Произходът на Луната и поредният малък триумф на Духовната наука

На едно място в лекцията от 10.5.1910 г., държана в Хановер, Рудолф Щайнер отбелязва малък триумф на Антропософията по онова време. Ще го цитирам:

„Между другото, бих желал да спомена тук едно забележително нещо, чрез което нашите духовно-научни начини на изследване са спечелили малък триумф. Онези, които са присъствали на 18-те лекции върху космогонията, които изнесох в Париж през 1908 г., ще си спомнят, че говорих по някои въпроси, които не бяха засегнати в книгата ми „Очерк на окултната наука“. В Париж […] казах, че еволюцията на древната Луна – която се прожектира в съвременното съществуване на комети, защото кометата е останала на тази степен, и доколкото позволяват съвременните условия, изразява онези стари отношения в своите закони. Казах още, че тази еволюция на древната Луна се различава от тази на Земята в това, че азотът и някои азотни съставки – цианиадий, синилна киселина – са били необходимост за съществата на древната Луна, както кислородът е необходимост за съществата на нашата съвременна Земя. Цианидът и подобни вещества са съставки, които са смъртоносни за живота на по-висшите същества, тъй като водят до разрушение. Обаче съставките на въглерода и азота, съставките на синилната киселина и тем подобни са играли напълно подобна роля като тази на кислорода на (съвременната) Земя.

Развих тези въпроси в Париж, а онези, които ги записаха в своята памет, може би са си казали, че ако това е истина, би трябвало да има някакво доказателство за нещо подобно – за съставките на въглерода и азота в съвременните комети. Може да си спомните и че (докато изнасях лекционния цикъл върху Св. Йоан и другите три Евангелия в Стокхолм) вестниците оповестиха, че съществуването на цианидните съставки е доказано в спектъра на кометата. Това е блестящо потвърждение на онова, което по-рано беше казано на базата на духовното изследване, а най-после беше потвърдено и от физическата наука. Тъй като такъв вид доказателства винаги се изискват от нас, аз ги цитирам тук. Когато такъв учудващ случай е на разположение, важно е антропософите да го изтъкват. И без гордост да си припомняме този малък триумф на Духовната наука.“ (Из четвърта лекция „Мистериите на Вселената: Комети и Луна“ от лекционния цикъл „Новото появяване на Христос в етерния свят“)

Сто години по-късно Духовната наука има повод за пореден триумф. Пореден, защото не е вторият, третият или десетият. Стават все повече и повече — материалистичната наука непрекъснато се самоопровергава, отпадат едни научни суеверия, за да се заместят с нови. Но дори в лутането си като слепци, стъпка по стъпка, някои от материалистите се доближават до истините в окултните науки.

На мен, вашият (понякога) нескромен Стопанин се пада честта да изтъкна поредния случай, за да му се порадваме заедно и да… триумфираме. 🙂 Вестниците оня ден обявиха:

Нови изследвания разклащат теорията за формирането на Луната

„Химически анализ на камъни от Луната поставя основната теорията за формирането й под въпрос, съобщава Nature. Учените смятаха, че спътникът се е формирал, когато небесно тяло с размерите на Марс се е сблъскало с младата Земя преди около 4,5 милиарда години. Ако това беше вярно, Луната трябваше да има химични елементи и от втората планета. Изследване, публикувано в журнала Nature Geosciencе, обаче показва, че изотопната композиция на Луната има следи само от земни елементи.“

Тепърва материалистичният ум започва да се пита: Как, по дяволите, част от Земята се е отделила, за да се образува това, което днес знаем като Луна. Кога е станало? Защо? Има ли някаква конкретна цел или ще предпочетем да задоволим любопитството си, като притъпим интелекта си с Доктрината на случайностите?

Отделянето на Луната от Земята е важното събитие, което довежда до охлаждането и втвърдяването на планетата ни. Тогава тя, както и съществата, които са я обитавали, вкл. хората, придобиват физическия си облик. Тогава човешките същества са изгубили възможността да се самооплождат и се разделят на два пола — мъже и жени. Казано накратко, отделянето на Луната е събитието, което маркира времето от настоящия еон, през който се заражда материята във вид, подобен на този, който познаваме днес. Разбира се, както изрично беше подчертано в последния ми подкаст, втвърдяването на материята е бил постепенен процес — в наши дни Земята и телата на хората са много по-твърди спрямо състоянието им през Лемурийската епоха, веднага след отделянето на Луната.

