Щатските власти пуснаха мобилно приложение за доноси

Американските власти обявиха пускането на ново мобилно приложение, наречено Suspicious Activity Reporting Application, с чиято помощ американските граждани ще могат бързо да съобщават на правоохранителните органи за забелязана криминална или терористична активност.

Suspicious Activity Reporting е безплатно приложение и в момента е достъпно за изтегляне във версии за iOS и Android. С негова помощ потребителите могат да правят снимки или да заснемат видеоклипове с предмети или действия, които им се струват подозрителни. След това трябва те трябва да посочат координатите на подозрителното място чрез GPS, да напишат кратък текст към своя донос и да го изпратят на властите.

Хората, изпращащи информация на правоохранителните органи, имат възможност да запазят анонимността си или да посочат данни за контакт.

Източник: Калдата

* * *

Бърз коментар: Какви чудеса щяха да свършат Сталин и Хитлер, ако смартфоните бяха изобретени по тяхно време. Работата на SS и на чекистите щеше да е предимно на бюро с периодично отскачане за разстрелите в подземията и извозването на самосвалите с труповете на „терористите“.

Откъдето и да я погледнем, идеята е страхотна. Имате съсед, който ви дразни? Или подозирате, че някой може да е любовник на жена ви? Изпращате анонимен донос, че сте го видели на съмнително място сред съмнителни хора да правят съмнителни работи, а след това Обама и неговият NDAA ще премахнат пречките от пътя ви. И ще сте щастлив, докато някой друг не ви върне жеста…

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

12 коментара за "Щатските власти пуснаха мобилно приложение за доноси"

 1. Захария  23.03.2012 г. | 12:51 ч.

  Трябва да се отбележи, че, съдейки по коментарите на страницата на приложението в App Store, то предизвиква въодушевление у много малка част от потребителите в САЩ. Някои от тях коментират, че това всъщност е поредният начин за шпиониране на гражданите от страна на правителството.

  Добре поне, че повечето хора осъзнават за какво става въпрос в действителност… 😕 Не че няма да се намерят и такива, които да се възползват от приложението де. 🙁

 2. ARRI  23.03.2012 г. | 21:30 ч.

  Захария

  Добре поне, че повечето хора осъзнават за какво става въпрос в действителност… Не че няма да се намерят и такива, които да се възползват от приложението де.

  В Америка??? Не. Там са голями зомбита. 99% от изобщо няма и да се усетят за какво иде реч, до като не им върнат жеста;-)

 3. Захария  24.03.2012 г. | 00:18 ч.

  Аз пък мисля, че има тенденция към пробуждане и то в световен мащаб, включително и в Щатите, и според мен в бъдеще осъзнатите хора ще стават все повече и повече. Няма да мине незабелязано, нито подготовката, нито самото възцаряване на Антихриста, повечето хора ще го разпознаят и няма да се оставят да бъдат заблудени.

 4. Goodman  24.03.2012 г. | 00:33 ч.

  Захария
  Няма да мине незабелязано, нито подготовката, нито самото възцаряване на Антихриста, повечето хора ще го разпознаят и няма да се оставят да бъдат заблудени.

  Мисля, че някъкво светло същество току-що проговори чрез теб, Захария 😉

 5. dragonn  24.03.2012 г. | 02:30 ч.

  Goodman това прозвуча малко грубо. Все едно Захария не е светло същество и ти видя разликата между това което е казала Тя и Тя.

 6. Захария  24.03.2012 г. | 04:01 ч.

  Драго, много е мило от твоя страна, че ме смяташ за светло същество, но аз съвсем не се мисля за чак толкова светла. Може би наистина съм такава именно в случаите, когато чрез мен говорят светли същества, което за съжаление не се чувства чак толкова често. Както всеки друг човек и мен понякога ме нападат тъмни духове. Goodman всъщност ми направи комплимент, защото думите му означават, че поне за малко съм успяла да изгоня тъмните духове и да пусна светлите същества в себе си, да говорят чрез мен. Така че ви благодаря и на двамата, задето толкова светлина виждате в мен, но и вие също сте създания на Светлината, поне според Щайнер ние всички сме създадени именно от това – от Любов и Светлина! 😀

  С най-добри чувства искам да ви помоля: да не разводняваме повече коментарите по темата. Благодаря!

 7. Александър  24.03.2012 г. | 22:42 ч.

  днеска купувах Кока-Кола (не за мен естествено) и чух продавачката да говори на някъв , че синът и(с ударение) е бил изключен от училище , след като си качил някаква снимка(или нещо което не е трябвало) във фейсбоклук и някой го е изклюкарил на директора

 8. ARRI  25.03.2012 г. | 13:48 ч.

  Не съм сигурен дали под тази статия е мястото, но горе-долу се вписва инфото.
  Детска книжка плаши с полицейско насилие

  На илюстрациите е показан гневен полицай, който се кара на изплашено детенце, като дори го закопчава с белезници
  http://www.novini.bg/news/56921-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5.html

  Учат ги от малки да свикват с белезници…насилие и пр. полицейщина, която ще им се стовари на главите като пораснат.

 9. Gergana  25.03.2012 г. | 14:25 ч.

  Това е трeвожещо, ARRI. Полицейщината ще ни се стоварва, докато не пораснем и кажем: „Ей, много сте смешни!“ Какви джунджурии носите по себе си, не ви ли тежи? Големи хора,,, Тцъ, тцъ…

 10. Александър  25.03.2012 г. | 18:13 ч.

  Сега тази книжка ще я изкупят и издателя ще плюска по цял ден дюнери и хамбургери.Все пак няма лоша реклама

 11. ARRI  25.03.2012 г. | 19:02 ч.

  Александър
  Сега тази книжка ще я изкупят и издателя ще плюска по цял ден дюнери и хамбургери.Все пак няма лоша реклама

  Ти остави, че някой родител ще я купи, ами по-страшното е, че точно този тип “книжлета“ ще бъдат подарени на детските градини и училищата. Ей това е по-страшното……….

 12. Александър  25.03.2012 г. | 21:23 ч.

  Gergana
  Това е трeвожещо, ARRI. Полицейщината ще ни се стоварва, докато не пораснем и кажем: „Ей, много сте смешни!“ Какви джунджурии носите по себе си, не ви ли тежи? Големи хора,,, Тцъ, тцъ…

  Нещо като кукерите 8)

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.