Фамилиите Ротшилд и Рокфелер в единно управление на активи

Две от най-знаковите фамилии в световния финансовия се споразумяха за стратегическо партньорство в бизнеса — банковата династия Ротшилд става собственик на дял от бизнеса на Рокфелер, свързан с управление на активи, съобщиха световните агенции.

Листваната на лондонската борса RIT Capital Partners на Ротшилд обяви, че купува 37% от групата за управление на активи на Рокфелер. До сега този дял беше собственост на поделението за частно банкиране на френската група Societe Generale. Стойността на сделката не бе обявена. Очаква се споразумението да бъде финализирано до края на септември.

Бизнес патриарсите

Трансатлантическата сделка ще обедини дейността на патриарсите на двете фамилии — 96-годишния Дейвид Рокфелер и 76-годишния Джейкъб Ротшилд, коментира Financial Times. Още в Капитал »

* * *

Бърз коментар: Оригиналното заглавие е Фамилиите Ротшилд и Рокфелер ще си партнират в бизнеса. Не съм съгласен. Ротшилд и Рокфелер ОТДАВНА си партнират в бизнеса, а и не само в бизнеса…

Новината е важна дотолкова, доколкото това е началото на финалното окрупняване, преди накрая да остане само един стол — един трон за централизираното управление на активи. И на този стол няма да седи ни Ротшилд, ни Рокфелер, а въплътеният Ариман. Да, той вече трябва да е тук

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

15 коментара за "Фамилиите Ротшилд и Рокфелер в единно управление на активи"

 1. Дорина/Лилия/  30.05.2012 г. | 17:47 ч.

  Той /Ариман/ отдавна е тук, тъй мисля аз… и всичко случващо се не само в БГ, но и по света, е последствие от факта, че Той е вече тук, а не предусещане, че може би е вече тук… Мисля даже, че развръзката е факт ден след ден… Но не е страшно! Стига човек/нациите, човечеството/ да има/т силата на Христос да застане/нат лице в лице с него. Скоро една възрастна антропософка-холандка на една Конференция каза – „Нужно е да се изправим лице в лице с него!“/с една дума – не да бягаме от него, не да се крием от него, не да го отричаме…/
  Отричането, страхът, гневът не ще му помогнат, напротив ще го подхранят и направят още по-действен /всъщност Той се нуждае от помощ, да се справи сам със себе си, защото е закономерна част на човечеството, каквато сме и ние…/
  Поздрави!

 2. Емо  30.05.2012 г. | 17:57 ч.

  Странно ли ще прозвучи ако кажа, че бих се зарадвал твърде много ако вече е тук? 🙂
  Защо ще попитат някои, ще се радвам на нещо такова?! Елементарно – ако е тук, то краят на театъра наближава, постановката е с доста слаба актьорска игра и ако ще свършва, това мен ме радва 🙂

 3. каппи  30.05.2012 г. | 23:15 ч.

  Смел си, Емо! Но пък Ариман е грозен…дори в костюм и изглеждащ като Кен без Барби (така си го представям в скоро време) пак грозотата му ще трябва да прозира!….. Аз съм си сложил в стаята илюстрацията на главата му от гипс, изработена от Щайнер. Да свиквам…….

 4. Дорина/Лилия/  31.05.2012 г. | 13:46 ч.

  Смелчаги!
  Зависи, Емо, дали театралната постановка е трагедия, комедия или сатира! Защото обикновено в края е КУЛМИНАЦИЯТА, нали?! Тя постановката изглежда слаба, защото вече е брилянтно прозрачна, оттам идва привидната й слабост./можем да придвидим със стъпка напред/. Но нека сме наясно – актьорите също са наясно, че са прозрачни в играта си и това би довело до още по-голямо ожесточение…, на всички нива.
  Така че, самообладанието в такъв момент е много важно, както и здравословното фино чувство за хумор… ,иначе аз КАППИ никога не бих си сложила Ариман в стаята :smile:…, щото ако се гледаме често в очите може и да се харесаме, и да се познаем…, толкова маски има върху човешките ни лица…, за съжаление… 🙂
  Поздрави!

