ТВ водещ: Властите трябва да въведат лицензи за родители

Гералдо Ривера, водещ на американско токшоу, даде нов живот на идеята, че властите трябва да въведат лицензи за гражданите, които искат да имат деца. Като използва за аргументация наскорошен трагичен случай в САЩ, при който майка уби 3-годишната си дъщеря, радиоводещият се впусна в една тирада, която стана тема на шумни дискусии. Макар Ривера да отстоява твърдо възгледа си за въвеждането на такива лицензи, в същото време признава и че на държавата не може да се разчита почти за нищо.

Популярният водещ не е единственият, който проповядва за разрешителни на гражданите да стават родители. Статия в lifeissues.net разглежда същата идея, като посочва примери, че тя е официална политика на международната федерация Семейно планиране (Planned Parenthood). Тази изея е застъпена и поддържана от учени като Дейвид Ликен от Университета в Минесота, който дори е участвал в създаването на проектозакон от 1996 г., имащ за цел въвеждането на именно такива лицензи за родители.

Докторът на философските науки Матю Хабигър смята, че идеята за такова лицензиране принизява човешките същества до „бездушни предмети“ или до „стадо говеда“. Той е категоричен и че това е поредната стъпка за завоюване на повече авторитарна власт над отделната личност.

Източник: Examiner

* * *

Бърз коментар: Идеята за въвеждане на лицензи за родители е вдъхновявана от Духовете на мрака. Именно в тази насока бяха диктовките, разпоредбите и насоките, които получавах от ариманическите същества при този окултен експеримент. Защо тези паднали архангели имат интерес за такова нещо?

Хората, които се намират в Духовния свят и очакват следващото си въплъщение на земята, избират бъдещите си родители с помощта на Светлите Сили. Едно евентуално лицензиране на потенциалните родители, което неминуемо ще се последва и от идеи за връщане на насилствени стерилизации и други блянове на черната евгеника, ще лиши много души, пребиваващи на оня свят, от възможността да се въплътят в тяло, създадено от най-подходящата родителска двойка.

Мога да предложа и алтернативен коментар от чисто материалистична гледна точка. Всъщност ще говори Адолф Хитлер. Следват цитати от книгата му „Моята борба“:

„Ако само в продължение на някакви си 600 години държавата твърдо провежда такава политика, това ще доведе до такова оздравяване на населението, каквото сега не можем да си представим. Ако съзнателно и планомерно започнем да провеждаме политика в подкрепа само на здравите родители, в резултат на това ще получим раса, която първо ще се освободи от физическите недостатъци, а после постепенно ще започне да се издига и духовно. Ако народът и държавата поемат по този път, нашето внимание ще се концентрира по-нататък само върху повишаването на размножаването на най-ценната в расово отношение част от нацията. А след това и целият народ ще почувства онези огромни плюсове, които получава нацията.“

и

„Държавата трябва да учреди специални „расови“ комисии. […] В резултат на всичко това нашият народнически мироглед безусловно ще успее да породи такава епоха, когато хората ще виждат висшата си задача не в това да подобрят качеството на кучето, коня, котката, а в това да създадат по-висока раса хора (която ще служи като съсъди на демони и за целите на падналите духове — бел. Стопанина). Това ще бъде епоха, когато едни хора със съзнанието за необходимост мълчаливо ще се отказват от някои неща, а други радостно ще се жертват и ще дават.“

Казано с чужди думи:

„Ариман е велик е писател!“ — Рудолф Щайнер

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

30 коментара за "ТВ водещ: Властите трябва да въведат лицензи за родители"

 1. Gergana  23.01.2012 г. | 17:56 ч.

  Аз си имам три критерия, но ако се сещате за други, споделете, по които разпознавам ариманическото писане:

  а) вменява ти се вина
  б) подчиняват те на по-добре знаещи (авторитети)
  в) сравняват те със шаблон, образец за прецизност и съвършенство

  Другият вид писане цели да те повдигне по един трезв начин, да те упъти и да ти даде средства, с уговорката, че може и нещо по-добро да се появи някога, от човешка гледна точка.

