Пропаганда: Забавете кърменето, дайте път на ваксините!

Учени препоръчват на майките да забавят жизненоважното кърмене, за да се „подобри“ ефектът от ваксинациите. Майчиното мляко можело да попречи на силата на ваксината, например на ротавирусната. Авторите на нова публикация твърдят, че кърмата, която повишава естествения имунитет, може да се отрази негативно върху действието на ваксината. Естествено се премълчава връзката между ваксините и повече от 189 заболявания – тази връзка е наблюдавана и доказана в множество рецензирани изследвания.

В публикацията, която може да се прочете свободно в Journal of Pediatric Infections & Diseases, учените заявяват, че кърменето трябва да бъде спряно, за да се подобрят ефектите (включително и негативните) от ваксинацията. Тази препоръка е специално насочена към развиващите се и бедни нации, които по правило най-често стават обект на масови програми за ваксинация, спонсорирани или от фондацията на Бил Гейтс, или от ООН. Необходимо е да се отбележи, че за децата в тези бедни нации майчиното мляко много често е единственият източник на качествени хранителни вещества. Но въпреки това статията препоръчва именно спирането на този източник. С други думи, отслабването на имунната система на децата е „желаният ефект“, който учените търсят, за да подобрят силата и „ефективността“ на ваксинацията.

Извадка от публикацията:

„Обяснение: Ниската имуногенност и ефективност на ротавирусната ваксина в развиващите се страни може да се обясни от по-високите титри на Имуноглобулин А и от неутрализиращото действие на майчиното мляко, което децата консумират по време на имунизацията и което ефективно може да намали силата на действие на ваксината. Стратегии за преодоляването на този негативен ефект, като например забавяне на кърменето по време на имунизацията, трябва да бъдат оценени.“

Учени: Спрете кърменето и дайте път на негативните ефекти

В добавка изследователите намекват и че майките би трябвало да хранят децата си със синтетични храни. Известно е, че изкуствените храни не само не се доближават до кърмата, която естествено повишава имунитета, но даже могат да увреждат бебетата. Освен това, поради факта, че съдържат множество токсични съставки, също като  полуфабрикатите, изкуствените детски храни могат да се свържат с повишения риск от SIDS (Синдром на внезапната детска смърт) и много други заболявания.

В крайна сметка излиза, че повишаването на „ефективността“ на ваксините, които се прилагат на децата лишени от майчино мляко, води и до негативни ефекти, които са добре документирани и доказват връзката между ваксините и автоимунните заболявания и детската смъртност.

* * *

Автор: Антъни Гучиарди

Превод: Захария

Източник: Natural Society

Споделете публикацията

Google1

18 коментара за "Пропаганда: Забавете кърменето, дайте път на ваксините!"

 1. Светльо  22.02.2012 г. | 14:23 ч.

  – Какво бихте казали на хората, които са против ваксините и твърдят, че са вредни?

  – Има много грозни антиваксинални настроения, които са предизвикани от псевдо интелектуалци. Една част от тях може да са честни хора, но са доста заблудени.

  Ех заблудено стадо…. 🙂

 2. Стопанина  22.02.2012 г. | 14:32 ч.

  Спестил си най-интересното изявление. Още от интервюто:

  Има ваксини, без които не може.

  Да, ваксините са слънцето, въздухът и водата, взети заедно. Направо преритвам в ужасна агония, задето не съм се ваксинирал срещу коклюш и хепатит.

 3. Милена  14.08.2013 г. | 01:58 ч.

  Бе вие нормални ли сте да публикувате такива простотии?????????????? Това е абсурдоно просто…

  (Бел. Стопанина: Единствената причина мнението да не бъде изтрито е, че авторката с него сякаш държи да покаже на света съществуването си в състояние на дълбока простотия и невъзможност за по-ясно изразяване. Надяваме се, че ще оправи граматиката и пунктуацията си, като следващия път се постарае да допринесе повече за дискусията.)

 4. Веско  17.08.2013 г. | 15:46 ч.

  @Милена >
  А може би това което една от научните работници разработили ваксината ,,Гардазил,, признава (че е безмисленна и дори смьртоносна) сьщо е глупост и безсмислие????
  статията е на немски но сьм сигурен че ще я намерите и на английски

  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/ethan-a-huff/fuehrende-entwicklerin-von-gardasil-erleichtert-ihr-gewissen-und-gibt-zu-dass-der-impfstoff-nutzlos.html;jsessionid=54A105058EE02F502679947071481EAE

 5. Mili  07.11.2013 г. | 12:44 ч.

  хахах, още утре спирам, превантивно, да не вземе детето да придобие имунитет, че тогава милите фармацевтични уроди ще се лишат от някой и друг лев…. или ни имат за много тъпи или те са полудяли.

 6. Габи  07.11.2013 г. | 12:54 ч.

  Е, това вече минава всякакви граници!

 7. Вен  07.11.2013 г. | 14:50 ч.

  Естествено се премълчават къде са тези изследвания доказващи „връзката между ваксините и повече от 189 заболявания“. Не съм виждал статия против ваксините, която да не премълчава тези тежки, тежки факти. Приказки бол, действителни доказателства 0.

 8. Вен  07.11.2013 г. | 14:57 ч.

