Разтърсващо за войнолюбието на България и земетресенията

Предишният случай:

Първата визита на Кондолиза Райс беше през април 2006 година, когато тя подписа с министър Калфин т. нар. Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната. Ето какво писаха медиите тогава:

Леко земетресение разклати София точно когато държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс влизаше в НДК за откриването на срещата на външните министри на НАТО. Трусът с магнитуд 3,7 по скалата на Рихтер бе с епицентър във Витошкия разлом, съобщи чрез БТА Държавната агенция „Гражданска защита“.

Днешният случай:

Цялата територия на България е покрита от първата фаза на противоракетната отбрана (ПРО) на НАТО, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.“

Уж трябваше да спим спокойно, след като всички медии разтръбиха, че НАТО ни пази „цялата територия“, но още първата вечер ама никак не беше спокойна:

Мощен трус събуди цяла България, последван (до момента, в който пиша тези редове) от 20 вторични труса, три от които осезаеми. За мен не е случайно, че всяко заиграване в подкрепа на войнолюбската политика на Дракона и Израел води до ответните действия от Стареца.

Обърнете внимание, че епицентровете на земетресенията през 2006-а и тези от нощес, са все в областта под „колената“ на Стареца — където би било най-голямото напрежение, ако някой е коленичил и се опитва да остане на мястото си, а не да залитне на Запад.

Отново случайно или по-скоро не, епицентърът на големия трус нощес е бил в областта на селата Рударци и Мърчаево, където е било убежището на Учителя и неколцина от учениците му по време на праНАТОвските бомбардировки на София. Тук е мястото и да напомня предупрежденията на Беинса Дуно, че българите и изобщо славоезичните народи „не трябва да вървят по пътя на западните народи, защото досегашните култури на бялата раса са култури на насилието“ (Из „Мисли за всеки ден“).

Ако смятате, че в тези две събития, станали през 6 години, има само случайности и не могат да се търсят закономерности, ще има трето събитие, а в случай на дълбок сън от страна на българите… и още по-мощни разтърсвания от друго естество. Убеден съм в това, времето ще докаже, че зад привидните „случайности“ и „суеверия“ има строги закономерности. Първо предупредителни, а после и опустошителни.

Освен ако не се чуе гласът на разума.

Стопанина

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

115 коментара за "Разтърсващо за войнолюбието на България и земетресенията"

 1. Лилия  26.05.2012 г. | 10:08 ч.

  Според тази карта, която пуснах някъде по-нагоре и която дава актуалните земетресения по цял свят, вчера е имало отново в Италия, но и в Турция… Има ли, няма ли връзка-не знам, но факт е, че се оказваме в в един център от тресящи се държави – Италия, Турция, Гърция, че и нас ни разтресе… Защо сеизмолози и учени не погледнат по-глобално и не коментират, ами коментарите са на парче!?

 2. Лилия  26.05.2012 г. | 12:58 ч.

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4836151

 3. Доктора  26.05.2012 г. | 18:24 ч.

  Легендите закухата/долната земя може и да са верни, тали? Хитлер е търсил вратата за този свят в Кавказ. Според легендите втората врта била загубена. Само дето не са питали Аспарух защо е търсил Мадарския конник за да основе държава. Другият Мадарски конник е унищожен в Афганистан /Кавказ?/ от талибаните наскоро. Има смисъл да се поогледат околностите на конника според мене…. Спомнете си и народните ни приказки за долната земя.

 4. Лилия  26.05.2012 г. | 18:56 ч.

  Към Доктора и Гергана!