Още по темата и позицията на Антропософията: Отделянето на Луната от Земята, стр. 66. За тези, които искат не само да гадаят и да си съчиняват научни суеверия, а наистина да знаят.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

27 коментара за "Произходът на Луната и поредният малък триумф на Духовната наука"

 1. Стопанина  29.03.2012 г. | 13:40 ч.

  Луната се отделя от Земята през настоящия еон. Слънцето се отделя от Земята през един от по-ранните периоди. Затова материалистичната хелиоцентрична система не е валидна за цялата досегашна история и няма да е валидна, когато един ден Слънцето и Земята отново се съединят.

  В духовното си състояние през изминалите еони Земята е била ОГРОМНА. Диаметърът й през първия еон – Старият Сатурн – е бил чак до мястото, което днес заема планетата Сатурн.

  Всъщност хелиоцентричната система – сиреч идеята, че Слънцето е център на Слънчевата система – е валидно само в материалистичния светоглед. Щайнер е категоричен, че това ще е едно от първите неща в днешната бездуховна наука, което ще умре след получаването на етерното ясновиждане. От окултна гледна точка не Слънцето, а Земята продължава да е център на нашата слънчева система. И ще възникнат нови светогледи за света и слънчевата система, базирани на растителното царство (и етерното като цяло).

 2. dragonn  29.03.2012 г. | 13:23 ч.

  Бях чел някъде, че Слънцето създава (ражда) планетите като ги отделя от себе си, а не че са се създали от скупчването на космичен прах и камъни, както твърди науката. Имаш ли някаква информация за това?

  Ако горното е вярно не виждам причина по принципа на съответствието Луната също да се е отделила от Земята.

 3. inranxan  29.03.2012 г. | 15:48 ч.

  в какъв смисъл земята е център на нашата система….какво включва тая окултна гледна точка….. от физична определено не е…според Учителя Дънов на слънцето живеят по висши същества……. нещо ме обърквате….
  защо не наблегнете на израстването си духовно…..такива знания и коментари не помагат за горното по скоро отвличат съсредоточаването и намерението в незначително за духовното израстване посоки

 4. Стопанина  29.03.2012 г. | 16:42 ч.

  @ inranxan

  Рудолф Щайнер в Събр. съч. 110:

  Обаче за този, който разбира нещата, тази модерна астрономия не е нищо друго, освен една особена фаза, характерна за всички митологии. Една права линия свързва това, което древните обитатели на Европа описваха в своите легенди за Боговете и звездите, това, което гърците и римляните вярваха в своите митологии, това, което пулсираше в малко или много помрачените митологии на Средновековието, с онази превъзходна и достойна за удивление митология, основана от Коперник, Кеплер и Галилей.

  Но ще настъпи онова време, когато за тази модерна митология бъдещите поколения ще казват приблизително следното: „Да, в миналото са живеели хора, които са намерили достатъчно основания, за да поставят едно материално Слънце в центъра на една елипса, а около него – да си представят елипсите на различните планети, всяка от които се върти около собствената си ос; тези хора са изградили своята космическа система, както впрочем е ставало и много пъти в миналото. Обаче днес – така ще се произнесат бъдещите поколения – всичко това не представлява нищо друго, освен приказки и легенди.“

  И наистина, наближава времето – въпреки че съвременните хора се отнасят с пренебрежение към древните митологии и се кълнат в правилността на своите собствени теории – когато, колкото и невероятно да им се струва, ще се говори за една „коперниканска митология“.