  А конкретно по въпроса на статията – просто е. Всяко нещо има плюсове и минуси измерими за определени срокове. Твърде вероятно е при висока смъртност, която може да се премахне чрез ваксинация да е по-добрия вариант хранене на бебето за ограничен период с не-майчино мляко, отколкото да се приеме високия риск от заболяване. Иначе моята дъщеря не е кусвала друго освен майчина кърма, но ние не живеем в Африка слава Богу. Нещата в света не са черно-бели – винаги ЗА ваксините или винаги ПРОТИВ или винаги ЗА майчина кърма. В света има различни ситуации и човек трябва да взема най-добрите решения според обстановката. Който вижда нещата само в черно-бяло има още доста да расте.

 9. Надя  07.11.2013 г. | 16:27 ч.

  Прочетох лятото тази информация, доста по-подробна статия…седмици след това се задушавах от възмущение като се присетех…Какво да кажа, гадовете не спят и пропагандата върви с пълна сила. Само дето стават все по-безочливи с всяка изминала година! А на промитите мозъци, блеещи в хор, препоръчвам доброволно чипосване, поне ще редуцират изявите и вариациите !

 10. Margarita  07.11.2013 г. | 21:27 ч.

  Ако прочетете внимателно статията в оригинал, ще разберете, че учените не препоръчват да се спре кърменето въобще, а само за кратко преди и след ваксината. И те не го препоръчват на населението като цяло, а като цел на следващо изследване по проблема.

 11. Крис  08.11.2013 г. | 05:34 ч.

  Ей егати ненормалниците да спрат майките да кърмят за да може да им бият ваксини. Ей мааа…ма ви мрасна за шибаните ви печалби и фармацефтична индустрия и пари са способни да принизят човешкия живот до една нула. Давайте спрете да кърмите децата си шибайте им ваксините и нема да се плашункате тея дето произвеждат ваксините и не си ги слагат на собстените им деца си печелят.

 12. Стопанина  08.11.2013 г. | 12:31 ч.

  Вредите от ваксините като международна чума, вкл. с признания от СЗО:

  Vaccine Damage: An International Plague

 13. FCB  12.11.2013 г. | 21:43 ч.

  Крис
  Ей егати ненормалниците да спрат майките да кърмят за да може да им бият ваксини. Ей мааа…ма ви мрасна за шибаните ви печалби и фармацефтична индустрия и пари са способни да принизят човешкия живот до една нула. Давайте спрете да кърмите децата си шибайте им ваксините и нема да се плашункате тея дето произвеждат ваксините и не си ги слагат на собстените им деца си печелят.

  Майките никой не може да ги спре да си кърмят децата , могат сами да се спрат, като се оправдаят с „нямане на време“ , „бързане за работа“ и т.н. глупости , с което да предадат децата си в света на ваксините и т.н.
  К’во да праиш – забързан свят , лично аз като събера пари ще си отворя заведение Slow food и ще им правя храната минимум за 30 минути на човек , да се научат на чакане ❗

 14. Милена  01.03.2014 г. | 03:45 ч.

  Точно това исках и аз да кажа, че написаното е абсолютна глупост. Да не кърмят майките, а да ваксинират- що за идиотщина… като гледам всички коментари са с такова послание… Също, Стопанин ли си какъв си, не виждам никакви граматически или пунктоационни грешки в предишния си пост.

  Веско
  @Милена >
  А може би това което една от научните работници разработили ваксината ,,Гардазил,, признава (че е безмисленна и дори смьртоносна) сьщо е глупост и безсмислие????
  статията е на немски но сьм сигурен че ще я намерите и на английски
  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/ethan-a-huff/fuehrende-entwicklerin-von-gardasil-erleichtert-ihr-gewissen-und-gibt-zu-dass-der-impfstoff-nutzlos.html;jsessionid=54A105058EE02F502679947071481EAE

  Да точно, не са глупости, глупост е статията, да се ограничава кърменето, за да не пречело на ваксините… Боже, какви простотии!

 15. Милена  01.03.2014 г. | 03:50 ч.

  Моля ви изтриите всичките ми коментари, съжалявам, че коментирах статията ви, но някой да отрича кърменето и да препоръчва ваксинирането, за мен е олигофрения!

 16. Astrolog  01.03.2014 г. | 11:45 ч.

  @Milena – Статията не е, за да препоръчва ваксини, по скоро ИГНОР на „учените“ в кавички!

 17. Даскал  01.03.2014 г. | 12:11 ч.

  Милена, самият коментар от Стопанина, е коментар на въпросната псевдонаучна „пропаганда“ /в преведената статия/ – т.е. той коментира точно тази манипулативна страна на твърденията вътре в статията, коментира самата манипулативна пропаганда. Вижте какво означава думата „пропаганда“:

  „Пропагандата е вид послание, целящо да въздейства на мнението или поведението на хората във връзка с някаква кауза или позиция, която облагодетелства дадена група или личност. Често вместо безпристрастни и доказани факти, пропагандата може да представи съзнателно манипулирана информация с цел заблуда на обществото. Когато посланието, което трябва да се втълпи на хората, има опасност да не се хареса на обществеността, то трябва да бъде предложено по такъв начин, че да въздейства и да бъде прието. Макар че в началото думата има неутрален характер, с течение на времето добива негативен смисъл.“

 18. Милена  01.03.2014 г. | 16:28 ч.

  Да видях после, явно в бързината си не се изказах много ясно… Благодаря ви!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.