Чиповете и „медицината“ на Големия брат и неговата фармафия

До края на годината във Великобритания: Чипове в тялото ще следят дали си пиете лекарствата. Представете си свят, в който властите следят всичко, с което се храните или пиете; свят, в който правителството се грижи да си взимате всички фармацевтични лекарства – с помощта на микрочип, който ще предава тази услужлива информация на властите. Това е почти реалност – биотехнологична компания е на път да издаде проследяващ микрочип за британския пазар. Технологията ще се поглъща през устата и ще следи доколко пациентите се съобразяват с предписаното им лечение. Събраната информация ще се изпраща дистанционно на семейството и лекарите.

Чиповете се очакват в продажба до края на годината. Иновативната технология обаче не е минала през клинични опити, доказващи безопасността и ефикасността ?. Опасенията са големи, като имаме предвид, че при животни като кучетата чиповете поощряват или направо предизвикват появата на туморни образувания.

Както често се случва с непроверени и застрашаващи неприкосновеността технологии, адвокатите на чиповете казват, че те ще повишат ефикасността. Това щяло да стане, като се гарантира, че пациентите взимат лекарствата си в правилното време и в правилните количества. Адвокатстващите не обелват и дума за това, как чиповете могат да се използват за принудително приемане на налагани от правителството лекарства и ваксини.

По-плашещи сценарии вещаят и общество, подобно на това във филми като Equilibrium, където хората са принуждавани ежедневно да приемат лекарства, правещи ги подчинени на властта. Но дори във филма няма такова навлизане в чуждото лично пространство. За най-непослушните и неудобни на властта пък се разработват чипове, способни да убиват от разстояние.

Ще видим дали британците ще приемат нововъведението и дали ще плащат сами за него. Според сведенията, поне първоначално технологията няма да се покрива от британската здравна система. Още интересни новости във връзка с чиповете са предложенията на ООН да поеме водеща роля в сферата на психичните разтройства.

Това не е чак такава изнедада в свят, в който националните интереси все повече губят значение и в който недемократично назначените бюрократи и технократи на ООН се самоопределят като краен и абсолютен авторитет по въпросие на здравеопазването и човешките права. Daily Bell коментира:

„Крайната цел е харта за психичното здраве, която ще предоставя възможност на елитарните среди да създават още по-контролираща бюрокрация. На пръв поглед това може да изглежда като нещо новаторско и безвредно. Но след време ще стане ясно, че ООН подготвя апарат за световно здраве, с който да преценява емоционалната и интелектуална стабилност на хората. В най-лош случай – ако се стигне дотам – ООН ще определя не само душевното здраве на хората, но ще има и власт да ги изпраща по душевни клиники и обучителни лагери, ако не са достатъчно податливи и отворени за необходимото ниво на мисловен контрол.“

Подробности в източниците.

* * *

Лобисти искат премахването на алтернативните и природните методи за лечение от университетите. На кого са му притрябвали алтернативна и/или природна медицина, когато имаме такава фантастична здравеопазваща система, която ежедневно подобрява света? Поне така мислят над 400 доктори и учени в Австралия, които искат премахването на всякаква конкуренция. Те са се организирали в лобистка група, целяща да влияе на университетите да прекратят преподаването на всички други, освен конвенционалните методи на медицина. Подобна атака наблюдаваме и в ЕС, който анатемоса стотици билки, а британски лекари обявиха хомеопатията за магьосничество.

* * *

За геройствата и достойнствата на конвейерната медицина: GlaxoSmithKline все така обжалва символичната глоба за убийството на 14 бебета при нелегални клинични тестове. Аржентински съд глоби GlaxoSmithKline (GSK) с възмутителните 90,000 долара за провеждането на нелегални клинични опити, довели до смъртта на 14 бебета между 2007 и 2008 година. От GSK минават всякакви граници на наглост – както писахме по-рано, те обжалват глобата, която за компания от такъв ранг е като ухапване на слон от комар.

GSK са събирали участници из Аржентина, които да участват в експерименти, обявени за нелегални в Европа и САЩ. Те са вербували доктори, които да измамят неподозиращите родители и да им свършат мръсната работа. Местен педиатър, Ана Марчезе, коментира:

„Тези доктори са се възползвали от много неграмотни родители, прилагайки натиск и карайки ги да подписват документите… Лабораториите не могат да експериментират в Европа или САЩ, затова отиват в страни от третия свят. Тези практики са нелегални и са протекли без никаква регулация от държавата. Освен това, те не се придържат и до минимални етични съображения“.

Освен починалите деца, много са получили и тежки странични ефекти. Родителите, които опитали да спрат тестовете над децата си (докато са били още в ход), са били заплашвани – твърди Хулиета Овехеро, леля на едно от починалите деца. Овехеро казва, че те са били заплашвани и че никога повече няма да получат ваксина за децата си, ако решат да не довършат клиничните опити!  (GlaxoSmithKline e компанията, която произвежда експерименталната ваксина Cervarix за рак на маточната шийка, за която тече рекламна кампания у нас. Чрез измами опитват да вербуват много 12-годишни български девойки и преди всичко техните родители не само да станат опитни мишки, но и да си платят за експеримента – бел. Стопанина)

 

 

Споделете публикацията

Google1

За Григор Самуилов

Автор, коментатор и преводач на статии и обзорни материали в областта а политиката, банкерството, науката, религията и образованието.

Всички публикации

4 коментара за "Чиповете и „медицината“ на Големия брат и неговата фармафия"

 1. Светльо  03.02.2012 г. | 11:40 ч.

  „Пуяци, турят си на една книжка диплом пише, смята всичко знае“ – думи на Петър Димков, актуални и за днешните псевдо-учени!

 2. Балинов  14.02.2012 г. | 00:37 ч.

  Стопанино, интересен линк според мен, можеш да го вкараш в някоя статийка.
  В Петербург родители искали да чипизират децата им, за да можели да знаят къде се намират във всеки един момент. Разгоряла се дискусия и повечето родители заели същата позиция 😯

 3. Виолета  20.07.2013 г. | 17:31 ч.

  Родители , заплашвани с лишаване от ваксинации ? Хахаха , че това си е направо подарък , а не заплаха 🙂

 4. Trend  24.07.2013 г. | 00:22 ч.

  Повтарям информацията си от съседната публикация, тъй като я считам за важна: Когато бях подрастващ (сега съм над 60), а баща ми „висш“ правителствен чиновник, един ден съобщи в къщи, че в страната е разкрита мрежа от лекари извършващи имунизации, като един от умишлените ефекти е безплодие. Разкриването е станало благодарение на това, че самите лекари са предпазвали от имунизация свои близки и други от „избраните“. Чрез тогавашните разузнавателни служби са били издирвани засегнатите и са правени опити за частичното им възстановяване. От други разузнавания сме били получили съвет да не употребяваме британски и американски ваксини. Днес вече знаем, че с помощта на ваксините се предизвиква и дългогодишно прогресиращ спад в интелекта. А деца заченати „инвитро“ са ме смущавали със странното си излъчване (обикновено сиво-синеоки близнаци). Знае се, че масонството имаше за задача да популяризира този вид зачеване, на „благоприятния“ фон на увеличаващия се брой безплодни двойки…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.