Откриват аутизъм при все повече деца

С партньорството на болница „Токуда“ е проведено обучение на 525 учители в детските градини и ясли в София за разпознаване на ранните симптоми на аутизма и оказване на подкрепа на децата и техните семейства.

Калоян Дамянов от учителската асоциация съобщи, че са обучени 1300 учители, които работят в 1100 училища за обучение на деца с аутизъм и подчерта важността на това обществото да е информирано.

Едно от затрудненията, които срещат специалистите идва от това, че в образователните училища не е достатъчна информираността за аутизма, включително сред преподавателите, изтъкнаха експерти.

Продължава »

* * *

Бърз коментар: Специалисти?! Експерти?! Или просто празноглави дърдорковци, които се правят, че знаят повече, докато около тях вони на потресно невежество?

Обществото трябвало да е информирано, но никъде в пълния текст на статията не е уточнено, че сред водещите причини за възникването на аутизма са тежките метали във ваксините. Това едва ли се казва и в проведеното обучение за учители.

Значи, ще обучаваме учители и ще правим училища за болни от аутизъм, но няма да разгледаме отношението си към ваксините и най-вече тяхното качество и съдържание. Значи, няма проблем, че си има конкретна причина за бума на аутизма, която може да се ограничи или направо да се изкорени. Важното е да приемаме аутизма като „нормална“ част от пейзажа и да „информираме“ учителите за… симптомите, а не за жилото, което ги причинява.

Благодаря, драги експерти и специалисти, за тази „подкрепа на децата“ и на този подход за „информиране на обществото“.

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

28 коментара за "Откриват аутизъм при все повече деца"

 1. Крис  22.05.2012 г. | 23:06 ч.

  Ваксините категорично увреждат децата ни – и не само чрез тежките метали в тях, но и с цялостното манипулиране на имунната система която се деформира още в ранна възраст и не може да отговаря адекватно на външни и вътрешни дразнители.
  Има изход – и той се нарича хомеопатия. Тя чувствително може да намали вредните ефекти от имунизациите, тъй като засега няма как да бъдат спрени.

 2. Балинов  23.05.2012 г. | 09:08 ч.

  Крис , можеш ли да представиш изследвания ( или поне инфо , но не от квартален хомеопат) , които доказват ,че хомеопатията вади или „неутрализира“ тежките метали от организма . И ако да – какъв процент от тях неутрализира ..
  благодаря.

 3. Хан Крум  23.05.2012 г. | 13:11 ч.

  Не искам да влизам в полемики по темата, но е добре да се проверят научно доказаните факти http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1469-7610.2005.01425.x/abstract;jsessionid=F0318003789B6CBE08663F0E8DAA6CEE.d01t04?systemMessage=Wiley+Online+Library+will+be+disrupted+on+26+May+from+10:00-12:00+BST+%2805:00-07:00+EDT%29+for+essential+maintenance

 4. S  23.05.2012 г. | 13:27 ч.

  „Надигащата се вълна от Аутизъм“ (на анлгийски)
  http://www.naturalnews.com/035949_autism_vaccines_epidemic.html

 5. Стопанина  23.05.2012 г. | 13:32 ч.

  научно доказаните факти

  🙄

  http://www.otizvora.com/2011/11/3357/

 6. Емо  23.05.2012 г. | 13:34 ч.

  Като фактът, че никъде не съществува титла „хан“ при българите? Нито в паметници, нито в древни документи?

  А там в линка на заключението пише за ефекта от спиране на 1 ваксина и покачването на дадено заболяване, от което се прави извода, чЗдравей спящи – не само в тази ваксина има тежки метали, които причиняват аутизъм…

 7. Емо  23.05.2012 г. | 13:36 ч.

  Постнах коментара без да искам, тъкмо мислех да го трия, защото май няма смисъл, поне да го бях донаписал.

