Съдия Наполитано: Вярно ли е, че демокрацията е дивотия?

Вярно ли е, че ви позволяват да гласувате, защото в крайна сметка няма значение? Вярно ли е, че няма значение за кого гласувате, защото елитът винаги намира начин да наложи своето? Вярно ли е, че „един човек – един глас“ е измислица, създадена от властите, за да ви направят свои съучастници? Вярно ли е, че демокрацията е опасна за личната свобода? Вярно ли е, че демокрацията изкривява представите на хората за исконните права и фундаменталните принципи на държавата, като превръща изборния процес в конкурс за красота (и сладкодумие на кандидатите)?

Вярно ли е, че демокрацията позволява на властите да правят каквото си искат, стига достатъчно хора да се явят пред избирателните урни, вместо да протестират? Вярно ли е, че целта на демокрацията е да убеди хората, че не могат да просперират чрез създаването на богатство (материално и духовно – бел. Стопанина), а просперитетът се обвързва с кражба от другите? Вярно ли е, че единственият морален начин за забогатяване – ако не броим наследството – е чрез доброволна икономическа дейност? Вярно ли е, че властите ви залъгват, че политическата активност ще ви направи богати? Вярно ли е, че политическата активност не противоречи на нашата продуктивност и на миротворческите ни занимания? Вярно ли е, че политическата активност ни прави съучастници на паразитизма и унищожителните деяния, с които се занимават властите?

Съдия Андрю Наполитано

Вярно ли е, че държавите по начало са създадени, за да защитават свободата на жителите си, но винаги се превръщат в политически и империалистки търговски дружества, които искат да трупат повече власт, да разширяват територията си и да затягат контрола си над гражданите? Вярно ли е, че идеята за „държавата, която се грижи за нас“, всъщност е една илюзия? Вярно ли е, че индивидуалната ни сила и културната ни устойчивост не зависят от силата на държавата, а от свободите, които имаме спрямо държавата?

Вярно ли е, че гражданските протести, които виждаме по целия свят, се дължат именно на това, че държавните власти са неконтролируеми? Вярно ли е, че съчетанието на всеобхватна власт и демокрация води до зависимост на гражданите и разруха? Вярно ли е, че всеобхватната власт задушава човешката инициатива, а демокрацията ги убеждава, че единствената инициатива, от която човек се нуждае, е да гласува и да се примирява с всичко, което вършат властите?

Вярно ли е онова, което е казвал Йоско Сталин – че най-властният човек в света е този, който преброява гласовете? Вярно ли е, че най-големият тиранин в човешката история живее сред нас? Вярно ли е, че такъв тиранин винаги намира начин да наложи егоистични интереси, независимо от законите на страната и независимо от конституционните му ограничения? Вярно ли е, че този тиранин се подкрепя от мнозинството гласоподаватели? Вярно ли е, че тиранията на мнозинството се дължи на демокрацията, дори когато става дума за власт без ограничения?

Вярно ли е, че властите манипулират мненията на гражданите, за да оправдаят извършването на онова, което са си намислили? Вярно ли е, че държавните власти раздават подкупи на ключови хора чрез пари, които не струват и колкото хартията, на която са отпечатани? Вярно ли е, че властите раздават помощи на бедните, данъчни отстъпки на средната класа и спасяват бизнеса на богатите с пари на данъкоплатците, за да държат всички ни в зависимост? Вярно ли е, че истинската република изисква не само демократични избори, но също така информирани и морални гласоподаватели, които разбират основополагащите принципи за ограничена държавна власт, икономиката на свободния пазар и божествения произход на исконните права?

Вярно ли е, че можем да се освободим от игото на всеобхватната власт чрез образователни кампании, информиран избор и личен кураж – като всички тези неща водят до революционно завръщане към основополагащите принципи? Вярно ли е, че държавните власти не искат това? Вярно ли е, че нищо в държавното управление няма да се промени, независимо кой спечели изборите?

Вярно ли е, че кампанията на кандидат-президента Рон Пол е пример за подражание, тъй като не се опитва само да печели гласове, а преди всичко е образователна кампания, която цели да информира хората? Вярно ли е, че именно заради това печели сърцата и умовете на тези, които някога бяха свободни, като ги вдъхновява отново да се борят за свободата си? Вярно ли е, че така печели не само един човек, а свободата, която е за всички нас? Вярно ли е, че можем пак да бъдем свободни?

Какво е нужно да се случи, за да стане това?

* * *

Автор: Андрю Наполитано

Източник: Info Wars

Бел. Стопанина: Андрю Паоло Наполитано е роден на 6 юни 1950 г. и е бивш съдия от Върховния съд в Ню Джърси. От 1998 г. беше политически и юридически анализатор за телевизия FOX, а също и правен консултант за новините, свързани с правораздавателната система.

Съдия Наполитано е убеден, че събитията от 11 септември 2011 г., включително падането на кулите на Световния търговски център в Ню Йорк не се дължат на причините, поддържани официално от американските власти. Той казва: „Трудно ми е да повярвам, че Сграда 7 от СТЦ може да падне някак от само себе си. След 20 години хората ще гледат на събитията от 9/11 по начина, по който ние днес разглеждаме покушението срещу Дж. Ф. Кенеди. Просто няма начин нещата да са се случили по начина, в който властите искат да вярваме.“

Статията „Вярно ли е, че демокрацията е дивотия?“ (ориг.: What If Democracy Is Bunk) всъщност е допълнение към една изключително силна и изпълнена с истина реч на съдия Наполитано, излъчена в авторското му предаване Freedom Watch („Страж на свободата“) по FOX. (Вижте записа по-долу.) След епизода с тази реч телевизията прекрати и свали от ефир предаването – без предизвестие, без официално посочени причини и толкова скоротечно, че сега на негово място няма готови нови проекти, а текат само повторения на стари епизоди от Fox Business. Единственото официално изявление от представители на FOX е, че телевизията ще продължи да работи с Наполитано, но само в качеството му на „съветник“.

Не е нужно официално обяснение защо съдия Наполитано беше цензуриран от FOX. „Който говори истината – трябва да е готов да яде пердах.“ – Учителя Беинса Дуно (цитатът е по памет). Пък и нали казват, че една картинка замествала хиляда думи:

Рон Пол и Андрю Наполитано

* * *

Запис на предаването по FOX или как и какво трябва да говориш, ако искаш да те уволнят за 5 минути:

Съжалявам, нямам български превод. 🙁

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

3 коментара за "Съдия Наполитано: Вярно ли е, че демокрацията е дивотия?"

  1. Росен  25.02.2012 г. | 09:26 ч.

    Истината е, че колкото и пошли хората да се зараждат, то на другия полюс има същата сила, издигаща съзнанието на човечеството. Ето още един пример, че човечеството не стои със затворени очи и смирена глава. А примерите, те са много!

  2. Ариман  29.02.2012 г. | 00:54 ч.

    Ron Paul 2012!!! 😀

  3. izidar  29.02.2012 г. | 15:04 ч.

    Направо не е за вярване че това го гледам по фокса.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.