Бил и Мелинда Гейтс финансират злокобни гривни за деца и възрастни

Натрапването на ваксини по света явно не е единствената цел на скандалната фондация с името на Бил и Мелинда Гейтс. Според различни доклади, фондацията финансира и разработката на гривни с мониторно устройство. Гривните са предназначени за хора и ще измерват емоционалните и физическите реакции спрямо различни дразнители. По данни на „Вашингтон пост“, фондацията вече тихомълком е похарчила повече от един милион долара за проучвания върху тези биометрични гривни, които потенциално биха могли завинаги да променят както начините на учене, така и методите за преподаване.

Фондацията е превела над половин милион долара към университета в Клемсън, Южна Каролина, и още шестотин хиляди за Националния център за времето и познанието (National Centre on Time and Learning), организация, посветена на подобряване на ученическите умения и достижения. И двата парични превода са за финансирането на проучвания относно ефективността на гривните, които са с вграден индикатор за кожно-галваничната реакция на ръката. Това се прави с цел да се отчита физиологичната реакция на учениците при изучаването на определени учебни материали.

Идеята е, че когато един ученик получи, да речем, информация за промяна в учебния план от своя учител, гривната ще отчете промяната в електрическата кондуктивност на кожата му и данните от тази промяна ще се използват като показател за това, доколко добре ученикът е способен да обработи информацията. Гривната би могла и да засича различни когнитивни реакции в мозъка на ученика, с помощта на които да се разтълкува дали преподавателският стил на даден учител е подходящ и кой е предпочитаният метод на преподаване.

По-нататъшно обезчовечаване на американското образование

Ако погледнем нещата повърхностно, това концептуално устройство би могло да ни се стори полезно за подобряването на образованието. Какво пък толкова лошо може да се случи, ако наблюдаваме емоционалните и когнитивни реакции на учениците към външните стимули, за да усъвършенстваме методите на обучение?

От друга гледна точка, проследявайки реакциите на учениците по този начин, ще направим още една крачка към дехуманизацията (обезчовечаването) на метода на обучение. Стандартизираните тестове, оценките по цифрова скала, както и разните други образователни форми, базирани на външен резултат, вече достатъчно подкопаха основите на човешкия (личностния) елемент, който някога беше присъщ на американската образователна система.

Друга последица от въвеждането на подобни гривни в образователната система е, че те биха продължили тенденцията да се дава на учениците това, което искат, а не онова, от което имат нужда. Използвайки емоционалната реакция към дадени учебни материали, като мярка за качеството на свършената от даден преподавател работа, е един погрешен подход, който ще доведе до пропъждането на редица учители с богат и съществен преподавателски опит.

Реалната цел зад гривните

Когато за първи път се надигна полемиката около разработваните гривни, и особено около финансирането от фондацията на Гейтс, поддръжниците на споменатата технология отрекоха предполагаемото им отрицателно влияние върху учебната среда. Дебора Веней Робинсън, старши координатор на връзките с обществеността към фондация Гейтс, беше цитирана в неотдавнашна статия в сп. „Форбс“ (Forbes), че въпросните гривни няма да се използват, за да се извършва оценка на преподавателската дейност, противно на твърденията на опонентите на разработката.

Но ако не са предназначени за оценка на учителската дейност, тогава за какво са предназначени? Това е един основателен въпрос, който в момента си задават много хора, заети с образователна дейност, а и с проучвания в областта на образователната дейност. Предполага се,  че фондацията на Гейтс се води от някакви свои си намерения, които не са пълно достояние на общественоста.

Даян Равич, специалист по въпросите на образованието и професор изследовател в същата област към Нюйоркския университет (New York University), също е скептично настроена към намеренията на фондацията. Тя пита:

„Защо са им притрябвали гривни с безжични сензори, които да отчитат физиологичните реакции на деца и учители? Каква е целта на това изследване? Не разбирам за какво служат тези устройства. Наистина не разбирам.“

Като имаме предвид другите декларирани намерения и действия на фондация Гейтс, можем смело да предположим, че подобни гривни някои хубав ден могат да се използват, за да се отсяват например ученици и учители, които не са съгласни с ваксинационната политика, или пък тези, които се противопоставят на лицемерните измами от типа на онези за глобалното затопляне и климатичните промени. Чрез наблюдение на преподаваното от учителя и следене на реакцията на ученика към него Големият брат придобива теоретичната възможност да чете мислите на хората в реално време, със съответните произтичащи от това неприятни последици.