 8. S  23.05.2012 г. | 13:52 ч.

  от абстракта:
  Методи:
  …тествани са деца на 7г. от град Йокохама (300000 души) в периода 1988 – 1996, като ваксинираните са от периода 1988 – 1992, а след това са неваксинирани.
  Резултати:
  Има голямо увеличение във втория период… И в двата периода става въпрос за 10-40 случая от ~3500 деца, на базата на които градят великия „пейпър“.

  Като постваш нещо не е зле да го четеш поне…

  Освен това изследване в тази изолирана територия, случайно или не след 1992 навлизат компютърните игри и редица други фактори.

  Все пак статията е и добър пример за „правилни научни резултати“. Показва как като се набират всякакви статистики от правителството могат да се намерят изолирани райони, при които търсеният пример е с други бройки. Писането на „правилна“ статия е лесно в днешно време. Първо решаваш какви резултати търсиш, както в гугъл. После компютъра търси дали случайно тези резултати не са реалност някъде, дори да е в някакво село, за кратък период от време, и в определена възрастова група. След това просто се намират псевдоучените да напишат статията, която се приема разбира се и дори добива популярност в медиите (случайно уж).

 9. Стопанина  23.05.2012 г. | 14:31 ч.

  Каква наука, какви факти, какво нещо… Аримановите духове са във вихъра си. Хазяите им – също.

 10. S  23.05.2012 г. | 16:06 ч.

  Пореден случай на стъкмяване на статистика. Заради евентуален 0.1% нанасят вреда на поне 0.7%. Като никой там не споменава дали във времевият интервал между изкуственото и естественото раждане, изкуствено родените настигат или може би дори изпреварват по смъртност естествено родените?!
  И за да се види това се изисква елементарна представа от статистика. Никак не е случайно, че новини като тази пробиват в „научните среди“ и от там в масовите медии.

 11. Крис  23.05.2012 г. | 21:09 ч.

  Хомеопатията не само вади тежките метали от организма, но може да върши и още по- големи „чудеса“. Слагам чудеса в кавички, защото така изглежда на външния наблюдател, но хомеопатията е наука и работи по свои закони.
  Прави сте, обаче, да изказвате някакво съмнение, защото хомеопатията няма как да бъде „доказана“ – освен чрез излекуването на пациента.
  Има мноооооого спорове относно хомеопатията в научните среди.
  Повечето мислят, че е плацебо. Но факт е, че тя работи и при животни , а също и при много малки деца, при които няма как да има плацебо -действие, тоест самовнушение.
  Съвсем друг е въпросът, че в световен мащаб все още не се знае как ТОЧНО действа хомеопатията. Но факт е ,че има много излекувани. Както е факт и че има доста пострадали от неправилно лечение.
  Който даде научно обяснение на хомеопатията вероятно ще получи Нобелова награда. Защото далеч не всичко е обяснено от д-р Ханеман в далечната 1810 година.
  Надявам се да е българин!

 12. Балинов  24.05.2012 г. | 08:11 ч.

  Крис , ти отговаряш подобно на политик – не конкретно на въпроса , но достатъчно подробно и убедително по главната тема 🙂
  „Изследвания “ и „наблюдения“ не означава „доказване“ на методиката .. Фактите могат да си бъдат факти , макар и необяснени.. 🙂
  Аз се надявах да имаш конкретни данни ,може да са от квартална лаборатория , но все пак някой да е изследвал ТОЧНО ТОВА – извеждането на тежките метали чрез хомеопатия но ти явно нямаш такава информация.
  Според мен излекуването на тежка болест с помощта на хомеопатията не е по-голямо чудо от изваждането на тежки метали и други отрови от организма, тоест „изваждането “ е много по-трудно.

 13. Крис  24.05.2012 г. | 22:34 ч.

