и най-вече ме впечатли – склонност към самоубийство. М-м-м как да не си вземеш.

 2. len  03.07.2012 г. | 19:29 ч.

  И аз обичам да чета листовките. Преди години дъщеря ми ми купи Табекс, да съм опитала да откажа цигарите. Като прочетох страничните ефекти – казах, не, мерси, предпочитам да пуша, а ако реша да ги отказвам няма да е по този начин. Друг случай – изписва някаква докторка рецепта на малката ми дъщеря за лечение на HPV (папиломния вирус, да не говорим, че след преглед при кадърни доктори се оказа, че въобще не се откри никакъв папилома вирус), момичето се паникьосва и хуква да купува лекарството. Оказа се, че лекарството е за външна употреба, а докторката го е изписала за вътрешна! Пък като се разрових из нета, открих, че е толкова вредно, нямам думи! Настръхна ми косата. И се замислих, че има толкова хора, безхаберно вярващи на съвременната химическа медицина, че абсолютно без съмнение приемат всичко, което са им изписали. И после се чудят откъде им е дошло някакво по-сериозно заболяване.

 3. xxTTcc  03.07.2012 г. | 19:36 ч.

  Аз не съм сигурен, дали и те си занят всичките, странични ефекти на продуктите им. Според мен на вяка листовка, абзацът с въпросните ефекти, трябва да завършва с и т.н…

 4. Лили  04.07.2012 г. | 21:52 ч.

  Не чета листовките на лекарствата, просто, защото не съм приемала нищо от около 15 години, тоест, откакто боледувах последно от гнойна ангина на 11 годишна възраст. Но и да ги прочета, файда няма, все едни и същи глупости пишат, за да излязат после чисти и неопетнени фармацевтичните компании.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.