Отстранете Трайков: Този човек е практически вреден за България

Подписът на България под споразумението срещу фалшифицирането АСТА е под условие. Това заяви икономическият министър Трайчо Трайков в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. По думите му Министерският съвет дава мандат на посланика в Япония да подпише под условие за последваща ратификация от българския парламент. (Трайчо обаче си трае защо посланикът е подписал, ако не се очаква последваща ратификация от парламента.)

Трайков обясни, че реално, ако не бъде ратифицирано, все едно, че няма подпис, и в този смисъл няма смисъл актът на оттегляне на подписа от страна на правителството. (Трайчо си трае защо все пак има подпис и този български подпис в подкрепа на ACTA беше разгласен във всички световни медии, ако идеята е „все едно, че няма подпис“. Подпис има. Това е фактът, останалото са празни приказки.)

По думите му, както при всички други случаи на ратификации, следва да се изготви проект на ратификация, в който да бъдат включени резерви, както от Министерски съвет, така и от парламента. (Значи, ратификация е планирана, така че подписът на японския посланик съвсем не е „все едно, че няма подпис“. Едното води до другото. Господинът Трайков заблуждава публиката, че подписът е едва ли не случаен и правителството никога не е имало намерение да ратифицира скандалния проектозакон.)

Икономическият министър изтъкна, че този текст касае много повече неща от филми и музика. (Знаем, знаем до какво ще доведе. До смъртта на свободния интернет и до цензурата на всякакви сайтове на политически дисиденти и на средства за разпространение на некомерсиални продукти, конкуриращи корпоративните.) Той предоставя защита на производителите (на някои производители, ако трябва да сме точни! И не гарантира никаква защита на други производители.). Целта на това споразумение е инициирана от ЕС, каза Трайков (Нека не използваме абстрактния термин ЕС. Инициативата е инициирана от недемократично избрани бюрократи, които си нямат друга работа, освен да налагат интересите на корпоративните си и банкерски господари).

Източник: News.bg

* * *

Коментар от Рудолф Щайнер:

„Представете си, че в даден университет преподава един учен. Той застъпва възгледи, срещу които аз трябва да водя решителна борба; възгледи, които според мен са погрешни. Естествено, ако сметна това за мой дълг, аз ще положа всички усилия, за да покажа неговите слаби и погрешни места; и бих искал да съм съвсем убедителен и прав, когато ще заявя: „Ето защо всички негови думи са празна работа.“ Тази е едната страна на нещата.

Сега нека допуснем, че поради някаква причина, например заради дисциплинарно нарушение, университетските власти решават да уволнят този учен. И каква ще бъде моята реакция? Естествено, ще се застъпя за него, ще се обявя против неговото уволнение, защото в случая се отнася до учението на един мой противник, а не до нещо друго. Докато спорът се води на теоретична основа, борбата трябва да е решителна и постоянна. Но ако спорът бъде изнесен навън – в сферите на политиката, финансите или промишлеността – тогава борбата срещу този човек трябва да се превърне в защита! В този случай осъдително и подло е, ако поради несъгласие и мирогледен сблъсък, аз поискам да направя нещо за уволнението на моя противник.

Обаче нека да приемем и друго – например че нашият университетски преподавател иска да премине в икономическия факултет, в политиката, в държавния апарат. Тогава също би възникнал въпросът: Подходящ ли е той за този пост? И естествено, нашата позиция би трябвало да бъде само една: Този човек да се отстрани по възможно най-бърз начин от държавна служба; защото неговото учение ще стане практически вредно.

Бърз коментар от Стопанина: Този човек, Трайчо Трайков, да се отстрани по възможно най-бърз начин от държавна служба! Неговата идеологическа закваска, безмерната меркантилност, хулителски похвати и неприкрита глупост вече са практически вредни!

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

20 коментара за "Отстранете Трайков: Този човек е практически вреден за България"

 1. Светльо  01.02.2012 г. | 12:30 ч.

  С действията си този министър застрашава живота и здравето на хората (шистовия газ), правата и свободите на гражданите (AСТА), лобира явно за чуждестранни частни компании и кой знае още колко явни и неявни закононарушения, лъже най-нагло (първо каза, че не са подписвали с Шеврон, после пък отмениха договора с Шеврон, който неясно кой е подписал тогава). Това не е ли достатъчно да се сезира прокуратура?

 2. Стопанина  01.02.2012 г. | 12:34 ч.

  Предишните правителства бяха същите – крадливи и лъжливи. Но чак ТАКОВА нахалство не помня. Прокуратурата би трябвало да се самосезира и заради тежненията на ББ да установява диктатура чрез подписване „на инат“. Само това с подписването „на инат“ от министър-председателя дава тон за действията и на останалите около него.

 3. Стопанина  01.02.2012 г. | 12:45 ч.

  Според него (Трайков) е разбираемо подозрението на хората спрямо въвеждането на подобни стандарти, тъй като през годините е имало редица злополучни и непохватни опити на звукозаписната и софтуерната индустрия да се противопоставят на естественото развитие на нещата. Те така и не успяха да намерят успешен бизнес модел, а търсят репресивни мерки спрямо потребителите. – Дневник

  Трайчо в прав текст си казва, че подкрепя репресивните мерки. Нахален > по-нахален, най-нахален > Трайчо > Бойко. Да се хващат за ръчичка и вкупом ВЪН!

 4. Светльо  01.02.2012 г. | 12:52 ч.