  Ариман е добър писател, защото споделя истини – моментни стремежи, отвоюван опит – само че те са все назад във времето. Винаги е така. Затова злото все бърза, все не му стига време. „Да направим нещо, защото можем..“, „Да направим нещо, че да си оправдаем дажбата от всекидневната хранилка…“, „Да направим нещо, за да не забележат, че си нямаме понятие..“

  А Луцифер приглася: „Виж, колко можеш!“, „Ти издържаш толкова много други!“, „Човешките възможности край нямат!“.

  Ами, способни са, затова трябва да възприемаме с душата си и да отхвърляме с духа си.

 2. Ник  23.01.2012 г. | 20:18 ч.

  Отговор само по заглавието!
  Толкова нечовешки и гадно е дори самата мисъл за това.Само на нечовек и отрепка може да му мине подобна идея през главата.Но за новите господари на света,това е нещо в реда на нещата,към което с научни и красиви думи ни тласкат от столетия и незабелязано.Варят ни,като жаби!

 3. Gergana  23.01.2012 г. | 20:23 ч.

  @Ник
  Вярно! И дано никога да не се изродим дотам, че да забравим кое е лиценз, кое е човешко. Дано сърцето ни пази.

 4. някой..  24.01.2012 г. | 23:59 ч.

  Здравейте, искам и аз да кажа няколко неща по темата.
  Първо – попадал съм на подобна мисъл от Беинса Дуно. Но ставаше въпрос за по-далечно бъдеще. Така че самата идея никак не е лоша, може би просто все още е рано да се реализира. Затова не бързайте с анатемосването.
  Второ – самият аз съм стигнал до тази идея много преди да го прочета в беседата от Учителя. Просто като съм наблюдавал поведението на майка ми и баща ми, а и на други родители на мои приятели.
  Трето – за да получим хубави сортове плодове и каквото се сетите има селекция. Логично е да има подбор и при хората. Винаги съм се чудел как най-отговорното нещо – децата, се прави по-най аматьорския начин и без никаква мисъл.
  Четвърто – чувал съм че в древни времена в Индия се е практикувало подобно нещо. Опитен астролог и въобще посветен е определял кой с кой да се жени и да има деца.
  Затова мисля че идеята е добра, но може би все още не сме дорасли за прилагането и.

 5. Мислещ  25.01.2012 г. | 09:18 ч.

  @някой..
  попадал съм на подобна мисъл от Беинса Дуно. Но ставаше въпрос за по-далечно бъдеще. Така че самата идея никак не е лоша, може би просто все още е рано да се реализира. Затова не бързайте с анатемосването.

  Бъди конкретен. Къде точно го прочете? Начина по който коментираш: „попадал съм на подобна мисъл от Беинса Дуно“ ми звучи несериозно. Или това е изказване, просто ей така, да се намираме на приказки, а може би не съвсем…….. и си има определена цел!

 6. Стопанина  25.01.2012 г. | 09:52 ч.

  Има „подобна мисъл“ както от Учителя, така и от Щайнер. Става дума за една от главните задачи на славоезичните народи през Шестата следатлантска културна епоха. Но въобще не става дума, че тогава държавните власти ще определят кой с кого да се сношава или изобщо да не оставя поколение.

  Що се отнася до примера с древните индуси, нещо, което е било приемливо преди хиляда години, може и в случая е против задачите на настоящата културна епоха. Възкресяването на отминали практики е луциферизъм. Изкривяването на духовните импулси, служещи на бъдещето, е ариманизъм.

 7. Мислещ  25.01.2012 г. | 12:43 ч.

  @някой..

  Ще цитирам част от
  „Kнига на Живите, Раждане, Подмладяване, Прераждане, Карма“
  на Учителя “

  Размножаването не става произволно. Точно определено е колко души трябва да се родят и колко да умрат не само за цяла година, но и за всяка минута, и то за целия свят.