 5. Savana Blue  29.03.2012 г. | 17:28 ч.

  Учителят Беинса Дуно
  Да изповядваме !
  26. беседа, държана на 29 март 1942 г.
  неделя, 10 ч. с.
  Изгрев. София
  ….Слънцето е не само това, което виждаме. Под слънцето разбираме онази вътрешна разумност, в която живеем. Разумността в света, това е слънцето. Казва: На слънцето бил ли си? – Бил съм на слънцето, може да го подпиша с двете си ръце. Ако не съм бил на слънцето, ще бъда първият глупак. Сега някой е смирен, казва, че не е на слънцето. Мислите ли, че много знае. Ако е писал за това слънце, което вие виждате, то е друг въпрос. Ти може да живееш в главата на един цар, без да живееш в неговия двор. Той като те види. Фотографираш се в неговата глава, може никога да не си ходил в неговия двор, ти живееш в царската глава, отпечатан си, той те видял някога…..
  ….Има една друга голяма Библия, за която трябват най-малко десетина хиляди години да прочетем само половината от нея. Трябват 20 хиляди години да я прочетеш цялата Библия. Има и картини вътре. Всичките тия епохи са описани с картини и ти трябва най-малко няколко милиона години да изучиш и да се опознаеш. Сега някой прочел Библията и дошъл до Откровението. До Откровението дошъл, друга манджа не яде. Казва: „Слънцето ще потъмнее, луната ще потъмнее“….
  ….Та казвам: Тепърва ние имаме една епоха, в която човек трябва да учи и то с Любов. Ако учи другояче, то е товар. Сега гледам учените хора, които поддържат Айнщайновата теория, не можаха да издържат. Тя е смешна. Те са толкоз малки работи. Иска да знае Айнщайн разширява ли се вселената, дали е безгранична или гранична. Дойде и намериха, че още се разширява, расте. Намериха, че сегашният свят е относителен. Какво се подразбира под думата относителен? – Може би, ако ние запитаме мравите за вселената, какво понятие ще имат. Съвременните хора са слепи…..
  http://triangle.bg/books/1941-09-28-10.1998/1942-03-29-10.html

 6. Ангел  30.03.2012 г. | 12:55 ч.

  Да не се окаже, че 70-те години американците са донесли камъни не от Луната, а от Земята 😉

 7. Тим  30.03.2012 г. | 19:49 ч.

  Ами облаците? Това е нещо, което е толкова близо до нас, и все пак е така необяснимо. Говорят ли Щайнер или Учителя по въпроса?

 8. Радослав Йорданов  30.03.2012 г. | 21:09 ч.

  @ Savana Blue
  Много хубава беседа!

 9. Savana Blue  30.03.2012 г. | 23:24 ч.

  @ Радослав Йорданов
  Да благодарим за тази беседа на Всемировия Учител на Вселенаната, Който е Вся и Всьо

 10. Peter  31.03.2012 г. | 15:01 ч.

  „Да благодарим за тази беседа на Всемировия Учител на Вселенаната, Който е Вся и Всьо“

  Подобни генерализации държат настрана от Учението много на брой хора, които иначе са достатъчно узрели за него. Споделям лично впечатление, без лоши чувства към никого, напротив… Всемиров би трябвало да е тъждествено на Всесветски, т.е. на цял свят (света на човеците).

  Не желая да обидя някого, но сред днешните български последователи на Беинса Дуно не са рядкост хората, склонни към догматика и фанатизъм. Това възпрепятства изключително много разпространението на Учението.

  Дано не бъда криво разбран. Извинявам се, ако съм засегнал някого…

 11. Стопанина  31.03.2012 г. | 15:50 ч.

  Дано не бъда криво разбран

  Не знам дали ти ще бъдеш правилно разбран, но аз ще си позволя да бъда максимално недвусмислен. Подобни венцехваления действително звучат фанатично, правят грешка, като издигат в култ Учителя, а не Бога, заради което, вместо да изпишат вежди, вадят очи. Фанатично ми звучат на мене, а какво остава за хора, които още нямат съставено отношение към Беинса Дуно?

 12. Savana Blue  31.03.2012 г. | 17:42 ч.

  Беинса Дуно: Учителят за Словото (сборник)
  д-р Асен Чилингиров
  http://www.otizvora.com/2011/03/2625/

 13. Savana Blue  31.03.2012 г. | 17:44 ч.

  ето и самата книга
  http://www.ivanstamenov.com/files2011/bdslovoto.pdf

 14. mitaka  01.04.2012 г. | 13:06 ч.

  абе тва са само хипотези и разпъване на локуми според мен нищо неможе се каже как е станало кът никой не е живял тогава. То учените и до ден днешен не знаят кво е естеството на комета. Старото разбиране че са купчена лед беше забито в земята от кометата LoveJoy кът излезе от короната на слънцето след 2-3 дена а камоли как луната е саздадена могат кажат.

 15. Мислещ  01.04.2012 г. | 15:20 ч.

