Пол К. Робъртс: Следващата война от списъка на САЩ

Само слепец не би забелязал, че властите в САЩ се подготвят за нападение на Иран. Според професор Майкъл Чосудовски, „активната военна подготовка срещу Иран (с участието на Израел и НАТО) започна през май 2003 г.“. Вашингтон разположи ракети, насочени срещу Иран, в петролните държави-марионетки от емирствата, Оман и Обединените арабски емирства, и почти няма съмнения, че такива са разположени и от другите марионетки на САЩ в Близкия изток. Вашингтон напомпа военно-въздушната флота на Саудитска арабия.

Съвсем наскоро Вашингтон изпрати 9000 американски войници в Израел, за да участват в съвместни „военно-стратегически игри“, целящи да изпитат готовността на американско-израелската система за противовъздушна отбрана. И тъй като Иран не представлява някаква заплаха, освен ако не бъде нападнат, военната подготовка на САЩ предвещава намеренията на Вашингтон да атакуват първи.

Тези намерения личат и от това, че Вашингтон засили пропагандата с демонизирането на Иран. Ако съдим по проучвания на общественото мнение, пропагандата на Вашингтон, що се отнася до заплахата срещу Америка от евентуалната разработка на ядрено оръжие в Иран, е успешна. Половината американци биха подкрепили една военна атака срещу Иран, ако това ще попречи на Иран да стане ядрена сила. Тези от нас, които се опитваме да събудим съгражданите си, започваме от една неблагоприятна позиция и тя е, че половината от населението е изпаднало под умствения контрол на Големия брат.

Докладите на инспекторите от Международната агенция за атомна енергия – основани на проучвания, извършени на място в Иран – от години показват, че няма признаци Иран да отбива обогатен уран от мирната си ядрена енергиийна програма за други цели. Засилващата се истерия от страна на Вашингтон и от страна на неоконсервативните медии е безпочвено. Риториката е същата като онази, в която Вашингтон твърдеше, че Саддам Хюсеин в Ирак притежава оръжия за масово унищожение. Всеки американски войник, загинал в тази война, умря в името на една лъжа.

Не може и да е по-очевидно, че военните приготовления на САЩ срещу Иран нямат нищо общо с обявената цел да попречат на тази държава да разработва ядрено оръжие. Следователно, за какво се подготвяме?

Моето мнение е, че при подготовката си за военни действия властите в САЩ се ръководят от три фактора. Първият фактор е неоконсервативната идеология, която правителството е възприело за налагане на световно господство, използвайки сегашната си позиция на военно и икономическо превъзходство. Тази идеология гали американската надменност, както и тези, склонни към властолюбие и печалбарство.

Втори фактор е желанието на Израел да отстрани всяка сериозна подкрепа за Палестина и Хизбула в южен Ливан. Целта на Израел е да завладее цяла Палестина, а също и водните запаси в южен Ливан. Като отпадне Иран, пречките по пътя към тази цел също изчезват.

Третият фактор е намерението да се възпре или поне да се забави възходът на Китай като военна и икономическа сила, като се упражнява контрол над китайския достъп до енергиийни ресурси. Именно петролните инвестиции на Китай в Либия предизвикаха внезапния ответен удар от страна на САЩ и марионетките от НАТО. Инвестициите на Китай на други места из Африка бяха последвани от създаването на Военното командване на САЩ за Африка (АФРИКОМ), чиято цел е да се противопостави на китайското икономическо влияние над африканския континент. Китай вложи значителни средства в енергиийното развитие на Иран и една значителна част от петролните му източници на енергия идват оттам. Като лиши Китай от независим достъп до нефт, Вашингтон се надява да ограничи и изолира конкурента си.

Това, на което сме свидетели в момента, е подновен вариант на политиката, водена от Вашингтон срещу Япония през 30-е години на миналия век. Тази политика предизвика и атаката на Япония над Пърл Харбър. Банковите резерви на Япония на Запад бяха иззети, а достъпът до петрол и други суровини – ограничен. Целта беше да се предотврати или да се забави растежът на Япония. Резултатът беше война.

Независимо от високомерието си, Вашингтон все пак разбира уязвимостта на своята 5-а флотилия, разположена в Персийския залив, и не би я рискувал, заедно с 20000 души военнослужещи, освен ако не се стреми да получи удобен предлог за ядрена атака над Иран. Една ядрена атака срещу Иран ще обезпокои както Китай, така и Русия – защото тях също ги грози подобна съдба. Последицата е, че светът ще се изправи пред по-голям риск от ядрено разрушение, отколкото съществуваше по времето на Студената война между САЩ и Съветския съюз.

Вашингтон въвлича всички ни в едно неконтролируемо положение, като обявява Азиатско-Тихоокеанския регион и Южнокитайско море за зони от „национален интерес за Америка“. Това как да го разбираме? Все едно Китай да обяви Мексиканския залив или Средиземно море за области от национален китайски интерес.

Вашингтон разположи 2500 морски пехотинци (с обещанието за повече) в Австралия. Защо? Да предпази Австралия от китайско нахлуване или окупация? Смята да обгради Китай с 2500 морски пехотинци? Китай не би трепнал, ако ще Вашингтон да разположи десет пъти по толкова военен персонал в Австралия.