  Всеки един човек е дошъл в света точно в условията, които са необходими за него.

  Обикновеният човек се преражда на всеки 45 години. Ако той слиза на земята да се учи, разумните същества му определят в кое семейство да се роди – няма свободен избор. Ако идва на земята съзнателно, да помага на хората, има избор да се роди където иска. Колкото по-напреднал е в развитието си, толкова по-голяма свобода има при слизането на земята.

  Законите на Божествения свят абсолютно не позволяват на жената да се ожени за мъж, когото не обича. Законите на Божествения свят не позволяват и на мъжа да се жени за жена, която не обича. Тия закони не позволяват на майката да роди дете, което не е обичала преди зачеването му. И на детето не се позволява да се роди, ако не е обичало майка си, преди да дойде на земята.

  Съвременният брак е един позор! Аз говоря от името на тази велика Божествена Любов, в която няма абсолютно никакво изключение. Един позор е бракът! Че е един позор, це¬лият свят е покрит само с кости. Хората не се раждат по Божествения закон, по Любовта, а се раждат по своите похоти и затова не идват хора отгоре, а от земята, отдолу излизат повечето и се раждат, и затуй светът е пълен само с престъпници.

  Човек може да дойде от три места: или от Небето, или от ада, или от земята. С други думи казано: човек може да из¬лезе или от Бога, или от дявола, или от хората.

  някой.., прочитайки горното, мислиш ли, че някой или някои могат да наложат лицензионен режим над Божествените дела и да почнат те да определят кой, кога, къде и при какви условия ще се въплъти на земята!?!

 8. Ruslana  27.01.2012 г. | 22:41 ч.

  На мен ми се струва добра идея да се въведат лицензи за родители. Има толкова много родители, които не ги бива за такива и, поради тази причина – много нещастни деца. Явно вие, дето защитавате идеята куцо и сакато да има деца, изобщо не се замисляте за тези деца, нито ви интересува какъв живот ще водят те и какви хора ще израснат от тях. В наши дни създаването на деца не бива да става по стаден принцип или ей-така, за идеята или за да се получат някакви облаги от това, като самите деца остават на заден план. Ако в посоченият случай, на „майката“ убила детето си, на нея и беше забранено да има деца, то сега щеше да има едно убито дете по-малко. Но явно вас това не ви тревожи.

 9. Стопанина  27.01.2012 г. | 22:50 ч.

  @ Ruslana

  Защо си в Мадрид?

  И втори въпрос – какво ще кажеш за следна ситуация: Имам власт да издавам или да отказвам лицензи на хора да стават родители. Намирам те (хипотетично) за опасно наивна и ти забранявам да имаш деца. Ако престъпиш забраната ми, ти отнемам детето, а тебе първо те разорявам с глоби, пращам те за принудителна стерилизация, а после и в затвор, където ще имаш достатъчно време да лекуваш лековерието си с размишления. Харесва ли ти сценарият?

 10. Радослав Йорданов  28.01.2012 г. | 00:33 ч.

  @Ruslana
  Русланче здравей! 🙂
  Защо това, че не сме съгласни с въвеждането на лиценза, трябва да означава, че не мислим за децата? Външните закони и забрани нищо не решават… Те никога няма да са в състояние да озаптят човешкия дух. Колкото и да се налагат, той винаги ще се бунтува и ще търси изход. Толкова много закони имаме днес, за много културни се имаме и в същото време, нито войните, нито зверствата са изчезнали, даже безчинствата са се умножили в невъобразими размери. Единственият начин, според мен, за предотвратяването на такива случаи е правилното разбиране на живота, като цяло. В човека трябва да се възпитат морални ценности, които да се изпишат в неговата душата и тогава, когато законът се е превърнал в част от същността на съответната личност, ще изчезнат всички тези аномалии. Образование, което ще доведе до пречистване на чувствата, мислите и действията, всички други външни мерки ще са само временни и няма да дадат желания резултат.