  Хомеопатията обхваща цялата медицина.
  Можеш ли изобщо да си представиш колко огромна е тя?!
  За да ти го докажа черно на бяло – то трябва да съм имала точно такъв конкретен случай, да съм го изследвала лабораторно преди и след лечението – за да е факт.
  Не съм имала точно такъв случай, пък и не зная за какъв точно тежък метал става дума.
  Но на въпроса отговарям принципно – защото зная, че може.
  Така както от осем години се лекувам себе си и цялото ми семейство – единствено и само с хомеопатия.
  Е, още не сме умрели, но предстои..
  Ти дори не знаеш как точно работи хомеопатията – но, виждаш ли, смяташ, че не е толкова трудно да излекуваш тежка болест с хомеопатия, но виж – да извадиш тежък метал е много трудно.
  Трудно е изобщо да лекуваш някого с хомеопатия, независимо какво, защото както вече писах, недоволните от хомеопатията са доста много, така както и излекуваните с нея.

 14. Крис  25.05.2012 г. | 00:30 ч.

  Струва ми се, дано да греша, че имате близък с аутизъм, за което има известна роля и живака, но далеч не само той. Ако се изхвърли само живак от организма, лечението няма да е достатъчно. Трябва да се стигне до общата причина, а това не е лесно за анализиране. Все пак, има случаи на излекуване, пълно излекуване на аутизъм с хомеопатия- – напиши последните две думи в нета и прочети от първа ръка.
  Успех!

 15. Александър  26.05.2012 г. | 01:31 ч.

  нали живакът никога не напуска тялото 🙄

 16. Крис  26.05.2012 г. | 14:47 ч.

  Всички сме били ваксинирани като деца, всички сме приели тези отрови, но нали не всички сме станали аутисти?
  Значи има и друга причина, която е конкретна за дадения индивид. И точно този комплекс от причини трябва да се открие, за да може да се излекува чрез хомеопатия. Не твърдя, че аз мога да го направя, защото нямам необходимия конкретен опит. Но е описано, има подробно разгледани такива случаи извън България.
  Всички тежки метали могат да се изхвърлят от тялото, включително и живака, но преди всичко чрез хомеопатия. Само алопатията, другата медицина, смята че е невъзможно, просто защото тя наистина не може да направи това с нейните методи.

 17. Емо  27.05.2012 г. | 15:01 ч.

  Крис
  Мисля, че до някъде си отговори сам 🙂 Или поне аз виждам моят личен отговор и в твоя пост.

  Да, всички сме ваксинирани, но само някои го развиват (е, аз съм изпуснал няколко ваксини благодарение на майка ми). Защо?
  Черните алхимици не искат популация 100% болна от аутизъм. Те искат едно мозъчно увредено население, но само до една тънка, едва-едва забележима граница. Колко да се прекъснат чрез тежките метали духовните пориви на човека и той да закопае изцяло в материята. А случаите на аутизъм, внезапна смърт и други наречени с евфемизма „странични ефекти“ – са при хора извън „средно-статистическият стандарт“, защото смятам, че тяхната мишена са именно мнозинството.

 18. Посетител от Конференцията  28.05.2012 г. | 16:11 ч.

  На Конференцията бе зададен въпросът за причината за възникването на аутизма и бе отговорено, че вероятно са тежките метали.Все още никой не знаел точно причината.

 19. Лилия  28.05.2012 г. | 17:27 ч.

  Оф…, ако знаете колко много ни липсва в България антропософската медицина и антропософската „лекарствена“ терапия! Няма интерес, няма хора, които да пожелаят едно истинско обучение тук, а навън да се учи е доста скъпо. Това се отнася и за антропософската психология и психотерапия… Ама, дано някога се случи това в БГ!

 20. Лилия  28.05.2012 г. | 18:57 ч.