Колко дълго ни остава до деня, когато училищата ще започнат да изискват поставянето на подобни гривни, за да се осъществи връзката на ученика с училищната система, което би дало възможност на властите да наблюдават и да контролират човешката мисъл? Дали гривните някога няма да се модифицират така, че да раздават леки електрически шокове на учениците, които излязат извън „нормата на поведение“ или се отклонят от информацията, в която ги обучават? Пред нас се очертава един действително прекрасен нов свят, а фондация Гейтс прокарва пътя към него.

Автор: Итън А. Хъф @ Natural News

Превод: Гергана Мълчанова

Споделете публикацията

Google1

За Гергана Мълчанова

geri@otizvora.com | Преводач на свободна практика за „От Извора“. „Истината е предпоследната духовна вълна, с която се влиза в Свободата.“

Всички публикации

9 коментара за "Бил и Мелинда Гейтс финансират злокобни гривни за деца и възрастни"

 1. Stella  20.06.2012 г. | 00:26 ч.

  Мисля,че е поредна стъпка към заплануваното заробване!!!!Не трябва да се допускат никакви гривни,чипове и т.н. системи за контрол и въздействие „УЖ“ под формата на някакво ново добро!

 2. Goodman  20.06.2012 г. | 01:15 ч.

  Тези гривни въобще не е нужно да бъдат „гривни“. Може да имат всякаква форма. Колкото по-компактно, прозрачно, невзрачно – толкова по-добре. Може да бъде едно малко парченце, което работи с биометрични данни. На ръката или на челото, за да не може никой да купува, нито да продава без тоя „печат“!

 3. len  20.06.2012 г. | 01:55 ч.

  Даа, another brick in the wall…Някъде бях чела, дали не Бердяев, че всъщност тъй наречените Тъмни векове или Средновековието въобще не са били толкова „тъмни“, а просто пишещите историята манипулатори са им лепнали този етикет, за да не се знае истината. Но все пак, ако решим да използваме наложилото се фигуративно значение, то сегашните времена са пар екселанс „средновековни“, а думата „тъмни“ е твърде слаба…

 4. Захария  20.06.2012 г. | 02:50 ч.

  Със сигурност отдавна се работи върху някакво устройство (ако не е и измислено вече), което да може постоянно да ни наблюдава чувствата и емоциите, па ако може и мислите да ни чете – цена няма да има! Чудно ми е само какво ще измислят, за да ни накарат да го носим въпросното устройство, по възможност постоянно… 🙄

  Но като гледам как са го подкарали с учениците и въпросните гривни, нищо чудно да се стигне до там още с раждането на бебето да му слагат гривната, или чипа, или печата, или каквото и да е там и по този начин даже избор няма да има човек. Е, естествено преди това трябва да се поработи в посока на това да се ограничат правата на родителите върху децата им, могат например да се обявят родителите за неблагонадеждни, защото примерно са отказали ваксинират децата си… То действително се работи и в тази посока… Абе все ще намерят какво да измислят… Права е len, това е поредната тухла в стената на затвора, строящ се около нас… 🙁

  Но знаете ли, тези гривни ми приличат по принципа им на действие на детектори на лъжата. Гледах преди време в един филм (сега не мога да се сетя кой беше) и там един човек се самотренираше да се контролира и после, когато го заведоха да го разпитват с детектор на лъжата, той успя, чрез самоконтрол, да излъже детектора. Не знам дали масовото „слагане на гривни“ ще стане факт във този наш живот, аз не вярвам (или по-скоро не искам) да е толкова скоро, но когато и да стане ми се иска да вярвам, че повечето хора тогава ще са достатъчно напреднали духовно и действително ще могат да контролират и емоциите си, и дори физическите си тела, и, също както онзи човек на филма, все ще успеят да измислят някакъв начин да се освободят от зоркото око на Големия брат и да спасят и децата си, и ближните си…

 5. Navi  20.06.2012 г. | 09:21 ч.

  Тъй, като се оказва, че ДНК представлява една усукана намотка и всъщност си е био приемо-предавателно устройство, а съвременната електроника вече работи с нано частици не сме далеч от времето (а може би вече сме), когато ще се създават дистанционно управлявани нано устройства, които ще манипулират тялото ни и ДНК-то ни.