  @mitaka
  „Кът“ (КАТО) за начало, прочети „тва“ (ТОВА) Нека бъдем тъй добри: Да пишем с повече внимание
  А „тва“ (ТОВА), че някои се наричат учени не ги прави знаещи.
  За „саздаването“ (СЪЗДАВАНЕТО) на Луната ще добиеш представа, като прочетеш – Рудолф Щайнер в Събр. съч. 110:

 16. Радослав Йорданов  01.04.2012 г. | 18:28 ч.

  Митак, ние подържаме твърдението, че не само ние, но и много други същества са живяли по това време, както и че има начини, за наблюдениен на тези исторически моменти. Учените няма как да узнаят, защото не признават онези методи, които несъмнено могат да им разкрият истината. Дори и все някога да измислят правдива теория, тя винаги ще си остане хипотеза, каквато е и по-голямата част от съвременната наука.

 17. garan4e  04.04.2012 г. | 13:24 ч.

  Ех, Мите, Мите… Недей така се перчи, чедо. Ще повтаряш първи клас…

 18. Savana Blue  09.04.2012 г. | 21:54 ч.

  Слово от Учителя
  Развитие на съзнанието
  22 школна лекция на общия окултен клас,
  27 юли 1922 г., четвъртък, в Чам-Кория
  ….Аз не се сърдя, че някой път казвате „ох“, но гледам, като казвате „ох“ работите ли. Като казвате: „Ох“ и не работите, казвам: Тази работа с „ох“ няма да се разреши. Ако не вземете този метод, който ви давам тази вечер, ще губите времето си, т.е. може да свършите по-късно школата си, защото има при мене някои ученици, които от 15 години повтарят този клас и казват: „Учителю, кажи ни нещо повече!“ Като им дам по-сложна задача, те казват: „Не е по силите ни“. Тогава как искате да минете в по-горен клас? Сега, не казвам, че аз искам това, но казвам, че в тази школа всичко е определено, необходимо е. Да любиш, това не е една привилегия, това е една необходимост. Да бъдеш мъдър, това не е една привилегия, това е една необходимост. Да бъдеш истинолюбив, това не е една привилегия, това е една необходимост. Да бъдеш милостив, това не е една привилегия, това е една необходимост. Няма да кажеш: „Не мога“. Не, не, ще се подчиниш и нищо повече. Това е една необходимост. Не се ли подчиниш на тази необходимост, очаква те смърт. Ама защо трябва да любиш? Не любиш ли, няма живот. Ако любиш, има живот; ако не любиш, няма живот. Ако не придобиеш тази мъдрост, условията на този живот няма да се проявят. Тъй щото, като говорим за Любовта, като говорим за Мъдростта, за Правдата, за Истината, ние подразбираме необходимостта на Божествения живот.
  http://triangle.bg/books/1922-02-24-19.1999/1922-07-27-19.html

  Насилия под слънцето
  Утринно Слово от Учителя, държано на 3 март 1935 г., София, Изгрев.
  Къде е грешката? – В кривите разбирания на хората. Ако човек не промени разбиранията си, ще бъде една грамофонна плоча, която ще знае само това, което е написано върху нея. Не е голямо постижение да бъде човек грамофонна плоча. Днес и папагалите се учат от грамофонните плочи да пеят, но и тяхното изкуство не е много високо. Чрез повтаряне на една и съща песен много пъти най-после те я научават, но нищо повече не могат да научат. – Защо? – Защото нито грамофонните плочи носят изкуството в себе си, нито папагалът може сам да пее. И едното, и другото е само повтаряне. Докато живее в повторението на нещата, човек е недоволен. Защо? – Защото е в положението на папагал, който повтаря написаното върху плочата. Още със слизането си на земята човек започва да изучава първата грамофонна плоча на живота, после втората, третата и т.н. Един ден ще дойде комисия от невидимия свят да го изпитва и като види, че знае добре уроците си, ще го сложи в по-висок клас.
  http://triangle.bg/books/1935-02-03-05.1998/1935-03-03-05.html

 19. Стопанина  09.04.2012 г. | 22:12 ч.

  Savana Blue, в каква връзка пускаш тези цитати?

 20. Savana Blue  09.04.2012 г. | 22:50 ч.

  с повтарянето на класове

 21. Хороскоп  12.04.2012 г. | 09:05 ч.