  Не само народните ни приказки, но и образите на Хадес или Плутон, които знаем, не са само плод на нечие древно въобажение… Дали лъжа или истина, но духовни факти, започват да се доказват чрез материалистичната наука. Нека вземем например невероятните снимки на Хъбъл в Космоса с тези невероятно съчетани космически цветове, или записаните звуци, издавани от Слънцето и планетите в Слънчевата ни система /неща, за които са говорили дори древните!/, да слезем и тук на Земята – технически се установява и записва аурата на човек… За мен това е всъщност етерното тяло… Антропософски лекари например се обучават в Астрология, обучават се и в ясновиждане назад в Кармата на човек. Така на практика едно заболяване се диагностицира според четирите тела на човека и тяхното взаимоотношение… Реално в етерното тяло се установяват най-ясно пробивите, който идват през Аза и Астралното тяло… Пиша го това, защото стъпка по стъпка материалистичната наука установява емпирично духовни факти -. дори и в това число, че водата реагира на. средата и построява правилни, неправилни, невероятно красиви или грозновати кристали… Та при наличието на толкова доказателства – от приказки, легенди…защо подземен свят да няма?!
  Надявам се, Гергана, да не изпаднеш в ужас, но това са факти и както Духовната наука търси духовни факти зад материята и същевременно има за цел да я одухотвори, така и самата материална наука сама чрез себе си започва да идва емпирично до духовни факти…

 5. Gergana  26.05.2012 г. | 19:54 ч.

  Жалко, че съм оставила впечатление на някой лесно изпадащ в ужас. Истината никога не би ме ужасила. Сърце да е широко, има място и за Горната, и за Долната земя. Като оставим настрана егото ми, темата е интересна и може да се постне във форума. Щайнер предпочита да не говори много за Долната земя. А аз и представа си нямам, честно казано, доколко са достоверни разните чисто материалистични доказателства на разни духовни феномени. Мнението ми е, че разсъдъчната способност на човека може да бъде атакувана от много страни и затова истината трябва да се брани на всяка цена, дори и удовлетворението да се забави малко и да не можем да хванем нещо непременно на камера. Това от мен по въпроса. Сигурно бих научила нови неща, затова се надявам да отвориш някоя по-пространна тема във форума на сайта.
  Лека вечер

 6. Лилия  26.05.2012 г. | 20:53 ч.

  Благодаря ти за широкото сърце!:smile:
  И за „леката вечер“, но ми се струва – няма да е лека, защото ме тръшна вирус с гърлобол, главобол и телобол…:-(
  И гледам отвреме-навреме умът ми да проработва, въпреки температурата, че да не ми остава време за самосъжаление…:-)

  От мен сърдечно пожелание да хубава съботна вечер!

 7. Стоян  27.05.2012 г. | 04:47 ч.

  Oправяй се бързо и лесно – Изтегли 100 болести, 100 рецепти или Българска народна медицина – Петър Димков – 2643 стр. Лечение на всякакви болежки с елементарни методи и най-важното – безвредни, за разлика от синтетичните „магически“ хапове, способни да ти навредят много повече, които не лекуват, а подтискат симптомите, докато организмът сам се пребори. Затова и природните методи са много по-ефикасни и лекуват доста бързо и ефективно

 8. Лилия  27.05.2012 г. | 20:39 ч.

  Здравей, Стоян!
  Благодаря ти за бързата намеса! Опитвам се да се справя някак само с локални впръсквания, въпреки, че и Хомеопатия уча, но още съм в началото…, не смея да се самодиагностицирам и експериментирам със себе си. Без сили съм нещо!
  Но си мисля, че когато човек не е щастлив, когато е объркан, когато е отчаян, тогава боледува. Рядко ми се случва, но като се случи е качествено, пълен срив!
  Въпреки това днес си мислих много върху това, кога ще съм щастлива /за да бъда здрава съответно/?! Ами когато знам, че не само моите деца живеят в един уютен дом, с топлина и обич към тях, когато знам, че всеки човек, дошъл на този свят е намерил своя истински смисъл, когато знам, че конфликти на всякакво ниво и във всяка сфера се решават по мирен път, когато знам, че светът, Земята, Космосът ще бъдат спокойни и светли… Понякога на човек му минават мисли от рода – не се ли е родил прекалено раничко и ако се е родил точно в това време, дали пък Господ не е пообъркал нещо, като му е дал повече отговорност и разбирания… Човек има нужда да боледуве и да си поостане малко повече със себе си… 🙂
  Ето още нещо интересно от София днес!
  http://www.btv.bg/az-reporterut/vashite-galerii/galeria/1500048279-Smerch_se_izvi_nad_Sofia.html

  Хубава вечер!