  Ще се опитам да ви предам антропософската гледна точка от лектор, който е антропософски лекар /небългарин, разбира се!/ по отношение на Аутизма:

  Аутизъм по Кенер
  Аутизмът е едно съвсем младо, ново заболяване, появява се едва след II-та Световна Война. Дължи се на това, че човекът не може истински да се инкарнира. Физическото тяло /Фт/ не е достатъчно добре образувано. В утробата на майката ембриона е едно от Фт, Етерно тяло /Ет/, Астрално тяло /Ат/ и Аз и когато детето се ражда от плацентата Ет, Ат и Аза влизат във физическото тяло, но при Аутизма това не се случва докрай. Азът остава заловен в прехода между Небето и Земята. Ет и Ат са групирани около Аза и физическото тяло остава като марионетка на конци, която се води отгоре. При Аспергер не е така, те имат достатъчно добро Фт и Азът е добре инкарниран. Но при Аутизма по Кенер Азът е захванат между Небето и Земята, където обитават много демони и човекът с Аутизъм е непрекъснато подложен на този ужас /на Бездната/. Но този човек не може да установи това, защото не е в тялото си, за да може да се отдели и наблюдава това обективно. Действително някои от аутистите говорят със същества от тази духовна област, в която е уловен Аза им. Други не могат да общуват и се намират в пълен ужас и всичко, което им се налага да правят /техните малки ритуали/ е своего рода „магия“, чрез която те се справят, управляват своя ужас, защитават се. Те са изключително напрегнати и с тези „магии” намаляват своето напрежение. Детето не може да развие нито своето Фт, нито своето Ет, много е трудно. Но децата-аутисти знаят много, независимо дали могат да го изразят, движат се свободно в полето от знания и мисли на хората. На всичките техни странни неща, които те правят, за да се освободят от вътрешното си напрежение, ние не трябва да обръщаме внимание /това не трябва да ни безпокои. Нужно е да им помагаме максимално да се освободят от своя плен или да го понасят по-леко. Най-важното е Азът да намери път към тялото на детето. Този път е пътят на Слънцето, този път, по който Христос е стигнал до Земята. И ако си изясним добре този път, направим го ясен, ще окажем невероятно голяма помощ на всички аутисти. Ние трябва да пазим Аза на нашето дете-аутист. Да си представим, че то е заобиколено от демони, ние като куче-пазач трябва да го браним от тях. По този начин ние много силно се свързваме с това Азово същество. Много е важно това дете да усеща, че не е само. Важно е вътрешно да сме с това дете, да мислим за защитата на Аза му. За да помогнем на неговата инкарнация е необходимо да изградим голяма вътрешна смелост. И не е необходимо толкова да искаме нещо от тях и стимулираме за различни неща, колкото просто да ги пазим.

  Аутизъм по Аспергер
  Не добра инкарнация, но не се намират в Бездната и тяхното напрежение е по-малко. Но също се нуждае от огромна сила за вътрешна стабилизация, поради което почти нищо не му остава за външно общуване. Добре е през първите 7 г. тези деца да скачат и подскачат. Те са много талантливи и интелигентни, нужно им е стимулиране в движението /жонглиране, различни циркови умения, като ходене по въже, салто, скачане на батут/.
  Кое е специфичното при аутистите? Не че Азът не иска да се инкарнира, а просто не успява, бива захванат, уловен.
  Защо се увеличават тези случаи? Говори се дори за епидемия.
  Когато детето се инкарнира и Фт не е достатъчно добро и то се ваксинира, духовно-физическото тяло /фантомно тяло/, което е невероятно красиво и свети по невероятно прекрасен начин, след ваксината угасва, опепелява се.“

 21. Радослав Йорданов  28.05.2012 г. | 19:47 ч.

  @ Лилия

  Може ли да споделиш името на този доктор и да насочиш към някакви негови трудове, ако има такива.? Звучи много интересено!

 22. Лилия  28.05.2012 г. | 20:20 ч.

