Псевдонаучен диктат: Участието в клинични опити да е задължително като наборната служба

Статия, публикувана в списанието Virtual Mentor на Американската медицинска асоциация (AMA), проповядва, че участието в опити с ваксини трябва да стане задължително. Хората трябвало да бъдат принуждавани да получават експериментални ваксини, както е задължително и участието им като съдебни заседатели в правораздавателната система. Материалът, написан от Сюзан Шийхи и Джоел Майер, представители на Оксфордския университет, е озаглавен „Трябва ли участието в клинични опити с ваксини да стане задължително?“ (Should Participation in Vaccine Clinical Trials be Mandated?).

Загрижени за „бедствения спад в броя на здравите доброволци, които участват в клинични опити“, авторите на статията настояват, че трябва да се обмисли „задължителното участие в проучвания на ваксини“ за „благото на обществото“. Част от аргументацията им гласи:

„Много общества вече изискват от гражданите да се включват в инициативи за доброто на обществото. В няколко европейски държави даренията на органи вече не изискват декларирано съгласие (както е сега в системата на САЩ), а деклариране на несъгласие (в случаите, когато няма изрично несъгласие, се приема по подразбиране съгласието за дарение). Повечето общества очакват от гражданите да откликват на призовка за служба като съдебни заседатели. В тези примери рисковете от неудобство за даден индивид обикновено са ограничени и незначителни. Задължителното участие в експерименти с ваксини, в ред на тези мисли, може би е аналогично на наборната военна служба – политическо решение, действащо днес в 66 държави. Както при наборната военна служба и задължителното участие в (клинични) експерименти, индивидите имат малък или нямат никакъв избор, а в случай на отказ (да се подчинят) са изправени пред рискове (репресии), върху които нямат никакъв контрол – всичко това е за благото на обществото.“

Самият пример с военната повинност – наборната служба – използван като аргумент за въвеждането на задължително участие в експерименти с ваксини, показва, че цялата идея се корени в един стремеж за изграждане на авторитарна власт над обществото. Историята на наборната военна служба ни отвежда до времената на робството, като в повечето развити страни тази повинност беше премахната. Използването на израза „за благото на човечеството“, откъдето и да го погледнем, е зловещо само по себе си. Но авторите по-нататък в статията си предлагат и борба срещу възраженията, идващи от същото това общество, чрез насаждането на страхове за страшни заболявания. Наплашването трябвало да гарантира „задължителното набиране [на хора, използвани за опитни мишки] като една апетитна възможност“:

(Цитат от статията:) „Представете си една заразна болест, която се разпространява лесно и има висока смъртност. Разработката на ваксина срещу нея ще е възможна, но няма достатъчно доброволци, които да участват в клиничните опити. Дали в такъв случай задължителното участие в клиничните опити ще е една приемлива политика?“

След като питат това, авторите се отнасят в размишления как „едно значително утежняване на въпросната болест“ би повишила вероятността обществото да приеме задължителните експерименти с ваксини. В заключение Шийхи и Майер изразяват несъгласие с етичните съображения, които представляват пречка за въвеждането на задължителното участие в експерименти, като предлагат система от „задължителен избор“ (между две малко или много неприемливи алтернативи), пред която хората ще се принудят да се съгласяват с „по-малкото зло“ – а именно: опитите с ваксини.

Избор: Иглата или пушката. Което и да избереш – ще те убие.

Идеята за въвеждане на задължение за участие в опити с ваксини, разбира се, е напълно отвратителна. Тя е в разрез с фундаменталното право на човек да не приема насилствено каквито и да било медикаменти, и представлява отзвук от манията по евгениката, задължителните стерилизации и случаи като експериментите със сифилис в Тускиги.