 11. Мислещ  28.01.2012 г. | 11:33 ч.

  @Ruslana
  „…….На мен ми се струва добра идея да се въведат лицензи за родители. Има толкова много родители, които не ги бива за такива и, поради тази причина – много нещастни деца. Явно вие, дето защитавате идеята куцо и сакато да има деца, изобщо не се замисляте за тези деца, нито ви интересува какъв живот ще водят те и какви хора ще израснат от тях……“

  На теб ти се струва, но не си убедена, че това е правилно. Защото едно е да имаме „добра идея“(аз съвсем не смятам, че тази идея е добра) и съвсем друго е когато тази, уж добра идея трябва да се приложи в реалния живот.
  Да те попитам нещо:
  1. Кой и по какви критерии ще определя дали човек става или не става за родител?
  2. Ти убедена ли си, че да имаш деца е само и единствено човешка дейност? Ако отговора ти е да, тогава ми посочи първоизточника на хората!!!
  3. Посочи ми един закон, наредба или какъвто и да е законов акт, чрез който да е постигнато съвършенство. Да са спряли криминалните прояви, да са спряли войните, да са спряли мизерията, да са спряли неравенството между хората? Аз ще ти отговоря – Няма и не може да има, защото всички тези правила са създадени от хора за хора. Аз не познавам съвършен човек, а ти!
  Следователно, как един или няколко човека, ще създадат нещо съвършено, когато самите те като творения са невежи по отношение на Всемира,неговото сътворение и живота на земята.
  Мислиш ли, че закон ще те накара да чувстваш, обичаш или мразиш?
  Живота е доста по-сложен, и не може човек така с лека ръка да определя, кое е правилно и кое не е. А още по-малко да лишава друг от правото му на съществуване и развитие.

 12. ARRI  28.01.2012 г. | 12:33 ч.

  Не е зле за ромите да се въведе лицензиране. За нас бялите, не съм съгласен. Не, че и в нашето стадо няма мърша де, но някак си съм по-склонен към толерантност.

 13. Мислещ  28.01.2012 г. | 12:47 ч.

  @ARRI
  Стига с това повърхностно мислене. Зле е за който и да е въвеждането на тази безмислица наречена лиценз за деца.
  А ти защо се слагаш при белите? – Само защото кожата ти е като сиренце, затова ли! Погледни в душата си, тя дали е бяла!?!

 14. ARRI  28.01.2012 г. | 12:55 ч.

  Бяла е. Нямам никакво намерение да се издържам от помощи благодарение на децата си, както правят ромите. Нито пък ще ги изкарвам при минусови температури от вкъщи увити само с едно мръсно и скъсано одеалце за да будя състрадание от околните за да ми дадът 2лв. Нито пък имам намерение да правя деца, а след това да ги продавам в Гърция както многоуважаваните от теб роми. Няма смисъл да продължавам и за останалите грехове на ромите към децата си. И да. Трябва да се търси начин да се озапти тяхното множене. Поне за няколко години. Или поне да им се сложи възраст от която имат право да раждат. Както ние нямаме право да получим свидетелство за правоуправление на МПС, преди да навършим 18г., така и те не бива да раждат поне до 18годишна бвъзраст.

 15. Стопанина  28.01.2012 г. | 13:16 ч.