 5. Hristo  31.05.2012 г. | 18:35 ч.

  Здравейте, и според мен той отдавна е въплътен. И съдя за това не от някакви разсъждения, но понеже още преди няколко години ми се присъни кой ще е антихриста. До сега не съм писал тук кого видях, тъй като не искам да подлъгвам никого ако не съм прав. Но сега мисля да споделя. Всъщност видях някого който никога не съм очаквал да видя.
  Още в началото на съня знаех че сега ще ми се покаже кой е въплътения Ариман.Беше в някакъв коридор(може би на белия дом) и аз бях все едно скрит зад стената и гледах, но те не ме виждаха. Много хора минаха но не межех да видя кои са. Единственият който се спря и постоя, който видях добре беше Джордж Буш младши. Правеше особени движения с очите,като влечуго, не знам защо.
  И така, доста пъти съм имал сънища, в които виждам образно какво ще се случи в близките дни, или пък други, в които идват определени хора и ми казват за по далечно бъдеще. Разбира се най-често имам просто „нормални“ сънища. Но тъй като не зная този сън какъв беше, не мога нищо да твърдя, просто го споделям.

 6. Мислещ  31.05.2012 г. | 19:37 ч.

  Ице, много са му годинките (66) за да е въплътеният Ариман.

 7. Панчо  01.06.2012 г. | 09:02 ч.

  Тази антропософска склонност към персонификация никога не съм я разбирал.Не може ли вместо Ариман да се каже „материализъм“, а вместо Луцифер – „софизъм“ или „квазидуховност“?
  Подсказка: Луци ще дойде на власт именно като антитеза на Ариман. С други думи това означава, че след периода на материализъм човечеството ще се обърне отново към религиозните практики (нематериализъм), за да търси душевен мир. И естествено ще попадне в много заблуждения, присъщи на преминаването от една крайна в друга. После идва средния път (Христос, Буда).
  Ама трябва ли непременно да се персонифицира?

 8. Goodman  01.06.2012 г. | 13:43 ч.

  Панчо
  Ама трябва ли непременно да се персонифицира?

  Трябва!

  Защото е неизбежно, а нашата работа е да превръщаме злото в добро. Иначе още хиляди прераждания ще се луташ в „материализми“ и „софизми“, докато останалите учат и прилагат наученото.

 9. Dani  01.06.2012 г. | 14:39 ч.

  Трябва!

  Защото е неизбежно, а нашата работа е да превръщаме злото в добро. Иначе още хиляди прераждания ще се луташ в „материализми“ и „софизми“, докато останалите учат и прилагат наученото.

  Goodman, мнооого точно казано. 🙂

 10. Панчо  01.06.2012 г. | 22:09 ч.

  Goodman, ето виждаш ли колко щекотлива е темата за вярата и т.н. „духовно“. Това е гледната точка на Щайнер, други духовни лидери и теолози ще имат други гледни точки. И кой е прав?

 11. Goodman  01.06.2012 г. | 22:34 ч.

  Панчо
  И кой е прав?

  Как кой?!!
  Христос е прав 🙂

 12. Панчо  01.06.2012 г. | 22:44 ч.

  Така, така, то се знае. 🙂
  Ето ти още една версия за състоянието на нещата. Надявам се да ти е интересно. 😉

  http://alchemicaltechnologies.blogspot.com/?zx=52947abd47ad1bd2

  П.П. Стопанино, да имаш нещо общо с Алхимика? 🙂

 13. Стопанина  01.06.2012 г. | 22:52 ч.

  П.П. Стопанино, да имаш нещо общо с Алхимика? 🙂

  Не го познавам.

 14. Панчо  01.06.2012 г. | 23:13 ч.

  Добре. 🙂

  Малко съм недогледал линка ,за което се извинявам. Ето тази статия имах предвид:

  http://alchemicaltechnologies.blogspot.com/2012_04_01_archive.html

 15. Веселин  03.06.2012 г. | 15:10 ч.

  Това видео внася още повече светлина за делата и целите на банките.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.