  В България премина обучение по Антропософска лечебна педагогика и социална терапия за хора, работещи в образователната, социалната и здравната сфера./2008-2010 год./. Тя се казва д-р Франциска Келер и е от Швейцария /разбира се, откъде другаде да е!/. Педиатър като основна специалност. През април беше отново тук за конкретна работа с деца със специални нужди. За всички нас отвори един нов поглед към света на децата със СОП /а и изобщо към човешките същества/. Честно казано не съм се интересувала дали има нейни книги, статии, изследвания… Не може да няма!
  Искам да ви споделя, че и в областта на Психиатрията антропософският поглед също е меко казано „интересен“… Това беше също един впечатляващ антропософски лекар-психиатър д-р Хартвиг Фолбер.
  Аз си имам и един друг любимец, който беше извън обучението и е изключително задълбочен антропософски лекар д-р Инго Юнге/Германия/, бил е лектор преди години в София и Стара Загора /задълбочен познавател на Астрологията/…Също Рон Дунселман/Холандия/ – с много богат опит в социално-терапевтични общности за работа с наркоманно-зависими хора…

 23. Savana Blue  28.05.2012 г. | 20:24 ч.

  Крайно време беше да се докоснем до съвременното познание на антропософската медицина, психология и психиатрия. Мисля, че тук е изворът на истинската терапия. За съжаление, ортодоксалната медицина е хвърлила було на непрогледен мрак. Дано за в бъдеще тази сфера на антропософското познание да изплува от мрака. И така ще бъде!

 24. Радослав Йорданов  28.05.2012 г. | 20:28 ч.

  @ Лилия
  Много ти благодаря! Изключително полезна информация!

 25. Gergana  28.05.2012 г. | 22:19 ч.

  Търпение и любов? И познание. Това е задача на всеки към всеки.
  Благодаря за подкрепящата информация, Лилия.

 26. Лилия  28.05.2012 г. | 23:16 ч.

  От близо 1 час непрекъснато ми изчезва нета… и тъкмо написах отговор, загубих го, после пак… добре че се усетих и го копнах предварително…, дяволска работа! Все едно не трябва да ви отговарям! Но ще успея, въпреки пречките.

  За съжаление остана само „докосване“, което е един плах и маргинален опит да се „съобщи“ в БГ, че съществува изобщо такова нещо. Но ако хората можеха да осъзнаят изобщо какво познание е това, как това променя изобщо гледната точка към човешкото същество, към страдащите…, защото от дълбочината на антропософското познание е нужно именно да се осветли практическия живот. И ако аз тук си позволих да споделя с вас за аутизма, го правя с ясното съзнание, че тук има хора, които са достигнали до тази дълбочина и ще разберат /по-скоро ще успеят да „изживеят“/ онова, което е казано… Нужна е една посветеност, да се посветиш на човешкото страдание… Мисля, че това е една от най-висшите прояви на Христовия импулс в човешката ни душа. Защото педагогът, работейки с едно дете с дадена физическа, емоционална или ментална увреда буквално разтваря душевно пространство в собствената си душа, за онова, което идва към него от детската душа, обективно и с едно истинско човеколюбиво вчувстване. /това не е познатата ни „емпатия“, друго е/.Този човек освен отговорен и носещ собствената си карма, поема кармата и на това дете, дава му сили и възможности за развитие дори за една бъдеща инкарнация… Това е толкова дълбоко и толкова далечно от света около нас!!! 🙁 Тази професия и изобщо работата с хора с различни заболявания – физически, психически, е истинско посвещение!
  Каквото всъщност би трябвало да бъде отношението ни “ на всеки към всеки“!
  Радвам се, че мога да споделя с вас това, и съм благодарна.

 27. Gergana  28.05.2012 г. | 23:30 ч.

  Мисля, че много правилно е изразено. Задължение, но не по принуда.
  Добре, че и ти споделяш.

 28. Антон  13.06.2012 г. | 20:47 ч.

  Спомена за ваксините в един от подкастовете за торентите (Браво за тях. Страхотни са! Разпространявах ги навсякъде.) и ми стана интересно, та реших да се пововя из сайта за пояснение на позицията ти… Ако имаш 30 свободни минути това може да ти е интересно http://www.youtube.com/watch?v=Xo97VouL0ls . Имаха и интересен епизод за ГМО-тата

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.