Главната причина все повече хора да не участват като доброволци в опити с ваксини е фактът, че ваксините – били те одобрени, или експериментални – водят до смърт и редица заболявания, като това се случва по целия свят и случаите зачестяват. Съединените щати – държавата, която поставя най-много ваксини на бебетата – е с най-висока детска смъртност сред развитите страни. Тази връзка не е случайност според наскорошно медицинско проучване, публикувано в престижно медицинско списание. Нещо повече, в началото на този месец компанията GlaxoSmithKline беше глобена $93,000 заради участието си в програма с експериментална ваксина в Аржентина, която е убила 14 бебета в периода 2007-2008 година.

Самото обсъждане на авторитарната идея в „Етичния журнал“ на AMA е шокиращо, но идеята за налагането на ваксините като задължителни е често срещан феномен. Миналата година в Калифорния беше приет закон, който разрешава поставянето на Gardasil на деца, без да е необходимо съгласие от родителите. Тази ваксина има хиляди странични ефекти и е свързана с десетки смъртни случаи.

Родителите, които опитват да спасят децата си от постоянно набъбващия списък с „необходими“ ваксини за учениците, стават мишена на репресивните органи. След като Рейчъл Гармън казала на педиатър, че е взела решение да не ваксинира здравото си 2-годишно момче, беше посетена от представител на пенсилванската полиция, на кого е било възложено да разследва „съмнителното поведение“ на майката. И това се е случило въпреки факта, че Пенсилвания е един от многото щати, които позволяват отказ от ваксините както по религиозни, така и по медицински причини.

Статията на AMA ни позволява да придобием шокираща представа за манията по всеобхватен контрол над други хора (и свързаните с нея тенденции), която е обсебила едни от най-влиятелните умове в медицината. Принуждаването на хората да участват в клинични експерименти на ваксини е сериозна заплаха за тяхното здраве. Това е съвършено неприемливо и няма място в едно общество, което претендира да е свободно.

* * *

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Източник: Info Wars

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

10 коментара за "Псевдонаучен диктат: Участието в клинични опити да е задължително като наборната служба"

 1. Arctos  21.01.2012 г. | 15:38 ч.

  Не е толкова страшно, че едни доказани изроди са го предложили на обсъждане, колкото, че един доволно голям процент от хората все пак ще са склонни да го приемат „в името на обществото“.

 2. Захария  21.01.2012 г. | 19:18 ч.

  Напротив – страшно е, че изобщо е допустимо да се лансират такива идеи пред обществото и още по-страшно е, че хората, които ги лансират, явно имат много стабилен гръб, изглежда някой с много голяма власт стои зад тях, щом си позволяват спокойно да дискутират такива теми на всеослушание.

  Имаше един лаф – „щом се клатят дърветата, значи има вятър“. Т.е. щом са започнали свободно да ги дискутират тези идеи, значи ВЕЧЕ се работи и за реализацията им!

 3. ВОДА  21.01.2012 г. | 19:57 ч.

  – Още от началото на тази година , изобилства от подобни новини или събития …………. но по-лошото е ,че хората са си заврели умовете и душите в задните си части и подобно на щрауса се надяват просто да им се размине ……………….. ЧЕСНО ДА ВИ КАЖА , ОТВРАТЕН СЪМ ОТ 90 % ОТ КОНТАКТИТЕ СИ – ТЕ НЕ СА ЗАСПАЛИ А ПРОСТО СА НЕВЕРОЯТНО ЗОМБИРАНИ И НАЙ СТРАШНОТО Е , ЧЕ ВЯРВАТ НА ОЧЕВИДНИ ЛЪЖИ И ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ПРАВЯТ ДА ЗАОБИКОЛЯТ ИСТИНАТА И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ВЯРВАТ …………. ПРОСТО ВСЕ ПО-ТРУДМО МИ СЕ ОТТДАВА СОЦИАЛНИЯ КОНТАКТ ……….. ЧУВСТВАМ СЕ КАТО ОТШЕЛНИК А И ВСЕ ПОВЕЧЕ МИ СЕ ОТШЕЛНИЧИ –––- НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА ЖИВЕЯ СРЕД ЗОМБИТА ……… НО ВСЕ СИ МИСЛЯ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНА ЗА ДА ИМ КРЕЩЯ НЯКОЙ ИСТИНИ ПЪК МОЖЕ И НЯКОЙ ДА ПРОГЛЕДНЕ ДА ОЖИВЕЕ ……………

 4. Мислещ  21.01.2012 г. | 20:39 ч.

