Дружка на Сорос: Google да полицейства конспиративните теории

Евгени Морозов, настоящ учен от Станфордския университет и бивш ортак на Джордж Сорос в „Отворено общество“, призова Google и другите търсачки да се превърнат в мисловна полиция, като осигуряват предупреждения за сайтовете, които разпространяват конспиративни теории. В статия на Морозов се споменават и конкретни примери за такива „теории“: схващането, поддържано от повечето американци, че глобалното затопляне не се дължи на човешката дейност.

Биографията на Морозов, в която са описани връзките му с лица като Сорос, обяснява защо го притеснява, че интернет е мощна трибуна за „хора, които отричат глобалното затопляне, а също и на движения против ваксинациите“. Той смята, че Google трябва да има „социално отговорно отношение“, включващо поставянето на такива схващания в презряна група и манипулация на резултатите от търсенията.

Статията на Пол Дж. Уотсън продължава в Info Wars.

* * *

Бърз коментар: Морозов, Сорос и Сънстийн борят конспиративните теории, като открито обявяват конспирацията си за цензура на неудобни факти и възгледи. Много забавно.

Принципно положение: Истината не се страхува от ревизии. Този, който се страхува от каквито и да било ревизии, не говори истината. Елементарна логика. Всички опити за криминализиране на свободната мисъл и свободния достъп до информация са проява на диктаторски тенденции, които водят със себе си… съответните конспиративни теории.

Полицействай това

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

8 коментара за "Дружка на Сорос: Google да полицейства конспиративните теории"

 1. Александър  24.01.2012 г. | 14:18 ч.

  Полицецйствай това 😆

 2. Arctos  24.01.2012 г. | 14:49 ч.

  Ами да им лепнат на проблемните сайтове по един предупредителен текст от сорта: „Внимание! Този сайт съдържа опасна конспиративна информация! Отварянето му може да увреди вашите правилни възприятия за света!“ 😆

  Майтапът настрана, гледайте какво се случва по света:

  http://www.investor.bg/novini/261/a/wikipedia-niama-da-raboti-utre-kato-protest-sreshtu-shtatski-zakon-za-avtorsko-pravo,128888/

  И още по темата:

  http://www.investor.bg/analizi/262/a/zashto-shtatskiiat-zakonoproekt-sreshtu-onlain-piratstvoto-e-opasen-i-za-evropa-,129006/

  🙄

 3. ВОДА  24.01.2012 г. | 18:48 ч.

  A , тук ,кадето се намирам – цял ден ни пръскаха от небето ( почти всеки ден е така ) и сега за къпак едни такива красиво странни harp облаци + главоболие …………. вече повече от час не са си променили формата …….. имам снимки ако на някой му е интересно ??? но е кофти .

 4. :-)  24.01.2012 г. | 23:15 ч.

  Този Морозов явно е горд наследник на онзи Павлик Морозов, който беше предал баща си на комунистите.

 5. Смешко  25.01.2012 г. | 16:08 ч.

  Прав е човека. В интернет се навъдиха маса професионални лъжци, зарибяващи простолюдието с откровени глупости. Примерно пръскащите самолети.

 6. Arctos  25.01.2012 г. | 17:04 ч.

  Че има параноици, за които всяко облаче в небето е следа от отровно пръскане – има, но хайде да оставим на хората правото да оценяват информацията според собствената си степен на развитие, а не да го делегираме доброволно на някакъв регулативен орган, управляван от индивиди със съмнителен морал.

  Да не говорим, че въпросната регулация ще се провежда именно от професионалните лъжци, за които споменаваш. Същите, които съчиниха какви ли не нелепи конспиративни теории, с основната цел да заглушат истинските конспиративните теоретици и да ги дискредитират като параноици и хаховци.

 7. ВОДА  25.01.2012 г. | 17:56 ч.

  смешко , чудя се да ти се смея ли или да те съжалявам !!!!!? Но преди това искам да ми дадеш своето обяснение за пръскащите самолети ,не заради друго ами защото от седем дена в седмицата някой път седем ги гледам в небето и им се ,,радвам,, на прекрасните форми ,който сътворяват …………….. Та , слушам те ….? Иначе глупости в интернет -има !

 8. Огнян (Мислещ)  19.06.2012 г. | 09:39 ч.

  Google залята с повече от 1000 молби за цензуриране на съдържание

  Интернет гигантът Google Inc. е получил повече от 1000 молби от правителствата на държави от целия свят с искане корпорацията да свали от интернет пространството конкретни видеопродукти в YouTube или сърч резултати и адреси, които се показват от търсачката. От компанията потвърдиха, че в над повече от половината от заявките, получени през втората половина на миналата година, тя се е съобразила и е уважила претенциите. Google планира да публикува до дни в пълни подробности цялата листа с описание на всички молби за премахване на съдържание, получена от властите на различни държави.Общият брой с молби до Google е 1007, от които са уважени 54% от исканията. Статистиката не включва страни като Китай и Иран, които блокират съдържанието на търсачката директно, без да подават искания за каквито и да е рестрикции до компанията. „Всички тези искания и случаи за намеса от наша страна по същество са доста тревожни, защото не са никак малко случаите, в които правителства искат от нас да цензурираме и съответно да премахнем политически изявления, позиции и мнения, които явно не са в техен интерес. Това е в ущърб на свободата на словото и волеизлявлението, както и на човешки права и свободи“, коментира Дороти Чу, шеф на Департамента по комуникации и международни връзки на интернет компанията. „Изправени сме пред нов за нас и противоречив проблем, който ни въвлича на практика в ситуацията чрез позицията на компанията „за“ или „против“ свалянето на определено съдържание индиректно да заемем страна в даден казус, по който ние нямаме и не бихме имали никакво отношение“, подчерта Дороти Чу. ………….

  Цензурират ли търсачките, на практика това ще е цензура на 90%. от интернета.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.