Ако се постараем да вникнем в нещата, перченето на Вашингтон не е нищо друго, освен една глупава и безсмислена провокация срещу най-големия му кредитор (Китай). Какво ще се получи, ако идиотията на Вашингтон разтревожи Китай? Ами ако Китай реши, че САЩ и марионетките от Великобритания и Европа искат да изземат банковите му резерви или да не зачитат американските държавни ценни книжа, които са собственост на Китай и на стойност 1 трилион долара? Дали Китай ще си изтегли парите от слабите американски, английски и европейски банки? Или ще реши да нанесе първия удар – не чрез ядрено оръжие, а чрез разпродажбата на споменатите държавни ценни книжа?

Последното ще излезе по-евтино, отколкото една война. А на Федералния резерв ще му се наложи набързо да напечата други 1 трилион долара, с които да откупи книжата, иначе лихвите по заемите ще скочат нагоре. И за какво са му на Китай прясно отпечатани книжки на номинална стойност 1 трилион долара (но без каквото и да било реално покритие)? По мое мнение Китай би ги пуснал всичките наведнъж на валутния пазар, защото Федералният резерв не може да си печата евро, британски лири, японски йени, швейцарски франкове, руски рубли и китайски юани, с които да изкупи обратно току-що отпечатаната хартия.

Щатският долар при един такъв сценарий ще се срине. Вносните цени на продуктите – включващи почти всичко, което американците консумират, тъй като местното производството е за износ – ще нараснат. 90% от населението в Америка ще е под ужасно напрежение и ще се уповава на вашингтонските си потисници за спасителни решения. А останалата част от света, предчувствайки ядрен конфликт, ще избяга от долара, защото Вашингтон ще се окаже най-вероятната цел на една ядрена атака.

Дори да не пострадат от ядрена атака, американците ще се събудят в една разорена държава. А ако бъдат подложени на такава, много от тях няма и да се съудят. Ние, като американци, сме длъжни да се запитаме – какъв е смисълът от всичко това? Защо нашите власти нарочно провокират ислямските страни, Русия, Китай, Иран? Каква точно цел се обслужва?

(Бел. Стопанина: Целта е запазване на епохата, в която господства „английската политическа мисъл“, за да се предотврати следващата културна епоха, в която една истински нова Русия ще измести сегашната „култура на насилието“ с „културата на духовното братство“. Както казва Рудолф Щайнер в цикъла „Карма на неистината“, каквито и войни да водят англо-американските окултно-политически ложи занапред, те имат малко или много общо с възпирането на Русия и на другите източно-европейски народи, определени да имат водеща роля в следващата епоха. В тази връзка е обграждането на Русия с оръжия, в тази връзка е и дразненето на Китай. За да атакува Китай която и да било западно европейска държава, трябва по-напред да прегази Русия и Източна Европа. В тази връзка са и пророчествата на Учителя за войната между Китай и Европа.)

Кой печели от това, че нашата разорена (затънала в дългове) държава започва още войни – и то не срещу беззащитни държави като Ирак и Либия, ами Китай и Русия? Дали глупците от Вашингтон си мислят, че руското правителство не забелязва как Русия постепенно се обкръжава от ракетни бази и радарни системи? Смятат ли, че руските власти ще повярват на лъжите, че тези системи са насочени срещу Иран? Само някой нагълтан с новините от FOX може да вярва, че истинският проблем са иранските ядрени оръжия. (Бел. Стопанина: Иранските оръжия, ядрени или не, изобщо военната мощ на тази страна, е опасност за мисията на Ариман, която включва и Израел. Иран е конкретна пречка за Ариман.)

Докога ли руското правителство ще позволява на американския Национален фонд за демокрация, една инициатива на ЦРУ, да се бърка в изборните процеси, като финансира опозиционни партии, ръководени от Владимир Кара-Мурза, Борис Немцов, Алексей Навални и тем подобни? Те организират протести след всички избори, на които партията на Путин печели, като твърдят без каквито и да е доказателства, че изборите са нечестни. По този начин обслужват вашингтонската пропаганда, която без съмнение е подплатена със солидни суми.

(Бел. Стопанина: Тук авторът сериозно ме разочарова. Това, че Вашингтон е хищник, не означава автоматично, че Путин е вегетарианец. Путин не за първи път печели избори след терор, за да може после да разпространява още повече терор в самата Русия и кавказките й „провинции“. Предполагам, че авторът нарочно пише това, за да стресне сънародниците си и да ги накара да се замислят дали Русия наистина в момента не е по-свободна държава от САЩ, но все пак твърдението за Путин не отговаря на истината. И такива думи у мен предизвикват образи, при които някой плюе на гроба на Анна Политковска.)

В САЩ подобни активисти щяха да бъдат обявени за „местни екстремисти“ и подложени на сурова обработка. Тук дори и анти-военните активисти се подлагат на обиски от ФБР и на съдебни разследвания. Това означава, че дори и в „престъпната държава Русия“ има по-толерантна демокрация от тази в САЩ, а дори и от тази в марионетните американски държави в Европа и Англия.