  @ВОДА

  …… НО ВСЕ СИ МИСЛЯ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНА ЗА ДА ИМ КРЕЩЯ НЯКОЙ ИСТИНИ ПЪК МОЖЕ И НЯКОЙ ДА ПРОГЛЕДНЕ ДА ОЖИВЕЕ ……………

  Имам една молба!
  Не е нужно и тук да „КРЕЩИШ“ …….. успокой топката! Става ли? 🙂

 5. един българин  21.01.2012 г. | 22:24 ч.

  Тази година ни започнаха с яка обработка за „великите“ открития на генетиката – бели ягоди, виолетови картофи, а днес деца с гени от 3-ма родители: http://www.dnes.bg/health/2012/01/21/britanchetata-moje-da-se-rajdat-s-geni-ot-3-ma-roditeli.149384

 6. Мислещ  21.01.2012 г. | 23:25 ч.

  @един българин
  И това е само началото!!!
  Продължението, моето съзнание не иска да го приеме, но ще трябва да свиква, и да се научи да се предпазва.

 7. ВОДА  22.01.2012 г. | 09:53 ч.

  ???? крещях ли …..

 8. Ангел  22.01.2012 г. | 22:17 ч.

  Четейки статиите, чиято интензивност нараства сякаш в последно време, достигам до извода, че всеки който остане да живее в големите градове и не се опитва да се измъкне от „системата“ е обречен. Нима единственото спасение е нелегална къща на село? По възможност дълбоко в гората? Ако е така..да побързаме с парцелите:) Зная че ще се спаси този, който е нужно да се спаси. И зная че всеки духовно развит с висока вибрация, ще бъде малко или много имунизиран. Но по нормалните и земни хора към който за добро или зло, спадам и аз, как точно биха могли да се предпазят от нарастващото Зло?

  Вода: Ако не си наясно, обикновено писането с кап лок, се смята за крещене, викане и цялостно проява на истерия:) Казвам го съвсем добронамерено, може би ще е добре за в бъдеще да избягваш подобно писане, отприщване на емоции. Разбира се ти знаеш най добре:)

 9. Тим  29.01.2012 г. | 16:09 ч.

  „…Какво става, ако клиничните опити причинят вреда? Има закони, които дават имунитет на производителите на ваксини. Така, ако дете пострада от ваксинация, производителите не са финансово или морално отговорни пред закона. Такъв пример за медицинско-политическо самовластие е документ от 2009, даващ абсолютен имунитет на ваксинопроизводители и официални власти срещу всякакви последици – http://naturalsociety.com/court-rules-vaccine-makers-immune-to-legal-repercussions/.

  А каква ще е реакцията при усложнения в такива клинични опити? Ако съдим по стари случаи с експериментални ваксини, тежките усложнения просто ще бъдат скрити. Като смъртните случаи в резултат на експериментална ваксина против СПИН, които бяха пренебрегнати от учени и журналисти – http://naturalsociety.com/aids-vaccine-coming-soon-experimental-vaccine-led-to-censored-deaths/, а отговорните за загубата на невинните животи потулиха ситуацията, като не отразиха случаите официално с цел да предотвратят масови публични разкрития.“

  Майк Барет, Activist Post – http://www.activistpost.com/2012/01/ama-paper-proposes-law-forcing-people.html

 10. Paw Lin  30.01.2015 г. | 21:37 ч.

  Направо не е за вярване, че се позволява такава безобразна пропаганда.

  В тази връзка, не мога да си представя на какъв натиск са подложени родителите, които не искат да имунизират или ваксинират децата си. Ако знаете, как ме гледат ветеринарните лекари, като им кажа, че котаракът ми нито е кастриран, нито ваксиниран О.О

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.