  Надигна се яко брожение. На 11.02.2012 в София, Варна и Бургас за сега, ще има протести. Инициативния комитет За чиста България също са нащрек за шистовия газ и за Закона за подземните богатства, който мъдрят (по отношение на шистовия газ). Много им се събра, ВЪН – но после в затвора!

 5. Стопанина  01.02.2012 г. | 12:55 ч.

  Осем членки на ЕС получават облекчения – не и България въпреки медийните напъни на ББ

  Провал след провал на това правителство.

  ВЪН!

 6. Радослав Йорданов  01.02.2012 г. | 13:22 ч.

  Осем членки на ЕС получават облекчения – не и България въпреки медийните напъни на ББ

  О, Боже мой! Е, тази новина трябва да стане водеща. С нея, абсолютно, се развръзват ръцете на хората. Няма с какво да се оправдае, политиката на правителството. Пълна излагация!

 7. Стопанина  01.02.2012 г. | 13:33 ч.

  ACTA съставя условия за полицейщина в интернет. Това мнение изразиха от сдружението на независимите интернет доставчици, във връзка с международното търговско споразумение за борба с фалшификациите.

  С ACTA се създава възможност за нарушаване на основни човешки права на гражданите, заяви адвокат Светослав Димитров, Изпълнителен директор на сдружението. Той подчерта, че споразумението е било подписано от страната ни, без да е имало обществено обсъждане.

  Нещо повече, по думите на юриста представителите на българската държава не са много добре запознати със съдържанието на споразумението. Той изтъкна, че техните становища се разминават с оригиналното съдържание на документа.

  Адвокатът обясни, че българският превод на споразумението, който беше разпространен в интернет има разминавания с оригиналния. (Също като превода на директивите относно шистовия газ! Кой от правителството плаща за грешни преводи? И кой ще направи проверка на тази поредица от изумителни „случайности“? – Бел. Стопанина)

  Димитров съобщи още , че именно поради липсата на обсъждане и дебати около ACTA, докладчикът по споразумението към европейската комисия е подал оставка, изтъквайки, че не иска да участва в този фарс.

  Продължава >>

 8. Вики  01.02.2012 г. | 16:55 ч.

  Това не е точно за Трайчо, но е друго доказателство за установяване на диктатура и репресии в държавата ни.
  http://www.blitz.bg/news/article/129339

 9. Стопанина  01.02.2012 г. | 17:27 ч.

  Че то това с „одобренията“ и „проверката за фактологически грешки“ на статиите си е традиция от памтивека. Описано е и тук от личен опит. Единствената разлика е, че май Измисленият съд няма намерение да плаща за цензурата на неудобни материали и за славословията по негов адрес. Опитват да го прекарат „по приятелска линия“.

 10. Александър  01.02.2012 г. | 18:59 ч.

  няма да мине този закон , още опипват почвата

 11. Стопанина  07.02.2012 г. | 16:32 ч.

  Министър Трайков вече ще отговаря за всички язовири

  Спукана ни е работата.

 12. Радослав Йорданов  08.02.2012 г. | 08:59 ч.

  Стопанина
  Министър Трайков вече ще отговаря за всички язовири
  Спукана ни е работата.

  хахаха xD

 13. Тим  08.02.2012 г. | 18:36 ч.

  Трайков: АCTA не ограничава свободата в интернет! – http://www.dnes.bg/politika/2012/02/08/acta-ne-ogranichava-svobodata-v-internet.150889

  Има си хас да я ограничава!

 14. Стопанина  15.02.2012 г. | 10:10 ч.

  Някои от текстовете на мораториума върху проучването и добива на шистов газ по метода на хидравличното разбиване ще бъдат редактирани, съобщи икономическият министър Трайчо Трайков пред Нова телевизия.

  Трайчо Трайков: Бих подал оставка заради АСТА, ако министър-председателят прецени

  Трайчо Трайков не прави нищо, ако друг не му каже да го направи. За какво ни е?

 15. Стопанина  16.02.2012 г. | 11:22 ч.

  Трайков „размразява“ дебата за шистовия газ

  http://news.ibox.bg/news/id_1859125486

 16. Светльо  16.02.2012 г. | 11:58 ч.

  „Няма да посоча с пръст, само ще кажа кой има интерес – статуквото. Има твърде много интереси, които се преплитат“

  Най-големия лобист на чужди интереси. Поне да излъже (той много умело го прави това), да каже, българското правителство ще наеме Шеврон и други помийни компании да проучат дали има газ. Той директно си лобира за тях. Толкова явен лобист и Уорлик не е!

 17. Goodman  15.03.2012 г. | 21:48 ч.

  Министрите на „шистовия газ“ и „ваксините“ си заминават:

  http://www.dnes.bg/politika/2012/03/15/konstantinov-i-traikov-aut-ot-kabineta.154046

  Да видим следващите лобисти…

 18. Стопанина  15.03.2012 г. | 23:09 ч.

  Братя и сестри, молбите ни бяха чути! Наистина невъзможното за човека е възможно за Бога.

  Нека експериментът със Светлинното разбиване продължи безсрочно…

 19. Светльо  16.03.2012 г. | 11:06 ч.

  От младо прасе и нов началник не се знае каква свиня ще излезе

 20. Goodman  16.03.2012 г. | 18:30 ч.

  Недоносчето на световната банка знаело за оставката три дни по-рано:

  http://www.dnes.bg/politika/2012/03/16/diankov-znael-za-ostavkata-na-traikov-oshte-predi-tri-dni.154157

  Дали нареждането не е дошло от там?

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.