  преди около 4,6 милиарда години Земята е имала две луни. Смята се, че Луната се е образувала в резултат от сблъсък на Земята с голямо небесно тяло – Тейей

 22. Goodman  12.04.2012 г. | 14:22 ч.

  Хороскоп
  Смята се, че Луната се е образувала в резултат от сблъсък на Земята с голямо небесно тяло – Тейей

  То се „смята“, ама дали е така?

  В днешно време вече всичко се смята. Едни учени доказват нещо – други точно противоположното. Доказателства да искаш.

 23. Вал  12.04.2012 г. | 18:04 ч.

  Всичко което чух (Неделни Беседи, 19.01.1936 Неделя, София)
  Беинса Дуно

  Беседата е за музиката, но на едно място става въпрос и за Луната и другите планети. Ето и цитат, дано не е твърде дълъг, от края на лекцията е.

  „Музикантът като иде отдалече, аз го чувствувам, че е музикант. Той е музикален. Той може да не свири. Той носи нещо музикално в себе си. Той има разбиране. С един музикален човек ти не може да влезеш в противоречие. Ами, че как мислите, Бог, Който е толкова търпелив. Астрономите казват, че има хармония на сферите. Всяка звезда има свой път, има една хармония. Колко произведения е писал Бетховен. Колко симфонии е писал. – 9. Значи една симфония на битието. Един ден, ако вашият ум се развие, ще слушате симфонията на вселената, когато всички разумни светове пеят. Че ако достигнат до вашия дух, всички те ще разправят за онова, което става в техните светове. Знаете каква радост ще бъде да чуете как пеят жителите на слънцето. Каква радост ще бъде да чуете жителите на Венера или на Меркурий, или жителите на Марс – те са малко войнствени. Да чуете жителите на Юпитер, на Сатурн. Всички пеят. Там, дето има жители, те пеят. И жителите на месечината и те пеят. И жителите на месечината и те пеят. Ние предполагаме, че има жителите на луната. Ще кажете: Как живеят, там условията са лоши. Но умните хора живеят и при най-лошите условия. Но лошите условия на луната, падането на луната се дължи на падането на земята. Че температурата на луната е по-ниска причината е на земята. Сега научно може да го докажем, ако дойде до научно доказателство. Причината е на земята. Понеже земята е изтеглена влагата от месечината, следователно, там стават големи изпарения. Жителите на луната имат много малко влага и онази влага, която останала на месечината, те я пазят и по малко те употребяват. Страхуват се от хората на земята и затова живеят под повърхността на луната. Водата теглят по-малко, защото на земята им я открадват. Сега научно може да ви докажа, защо именно месечината останала без вода. На нея преди милиони години преди още да е имало живот на земята, там имало един отличен живот, културен живот. Окултната наука проповядва, че сегашните жители на земята слезли от месечината. Понеже, там било недостъпно за тях, карали се, биели се, пратили ги с парашут, с аероплан през пространството не в тази форма, че като слезли на земята им съградили такива подходящи тела. Те били такива пионери, които дошли на земята. Жителите на месечината се върнали пак на месечината. И сега отдалече ги наблюдават. По някой път хората от месечината слизат да наблюдават хората и нищо не казват. Сега аз не искам да вярвате във всичко това. Може да го считате като хиляда и една нощ. Аз ви говоря за това, което е. Вие може да вярвате, че не е. То е безразлично. Аз зная, че онова, което е – и онова, което не е, не е. Както и да говориш, не е. Аз считам това е едно криво заключение. Не може да има жители на земята и да няма жители на месечината, не може да няма жители на слънцето. Температурата ни най-малко не препятствува на живота. Защото топлината, температурата, която има в една планета, причината е животът. От самия живот зависи. Тя е една среда, която зависи от живота. Животът произвежда топлина. Не може да се изгуби, не може да се разложи. Той образува топлина, той е господар. Истинският живот е господар на топлината. Следователно в слънчевата система има същества, съобразно с конструкцията с естеството на самата планета. На земята има такива хора като нас. Земята е най-ниското положение, до което човек е слязъл. Земните типове са крайни материалисти. Носът, челото, цветът, залостени са на земята. Казват, че слънчевите типове са весели, оптимисти. Хората на месечината са с широко въображение. Типовете, върху които Юпитер влияе на земята, те имат достойнство, религия, ред, порядък. Хората на Сатурн са хора на ума, на критиката. Много подозрителни. Старите астролози, които разбирали тия закони, турили тип на Сатурн, Юпитер, месечината, на Марс, венерианци, меркурианци, слънчеви типове.“

