Едно мило писмо, от което имах много силна нужда

Публикувам писмото със съгласието на автора и със съкращения на някои лични данни и подробности от личен характер:

Здравейте господин Стаменов,

От около 2 години чета редовно Вашия сайт. Мисля, че това, което правите, е много важно и Ви поздравявам за усилията и неотклонния стремеж към Истината. Преди няколко години се запознах едновременно с антропософията и учението на Беинса Дуно и винаги съм забелязвал значителните прилики и допълването на двете учения едно с друго. Смятам, че необходимостта за синтез между двете е очевиден.

Тъй като съм лекар, разделът за ваксините беше много важен за мен, за да мога да давам адекватни съвети на моите пациенти. От 2 г. ги съветвам никога да не се ваксинират и възможността да се аргументирам достатъчно добре го дължа предимно на Вас. От вашите подкастове научих за информацията, дадена от Щайнер — преминаването на официалната медицина към етап на „физиологичен (медицински) демонизъм“ и наблюденията ми напълно потвърждават това „пророчество“.

[…]

По отношение на ваксините информацията от вашия сайт ми беше много полезна в началото на свинския грип, когато от местния седмичник поискаха да направят интервю с мен, за да препоръчам противогрипните ваксини на кардиологичните пациенти. Аз напълно отрекох ваксинирането и добрата ми аргументация дължа на Вас. Статията излезе и се надявам, че е повлияла поне на част от читателите. А сега на хората, които ме питат за ваксините, понякога направо давам линк към раздела в сайта Ви и всички, които са ги прочели, стават моментално противници на ваксините.

[…]

От около година разбрах от Вашия сайт за предстоящото въплъщение на Ариман, после прочетох доста за това от Щайнер и стигнах до извода, че тази информация е твърде важна, за да бъде просто игнорирана. Мисля, че всеки човек, който е чул за това, е необходимо да вземе едно твърде важно решение — или да се откаже да се занимава с този въпрос и да се прави, че такова нещо не съществува; или да потърси какво е неговото място в това неотменимо историческо и духовно събитие и да се подготви според избора си по най-правилния начин. Aз избрах втория път…

[…]

Към работата Ви е нормално да има атаки, сигурно сте ги очаквал, но понякога интензивността на атаките Ви изненадва. Мисля, че атаките към Вас показват, че пречите на плановете на някои хора и други същества, така че може би трябва да ги приемате като комплимент и признание. Скоро прочетох книгата на Мангуров „Пътят към Аза“ и там също накратко са описани многото атаки към него. Синтезът между антропософията и учението на Беинса Дуно е достатъчно екзотична кауза, малко хора я разбират и още по-малко я следват.

[…]

Само за финал ще Ви пиша, че напълно съм убеден, че той (Ариман) вече е тук. Това убеждение се базира не на прочитане на стотици книги на Щайнер, а на най-обикновените ми наблюдения на света около мен.

Д-р Д. Дончев – кардиолог

* * *

Благодаря на доктора за това писмо!

След прилива на злото, който заля коментарите под тази публикация и който обруга Христос, Архангел Михаил, знайни и незнайни художници на картини и икони, като не пропусна да опита и изкривяване на Словото от Учителя, сърцето ми се вледени, а над съзнанието и волята ми надвисна опасна сянка. Най-черните вълни ги спестих на читателите, например имаше и поредно потискащо с глупостта си писмо от Владимир Помаков, което не мина през ситото…

Но ето че един кардиолог, без да е наясно с борбата на Светлината и мрака, която се проведе снощи на сайта, успя да стопли сърцето ми — да го излекува, а така и да ми върне желанието за по-нататъшна работа. Това писмо, образно казано, беше мечът на Арх. Михаил, който постави Ариман, Луцифер и подопечните им духове там, където им е мястото. В ниското и далеч от етерното и астралното ми тяло, в което успяха да се намърдат след множеството атаки.

Да, Светлината е по-силна от мрака. Само един лъч е достатъчен да направи неочаквания обрат в точния момент. Ние ще победим! Ще е трудна победа, но ще победим. Помагай и ще ти помагат в отплата. Това писмо е живото свидетелство, че Законът на Любовта е над всичко. Затова и ще пребъде.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

10 коментара за "Едно мило писмо, от което имах много силна нужда"

 1. Захария  10.02.2012 г. | 14:09 ч.

  Разбира се, че е по-силна Светлината!