 9. Дорина/Лилия/  29.05.2012 г. | 14:24 ч.

  http://geofon.gfz-potsdam.de/eqinfo/list.php?page=1

 10. каппи  30.05.2012 г. | 02:13 ч.

  Явно случаят със земетресенията напоследък е свързан със странното лунно затъмнение преди 10 дена. Веднага след него обаче ще последва и слънчево затъмнение и ден след това т.нар. Венерино затъмнение (на 6 юни), което се случва в рамките на 8 години веднъж на 105 години. Предният път, когато Земята преживява подобно истинско и пълно волеизлеяние на Венера – ако мога така да се изразя – е в периода 1874 – 1882, т.е……….времето на Михаил и неговия любим Дракон! А Михаил и този Старец от прометеев тип май са две лица на едно и също нещо!? …….

  Чупи оковите Прометее…….Боже наш!

 11. Тим  30.05.2012 г. | 10:54 ч.

  Днес пак е имало земетресение… И пак днес чета, че Алекс Джоунс бил изгонен от хотела, където ще се проведе срещата на билдербергите. Дали пък няма такава връзка (не специално за А.Дж., ами изобщо за цялата история с Билдерберг), както събитията в България могат да влияят на тези в Япония?

 12. Дорина/Лилия/  30.05.2012 г. | 11:02 ч.

  И за мен са факт тези космически явления и връзката им със сегашната подземна активност. Все пак ако проследим карти на земетресенията по цял свят месеци назад и години назад, ще видим, че на Земята просто й е присъщо да се тресе, на различни места, по различно време, сред различни народи, повече или по-малко…, и за да се изследва това от духовна гл.т. наистина е нужен мащабен поглед, от една страна – научно-материалистичен, от друга – посветен! Тъй като за мен това са огромни духовни процеси, и някак да се коментира „на парче“, няма да е пълната картина /макар и истинно!/. Друг е въпросът, че когато се съберат космически и земни явления, и сякаш събитията започват да се концентрират /на нас ни изглежда така, защото реално ние сме създали понятието „земно време“/, е нужно още по-голямо духовно вдъхновение, познание, и опит, за да коментираме тези неща истинно… Много неща изчетох напоследък по тези въпроси, по форуми, по фейсбук…, чудеса просто! /и аз попадам в числото на лягащите си със страх, най-вече за децата ми, не съм защитена от страха и паниката, човек съм!/ Днес сутринта попаднах на нещо много разумно и човешко от една дама. / http://www.facebook.com/sunny.lambroso/posts/320137658063603

  И си мисля наистина не е ли по-човешко в такъв момент да проявим наистина разум, действено човеколюбие и реалност в самата ситуация /независимо, колко сме духовно нагоре над физическите си тела ;-)/, защото той Прометей ще счупи оковите /няма да е отведнъж/, но знае ли нашият „Прометей“ какво да прави със свободата си, дали е готов за нея… /в случая визирам българите/?
  Хубав ден!

 13. Радослав Йорданов  30.05.2012 г. | 12:05 ч.

  Винаги трябва да се стремим да помагаме на другите. Това, че страданията на хората са продиктувани от кармата им не е оправдание. Винаги можем да направим нещо, което да помогне на другия човек, по-правилно да възприеме условията, които му се дават. Даже съм чел за много случки, когато Учителя казва, че да не се помага, само защото това им било кармата е грешка. Но става въпрос помощта да е разумна. Не да даваме цигари на пушача, а да нахраним онези, които са изпаднали в безиходица.