  Човек няма сто сърца – едно за българи, второ за цигани, трето за животни… Или имаш сърце и любов, или нямаш. От друта страна, някак интересно звучи, когато някой, който се хвали, че е поръчвал убийства, да разправя за бялата си душа. Само мога да предполагам с каква логическа последователност черното става бяло. 😐

 16. ARRI  28.01.2012 г. | 13:35 ч.

  Ми като всеки тук и АЗ съм дуален. Относно ромите съм адски чувствителен. Преди 5-6г. родителите ми осиновиха ромче. Беше на около 2годинки. Лошо няма де. А преди 2 години майката на моята осиновена сестричка, роди близначета, И ЕСТЕСТВЕНО ТЕЗИ ДЕЦА ПОПАДНАХА ОТНОВО В ДОМ ЗА СИРАЦИ. Няма да казвам как го разбрахме. Обаче сега си отглеждаме още 2 нейни потомчета:-). Не сме ги осиновили, а все още сме приемно семейство. Е, как да съм на страната на такива “майки“, които си захвърлят децата, без да се интересуват от тяхното бъдеще? За сведение, майката проституира от 14годишна възраст. Първото си дете е родила на 16г. от неизвестен даже и за нея баща. С близнаците е същата работа. И в тяхния акт за раждане пише – баща “Неизвестен“ . Та преди да ме съдите, по-добре е да се замислим, дали не бива наистина да ограничим родителските мераци на определена група български граждани, от ромски произход.

 17. Мислещ  28.01.2012 г. | 14:30 ч.

  @ARRI
  Та преди да ме съдите, по-добре е да се замислим, дали не бива наистина да ограничим родителските мераци на определена група български граждани, от ромски произход.

  Не те съдя, нямам това право. Но имам правото да изказвам, чрез коментари, несъгласието си относно някои твои убеждения. 🙂
  Между другото, след като не искаш някой да те съди, ти защо го правиш ❓
  Кой ти дава това право да посочваш с пръст даден етнос и да го анатемосваш, само защото не се вписва в твоите схващания за живота. ❗

 18. ARRI  28.01.2012 г. | 14:52 ч.

  Естествено, че ще ги съдя. Трябва да съм луд за да толерирам начинът им на живот и мислене. Ми за тях е нормално да раждат и изоставят децата си….нормално е да ги оставят гладни и на студено…….нормално е да ги продават, да ги изпращат още от деца да проституират, да крадът и пр. И какво е според теб правилното поведение спрямо тях? Да ги оставим да живеят както са свикнали до сега ли? Ми не те ли е жал поне малко за децата, които раждат и захвърлят? Не те ли е жал като виждаш как се скитат по улиците и се продават? Явно не.

 19. Радослав Йорданов  28.01.2012 г. | 14:53 ч.

  @АRRI

  Здрасти АRRI!
  Разбира се, че тези неща не трябва да бъдат толерирани, но въпросът тук е, да се подходи градивно, така че да бъде разбран и осъзнат самият проблем, от засегнатите страни. Тези мерки, на насилие, единствено ще подсилят негативното. Найстина, чрез драконовски закони, може и да се ограничат ражданията при тях, но това колко ще продължи? 10-20-30 години, а след това? Ако искаме тяхното разбирателство и ние трябва да дадем нашето. Трябва да се съобразим с техния бит и култура, с тяхното ежедневие, и да осъзнаем, че бързо, ефективно и лесно решение няма. Върху хората трябва да се работи с любов, с поколения напред, и чак тогава тяхната душа ще завърже и ще даде плод. Разбира се, че ако сега тръгнем да им обясняваме, те няма да ни разберат,но бавно,но славно, с течение на времето, те ще се облагородят. Заедно с това, трябва да се опитаме да подобрим и условията, в които живеят, защото това, което се опитваме да събудим в душата им трябва да го изнесем и навън, инакче трудно ще хване корен там(в душата). Както децата се гледат с търпение и любов, така и ние трябва да се обърнем, към нашите братя. Насилието се практикува толкова хилядолетия и всички сме свидетели, че то не върши работа.

 20. Радослав Йорданов  28.01.2012 г. | 15:36 ч.

