Меглена Кунева вкарала страната ни в капана на ACTA

Бившият еврокомисар Меглена Кунева е вкарала страната ни и всички европейци в капана на Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (ACTA). Това стана ясно вчера от оповестения анализ на Института за модерна политика. Според организацията Кунева носи пряка отговорност както за тоталното информационно затъмнение при изготвянето на споразумението от страна на ЕК, така и за въвличането на България в казуса заради липсата на разясняване на опасностите за правата и свободите на гражданите.

От института припомнят, че ресорът на Кунева е включвал и правата на интернет потребителите, но едва след нейния мандат, под натиска на ЕП, Брюксел стартирал публични дискусии по документа. Така на практика Кунева, която си спечели прозвището Мадам Йес заради съгласяването си с всяко предложение, пренебрегвайки българските интереси, не само не е защитила потребителите, но и подкрепила мерки за ограничаването на тяхната свобода в интернет, показват данните на анализа.

Източник с продължение: Монитор

* * *

Трайков: АСТА не е свещена крава

По думите му, представителите на ГЕРБ ще гласуват по един и същи начин – и в българския, и в европейския парламент. В коментар на протестите срещу споразумението, които ще се състоят в цяла Европа, включително и у нас, Трайков отговори, че ако нещо не е правилно, то няма да се състои. „Ако нещо може да бъде тълкувано според най-лошите сънища на хората, това няма да стане“, така Трайков коментира възможността всяка добра адвокатска кантора да може да осъди приятели, които са си разменили книга по интернет, например.

* * *

Бърз коментар: До оня ден Трайчо друго пееше. Има и друго интересно в горната новина:

„Трайков направи аналогия с парниковите газове – за да се предпази от огромните емисии парникови газове, се правят огромни рестрикции и индустрията се изтегля към останалата част от света.“

Трайков, в случай че те интересува, Климатгейт 1 и Климатгейт 2 също могат да се тълкуват като част от най-лошите ми сънища. Не си подготвен за позицията, която заемаш — напусни я, моля най-учтиво (засега).

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

5 коментара за "Меглена Кунева вкарала страната ни в капана на ACTA"

 1. ВОДА  12.02.2012 г. | 10:25 ч.

  …. да, тази жена е пример за мръсна, почернена душа – визирам м.к.

 2. Александър  12.02.2012 г. | 11:01 ч.

  и като си припомним , че същата спечели 10-11% подкрепа за президентските избори ❗

 3. Светльо  12.02.2012 г. | 13:59 ч.

  При 20% от имащите право на глас, които гласуваха, направи сметка колко са 10 – 11%. 2% от всички, които имат право да гласуват!

 4. Arcros  12.02.2012 г. | 16:35 ч.

  И тази ми я гласят за новата реална алтернатива, след като времето на сегашната мутренска-милиционерска клика отмине… Боже, опази! 😳

  А Трайчо едва ли си представя колко сполучлива аналогия е направил. Абсолютен глупак! Да му се смееш до припадък на глупащините, само че не са много на смях работите… 🙄

 5. Стопанина  12.02.2012 г. | 17:06 ч.

  Знаеш как е под червените фенери. Рано или късно, най-работливата к..ва, която докаже и бизнес нюх, става Мадам на бардака.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.