 6. B-93  20.06.2012 г. | 12:09 ч.

  Имаше подобни тенденции очертани в „1984“ на Джордж Оруел, където светът (май аз си внушавам, не знам….) удивително напомняше на днешния. Дали всъщност той не е предугаждал какво ще бъде след 50 години? (Книгата е писана през 1948, за пръв път излиза от печат през 1949 в Лондон)
  Та, мисълта ми е, че ТРЯБВА ДА СЕ СТЕГНЕМ! Само с плюене из форумите за конспирация нищо няма да направим! Все едно да бием танка с бъзови пръчки, вместо да вземем миномета, особено като виждаме, че се кани да ни смачка.
  Така че ви препоръчвам от сърце „1984“ на Джордж Оруел – там нашата действителност е описана прекрасно с технологиите и научните визии в края на 40-те години на 20-ти век.
  Също така да не забравяме, че тук има големи интереси – златния щит под планините доста парички може да докара на Америка. А това, че тука камък на камък няма да остане от земетресения, майната му… Ние сме една сволоч, която не заслужава да живее на тази земя, ние не сме в половината милиард отбрани богоизбрани Свръхчовеци (ей, Ницше, нещастниче, с тебе после ще се разправям, тъй да знаеш – да си опичаш акъла, че не отговарям!!!)… Да, нека живее Америка и нека до века пребъдат илюминатите – те си знаят защо!

 7. timeruler0  20.06.2012 г. | 12:51 ч.

  Прекрасно е че се намират хора които така смело да показват скритите намерения на „Чичо Бил“. Вчера бе публикувана из интернат, /или поне аз я видях вчера/ новината че е разработен нов-свръх компютър които е двойно по-силен и от най-мощния към момента.

  Според мен, не е далеч времето когато трябва да решим желаем ли да се превърнем в човечество от киборги напълнени с електронно подобряващи функциите устройства или да живеем според природата ни.

  Аз съм едва на 23 години а когато разправям на малкия ми 6 годишен брат че когато аз бях малък е нямало интернет, кабелна, GSM, лаптопи, MP3-ки и падове, той не може да си представи как сме живели. Че то до преди 15 години на пръсти се брояха хората с повече от един телевизор, микровълновата беше лукс. Сега ако видим някъде стар телевизор с кинескоп или телефон чийто дисплей не е цветен мислим че идва от музей, ала не. Та той е дава на 15тина години.

  Технологията иззема живота ни, с все по-бързо темпо, лека по-лека ни трови със своите радио и микро вълни. Пълни телата ни със стрес и именно заради това рака съвсем скоро ще достигне първо място като причина за смъртност сред хората.

  Детските ми години бяха най-щастливите от живота ми. Без интернет, без телевизии, без каквато и да е било hi-thec технология. Която е напълно излишна.

  За бога човечеството стигна до луната през 69година! Тогава всичко е работило на „лампова технология“, Никой не е и мечтал за компютър…

  А относно ваксините, нямам нито една ваксина. И съм жив и здрав и почти не боледувам. Брат ми който има всички ваксини страда от ДЦП. Това е повече от показателно колко полезни са те.

  Онзи горе си знае работата, и ние не трябва да му се мешаме. Било то с ваксини или други подобни. Българите имаме поне в „Шопско“ много хубава поговорка. „На който му е писано да се удави няма да се обеси.“ За това цялото това презастраховане е напълно ненужно.

  Наум А. Асенов

 8. Светльо  20.06.2012 г. | 13:12 ч.

  Още извращения за придобиване на робска психика от „господарите“. Маротонки с окови😯

 9. S  20.06.2012 г. | 13:25 ч.

  В момента се води тиха война между Майкрософт и Гугъл за това кой ще завладее училищните среди, освен че се води все още борба за академичните среди. В училищните системи Майкрософт е с едни гърди напред като пуска цялостни безплатни системи за мениджмънт (управление) и „социалност“, поддръжката на които струва реално големи суми.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.