  Чета една беседа от Учителя „Явлението на духа“ и мисля, че попаднах на нещо, което може да се използва потемата:
  Срещате един приятел и казвате: „Иван, как го оценявате?“ – „Той е висок един и половина метра, или 165 сантиметра, има гъсти вежди, въздебелички устни, обича да похапва и да попийва“. Но това не е важно. Дойде ден, вие го обиквате, и за вас вече изчезват неговите дебели устни, неговите външни, невидими недостатъци – почвате да виждате в него нещо друго. Значи снемате първата обвивка на ореха, виждате неговия ум. Ако го посадите, половината от орехите, които ще роди, ще бъдат за вас, другата половина – за него. Ако го изядете, какво ще се ползвате? Няма да се ползвате нито вие, нито Иван. Тъй щото Духът, когато дойде, казва, че всеки ден трябва да посявате по-добри мисли, по-добри желания. Срещате един ваш приятел, и някой път казвате: „Не зная какво да говоря“. Виждате, че хората бъбрят много, а вие не знаете какво да кажете, или говорите много работи, но не онова, което ви трябва. Най-първо трябва да посадите ореха и след като го посадите, тогава може да разговаряте колкото искате. Преди да посадите ореха, недейте говори. Онзи, който е работил, върне се вкъщи и приказва: „Работих, уморен съм, гладен съм“. Говоренето показва известни отношения, които съществуват между нас и нашите действия. Първото нещо, което трябва да правите всеки ден, то е да си зададете въпроса: „Какъв плод трябва днес да посадя?“ Ако посадите един орех, той след време ще принесе своите богатства в изобилие. Тази притча бихте разбрали само когато се върнете, както ще се върнете, на онзи свят, откъдето сте дошли; тогава ще забележите каква полза са принесли ония добри желания и мисли, които сте посели, добрините, които сте направили на вашите ближни, приятели, жена, деца. Сега тия неща още ви са тъмни. – Друг пример. Казвате си: „Този син сега аз го храня, ама кой знае дали ще ме гледа някога?“ „Сега го уча, та когато остарея, да ме гледа.“ Не очаквайте да ви гледа, когато остареете. Па може и да не остареете, може да заминете по-рано от него, без да стане нужда той да ви гледа. Казва майката: „Ех, да имам дъщеря, на стари години да ме гледа“. То е много криво схващане на живота. Дайте възпитание на децата си и не очаквайте за вас нищо. Ако в тях сте посадили добър орех, не само ще ви гледат, но и ще ви обичат. Когато една майка не е обичана от своите деца, това показва, че не е могла да ги възпита. Та първото нещо, за да ви обичат децата, е, ръководими от този Дух, да научите децата да ви обичат.

 21. ARRI  28.01.2012 г. | 15:56 ч.

  Здравей Радославе. Както сам подчерта, трябва да минат поколения, до като ромите се интегрират и започнат да мислят като нас. Т.е. трябва първо да ги научим на отговорност. Отговорност за действията си. Защото то е най-лесно да направиш и да родиш дете, но най-важното нещо е да го отгледаш. А те точно това не правят. Те ги раждат, изоставят ги, а след това държавата да мисли за тях. Ми те самите преди да са се научили да четат и пишат, вече са станали родители. И как този “родител“ ще възпитава деца, как ще ги отглежда в благоприятна и добра среда? Изобщо знаем ли ние в каква среда си отглеждат те децата? Ми ако се забавят детските надбавки, или “таткото“ е имал лош ден(не е могъл да изкара 5лв) , дали тези деца вечерят или заспиват гладни? А болшинството от т.нар. ромски семейства живеят по описания по-горе от мен сценарий. Факт. Не знам точно по какъв начин и с какви средства, но ромите първо трябва да се научат на отговорност. А до като се научат да бъдат отговорни, е редно този, който им отглежда децата, т.е. държавата в лицето на данъкоплатците, да реши как да постъпи с тях. Дали да се приемат лицензи, дали да им се ограничи правото на раждане до 2 деца……или нещо друго , но това роене не може да продължава. Ако ще и драконовски мерки да се приложат спрямо тях сега, то е за доброто на бъдещите им поколения. Защото ако си затворим сега очите, след 10г. децата на тези, които сега се продават по улиците, ще застанат до своите т.нар. родители. И все пак си мисля, че като за начало трябва да се задължат да ходят на училище и да не им се позволява да раждат преди да са навършили 18г.