Какъв е пътят, който се очертава напред? И да няма ядрен конфликт, американците все пак трябва да се събудят. Футболът, порното и моловете са едно нещо. Запазването на човешкия живот – друго. Вашингтон може и да се нарича „правителство, представляващо народа“, но се състои от няколко мощни частни интереса. Тези интереси, а не американските граждани, контролират правителството на САЩ. Затова никое от делата на американското правителство не облагодетелства американските граждани.

Сегашните кандидати за президенти, с изключение на Рон Пол, са олицетворение на частните интереси във властта. Войните и финансовите измами станаха новия образец за американските ценности. Дали американците отново ще се подведат от измамния блясък на една демокрация, в която са управлявани от шепа престъпници, надпреварващи се в новия избор за президент?

Ако ще гласувате, гласувайте за Рон Пол или за някой изтъкнат независим кандидат. Покажете, че не поддържате лъжливата система. Спрете да зяпате телевизия. Спрете да четете вестници. Не разхищавайте пари за неща, от които нямате нужда. Иначе поддържате злото.

* * *

Автор: Пол Крейг Робъртс

Превод: Гергана Мълчанова

Източник: Prison Planet

Споделете публикацията

Google1

За Гергана Мълчанова

geri@otizvora.com | Преводач на свободна практика за „От Извора“. „Истината е предпоследната духовна вълна, с която се влиза в Свободата.“

Всички публикации

9 коментара за "Пол К. Робъртс: Следващата война от списъка на САЩ"

 1. uncnown  15.01.2012 г. | 12:17 ч.

  Съмнява ме че САЩ ще нападнат Иран.Иран не са Либия и другите държави,имат достатъчно оръжия да сринат Израел.По скоро си мисля че биха се пробвали с изолация и да предизвикат пак протести в Иран.Вчера по новините казаха че били убити в Иран специалисти по ядрена физика и Иран обвинява за това Израел.

 2. Радослав Йорданов  15.01.2012 г. | 17:55 ч.

  Иран се закани заради убийството на ядрения учен

 3. Радослав Йорданов  15.01.2012 г. | 17:57 ч.

  Това е към горния пост, че нещо пак обърках и го публикувах пердварително 😀
  „Иранските власти обявиха, че разполагат с доказателства, според които Вашингтон стои зад последната атака, при която беше убит ирански ядрен експерт, съобщава Ройтерс“

 4. Gergana  16.01.2012 г. | 15:33 ч.

  „Това, че Вашингтон е хищник, не означава автоматично, че Путин е вегетарианец.“

  За мен всички замесени страни от т. нар. конфликт са в кюпа. Срещат се на „високо равнище“, хилят се като рязани зелки, ръкостискат се около някакви съмнителни сделки и без значение дали са китайци, руснаци, американци, иранци, и прочие полтически торбаланци, уговарят си мащабни „рицарски турнири“ (с предварителна програма: стратегически и военно-политически цели) и затягат примката около непосветените в играта. Всичките действат, както си му е ред (без значение на геграфското им положение) напълно в духа на настоящата епоха, с насилие или най-малкото с реалната заплаха от насилие. Мисля, че военнен конфликт ще има, без ядрени оръжия или силно ограничено с такива, колкото за невероятен уплах сред хората. Само кога ли ще е? Дали тази година, дали не? Тези посветени играчи са въоръжени с безкрайно търпение и освен, че един друг се надлъгват заради тръпката, все пак една игра играят. А тя е, както го разбирам, да привикнат населението (където и да се намира то геграфски) изцяло с насилието, да изтръгнат и остатъка от доверие и уважение между поколения и култури и от представите-стереотипи, с които натъпкаха главите ни, да превърнат реалността действително в една карикатура, един шаблон (дори матрица :cry:). Атаката срещу Иранското население напр. е започнала мнооого отдавна, но тези хора на високо равнище разполагат с търпение.

 5. Deem  18.01.2012 г. | 19:19 ч.

  От 01.01 2012 в Турция вече работи радара за ранно предупреждение от ракетен удар, с команден център в Германия.

 6. Емо  18.02.2012 г. | 19:34 ч.

  Война за Христос?! Сатаната си продължава старата песен на нов глас, толкова ли не успяхме да вържем две и две, ние човеците?!

 7. Dani  18.02.2012 г. | 22:49 ч.

  В Руската православна църква считат, че третата световна война е неизбежна
  http://30dumi.eu/2012/02/v-ruskata-pravoslavna-tsa-rkva-schitat-che-tretata-svetovna-vojna-e-neizbezhna/

  Стопанина Светът е полудял
  Емо Война за Христос?! Сатаната си продължава старата песен на нов глас, толкова ли не успяхме да вържем две и две, ние човеците?!

  Днес преди обяд видях статията в 30 думи, но ми прозвуча отвратително грозно, че чак не повярвах, взех я за измислица. И сега не знам колко е вярно, но само мисълта, че самите обикновени хора се подвеждат, вярвят и желаят – война в този момент….
  Наистина лудостта е пълна, като имам в предвид, че никога не се знае до къде може да се стигне.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.