  Задачата на славянството е да подготвим почвата за изгряването на Новата Култура, Новата епоха, а идеал на бъдещето е общочовешко братство. В бъдеще хората ще бъдат щастливи само тогава, когато всички са щастливи. Щастието няма да бъде възможно по никакъв друг начин:

  “In occult schools, three words are used to characterise the New Age, the age of the new, later human race. In the domain of communal life, the word is “brotherhood,” brotherly love. That is why the Theosophical Society has taken Universal Brotherhood as the main principle in its declared objects, because it is the aim of the Theosophical Society to make preparations for life in the Sixth Race. Man will then feel happy only when happiness is not acquired, at the expense of others. That is true morality.”
  Apocalyptic Writings, Rudolf Steiner

  Затова и ние трябва да се опитваме да подхранваме тези качества в нашата душа и в душите на всички останали.

  От друга страна знаем, че всичко има и добра страна. Затова нека погледнем и от добрата страна, спрямо жертвите на земетресенията. Ето какво казва Щайнер:

  “Следното е пример за връзките, които съществуват между човешката воля и земните катаклизми: в човешките същества, които загиват в резултат на земетресения или вулканични изригвания, се забелязват през следващата им инкарнация съвсем различни вътрешни качества. Те носят по рождение голяма склонност към духовното, защото при своята смърт са се докоснали до сили, показали им истинското естество на реалността и илюзията на материалния живот.”
  “Езотерична космология”, Рудолф Щайнер

  Нека благодарим за всички условия, които ни се дават и да ги използваме разумно, за повдигането на нашите близки, в името на Бога.

 14. Дорина/Лилия/  30.05.2012 г. | 12:36 ч.

  Благодаря, Ради, за полезния пост!

 15. Стопанина  30.05.2012 г. | 16:55 ч.

  Продадохме бронетранспортьори за 150 млн. лв. на Ирак

  А аз се чудя що не спират трусовете.

  Че и богохулства за политически цели не липсват:

  Президентът: Графиките на трусовете показват, че Господ е българин

 16. каппи  30.05.2012 г. | 23:28 ч.

  Колко интересно, дори забележително е човек да прочете със собствените си очи как някой (гост при това) отговорно предупреждава хора от този сайт с леден тон за неправилната, според него, посока, в която той бил поел!……… Удивително! И това е само заради някакъв си публикуван материал – този за т.нар. Старец – който всъщност не е масово четиво и не заплашва никой. Хайде после някой да каже, че нещата не се наблюдават и не се опитва да се контролират!

  Те не могат да се контролират обаче! Прекалено много са събудените хора вече! Е, ключови медии като тази могат да бъдат притиснати ледено-заканително, но пак нищо не може да им се направи! Защото колкото повече се натискат, толкова по-лошо става за „контрольорите“ и системата им… Защото се събужда състраданието на околните спящи и те също се събуждат! Много елементарно си представят нешата тези хора. А как да е иначе след като за тях камъните са просто камъни, а земетресенията – земетресения с купчина камъни…….

 17. Чакъров  02.06.2012 г. | 15:19 ч.

  И какъв трябва да е извода, че някой или нещо ни наказва, защото вървим прозападно или ?! Може би Русия ? 🙂

 18. Владимир Помаков  06.06.2012 г. | 11:46 ч.

  Чудно как става това да влияем на земльотресите ние човеците? И особено отделни, лоши човеци? Слънцето – да! То е нашата звезда и е вън от всякакво съмнение, че всичко, което става с него намира отражение върху обкръжението му, а ние (земята) сме част от това оБкръжение. И е вън от всякакво съмнение, защото астрономията и геофизиката доказаха директната връзка между състоянието на звездата ни и геофизичните процеси на Земята.
  А иначе е интересно да разберем дали тая звезда – която ни е породила заедно с цялото си космическо обкръжение и нас дето имаме ужким разум, способни сме да мислим абстрактно, лека-полека разкриваме законите и закономерностите на мирозданието и т.н. – има самата тя нещо като разум, като способността да мисли? На някакво неизмеримо по-високо от нашето ниво, звездно?