 22. Стопанина  28.01.2012 г. | 16:17 ч.

  @ ARRI

  Виж сега. Твоите родители може да са психопати, щом са те стерилизирали на 18 години заради това, че не си правил нищо по-различно от циганите, но това не означава, че ще ти позволявам да проповядваш семейната ви патология от моя сайт. Някой, който поръчва убийства ВЪПРЕКИ противопоставянето ми, а после се връща, за да ми се хвали, че не ме е послушал, няма каквото и да било морално право на трибуна в „От Извора“.

  И да си ме лъгал за горните неща – все тая. Лъжците също нямат морално право да говорят за… морал и ред. Както сега проповядваш в полза на принудителните стерилизации, така утре очаквам да проповядваш за „оправданите убийства“. Слагам ти безсрочен бан. И да намериш начин да заобикаляш бана, ще те трия безкомпромисно. Казвам го и за останалите гости, тъй като съответно ще трябва да трия и всички отговори към мнения от ARRI.

 23. някой..  29.01.2012 г. | 15:30 ч.

  Здравейте пак 🙂
  Искам само да се допълня. Не съм за държавно
  лицензиране. Разбира се че това ще има само лоши
  последици.
  Но една доброволна консултация би била полезна. Семейно
  образование несъмнено е необходимо. Разбира се неформално. Държавно лицензиране – това е извращение на идята. А все пак тя е
  реализирана, но в духовния свят.

  Ще приведа пример от Учителя, както искаше „Мислещ“.

  „Ангелите устройват женитбите, като правят ред изчисления, изучават
  характера на хората, кой за кого да се ожени, колко и какви деца да
  има и т. н. Като знаете това, вие можете да изпратите молбата си до
  един от ангелите, които се занимават с женитбите на хората, и да ги
  помолите да ви отговорят трябва ли да се жените или не. Понеже този
  ангел ви познава от хиляди години, веднага ще ви направи хороскопа
  и ще ви каже, че в сегашния живот нямате благоприятни условия за
  женитба. Сега трябва да приготвите добри условия за бъдещия си
  живот. Ако не го послушате и се ожените, нещастията ще ви следват
  едно подир друго: жена ви ще се разболее и ще умре, децата ви ще
  боледуват, вие ще боледувате и т.н. Най-после ще видите, че сте
  направили грешка и ще съжалявате, че не сте послушали съветите на
  вашия ангел. Има случаи, когато този ангел ще ви посъветва да се
  ожените, защото трябва да родите деца, които да възпитавате в духа
  на Новите идеи. Тогава пък у вас няма да има желание да се жените и
  ще се противопоставите на съветите на ангела. Не се ли ожените, ще
  сгрешите. Каквото е писано на човека, това трябва да се изпълни.“

  Цитатът е от книга с извадки на Учителя на издателство Хермес – „За семейството и възпитанието на детето“ . Не е посочено от коя беседа.

  Още искам да кажа на „Мислещ“ че цитатите които е дал, много добре ги знам 🙂 Бих го помолил той да обърне внимание на предпоследният, защото от него се разбира , че не се спазва Божия ред в семействата на земята. А „Мислещ“ с по-горните цитати подкрепя мисълта си, че всичко става така както Бог иска.
  Не, земята все още се устройва и ние трябва да работим за Божието устройство, а не да чакаме наготово да дойде Божият ред. Трябва да се помага на хората които нямат насока в живота.

  И накрая само да кажа че Учителя не е искал да го цитират.

 24. Мислещ  29.01.2012 г. | 16:25 ч.