 24. Стопанина  01.10.2012 г. | 14:36 ч.

  http://news.ibox.bg/news/id_1710685430

  Откритата на 21 септември комета C/2012 S1 (ISON), която ще е изключително ярка в края на 2013г. ще е видима и от България. По последни данни на Центъра за Малки в Слънчевата система, кометата ще достигне максимална яркост в нощта на 28 срещу 29 ноември 2013г. и ще е поне 10 пъти по-ярка от Венера. Според други източници кометата може да достигне яркостта на Луната.

  По това време, за територията на България, кометата ще изгрява малко преди Слънцето, но нейната яркост ще позволи тя да бъде добре наблюдавана с просто око.

  Бърз коментар: „Всеки път, когато Халеевата комета навлезе в сферата на сегашното Земно съществувание, тя става външния израз на един нов и силен импулс към материализъм. Разбира се, на съвременните хора това звучи неправдоподобно и изглежда като чисто суеверие. Обаче нека да се замислят, как самите те говорят за определени въздействия от страна на звездите и техните констелации. Нима някой би отрекъл, че дори външният вид на ескимоса се различава от този на индиеца, защото в полярните области слънчевите лъчи падат под съвсем друг ъгъл? Голяма част от съвременните учени също допуска определени духовни въздействия от страна на звездите и техните констелации.

  Да, всяка поява на Халеевата комета се придружава от силен духовен импулс към материализъм. Този импулс лесно може да бъде доказан: След появата на Халеевата комета през 1835 настъпи онази материалистична вълна, която определяме като „материализмът от втората половина на миналото столетие“; а след по-предишната поява на Халеевата комета настъпи рационалистичния подем на „френските енциклопедисти“. Ето още една зависимост, още едно доказателство.“ (Рудолф Щайнер, GA-120, лекция 1)


  Дали казаното от Щайнер се отнася и за комети като тази от новината?

 25. Стопанина  18.10.2012 г. | 23:25 ч.

  Нова теория: Луната произхожда от Земята

  С предложената нова теория може да се обясни защо Земята и Луната имат сходни структура и химически състав. След удара, довел до отцепването, планетата ни е достигнала сегашния си период на въртене чрез гравитационно взаимодействие между движението й в орбита около Слънцето и движението на Луната в земна орбита.

 26. Стопанина  11.03.2013 г. | 00:06 ч.

  Mожем да наблюдаваме кометата Panstarrs с просто око

  През март ще може да се наблюдава най-атрактивната част от видимия път на кометата C/2011 L4 (Panstarrs), която ще премине през перихелия си на 10 март сутринта, на разстояние 45,1 млн. километра от Слънцето. Това съобщиха от Националната обсерватория Рожен.

  На 13 март вечерта C/2011 L4 ще се наблюдава на 6,5 градуса под младата Луна, която ще изглежда като тънък сърп. Тогава Луната може да послужи като ориентир за откриване на кометата във все още светлото небе след залеза. Въпреки растящата Луна, кометата ще може да се наблюдава с невъоръжено око.

  Вижте цитата от Щайнер за Халеевата комета, която предвещава ново силен импулс към материализъм. Дали това ще важи и за кометата C/2011 L4?

 27. Радослав Йорданов  11.03.2013 г. | 00:58 ч.

  Според мен, тъй като кометите са “пречиствателните станции” на слънчевите системи и поради тази причина са притегателни центрове за негативните енергии, които отделят съществата живеещи в тях, трябва да се очаква засилване на отрицателните прояви на човечеството. Вярно е, че те привличат негативните енергии, но тези енергии могат да бъдат преработени едва след като бъдат изхвърлени във Всемира. Затова, докато не бъде изхвърлена извън слънчевата система, кометата може да се възприеме като едно гигантско кълбо от негативна енергия, която при преминаването покрай Земята, със сигурност ще окаже известно влияние върху жителите й. Също така, като се има предвид, че кометите са остатъци от Старала Луна, енергиите свързани с тях ще предизвикват явления, които вървят против “нормалния” ход на събитията. Не знам дали ще даде нов импулс към материализъм, но определено очаквам да повлияе по негативен начин.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.