  Посредством писмото на д-р Дончев си получил окуражаващо потупване по рамото от „горе“, с което Светлите Същества ти показват, че те обичат и те подкрепят. Това, че писмото е дошло в подходящия момент, си е в реда на нещата, защото Господ винаги се грижи за своите работници и им дава това, от което се нуждаят в момента. Не трябва да се обезкуражаваш от атаките на тъмните сили, защото колкото и много да те атакуват, винаги ще получаваш повече помощ и подкрепа от Светлите, ще видиш. 😉

 2. Емо  10.02.2012 г. | 14:28 ч.

  Благодаря и аз на доктора. Щастлив съм, че има хора като него.
  Да бъде Светлина!

 3. Припомням  10.02.2012 г. | 15:13 ч.

  Къде бихме могли да прочетем интервюто на д-р Дончев,за което той споменава в писмото си?

 4. Стопанина  10.02.2012 г. | 15:23 ч.

  Не искам да разкривам населеното място, в което живее и работи този доктор, както и първото му име. Най-вероятно в материала с интервюто има и негова снимка… Обещах да не разкривам напълно самоличността му и ще си спазя моята част от договорката.

  Ако той пожелае, нека даде подробностите и се „разкрие“ с какъв псевдоним пише в коментарите. 😉 На мен също ще ми е интересно да прочета интервюто.

 5. Балинов  10.02.2012 г. | 15:54 ч.

  Браво на доктора. Ако реши да се поразкрие би било полезно . Ще го даваме за пример и в нашия форум, където също се обсъждат тези теми. Ако не иска, ще го разберем и няма да се сърдим 🙂

 6. Росен  10.02.2012 г. | 20:15 ч.

  Драги Стопанино, знай, че не само уважаемият доктор е човек, който е повлиян от информацията, която публикуваш. Помогнал си на много хора да се информират, а от там на сетне всеки по отделно да тръгне, може би, по един по-праведен и светъл път. Сигурен съм, че има много хора, които четат и те споменават с добро, без да коментират в сайта. Много е важно от време на време да виждаме признателността за това което правим за общото благо. Все пак сме хора и колкото и да правим добро заради самото добро, а не за благодарност, има моменти в които една такава признателност дава нов тласък на делата ни. Силна воля и постоянство ти желая 🙂

 7. Константин  10.02.2012 г. | 21:56 ч.

  Господин Стаменов,
  аз считам, че Вашата работа има много голяма полза за просветата на хората, които Ви слушат и четат това, което сте качили или написали, та макар и да са някои от тях против казаното. Аз също споделям мнението, че трябва да се изучава Щайнер. Това го казвам от гледната точка на човек, който се стреми да бъде верен последовател на Учителя. Каквото и да се изсипе против Вас, не се нервирайте и смущавайте, а ,както Вие добре знаете, слушайте гласа на Вашата интуиция.

 8. Стопанина  10.02.2012 г. | 22:15 ч.

  не се нервирайте и смущавайте

  Искам, но не мога да не се смущавам, като виждам колко хора ще идат зян и че триумфът на Ариман се очертава в кърпа вързан. Това ме нервира, а не както някои си мислят, че ме докачат думите на този или онзи. Въобще не става дума за наранено его, а за вина, че не правя достатъчно или че не го правя както очакват „горе“ от мене. И понеже на моменти се хващам, че не съм опериран от чувство на вина, както понякога си мисля самомнително, това също ме нервира.

  Бързо ми минава, но сам се въртя на шиш и се самоизяждам. Знам, че и така не бива, но го правя. Другата крайност е да си кажа като Кайн, че не съм отговорен за брата си, което е друга форма на грях. Търся баланса и не го намирам.

  Което… ме нервира!

 9. Dani  11.02.2012 г. | 09:45 ч.

  Поздави на всички и най вече на доктора за откровението.

  Търся баланса и не го намирам.
  По много начини мога да го кажа, но това от Захария много ми хареса и знам, че едно е да се каже, друго е да се разбере и съвсем друго да се направи. Пътя е дълъг, понякога един живот. Абсолютно съм убедена, че ще достигнеш до баланса.

  „Каквото човек мисли, това става – ако човек мисли по Божествено, и работите стават по Божествено; ако мисли по човешки, и работите стават по човешки; ако мисли по животински, и работите стават по животински.“

 10. ВОДА  11.02.2012 г. | 10:48 ч.

  Ето един лекар , който като е полагал клетвата е участвало и сърцето !!! Щаслив съм ,че има все още такива хора ………….. Благодаря и от мен !:-)

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.