  @някой..
  „…. Не, земята все още се устройва и ние трябва да работим за Божието устройство, а не да чакаме наготово да дойде Божият ред. Трябва да се помага на хората които нямат насока в живота……“

  Да помагаме, да съгласен съм, но помощта не трябва да бъде намеса в човешката същност и душевност. Ще се повторя от предишните ми коментари:
  По кой закон, някой ще определя кой има или няма право да създава деца. По какви критерии, и по-важното тук е, кой ще създаде тези критерии по които ще се определя дали човек става или не става за родител?
  Посочи ми един закон, наредба или какъвто и да е законов акт, чрез който да е постигнато съвършенство. Да са спряли криминалните прояви, да са спряли войните, да са спряли мизерията, да са спряли неравенството между хората? Няма и не може да има такъв закон, защото всички тези правила са създадени от хора за хора. Аз не познавам съвършен човек, а ти!

 25. Gergana  29.01.2012 г. | 16:32 ч.

  @някой
  Къде доброволна консултация, при кого в нашите условия?
  Кой е този „някой“, който ще ни помага? Извън личността, извън Аз-ът?

 26. някой..  29.01.2012 г. | 22:03 ч.

  Стопанинът не ни ли помага ?
  Вие сте били много велики 🙂 щом нямате нужда от помощ.
  Какво въобще правите на този сайт ? Щом сте си самодостатъчни, защо въобще общувате с други хора?

 27. Александър  29.01.2012 г. | 22:11 ч.

  защо ромите , трябва да се интегрират, досега всички опити са завършвали по 1 и същи начин – с източване на пари и неуспех , кажете ми 1 държава където циганите са интегрирани. Нека има разнообразие , не може всички да са интегрирани в 1 модел 🙂
  Преди ги мразех ,сега им се кефя , крадат си, убиват си , правят квото си искат , явно има цел да го правят това и тя е – събуждане на българите

 28. Стопанина  29.01.2012 г. | 22:25 ч.

  @ Александър

  Преди ги мразех ,сега им се кефя , крадат си, убиват си , правят квото си искат , явно има цел да го правят това и тя е – събуждане на българите

  Нито ги мразя, нито им се кефя. На тези неща трябва да се гледа хладнокръвно и с разбиране. На жертвите – със състрадание. Нищо не става случайно и никой няма право да е наивен, неопитен и откровено глупав в епохата на Съзнателната душа. Циганите са велики учители – ето новина от днес:

  http://www.monitor.bg/article?id=324294

  Що се отнася до по-грубите престъпления – изнасилвания и убийства – българите трябва да узреят за идеята, че никой в държавата няма да свърши това, което е задължение на всеки мъж. Да охранява обществото, в което живее – било то село, квартал на град и т.н. Язък им, че почти всички са ходили войници и могат да боравят с оръжие. Даже и една ловна дружинка в дадено село може да държи положението под контрол.

 29. Александър  29.01.2012 г. | 23:00 ч.

  наистина понякога си мисля , че за 8 часа събиране на бутилки и кашони , човек ще изкара повече пари , при това всеки ден ще има пари , без да чака определен ден за заплата и без да плаща измислени данъци в/у дохода си , отколкото ако работи „традиционна“ работа за 8 часа
  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/01/08/da-si-kupish-jilishte-s-otpadychna-hartiia-moje.108094,5

 30. Мислещ  30.01.2012 г. | 09:58 ч.

  Против съм всякакъв вид изкуствено регулиране на отделния човек, група, етнос или народ, рамкирането на индивида и определяне мнението на обществото. Защото това подтиска и ограничава свободата на моя дух.
  Хора, които смята, че индивидуалната свобода и щастието не са съвместими с общоприетите порядки, които ти забранява да се радваш на самотата си, едно общество, което определя всички критерии, вкусове, начин на мислене, според които да живееш, общество което ти определя в какво да вярваш или да не вярваш, що за общество е това.
  И винаги всичко се прави за уж по-добрия живот, за сигурността, здравето, образованието и за какво ли не още, на отделния човек.
  Всички тези привидно добри намерения са, както обичат да се изразяват англоезичните народи: „Bullshit“

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.