 19. Владимир Помаков  06.06.2012 г. | 11:52 ч.

  Освен това ние българите не сме войнолюбиви! И това е факт – поне през първото хилядолетие от новата ера (след Христа). Ние сме първите християни на тоя свят, приели учението от апостол Павел, апостол Андрей Първозвани и техните ученици. Истинското учение, а не това, което днеска изповядва нашата Църква. А всички войни войни водени от българска държава не са били войни агресивни – напротив, били са войни за запазване на земята ни от посегателства, но още по-първо – за запазване на вярата ни такава, каквато е била дадена от първите учители и просветители. За жалост – все войни дето сме ги загубили…

 20. Dani  06.06.2012 г. | 17:28 ч.

  @Владимир Помаков
  Владо, това което си написал сега, твое мнение ли е? (не се заяждам и няма скрит подтекст)

 21. dragonn  06.06.2012 г. | 18:54 ч.

  Аааа, Dani щом пишеш и ти минават изобщо през акъла такива работи като, „не се заяждам и няма скрит подтекст“ е вече ясна работата.

  Шегувам се, но не съвсем. 😉

 22. Dani  06.06.2012 г. | 21:21 ч.

  @dragonn
  Драго, ти си ясен, нищо ново под слънцето около теб!
  @Владимир Помаков
  За Владо,

  Чудно как става това да влияем на земльотресите ние човеците? И особено отделни, лоши човеци? Слънцето – да! То е нашата звезда и е вън от всякакво съмнение, че всичко, което става с него намира отражение върху обкръжението му, а ние (земята) сме част от това оБкръжение. И е вън от всякакво съмнение, защото астрономията и геофизиката доказаха директната връзка между състоянието на звездата ни и геофизичните процеси на Земята.

  И преди Владо ми е правил впечатление, че усеща някои неща, но много бързо се отдалечава, изпада в другата крайност. Какво имам в предвид.
  Съзнавайки, че обкръжаващата среда въздейства на хората, в случаят Слънцето, то процеса тече и обратно, хората въздействат по един или друг начин на Слънцето.
  За да ме разберете добре казвам пример: Какъв процес на въздействие тече (комуникация) между Стопанина и Владо, и какъв процес на взаимодействие тече между мен и Владо (почти не съм разговаряла с него, разбира се аз съм в друга позиция и това е друга тема, защото в случаят аз мога да не контактувам със Владо)
  Кой може да не контактува, взаимодейства със Слънцето, Земята, водата и изобщо Природата?

  А иначе е интересно да разберем дали тая звезда – която ни е породила заедно с цялото си космическо обкръжение и нас дето имаме ужким разум, способни сме да мислим абстрактно, лека-полека разкриваме законите и закономерностите на мирозданието и т.н. – има самата тя нещо като разум, като способността да мисли? На някакво неизмеримо по-високо от нашето ниво, звездно?

  Силата която ни е породила, сътворила, можем ли да я съизмерим дори и в най слабата степен с нас, не мисля, че на този етап на развитие можем да дадем всички отговори още по малко да ги асимилираме. Изразните ни средства, чувствените и мисловни все още не са на необходимото ниво за да направим това.
  Владо сам казваш, че става въпрос за различни нива. Вместо да си вечната контра ти предлагам да минеш в следващото ниво.
  Спокойна вечер!

 23. Волемир  19.06.2012 г. | 18:27 ч.

  А за трусовете в Япония някой правил ли е връзка с книгата на онзи монах против Ванга и Дънов? Мисля, че точно тогава стана зметресението в Япония. Нали точо Учителят казва, че Япония е свързана с България.

 24. Goodman  19.06.2012 г. | 20:04 ч.

  Волемир
  А за трусовете в Япония някой правил ли е връзка с книгата на онзи монах против Ванга и Дънов?

  Виж този материал:

  http://www.otizvora.com/2011/03/2628/

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.